Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
OVAJ POST VRIJEDI GLEDATI NA SVAKOJ STRANICI PA SE PO NJEMU RAVNATI !!!! hebiga,provali vas ZNANJE
od sada postiram donji post na svakoj novoj stranici. kako reče znanje, ovo su vandali. takvi nikad nisu ni htjeli diskusiju. i ako im ne staviš argumente na svaku stranu ,svih onih prethodnih (zasad 99) su za qrac - za njih ko da nisu ni postojale. jedini lijek za takve je biti još tvrdoglaviji. to mi srećom ne ide teško- hebiga šta ćete, čistokrvni bosanac,ko vam je kriv što ste me napali bez ikakvog povoda .
----
B-H TALIBANI
kekec wrote:
Nakon svih bjelosvjetih protuha i prevaranata vrijeme je da i policija zaradi platu.
Znanje, ne bih isao ovako daleko. Ne poznajem detalje.
Mislim, ako postoji Ministarstvo za O,N, kulturu i sport,
da je zastita kulturnog naslijedja BiH u domenu njihovih
nadleznosti i da nema potrebe formirati Fondaciju koja "ce raditi"
iste poslove.
S druge strane, ako ce se kulturna bastina STVARNO I ISPRAVNO
stititi, podrzavam formiranje i Fondacija i nevladinih organizacija,
uz raspodjelu, a ne poduplavanje poslova.
Principijelno, to je ispravan stav. Lijepo je imati uravnotežen nastup, tj. biti i mehametli i racionalan u isto vrijeme. Međutim, ovdje se ne radi o uobičajenoj situaciji, nekoj u okviru zdravog sistema društvenih normi ponašanja i sa poznatim sistemom vrijednosti koje odozgo grade zakone. Uvedeni su neki novi zakoni, nepisani: H.Čengić je prije nekoliko dana na TV otvoreno izrekao nešto temeljno fašistički - da naime, parafraziram, stranci ne razumiju da se njihove pravne norme ponašanja ne odnose na naše društvo u kome su takve norme tradicionalno drugačije. Dakle, pisani zakoni ne važe. Pa kakvi onda važe?
Ovdje je upravo problem i u tome što se baš sad, u vrijeme izrazite nestabilnosti (pravne, političke, ekonomske, socijalne) nahuškala jedna bezočna skupina šorc-vandala (npr. napad na Zemaljski Muzej) da proždere i ono malo principa etike i društvenih vrijednosti što nam je preostalo. Pa da potpunim antidruštvenim djelovanjem (šok-terapija) umjesto odgovora na pitanja koja građani osjećaju do bola, istima podare - ublehu. Zamisli, piramida! Pa još kakvu svijet nije vidio, pa još koja mijenja cjelokupnu nauku čovječanstva, pa još to sve prenijeli BBC i Reuters - inače, jel da, poznati promotori naše sreće. Pa još fondacijom direktoruje neko od evropskih obavještajaca iz OSCE. Eh, zamisli ti što nas vole. Hoće da nam pomognu. Naša draga europska braća. Da nađemo pravi put. Do Egipta. Bez nazad. Ali šta je to za zemlju kojoj je guverner engleski špijun koji je, među ostalim akterima, radi zloupotrebe vatrene sile kojom je ubijeno 14 civila (6 maloljetnika) pod otvorenom istragom već 34 godine?
Oni koji stoje iza svega ovog međutim (projekat je itekako dobro osmišljen, koordiniran i finansiran u iznosima o kojima i ne sanjate), našli su par domaćih slugana koji su namirisali šuškave novčanice, čak i u medijima, pa tu na forumu, itd. Pri tome nije bitno što oni kažu da je to novac za Bosnu - ništa ovo oni ne rade bez novčane naknade jal' u cashu jal' u perspektivi, u to budi ubijeđen. Takvih se uvijek nađe podosta u svakom narodu, od J. Amerike do Afrike. Ovi jade što se tu lomataju po forumu da kao bajagi "dokažu" nedokazivo, ti nekakvi dječaci u kratkim pantalonicama, nedorasli mišlju i srcem, oni blage veze nemaju o tome šta se oko njih događa. Ali pustimo njih.
Sve ovo događa se u jednom užasno teškom političko-historijskom momentu za Bosnu. Ako si gledao Centralni Dnevnik večeras, mogao si vidjeti uistinu svjetski poznatog (redovnog) profesora međunarodnog prava Francisa Boylea koji kaže da je trenutno na sceni najprljavija igra u historiji Bosne. U Face to Face mogao si čuti i prof. Čekića i jednog takvog stranog plaćenika koji se baš našao da nam svima kaže kako će, jelte, baš on, kako reče "precizno matematićki" sam do marta završiti prebrojavanje žrtava agresije 92-96! Zamisli, do marta. Univerzitetska institucija to nije uspjela izvesti usljed hiljada objektivnih problema (uništene evidencije te raseljeni izvori informacija... - samo su neki). Međutim i to je dosta da se advokat SCG pozove na njegovo "istraživanje" (primijeti da ni on nije doktor nauka baš kao ni amater piramidaš, ali to više nije važno - po H.Čengiću novi su zakoni na sceni odnosno iza scene). Pa će onda Sud u Haagu dodijeliti nam pet puta manju odštetu nego što trebamo dobiti... Nije šala - o milijardama je riječ! Da ne govorimo o historijskoj nepravdi.
Tipovi poput nabrojanih se obavezno biraju iz redova izuzetno ambicioznih kadrova s bijednom akademskom karijerom (najgori studenti, magistri s nekakvim sumnjivim motivima, doktori s nekakvih rudokopa po pustinjskim vukojebinama bjelosvjetskim), kao npr. Federalni ministar N.Branković, pa A.Terzić i njegov savjetnik Z.Hurtić koji, jelte, kao sasma slučajno upravlja fondacijom, pa nekakvo dijete koje će zaokružiti pet od pedeset i pet sivih tačaka na mutnom satelitskom snimku zapišavajući svoj nalaz onim "dr.", i beskrajni drugi isti takvi. To su potpuno slijepi poslušnici, ljudi kojima se na brifinzima u centrali u ponedeljak ujutru izbifla šta imaju da urade te hefte, i oni krenu i onda to odrade. Gazeći sve pred sobom. Tako, kad pitaše Terzića što ne pravi luku u Neumu i ne vuče koridor do Neuma, on odgovara sasvim izgubljeno da je to "neodgovorno" tražiti. Ministar saobraćaja (!) Branković kaže "nemamo mi para za te stvari". To su ljudi bez mozga pa time i savjesti. Ljudi koji se, kao Terzić, upišaju (javno) od sreće kad ih guverner Ashdown potapše po ramenu. Ali dosta o njima.
Žalosno je da je ovo malo pameti probosanske što je preostalo uglavnom skoncentrisano u i oko Sarajeva. Ali ko zna, možda je to i dobro. Znaš onu Napoleonovu, pregrupisavanje pa protivnapad – najbolja odbrana!
Nakon što su neprijatelji Bosne dočekali da i A.Izetbegović kao realno jedina snaga (ne ulazeći u njegove državničke kvalitete) koja je mogla okupiti većinu Bosanaca u jedinstvenu silu - umre - i da ga po ubrzanoj proceduri zaboravimo (mi smo eksperti za kratku pamet, 2-3 godine su više nego dosta), red je došao na konačno rješenje za Bosnu. Srećom, nešto se ipak valja iza brda. Ovaj put, nadajmo se, na nesreću neprijatelja Bosne.
…neka wrote:Nemam argumenata, izbila mi hin je ova gospodja geolog Nađija Nukić
Naravno da se moze vizuleno vidjeti (osim slijepih). Ko god ode na Projektni teren moze se uvjeriti. Ako neko ima I foto aparat moze cak I uslikati I postaviti na forum.
Citat [Tramvaj_V24]
-------------------------------------------------------------------------------
Ak ne nađu piramide...pukla bu svijetska bruka
--------------------------------------------------------------------------------
ma mi se brukamo i sa tri predsjednika, sa dva entiteta, sportista godine nam bocar, mislis da ce jedna piramide vise-manje nesto promijeniti.....
prvo treba ovu garnituru politicara iskorjieniti, pa cemo onda doci na zelenu granu
Citat [poncho]
--------------------------------------------------------------------------------
još će ovi stvarno iskopat neke piramide dolje...
ali zajebani su ti Bosanci, ako piramida nije veća od Keopsove, još će ih bit sramota
Nije to do Bosanaca nego do Visocaka (stanovnika Visokog)...
To je posebna vrsta ljudi, snalazljivi trgovci...prije rata to mjesto od samo desetak hiljada stanovnika imalo je 3-4 veoma jake firme u ex-YU okvirima. Tamo svako nesto trguje, obrce...kod nas u Bosni se kaze da postoje ne cetiri nego pet nivoa obrazovanja: nize, srednje, vise, visoko i visocko...............................kakvi su, jos ce im se i posreciti da ih iskopaju...
kekec wrote: Cernica, geoloski izvjestaj (GI)smo vec par puta kolokvirali. Isti daje geoloski
prikaz terena i nista vise. Jedino sto GI sa sigurnoscu pokazuje je nalaz dva kostura.
Slomio sam se trazeci po rijecnicima i nigdje ne nadjoh da su piramida i
kostur sinonimi.
Ovo je bio izvjestaj u cjelosti. Ne znam da li ste ga prije ovdje postirali (znam da je bio isjecak, koji je ujedno I bio saopstenje za stampu).
Zasto su ti dva kostura jedino “sa sigurnoscu”. Sa sigurnoscu je sve. Izvjestaj je izvjestaj. Nije izmisljan iz glave I ne daje “samo geoloski prikaz terena”. U to se svi mogu uvjeriti.
Naravno da se moze vizuleno vidjeti (osim slijepih).
*ebo mater, opet oplaka' ... izbacice me sa posla, evo padam od sege...
I vizuelno, i foto aparatom, a boga mi i očinjim vidom
... a i onako, od oka
Evo, to vam je primjer kad se ne cita (kako treba ili nikako) i ucestvuje se u dijalozima, komentarima... Neko je citirao Nadjiju iz Geoloskog Izvjestaja sa "Vizuelno se moze vidjeti... Samo su ove pomislile da je rijec o Piramidi (u cjelosti) a ne o detaljima terenskog istrazivanja.
OVAJ POST VRIJEDI GLEDATI NA SVAKOJ STRANICI PA SE PO NJEMU RAVNATI !!!! hebiga,provali vas ZNANJE
od sada postiram donji post na svakoj novoj stranici. kako reče znanje, ovo su vandali. takvi nikad nisu ni htjeli diskusiju. i ako im ne staviš argumente na svaku stranu ,svih onih prethodnih (zasad 100) su za qrac - za njih ko da nisu ni postojale. jedini lijek za takve je biti još tvrdoglaviji. to mi srećom ne ide teško- hebiga šta ćete, čistokrvni bosanac,ko vam je kriv što ste me napali bez ikakvog povoda .
----
B-H TALIBANI
kekec wrote:
Nakon svih bjelosvjetih protuha i prevaranata vrijeme je da i policija zaradi platu.
Znanje, ne bih isao ovako daleko. Ne poznajem detalje.
Mislim, ako postoji Ministarstvo za O,N, kulturu i sport,
da je zastita kulturnog naslijedja BiH u domenu njihovih
nadleznosti i da nema potrebe formirati Fondaciju koja "ce raditi"
iste poslove.
S druge strane, ako ce se kulturna bastina STVARNO I ISPRAVNO
stititi, podrzavam formiranje i Fondacija i nevladinih organizacija,
uz raspodjelu, a ne poduplavanje poslova.
Principijelno, to je ispravan stav. Lijepo je imati uravnotežen nastup, tj. biti i mehametli i racionalan u isto vrijeme. Međutim, ovdje se ne radi o uobičajenoj situaciji, nekoj u okviru zdravog sistema društvenih normi ponašanja i sa poznatim sistemom vrijednosti koje odozgo grade zakone. Uvedeni su neki novi zakoni, nepisani: H.Čengić je prije nekoliko dana na TV otvoreno izrekao nešto temeljno fašistički - da naime, parafraziram, stranci ne razumiju da se njihove pravne norme ponašanja ne odnose na naše društvo u kome su takve norme tradicionalno drugačije. Dakle, pisani zakoni ne važe. Pa kakvi onda važe?
Ovdje je upravo problem i u tome što se baš sad, u vrijeme izrazite nestabilnosti (pravne, političke, ekonomske, socijalne) nahuškala jedna bezočna skupina šorc-vandala (npr. napad na Zemaljski Muzej) da proždere i ono malo principa etike i društvenih vrijednosti što nam je preostalo. Pa da potpunim antidruštvenim djelovanjem (šok-terapija) umjesto odgovora na pitanja koja građani osjećaju do bola, istima podare - ublehu. Zamisli, piramida! Pa još kakvu svijet nije vidio, pa još koja mijenja cjelokupnu nauku čovječanstva, pa još to sve prenijeli BBC i Reuters - inače, jel da, poznati promotori naše sreće. Pa još fondacijom direktoruje neko od evropskih obavještajaca iz OSCE. Eh, zamisli ti što nas vole. Hoće da nam pomognu. Naša draga europska braća. Da nađemo pravi put. Do Egipta. Bez nazad. Ali šta je to za zemlju kojoj je guverner engleski špijun koji je, među ostalim akterima, radi zloupotrebe vatrene sile kojom je ubijeno 14 civila (6 maloljetnika) pod otvorenom istragom već 34 godine?
Oni koji stoje iza svega ovog međutim (projekat je itekako dobro osmišljen, koordiniran i finansiran u iznosima o kojima i ne sanjate), našli su par domaćih slugana koji su namirisali šuškave novčanice, čak i u medijima, pa tu na forumu, itd. Pri tome nije bitno što oni kažu da je to novac za Bosnu - ništa ovo oni ne rade bez novčane naknade jal' u cashu jal' u perspektivi, u to budi ubijeđen. Takvih se uvijek nađe podosta u svakom narodu, od J. Amerike do Afrike. Ovi jade što se tu lomataju po forumu da kao bajagi "dokažu" nedokazivo, ti nekakvi dječaci u kratkim pantalonicama, nedorasli mišlju i srcem, oni blage veze nemaju o tome šta se oko njih događa. Ali pustimo njih.
Sve ovo događa se u jednom užasno teškom političko-historijskom momentu za Bosnu. Ako si gledao Centralni Dnevnik večeras, mogao si vidjeti uistinu svjetski poznatog (redovnog) profesora međunarodnog prava Francisa Boylea koji kaže da je trenutno na sceni najprljavija igra u historiji Bosne. U Face to Face mogao si čuti i prof. Čekića i jednog takvog stranog plaćenika koji se baš našao da nam svima kaže kako će, jelte, baš on, kako reče "precizno matematićki" sam do marta završiti prebrojavanje žrtava agresije 92-96! Zamisli, do marta. Univerzitetska institucija to nije uspjela izvesti usljed hiljada objektivnih problema (uništene evidencije te raseljeni izvori informacija... - samo su neki). Međutim i to je dosta da se advokat SCG pozove na njegovo "istraživanje" (primijeti da ni on nije doktor nauka baš kao ni amater piramidaš, ali to više nije važno - po H.Čengiću novi su zakoni na sceni odnosno iza scene). Pa će onda Sud u Haagu dodijeliti nam pet puta manju odštetu nego što trebamo dobiti... Nije šala - o milijardama je riječ! Da ne govorimo o historijskoj nepravdi.
Tipovi poput nabrojanih se obavezno biraju iz redova izuzetno ambicioznih kadrova s bijednom akademskom karijerom (najgori studenti, magistri s nekakvim sumnjivim motivima, doktori s nekakvih rudokopa po pustinjskim vukojebinama bjelosvjetskim), kao npr. Federalni ministar N.Branković, pa A.Terzić i njegov savjetnik Z.Hurtić koji, jelte, kao sasma slučajno upravlja fondacijom, pa nekakvo dijete koje će zaokružiti pet od pedeset i pet sivih tačaka na mutnom satelitskom snimku zapišavajući svoj nalaz onim "dr.", i beskrajni drugi isti takvi. To su potpuno slijepi poslušnici, ljudi kojima se na brifinzima u centrali u ponedeljak ujutru izbifla šta imaju da urade te hefte, i oni krenu i onda to odrade. Gazeći sve pred sobom. Tako, kad pitaše Terzića što ne pravi luku u Neumu i ne vuče koridor do Neuma, on odgovara sasvim izgubljeno da je to "neodgovorno" tražiti. Ministar saobraćaja (!) Branković kaže "nemamo mi para za te stvari". To su ljudi bez mozga pa time i savjesti. Ljudi koji se, kao Terzić, upišaju (javno) od sreće kad ih guverner Ashdown potapše po ramenu. Ali dosta o njima.
Žalosno je da je ovo malo pameti probosanske što je preostalo uglavnom skoncentrisano u i oko Sarajeva. Ali ko zna, možda je to i dobro. Znaš onu Napoleonovu, pregrupisavanje pa protivnapad – najbolja odbrana!
Nakon što su neprijatelji Bosne dočekali da i A.Izetbegović kao realno jedina snaga (ne ulazeći u njegove državničke kvalitete) koja je mogla okupiti većinu Bosanaca u jedinstvenu silu - umre - i da ga po ubrzanoj proceduri zaboravimo (mi smo eksperti za kratku pamet, 2-3 godine su više nego dosta), red je došao na konačno rješenje za Bosnu. Srećom, nešto se ipak valja iza brda. Ovaj put, nadajmo se, na nesreću neprijatelja Bosne.
pravimjernik wrote:OVAJ POST VRIJEDI GLEDATI NA SVAKOJ STRANICI PA SE PO NJEMU RAVNATI !!!! hebiga,provali vas ZNANJE
Ucumura nas sviju ovim ponavljanjem. Dosta!
Meni se potpuno razumljivim čini to što pravimjernik kopira ovaj post gore. Ko ne misli da su u pitanju B-H talibani (odličan naslov pravimjernik!), neka izvoli preskočiti post.
Kampanja uništavanja civilizacijskih vrijednosti bjesomučna je u Bosni i Hercegovini, a nastavlja se iz sata u sat, iz dana u dan (npr. večerašnji BHT dnevnik). Univerziteti su pretvoreni u rasadnike kvaziintelektualaca ušančenih u svoje vjerske torove, muzeje po prčvarama provincijskim vode ublehaši kojima su pare pomutile pamet, a jedini zemaljski muzej nema budžet već deset godina i na sve načine se pokušava uništiti...
pravimjernik wrote:OVAJ POST VRIJEDI GLEDATI NA SVAKOJ STRANICI PA SE PO NJEMU RAVNATI !!!! hebiga,provali vas ZNANJE
Meni se potpuno razumljivim čini to što pravimjernik kopira ovaj post gore. Ko ne misli da su u pitanju B-H talibani (odličan naslov pravimjernik!), neka izvoli preskočiti post.
Kampanja uništavanja civilizacijskih vrijednosti bjesomučna je u Bosni i Hercegovini, a nastavlja se iz sata u sat, iz dana u dan (npr. večerašnji BHT dnevnik). Univerziteti su pretvoreni u rasadnike kvaziintelektualaca ušančenih u svoje vjerske torove, muzeje po prčvarama provincijskim vode ublehaši kojima su pare pomutile pamet, a jedini zemaljski muzej nema budžet već deset godina i na sve načine se pokušava uništiti...
FUJ TALIBANI. Dosta!
@pravimjernik
Imaš moju 100% podršku!
A da vas dvojica jedan drugom kopirate podrsku preko PM?
Ako i za to uopste ima potrebe, jer rukopis je nekako isti.
Prenj wrote:
FUJ TALIBANI. Dosta!
@pravimjernik
Imaš moju 100% podršku!
A da vas dvojica jedan drugom kopirate podrsku preko PM?
Ako i za to uopste ima potrebe, jer rukopis je nekako isti.
@Prenj
Hvala ti na insinuiranoj zavjeri. Godi mi. Rekoh već da mi je simpatično što neko ponavlja onaj navod. Znaš zašto? Zaboravi na "sujetu" i ostale piramidaške gluposti... Nego zato što je ponavljanje istine na ovom forumu daleko bezopasnije od GOEBELSOVSKE PROPAGANDE u štampi a naročito na televiziji - iz dnevnika u dnevnik narodu se ispire mozak o nekakvoj piramidi koja "samo što nije" a koja, kako si i sam primijetio - nikad stići neće. Nisam primijetio da ti to, daleko ubitačnije i opasnije ponavljanje, smeta?
Meni se čini da ti misliš kako se sva situacija svodi na "par zanesenjaka" koje ćeš eto baš ti kao ubijediti svojim argumentima da nisu u pravu pa će samim tim oni prestati s prljavom rabotom, e onda si daleko naivniji nego si se spočetka doimao... I ti si nažalost samo proizvod domaćeg sistema obrazovanja koji umjesto stvaralaca proizvodi tumače. Teorija još i nekako, ali kad se radi o praksi (akciji; izmjeni stanja) - nula.
znanje wrote:... Zaboravi na "sujetu" i ostale piramidaške gluposti... Nego zato što je ponavljanje istine na ovom forumu daleko bezopasnije od GOEBELSOVSKE PROPAGANDE u štampi a naročito na televiziji - iz dnevnika u dnevnik narodu se ispire mozak o nekakvoj piramidi koja "samo što nije" a koja, kako si i sam primijetio - nikad stići neće...
Index-hr:
Naravno, najveći dobitnik u cijeloj priči je Ivo Sanader, jer je hrvatska javnost, zahvaljujući prašini koju je bila podigla "Latinica", potpuno zaboravila na izvjesnog hrvatskog generala, izvjesnu evropsku prijestolnicu i ulogu koju je izvjesna vlada imala u povezivanju ta dva pojma.
U Hrvatskoj "Latinica" odvuce paznju naroda od Gotovine. U BiH "Piramide" odvukose paznju naroda od:
a. neuspjelih pregovora o ustavnim promjenama,
b. mogucem daljnjem djeljenju BiH na tri entiteta,
c. ipak neuspjelom uvodjenju PDV (poskupljenja veca od planiranih),
...
... dopisi.
U starom Rimu bi: "Hljeba i igara", a u BiH hljeba sve manje, a igara preko glave.