Premier Liga BiH 2006/2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Fiore

#2426 we

Post by Fiore »

Neka su i oni okusili nepravdu valjda ce uskoro skociti svi protiv saveza.. :roll:
Skoro

Post by Skoro »

kvic wrote: ... sta je zrinjski trebao istupiti iz lige zato sto sarajevo potkradaju... pa vi treba da ucinite prvi korak... isto nije niko ni zrinjski podrzavo kad su govorili da ih mlate i potkradaju na gostovanjima... je trebo je i musemic reci jest istina je... nema sanse.. nego tek sada mogu doci podrske od drugih celnika kad se ucini ovako jedan drastican potez...kao sto je dosla podrska od djubura...
Mi smo godinama JEDINI govorili o tome jer smo najvise bili pokradeni ali tada nismo imali podrsku drugih klubova. Zato je suludo ocekivati da ce sarajevo nesto stati iza vas iako vas mi najbolje razumijemo. Mi kada smo se bunili 2005. na neregularnosti u Kupu sta smo dobili? Drugi su sutili a nas predsjednik je kaznjen na godinu dana oduzeto nam pravo na Kup UEFA, fol problemi sa licencama, a to isto poklonjeno Sirokom i Zepcu. I tako to ide u krug, necu ja, niste vi...nego hajte vi fino izadjite iz lige pa da vidimo hoce li se nesto u Savezu promjeniti. Budite vi ti prvi koji ce se povuci taj radikalni potez, ko zna mozda nesto i promjenite :roll:
miki22

Post by miki22 »

Skoro wrote:
kvic wrote: ... sta je zrinjski trebao istupiti iz lige zato sto sarajevo potkradaju... pa vi treba da ucinite prvi korak... isto nije niko ni zrinjski podrzavo kad su govorili da ih mlate i potkradaju na gostovanjima... je trebo je i musemic reci jest istina je... nema sanse.. nego tek sada mogu doci podrske od drugih celnika kad se ucini ovako jedan drastican potez...kao sto je dosla podrska od djubura...
Mi smo godinama JEDINI govorili o tome jer smo najvise bili pokradeni ali tada nismo imali podrsku drugih klubova. Zato je suludo ocekivati da ce sarajevo nesto stati iza vas iako vas mi najbolje razumijemo. Mi kada smo se bunili 2005. na neregularnosti u Kupu sta smo dobili? Drugi su sutili a nas predsjednik je kaznjen na godinu dana oduzeto nam pravo na Kup UEFA, fol problemi sa licencama, a to isto poklonjeno Sirokom i Zepcu. I tako to ide u krug, necu ja, niste vi...nego hajte vi fino izadjite iz lige pa da vidimo hoce li se nesto u Savezu promjeniti. Budite vi ti prvi koji ce se povuci taj radikalni potez, ko zna mozda nesto i promjenite :roll:
Stvarno si smiješan sa pričom o licencama, šta je trebalo raspisat porez u Mostaru ili drugim gradovima da Sarajevo smogne novca za isplate dugovanja igračima, za mirovinsko, socijalno, sad drugi je problem što čitaš samo Avaz u životu pa pojma nemaš za razlog neizdavanja licence za igranje u Evropi.
karanana

Post by karanana »

Stvarno sta kukate? Sto sad ovaj rece na TV-u kad bi svi tako radili svake sedmice bi imali 5-6 prekinutih utakmica jer je uvijek neko nezadovoljan. Ustvari ja mislim da je ovo dobro za bh fudbal jer koliko vidim zrinjski laje na dominkovica i nema vise one unutarnacionalne tolerancije samo zato sto je prefiks kluba i nacionalnost jednog od celnih ljudi saveza ista.
kvic

Post by kvic »

karanana wrote:Stvarno sta kukate? Sto sad ovaj rece na TV-u kad bi svi tako radili svake sedmice bi imali 5-6 prekinutih utakmica jer je uvijek neko nezadovoljan. Ustvari ja mislim da je ovo dobro za bh fudbal jer koliko vidim zrinjski laje na dominkovica i nema vise one unutarnacionalne tolerancije samo zato sto je prefiks kluba i nacionalnost jednog od celnih ljudi saveza ista.
nama nikad nacionalnost nije ni predstavljala nista, a kamoli da s obzirom na nacionalnost nekoga branimo il nekoga krivimo... nama je samo rad na prvom mjestu... ako tebi nacionalnost predstavlja nesto, pa da nekoga sa obzirom na nacionalnost toleriras, to je tvoj problem, nije svatko isti kao ti...
karanana

Post by karanana »

Pa ne zove se valjda moj klub BFK Velez, ili MFK Velez.
kvic

Post by kvic »

karanana wrote:Pa ne zove se valjda moj klub BFK Velez, ili MFK Velez.
to sto se zove kako se zove, to moze predstavljati tebi i takvima kao ti neki problem... pogledaj igrace , pogledaj navijace , pa reci onda nesto... onda bi se i nazivi drzava svi trebal ukinuti isto... a kakve veze ima sad ime kluba sa tim hocemo li mi nekoga sto je druge nacionalnosti rusiti ili nekoga sto je iste nacionalnosti dizati... tebi je meni se cini ime najvaznije, pa se krijes iza imena tzv.cistih imena, a u biti si nesto drugo... jer ja ne znam tko je to prvi spomenuo, nije mi ni na kraj pameti bilo da je dominikovic hrvat,( sve dok ti to nisi spomenuo) i vidi bas ga hrvatski klub zrinjski rusi... eto koliko nas ima a ti si to prvo spomenuo, ocito dobro opterecen imenima i nacionalnostima...
Hantraga

Post by Hantraga »

Zrinjski ga rusi iz razloga sto on ne predstavlja adekvatno Zrinjski u F/NsBiH.

BAs je Zrinjski koji je to izjavio da Dominkovic nemoze prestavljati njihov tim...
Moje pitanje je ispred koga ovaj Dominkovic, predstavlja Zrinjski i ostale hrvatske klubove...

Svaki tim koji izgubi utakmicu, odma se zali da je tio na nacionalnoj osnovi..Svi smo optereceni tim nacionalizmom...Zato utakmicu izmedju Srpskog i Bosnjackog kluba mora suditi Hrvat itd...

KAd ce kraj vise ovome...

Treba rusit savez i dovesti sportiste u njega, a izbaciti politicare...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

kvic wrote: nitko nije rekao da se potkradalo sarajevo, nego se samo spomonjalo da se iz kola u kolo musemic zali... a sta tebe ima tko podrzavati na tvojim pricama, potkradaju nas ... kad ucinis neki drugi konkretan korak, e onda tek tada moze doci podrska... i sta baka zna sta je bio u banja luci, isto sti i vi znate sta je bilo u orasju, po rjecima tv komentatora- sve fer i korektno... sta je zrinjski trebao istupiti iz lige zato sto sarajevo potkradaju... pa vi treba da ucinite prvi korak... isto nije niko ni zrinjski podrzavo kad su govorili da ih mlate i potkradaju na gostovanjima... je trebo je i musemic reci jest istina je... nema sanse.. nego tek sada mogu doci podrske od drugih celnika kad se ucini ovako jedan drastican potez...kao sto je dosla podrska od djubura...
Licemjerstvo bez granica...

Majke mi kontao sam boldirati najizrazenije primjere licemjerstva u ovom postu, ali cisto ne znam sta bih izostavio...
kvic

Post by kvic »

GandalfSivi wrote:
kvic wrote: nitko nije rekao da se potkradalo sarajevo, nego se samo spomonjalo da se iz kola u kolo musemic zali... a sta tebe ima tko podrzavati na tvojim pricama, potkradaju nas ... kad ucinis neki drugi konkretan korak, e onda tek tada moze doci podrska... i sta baka zna sta je bio u banja luci, isto sti i vi znate sta je bilo u orasju, po rjecima tv komentatora- sve fer i korektno... sta je zrinjski trebao istupiti iz lige zato sto sarajevo potkradaju... pa vi treba da ucinite prvi korak... isto nije niko ni zrinjski podrzavo kad su govorili da ih mlate i potkradaju na gostovanjima... je trebo je i musemic reci jest istina je... nema sanse.. nego tek sada mogu doci podrske od drugih celnika kad se ucini ovako jedan drastican potez...kao sto je dosla podrska od djubura...

Majke mi kontao sam boldirati najizrazenije primjere licemjerstva u ovom postu, ali cisto ne znam sta bih izostavio...
ja sam ti rekao kako stavri stoje i jesu... a ti kako hoces... sto to nitko nije stao iza zrinjskoga iz sarajeva kad su se zalili ova nekoliko zadnjih kola... zepce, zenica.... kad ste tako pravi, sto niste rekli jest jebe se zrinjski iz kola u kolo...i doso si mi pricati o licemjerstvu...
miki22

Post by miki22 »

GandalfSivi wrote:

Pa ti i slični tebi su prvaci svijeta u licemjerstvu, ko o čemu Gandalf o poštenju. Jao....
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

Celik ce uzeti 3 boda danas i to je to :D
karanana

Post by karanana »

AjdinBSC wrote:Celik ce uzeti 3 boda danas i to je to :D
hahahaha...vec ga pushe 1:0.
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

karanana wrote:
AjdinBSC wrote:Celik ce uzeti 3 boda danas i to je to :D
hahahaha...vec ga pushe 1:0.
hahahah :D Sad ce Gavran sa svojim igracima da napusti teren hahahahahahha :D :D :D
karanana

Post by karanana »

ale, ale, ale ale aleeeee, vi ste nasa prva ljubav, rodjeni ale ale....
0:1, Kozica
crnjak

Post by crnjak »

Začarani krug bh fudbala

I to se dešava u zemlji Bosanaca i Hercegovaca. Husref Musemić, trener aktuelnog lidera BiH, dobije satisfakciju u vidu pohvale za dosadašnji trud u borbi protiv kriminalnih sudijskih, ali i onih iz vrha saveza, radnji u našem fudbalu. Odmah da nešto raščistimo ! Sarajevu se ove sezone pomaže na sve načine da bude prvak države i možete sada popljuvati pisca ovih redova, ali to i ptice na grani znaju. Isto tako, su ranijih sezona obilato gurani Zrinjski, Leotar, Široki. Obzirom da Sarajevo ove sezone ima zaista solidnu ekipu, red je i da Sarajevo bude prvak, kad su na ovaj način bili i ovi prije pobrojani. Ovo „solidna“ istaknuto je jer nijedan naš klub, u minornim predkolima Evrope, ne dogura dalje od drugog predkola, pa samim tim dijeliti epitete „kvalitetna“ ili „fantastična“. Ma dajte molim Vas !!!!

Nastavimo o pohavalama Musemiću, zašto se to u nas dešava? Pa zato što te pohvale dolaze iz tabora direktnog rivala. Čuđenju dalje nema kraja. Ahmed Džubur, kažnjeni predsjednik Veleža i čovjek koji je zaista mnogo doprinio revitalizaciji ovog kluba, daje podršku Zrinjskom. Opet je i ovdje riječ o velikom gradskom rivalu. I samo se to u nas može dešavati. Konačno se neko drznuo i počeo govoriti o kriminalu u bh fudbalu.

One u savezu, zaboli ........ za ovo. Iljo Dominković, anonimus čiji je predratni novinarski uspjeh bilo objavljivanje rezulata opštinskog takmičenja pionira, jedan je od tri čelnika NS BiH. Drugi je Milan Jelić. Čovjek koji je popljuvao čak i englesku kraljicu i koji pokušava od Modriče napraviti klub, iako utakmice ovog nekadašnjeg regionalca iz Posavine, gleda, brat bratu, maksimalno 300 ljudi. Idemo dalje, Sulejman Čolaković, treći član vrlog Predsjedništva. Ma koje taj ? Zenički nikogović, za kojeg ni rođena majka prije par godina nije znala. Idemo dalje u Izvršni odbor. Pa tu svita mozgova fudbala. Zar ih treba popisivati. Ali evo još jednog paradoksa. Ako Vrhovni sud FBiH po proteku zakonom propisanog žalbenom roka, sad je ostalo još 10-tak dana, potvrdi odluku Kantonalnog suda u Bihaću, imat ćemo nevjerovatnu situaciju. Član „fudbalske vlade BiH“, koja između ostalog odlučuje o sudbini „karakterne poštenjačine“ Ahmeda Pašalića, je čovjek osuđen na 2 godine zatvora zbog reketiranja ljudi !!!!!!!!!!! Da je Mladen Delić živ, sad bi rekao :“Ljudi moji da li je to moguće“!!!

I dolazimo do jedine pozitivne stvari iz svega ovoga. Više nam ne mažu oči nacionalnim podjelama ! Jer Iljo, Milan, Ahmed, Hamdija, Vladimir.... u duhu najvećih socijalističkih tekovina „bratstva i jedinstva“, kradu, režiraju, prave budalama druge, namještaju i iznad svega ne obaziru se, na sve ovo što se dešava. S druge strane, zašto se buni Musemić. Razlog je jednostavan i već je svima vidljiv, iako ga mnogi ne žele glasno izreći. Svi se sjećamo prije dvije sezone da su suci svirali penale za recimo taj Zrinjski i na 18 metara, da su sakaćeni klubovi na „finjaka“, da je recimo Leotar pobijedio sve „srpske“ klubove i da mu je tada Posušje za dobre pare pustilo bodove na Mokrom docu.... Ma da ne nabrajamo više. Ovdje nema sporta. Postaje se prvak i plasira se u Evropu kad ova „bratija“ iz saveza to odluči i kad bude lijepo „potkovana“ brdom para. Znaju to svi ovi klubovi i zato počinju uviđati sav besmisao ovoga. Bilo je lijepo dok je trajalo, ali kad jednom shvatite da ste ustvari sebi napravili medvjeđu uslugu što ste pristali na ovu igranku, postaje vam smetnja.

Zrinjski ove sezone ima ekipu koja može da bude prvak, isto kao što je ima i Sarajevo. Došli smo u začarani krug u kojem je jedini spas Tužilaštvo BiH, jer samo ono u ovom trenutku može razbiti kriminal u bh fudbalu. Jedino se pitam šta se čeka, jer nalaz finansijskog vještaka kaže da je pronevjereno oko 600.000 KM. Pa nije to mala svota novca. Jedino tužilaštvo i sud može razbiti začarani krug bh fudbala, jer u protivnom biće još gore, a već je katastrofa !!!!

I za kraj u sljedećem kolu engleske Premier lige, pardon bh „P..... lige“ sastaju se :

Jedinstvo – Čelik, Sloboda – Borac, Žepče – Orašje, Zrinjski – Posušje, Sarajevo – Željezničar, Radnik – Velež, Leotar – Modriča, Široki – Slavija.

Više od ovoga naša liga ne zaslužuje, jer glupo je pisati o tome kakav je ko i s kojim sastavom igra, jer dobit će utakmicu onaj ko dovoljno plati. Sve ostalo, pogotovo za one koji vjeruju u poštenu pobjedu, šaljemo stih iz pjesme Crvene jabuke „Sanjati, ne mogu ti to uskratiti.....“
crnjak

Post by crnjak »

stochar wrote:
crnjak wrote:
...

Zrinjski ove sezone ima ekipu koja može da bude prvak, isto kao što je ima i Sarajevo. Došli smo u začarani krug u kojem je jedini spas Tužilaštvo BiH, jer samo ono u ovom trenutku može razbiti kriminal u bh fudbalu. Jedino se pitam šta se čeka, jer nalaz finansijskog vještaka kaže da je pronevjereno oko 600.000 KM. Pa nije to mala svota novca. Jedino tužilaštvo i sud može razbiti začarani krug bh fudbala, jer u protivnom biće još gore, a već je katastrofa !!!!

...

Više od ovoga naša liga ne zaslužuje, jer glupo je pisati o tome kakav je ko i s kojim sastavom igra, jer dobit će utakmicu onaj ko dovoljno plati. Sve ostalo, pogotovo za one koji vjeruju u poštenu pobjedu, šaljemo stih iz pjesme Crvene jabuke „Sanjati, ne mogu ti to uskratiti.....“
ili se neslazes??? :D
crnjak

Post by crnjak »

Rezultati susreta 24. kola nogometne Premijer lige BiH:

Jedinstvo - Čelik 2:1
Radnik - Velež 3:2
Leotar - Modriča 2:1

Susret Sloboda - Borac počinje u 18.30 sati, dok u 20.00 počinje derbi Sarajevo - Željezničar. U nedjelju se sastaju Žepče - Orašje, Zrinjski - Posušje i Široki Brijeg -
Skoro

Post by Skoro »

Crnjak majstore jedan prijateljski savjet
Ubij se, mislim ovi komentari su ti.... ne znam... pretragicno za jednog insana
:shock:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Mene samo zanima kako se to pomaze Sarajevu? Imas li i jedan jedini primjer u cijeloj ovoj sezoni (jedino mislim da je Velezu dat jedan gol iz ofsajda). A onda cu ti ja dati desetak primjera kad je svirano protiv Sarajeva...
HZBK

Post by HZBK »

Ocekivanja nisu iznevjerena, listica-slavija 0:1.
prdimahovina

Post by prdimahovina »

stochar wrote:
crnjak wrote:
stochar wrote:
ili se neslazes??? :D
htio napisati: 'ovaj dio potpisujem' i zaboravio... jasta je nego lopovluk. pogledaj Velezh danas, vodio 2:0 i popushe na kraju 3:2 od zadnjeg Radnika... haj' da je obrnuto bilo, pa Velezh preokrenuo, ali jadni Radnik takav preokret da napravi?! ma daaaaaaaj...
nije ovo imalo veze sa lopovlukom. Velež je bezveze izgubio, ali je sve bilo regularno, i suđenje i igra. 100% . opustili se igrači, pohasili se, počeo trener izvoditi glavne igrače, i popušili smo ga bezveze.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

od kada se kompjuteri daju na rate svakakvi se docepali tastature.

nek mi kaze neko primjer gdje je to i kako sarajevo dobilo nekoga a da nije bilo zasluzeno?'

hajde,primjer konkretan,koja tekma,gdje,kad,s'kim ??

sta prosipate nebuloze???

ja znam da vas ba boli sto smo giganti,sto cemo uzeti titulu sto vas SVIJU D -E-R-E-M-O ali hallo,nije to nas problem nego vas,omladino!
al zadrzite malo dostojanstva i obraza pa prestanite umotavati i frizirati sa pricama..zna se ko je ko i ko je sta u ovoj drzavi!
aj ziv'li
prdimahovina

Post by prdimahovina »

Uze slavija širokog, svašta. a imaju i gostovanje u bijeljini. biće gusto.

šteta što je Velež kažnjen, bio bi veliki derbi. Ovako pred praznim tribinama nidje veze
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Evo racunice. Slavija uopste nije trebala da kupi utakmicu protiv Sirokog. Siroki ispade najpametnija ekipa. Sa ovim porazom su obezbijedili Slaviji sigurno drugo mjesto. Sada Siroki samo treba proci u finale kupa i u Evropi su, bilo da igraju protiv Sarajeva ili protiv Slavije. U sustini su dobro zajebali Zrinjski koji sada tesko da ce vidjeti Evrope...

Nadam se da ce ih Celik ipak uspjeti zajebati u racunici...
Post Reply