malakh wrote:kakve empatije se gaje prema našoj stranci na ovom forumu, da je to meni neshvatljivo, i ako sam i sam glasao za neke ljude iz naše stranke, ali daleko od toga da ih žalim što će ih neko iz sda nazivati ovakvima ili onakvima. čuj ne trebaju predložiti premijera jer će biti izloženi medijskom iživljavanju sda, ali zato treba predložiti kiflu koji je preko noći postao pošten i kojem se preko noći zaboravilo da je 20 godina bio u sda, da ga je 20 godina sda štitila, da je 20 godina bio na rukovodećim, zakonodavnim i izvršnim funkcijama ispred sda, da je upravo konaković bio jurišnik ili ti ga prva violina u obaranju kantonalne vlade fikreta musića odnosno sdp-a, kada je radeljaš dobio na upravljanje cca 300 miliona km zavoda za zdravstveno osiguranje, kada je jedan hrenovica bio ministar privrede, a pećanac mup-a itd. kada za tri godine njegovog mandata kao premijera nismo vidjeli niti jedan revizorski dokument koji će potvrditi da je učinjen bilo kakav napredak u raznim sferama društvenog života u sarajevu, a onomad je tvrdio da je sve krenulo nabolje. za tri godine njegovog mandata smo imali kontinuiranu redukciju vode, što je kifla iskoristio za obračun sa kadrovima sda novi grad, a onda došla azra muzur i redukcije nestalo preko noći. kako je to moguće, neka nam neki inžinjer to objasni? da li je to korišten čarobni štapić?. pogodilo nas je ubistvo dženana memića, što je iskoristio da smijeni policijskog komesara vahida čosića, a dovede halilovića, kojem je kao primarni cilj bio rješavanje slučaja dženan memić, a svi vidimo kako je i učino. imali smo onaj ružni smog, a niko iz njegove vlade nije ponudio rješenje za isti, dalje, problem grasa je samo produbljen, nemilice se zapošljavalo u državnu službu, a podsticaji se dijelili sda firmama, pa buroj ozone i priča o najvećem poslijeratnom projektu, nova turistička zajednica katastrofa i tako dalje

.
i ima stvari koje sam i zaboravio, ali kao što vidite ima nas koje pamćenje dobro služi i koji nismo zaboravili kiflin (ne)rad i sada pojedinci priželjkuju da ovaj blok građanskih stranaka, građane sarajeva počasti sa još 4 godine kiflinog (ne)rada i demagogije, uz argument da on zna sve marifetluke sda, u kojima je, usput rečeno i sam učestvovao.
neka hvala. radije bih svaki dan slušao lažne napade o veleizdaji naše stranke (jer su za sda apsolutno svi koji nisu uz njih, i izdajnici i četnici i ustaše i kosovci i sve najgore), nego mjesec dana kiflinih bajki za klince.