Narod i Pravda (Konakovic)
-
saale
#2426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Njegova ministrica ga direktno prozvala za steljenje posla od 500.000 KM, o cemu ba mi pricamo 
- JThomas
#2427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ja nisam njegov ni fan ni glasač. ali fakat, prvi obavještajac kupi diplomu - i ponište mu je. "padne".
-
mali_balon
#2428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Poznati smo po tome da vise vjerujemo mahali nago dokazima i svojim ocima.....zato i jesmo u kurcu....bolje od sda minderpuza i hodza ne zasluzujemo.....
JEste njegova misnistrica, jeste on ju je predlozio, priznao gresku, evo ha jprijavio se tuzilastvu (malo mi to sega), ali nek ministrica kaze ko su ta dovjica ime i prezima neka tu dvojicu ispitaju, pa da vidimo sta ce biti....ali sta god njih dvojica kazali bosnjo ce opet nesta skontat da nesjedne na mahalaske price KOSovaca koji nam kroje sudbinu od 92/93 godine....sto bi reko Sefer jos se vojnicki grah nije slego u njima a vec ih je dedo aljo postavio u najvise strukture u ARBiH....
Jedini Dino (nazalost sto je jedini) ima volje i snage da sjebe SDA.....ostali se daju kupiti za
saku pfeninga....
Slucaj 8ica, jos jedan u nizu, samo dokazuje da u SDA nisi pozeljan kao pismen kadar nego lojalan ko ker kadar i da ces "uspijeti"....
JEste njegova misnistrica, jeste on ju je predlozio, priznao gresku, evo ha jprijavio se tuzilastvu (malo mi to sega), ali nek ministrica kaze ko su ta dovjica ime i prezima neka tu dvojicu ispitaju, pa da vidimo sta ce biti....ali sta god njih dvojica kazali bosnjo ce opet nesta skontat da nesjedne na mahalaske price KOSovaca koji nam kroje sudbinu od 92/93 godine....sto bi reko Sefer jos se vojnicki grah nije slego u njima a vec ih je dedo aljo postavio u najvise strukture u ARBiH....
Jedini Dino (nazalost sto je jedini) ima volje i snage da sjebe SDA.....ostali se daju kupiti za
saku pfeninga....
Slucaj 8ica, jos jedan u nizu, samo dokazuje da u SDA nisi pozeljan kao pismen kadar nego lojalan ko ker kadar i da ces "uspijeti"....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
pa kad je kupov'o u pogrešnom graduJThomas wrote:ja nisam njegov ni fan ni glasač. ali fakat, prvi obavještajac kupi diplomu - i ponište mu je. "padne".
- JThomas
#2430 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
a on nije vojvoda, adžija, krmojed, jel.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#2431 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
JThomas wrote:ali sto posto tačno...malakh wrote:prvi obavjestajac ode da kupi diplomu i ne zna ni da kupi. fuli kad kupi.
![]()
![]()
![]()
![]()
dino, dino
![]()
ne sporim ja to, samo mi je smijesan nacin kako ga je prozvao. mangupski, bas. mora mu se odati priznanje da nikoga ne stedi i da ih sve redom melje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ne znam, nisam u toku, i ovo sam gugl'o da vidim šta je biloJThomas wrote:a on nije vojvoda, adžija, krmojed, jel.
- drug_profi
#2433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ih sta je viđenih BošnjOka tamo diplomiralo i doktoriralo iza rata....
- JThomas
#2434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
na svačiji obraz, ako ga ima, i na ličnu odgovornost. ali kad sa takvom diplomom vodiš državnu obavještajnu službu, onda i obraz i odgovornost i rizik prelaze i na državu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mislim da se kod nas jednostavno može primijeniti ovo - ako si bio na vlasti od rata pa do danas (ili direktor bilo čega) onda je jasno da nisi čist 
- Opetja033
#2436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zahvaljujuci novom zakonu, kojeg je usvojila ova Vlada KS, prosto je NEMOGUCE odraditi takav posao. Dva su nezavisna supervizora, dva nivoa provjera + jos sto mediji, javnost a i sama opozicija ima pristup svim podacima u toku samog procesa. Kompletna skupstina ima uvid, ne samo vladajuce "sestorka".saale wrote:Njegova ministrica ga direktno prozvala za steljenje posla od 500.000 KM, o cemu ba mi pricamo
Moras biti bas debil pa da krenes u takav proces. Ako ostavimo po strani cak i sve moralne i zakonske dileme - moras biti nevjerovatno glup da tako nesto uradis.
-
daddy-kool
#2437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Opetja033 wrote:
Zahvaljujuci novom zakonu, kojeg je usvojila ova Vlada KS, prosto je NEMOGUCE odraditi takav posao. Dva su nezavisna supervizora, dva nivoa provjera + jos sto mediji, javnost a i sama opozicija ima pristup svim podacima u toku samog procesa. Kompletna skupstina ima uvid, ne samo vladajuce "sestorka".
Za prave znalce ništa nije nemoguće.
- Styling
#2438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@saaleOpetja033 wrote:Zahvaljujuci novom zakonu, kojeg je usvojila ova Vlada KS, prosto je NEMOGUCE odraditi takav posao. Dva su nezavisna supervizora, dva nivoa provjera + jos sto mediji, javnost a i sama opozicija ima pristup svim podacima u toku samog procesa. Kompletna skupstina ima uvid, ne samo vladajuce "sestorka".saale wrote:Njegova ministrica ga direktno prozvala za steljenje posla od 500.000 KM, o cemu ba mi pricamo
Moras biti bas debil pa da krenes u takav proces. Ako ostavimo po strani cak i sve moralne i zakonske dileme - moras biti nevjerovatno glup da tako nesto uradis.
Mozda bi se trebalo informisati, pa bi se saznalo da je ovaj budzet za nabavku software-a odobren jos za Zoljeve vladavine, nisu to ovi namislii i u budzet ubacili (pitam se samo koja SDA firma je trebala hajrovati od ovog posla). A, po novom zakonu o nabavkama KS, proces je transparentan pa Kifla ne moze, sve i da hoce, namjestiti posao kad su visestruke kontrole ukljucene.
-
statixx
#2439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Valjda je trebalo pustiti do kraja pa "upecati", ovako nema bas smisla.
- denis.istok
#2440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja koliko vidim SDA je u konstantnom padu s brojem glasova, posto je dobila još jedan "entitet" u vidu NiP-a to znaci da na lokalnim racunaju na oko 20-30% manje u odnosu na 2016. Tu se govori o desetinama hiljada glasova, iako mi nije jasno kako SDA 53.000 a NiP 30.000 na ovim prošlim.Kikibombona wrote:
Ok buraz...
Mozes li sada, u slicnom stilu, navesti lose stvari koje je uradila SDA i zbog koje ce izgubiti glasove?
Ovdje je tema NiP i ograničenost lidera da kapitalizira veliki potencijal sa prošlih općih izbora.
Za SDA čisto sumnjam da će pasti ispod nekih 53.000 koliko su sad osvojili na nivou Kantona, ali i to opasan pad u odnosu na preko 60.000 koliko je imala prije 3god. Ako pak dodje do promjene Vlade KS onda ce sigurno biti i dodatnog gubitka, ispod 50.000.
Računica je jednostavna-onaj ko je na vlasti uglavnom naredne izbore biljezi solidan pad u broju glasova jer: sve se svede na isto, uhljebe se svoji pa onda šta bude.
Tako kaže statistika: SDA 2006-2010 strasan pad, kao i SBIH,
SDP pak 2010-2014.
Isto tako DF 2014-2018, te SBB 2014-2018.
- bunk
#2441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja koliko vidim svi koji su pucali na visoke pozicije u sda pa nisu uspjeli sad su il nezavisni ili osnovali svoju stranku.
Cenzus mora ici na 10% i financiranje stranaka iz clanstva.
Pa da vidimo pravo stanje.
- Styling
#2442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
S tim sto ovi sada vladaju potpuno drugacije. Narod ih prati i jako je zainteresovan.denis.istok wrote:Ja koliko vidim SDA je u konstantnom padu s brojem glasova, posto je dobila još jedan "entitet" u vidu NiP-a to znaci da na lokalnim racunaju na oko 20-30% manje u odnosu na 2016. Tu se govori o desetinama hiljada glasova, iako mi nije jasno kako SDA 53.000 a NiP 30.000 na ovim prošlim.Kikibombona wrote:
Ok buraz...
Mozes li sada, u slicnom stilu, navesti lose stvari koje je uradila SDA i zbog koje ce izgubiti glasove?
Ovdje je tema NiP i ograničenost lidera da kapitalizira veliki potencijal sa prošlih općih izbora.
Za SDA čisto sumnjam da će pasti ispod nekih 53.000 koliko su sad osvojili na nivou Kantona, ali i to opasan pad u odnosu na preko 60.000 koliko je imala prije 3god. Ako pak dodje do promjene Vlade KS onda ce sigurno biti i dodatnog gubitka, ispod 50.000.
Računica je jednostavna-onaj ko je na vlasti uglavnom naredne izbore biljezi solidan pad u broju glasova jer: sve se svede na isto, uhljebe se svoji pa onda šta bude.
Tako kaže statistika: SDA 2006-2010 strasan pad, kao i SBIH,
SDP pak 2010-2014.
Isto tako DF 2014-2018, te SBB 2014-2018.
- ultima_palabra
#2443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sad kad ste ugasili BPS, BOSS i ostale satelite, onda ne valja nizak cenzus... ko vas ne znabunk wrote:Ja koliko vidim svi koji su pucali na visoke pozicije u sda pa nisu uspjeli sad su il nezavisni ili osnovali svoju stranku.
-
putokaz1
#2444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
S tim sto ovi sada vladaju potpuno drugacije. Narod ih prati i jako je zainteresovan.
Bilo je tako i u Lukavcu dok ovaj Neki ne ode s SDA
Bilo je tako i u Lukavcu dok ovaj Neki ne ode s SDA
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#2445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ne bih da se mijesam u medjustranacke sukobe, ali vec par puta sam zapratio da netko pise kako je sda ugasila bps i boss i zahvaljujuci njima, ostvarila rezultat, kakav je ostvarila.ultima_palabra wrote: Sad kad ste ugasili BPS, BOSS i ostale satelite, onda ne valja nizak cenzus... ko vas ne zna
boss je 2014 godine imao 7920 glasova, a 2018 godine 7955 glasova. kako su ih ugasili, ako su ljudi imali vise glasova? logicki razmisljam i nije mi jasno.
nadalje. po forumu smo razapinjali bps, odnosno semira halilovica zbog onog miliona maraka sto je njegovom udruzenju, prebacio njegov ministar, da bi isti sve te pare iskoristio u propagandu i da bi se isti priblizio scepi i sbbu. valjda je to svakome tko je normalan dovoljno da im ne daju glas. cak mu je i babo imao ponizavajuci rezultat.
doista ne razumijem te konstrukcije i to razmisljanje.
-
putokaz1
#2446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
BPS je ugasio sam sebe zbog koalicije s SDA a i BOSS je na dobrom putu da nestane
- Bosanski_kralj
#2447 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cenzus treba biti 7%, a mandat pripadati stranci, s tim da ćemo imati potpuno otvorene liste. Pošto je kod nas trenutno najveći problem izbornog zakonodavstva "kupovanje papaka poslije izbora" jedini način da se to spriječi je usvojiti prethodno navedeno. I svakako treba osigurati maksimalnu regularnost izbora, ovo što imamo sad je daleko od poštenih izbora.
P.S. Nekako Konaković suviše hrabro napada SDA, da li mislite da je to stvarno do njega lično i njegove hrabrosti ili ima nekog jakog iza pozadine ko ga štiti? Meni se sve više čini da je ova druga opcija izglednija.
P.S. Nekako Konaković suviše hrabro napada SDA, da li mislite da je to stvarno do njega lično i njegove hrabrosti ili ima nekog jakog iza pozadine ko ga štiti? Meni se sve više čini da je ova druga opcija izglednija.
- MaksprotivMarksa
#2448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa pratis li bilo sta, zna se ko je najjaci covjek stranke i ko je bio kljucni u podrsci Dine za ovaj hrabar potez, bez njega ne bi bilo Dine ovako hrabrog i jakog, to je Kemal Ademovic, covjek protiv kojeg se jos nije cuo glas protiv iz SDA, Kemo puno zna i njegov kapital je nemjerljiv.Bosanski_kralj wrote:Cenzus treba biti 7%, a mandat pripadati stranci, s tim da ćemo imati potpuno otvorene liste. Pošto je kod nas trenutno najveći problem izbornog zakonodavstva "kupovanje papaka poslije izbora" jedini način da se to spriječi je usvojiti prethodno navedeno. I svakako treba osigurati maksimalnu regularnost izbora, ovo što imamo sad je daleko od poštenih izbora.
- Bosanski_kralj
#2449 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisam iz Sarajeva pa ne znam baš sve te detalje. NiP mi je relativno nepoznata, o toj stranci znam ovo šta se može preko medija i društvenih mreža saznati.MaksprotivMarksa wrote:Pa pratis li bilo sta, zna se ko je najjaci covjek stranke i ko je bio kljucni u podrsci Dine za ovaj hrabar potez, bez njega ne bi bilo Dine ovako hrabrog i jakog, to je Kemal Ademovic, covjek protiv kojeg se jos nije cuo glas protiv iz SDA, Kemo puno zna i njegov kapital je nemjerljiv.Bosanski_kralj wrote:Cenzus treba biti 7%, a mandat pripadati stranci, s tim da ćemo imati potpuno otvorene liste. Pošto je kod nas trenutno najveći problem izbornog zakonodavstva "kupovanje papaka poslije izbora" jedini način da se to spriječi je usvojiti prethodno navedeno. I svakako treba osigurati maksimalnu regularnost izbora, ovo što imamo sad je daleko od poštenih izbora.
- malakh
#2450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dok je kemice zivog i dok je uz kiflu, kifla moze mirno spavati.MaksprotivMarksa wrote:Pa pratis li bilo sta, zna se ko je najjaci covjek stranke i ko je bio kljucni u podrsci Dine za ovaj hrabar potez, bez njega ne bi bilo Dine ovako hrabrog i jakog, to je Kemal Ademovic, covjek protiv kojeg se jos nije cuo glas protiv iz SDA, Kemo puno zna i njegov kapital je nemjerljiv.Bosanski_kralj wrote:Cenzus treba biti 7%, a mandat pripadati stranci, s tim da ćemo imati potpuno otvorene liste. Pošto je kod nas trenutno najveći problem izbornog zakonodavstva "kupovanje papaka poslije izbora" jedini način da se to spriječi je usvojiti prethodno navedeno. I svakako treba osigurati maksimalnu regularnost izbora, ovo što imamo sad je daleko od poštenih izbora.
kompletna dokumentacija bivseg aida je negdje skrivena kod kemice u nekim tajnim sefovima. od ratnog kriminala, svrca do suradnje sa agresorima.
samo mi nikada nece biti jasno cime su u sda uvrijedili kemicu, da ih napusti. tamo je bio kao bijeli medvjed.