Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
saale

#2426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saale »

Njegova ministrica ga direktno prozvala za steljenje posla od 500.000 KM, o cemu ba mi pricamo :lol:
JThomas

#2427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

ja nisam njegov ni fan ni glasač. ali fakat, prvi obavještajac kupi diplomu - i ponište mu je. "padne".
mali_balon

#2428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Poznati smo po tome da vise vjerujemo mahali nago dokazima i svojim ocima.....zato i jesmo u kurcu....bolje od sda minderpuza i hodza ne zasluzujemo.....
JEste njegova misnistrica, jeste on ju je predlozio, priznao gresku, evo ha jprijavio se tuzilastvu (malo mi to sega), ali nek ministrica kaze ko su ta dovjica ime i prezima neka tu dvojicu ispitaju, pa da vidimo sta ce biti....ali sta god njih dvojica kazali bosnjo ce opet nesta skontat da nesjedne na mahalaske price KOSovaca koji nam kroje sudbinu od 92/93 godine....sto bi reko Sefer jos se vojnicki grah nije slego u njima a vec ih je dedo aljo postavio u najvise strukture u ARBiH....
Jedini Dino (nazalost sto je jedini) ima volje i snage da sjebe SDA.....ostali se daju kupiti za
saku pfeninga....
Slucaj 8ica, jos jedan u nizu, samo dokazuje da u SDA nisi pozeljan kao pismen kadar nego lojalan ko ker kadar i da ces "uspijeti"....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Velkoski »

JThomas wrote:ja nisam njegov ni fan ni glasač. ali fakat, prvi obavještajac kupi diplomu - i ponište mu je. "padne".
pa kad je kupov'o u pogrešnom gradu :mrgreen:
JThomas

#2430 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

a on nije vojvoda, adžija, krmojed, jel.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2431 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

JThomas wrote:
malakh wrote:prvi obavjestajac ode da kupi diplomu i ne zna ni da kupi. fuli kad kupi.

:lol: :lol: :lol: :lol:

dino, dino

:lol: :lol:
ali sto posto tačno...

ne sporim ja to, samo mi je smijesan nacin kako ga je prozvao. mangupski, bas. mora mu se odati priznanje da nikoga ne stedi i da ih sve redom melje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Velkoski »

JThomas wrote:a on nije vojvoda, adžija, krmojed, jel.
ne znam, nisam u toku, i ovo sam gugl'o da vidim šta je bilo :D kad stoji nekakav fakultet u BanjOJ Luci :mrgreen:
drug_profi

#2433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ih sta je viđenih BošnjOka tamo diplomiralo i doktoriralo iza rata....
JThomas

#2434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

na svačiji obraz, ako ga ima, i na ličnu odgovornost. ali kad sa takvom diplomom vodiš državnu obavještajnu službu, onda i obraz i odgovornost i rizik prelaze i na državu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Velkoski »

mislim da se kod nas jednostavno može primijeniti ovo - ako si bio na vlasti od rata pa do danas (ili direktor bilo čega) onda je jasno da nisi čist :D
Opetja033

#2436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

saale wrote:Njegova ministrica ga direktno prozvala za steljenje posla od 500.000 KM, o cemu ba mi pricamo :lol:
Zahvaljujuci novom zakonu, kojeg je usvojila ova Vlada KS, prosto je NEMOGUCE odraditi takav posao. Dva su nezavisna supervizora, dva nivoa provjera + jos sto mediji, javnost a i sama opozicija ima pristup svim podacima u toku samog procesa. Kompletna skupstina ima uvid, ne samo vladajuce "sestorka".

Moras biti bas debil pa da krenes u takav proces. Ako ostavimo po strani cak i sve moralne i zakonske dileme - moras biti nevjerovatno glup da tako nesto uradis.
daddy-kool

#2437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by daddy-kool »

Opetja033 wrote:
Zahvaljujuci novom zakonu, kojeg je usvojila ova Vlada KS, prosto je NEMOGUCE odraditi takav posao. Dva su nezavisna supervizora, dva nivoa provjera + jos sto mediji, javnost a i sama opozicija ima pristup svim podacima u toku samog procesa. Kompletna skupstina ima uvid, ne samo vladajuce "sestorka".

Za prave znalce ništa nije nemoguće. :D
Styling

#2438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Opetja033 wrote:
saale wrote:Njegova ministrica ga direktno prozvala za steljenje posla od 500.000 KM, o cemu ba mi pricamo :lol:

Moras biti bas debil pa da krenes u takav proces. Ako ostavimo po strani cak i sve moralne i zakonske dileme - moras biti nevjerovatno glup da tako nesto uradis.
@saale

Mozda bi se trebalo informisati, pa bi se saznalo da je ovaj budzet za nabavku software-a odobren jos za Zoljeve vladavine, nisu to ovi namislii i u budzet ubacili (pitam se samo koja SDA firma je trebala hajrovati od ovog posla). A, po novom zakonu o nabavkama KS, proces je transparentan pa Kifla ne moze, sve i da hoce, namjestiti posao kad su visestruke kontrole ukljucene.
statixx

#2439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Valjda je trebalo pustiti do kraja pa "upecati", ovako nema bas smisla.
denis.istok

#2440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Kikibombona wrote:

Ok buraz...

Mozes li sada, u slicnom stilu, navesti lose stvari koje je uradila SDA i zbog koje ce izgubiti glasove?
Ja koliko vidim SDA je u konstantnom padu s brojem glasova, posto je dobila još jedan "entitet" u vidu NiP-a to znaci da na lokalnim racunaju na oko 20-30% manje u odnosu na 2016. Tu se govori o desetinama hiljada glasova, iako mi nije jasno kako SDA 53.000 a NiP 30.000 na ovim prošlim.

Ovdje je tema NiP i ograničenost lidera da kapitalizira veliki potencijal sa prošlih općih izbora.

Za SDA čisto sumnjam da će pasti ispod nekih 53.000 koliko su sad osvojili na nivou Kantona, ali i to opasan pad u odnosu na preko 60.000 koliko je imala prije 3god. Ako pak dodje do promjene Vlade KS onda ce sigurno biti i dodatnog gubitka, ispod 50.000.

Računica je jednostavna-onaj ko je na vlasti uglavnom naredne izbore biljezi solidan pad u broju glasova jer: sve se svede na isto, uhljebe se svoji pa onda šta bude.

Tako kaže statistika: SDA 2006-2010 strasan pad, kao i SBIH,
SDP pak 2010-2014.
Isto tako DF 2014-2018, te SBB 2014-2018.
bunk

#2441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Ja koliko vidim svi koji su pucali na visoke pozicije u sda pa nisu uspjeli sad su il nezavisni ili osnovali svoju stranku.
Cenzus mora ici na 10% i financiranje stranaka iz clanstva.
Pa da vidimo pravo stanje.
Styling

#2442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

denis.istok wrote:
Kikibombona wrote:

Ok buraz...

Mozes li sada, u slicnom stilu, navesti lose stvari koje je uradila SDA i zbog koje ce izgubiti glasove?
Ja koliko vidim SDA je u konstantnom padu s brojem glasova, posto je dobila još jedan "entitet" u vidu NiP-a to znaci da na lokalnim racunaju na oko 20-30% manje u odnosu na 2016. Tu se govori o desetinama hiljada glasova, iako mi nije jasno kako SDA 53.000 a NiP 30.000 na ovim prošlim.

Ovdje je tema NiP i ograničenost lidera da kapitalizira veliki potencijal sa prošlih općih izbora.

Za SDA čisto sumnjam da će pasti ispod nekih 53.000 koliko su sad osvojili na nivou Kantona, ali i to opasan pad u odnosu na preko 60.000 koliko je imala prije 3god. Ako pak dodje do promjene Vlade KS onda ce sigurno biti i dodatnog gubitka, ispod 50.000.

Računica je jednostavna-onaj ko je na vlasti uglavnom naredne izbore biljezi solidan pad u broju glasova jer: sve se svede na isto, uhljebe se svoji pa onda šta bude.

Tako kaže statistika: SDA 2006-2010 strasan pad, kao i SBIH,
SDP pak 2010-2014.
Isto tako DF 2014-2018, te SBB 2014-2018.
S tim sto ovi sada vladaju potpuno drugacije. Narod ih prati i jako je zainteresovan.
ultima_palabra

#2443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

bunk wrote:Ja koliko vidim svi koji su pucali na visoke pozicije u sda pa nisu uspjeli sad su il nezavisni ili osnovali svoju stranku.
Cenzus mora ici na 10% i financiranje stranaka iz clanstva.
Pa da vidimo pravo stanje.
Sad kad ste ugasili BPS, BOSS i ostale satelite, onda ne valja nizak cenzus... ko vas ne zna :mrgreen:
putokaz1

#2444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

S tim sto ovi sada vladaju potpuno drugacije. Narod ih prati i jako je zainteresovan.
Bilo je tako i u Lukavcu dok ovaj Neki ne ode s SDA :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

ultima_palabra wrote: Sad kad ste ugasili BPS, BOSS i ostale satelite, onda ne valja nizak cenzus... ko vas ne zna :mrgreen:
ne bih da se mijesam u medjustranacke sukobe, ali vec par puta sam zapratio da netko pise kako je sda ugasila bps i boss i zahvaljujuci njima, ostvarila rezultat, kakav je ostvarila.

boss je 2014 godine imao 7920 glasova, a 2018 godine 7955 glasova. kako su ih ugasili, ako su ljudi imali vise glasova? logicki razmisljam i nije mi jasno.

nadalje. po forumu smo razapinjali bps, odnosno semira halilovica zbog onog miliona maraka sto je njegovom udruzenju, prebacio njegov ministar, da bi isti sve te pare iskoristio u propagandu i da bi se isti priblizio scepi i sbbu. valjda je to svakome tko je normalan dovoljno da im ne daju glas. cak mu je i babo imao ponizavajuci rezultat.

doista ne razumijem te konstrukcije i to razmisljanje.
putokaz1

#2446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

BPS je ugasio sam sebe zbog koalicije s SDA a i BOSS je na dobrom putu da nestane
Bosanski_kralj

#2447 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Cenzus treba biti 7%, a mandat pripadati stranci, s tim da ćemo imati potpuno otvorene liste. Pošto je kod nas trenutno najveći problem izbornog zakonodavstva "kupovanje papaka poslije izbora" jedini način da se to spriječi je usvojiti prethodno navedeno. I svakako treba osigurati maksimalnu regularnost izbora, ovo što imamo sad je daleko od poštenih izbora.

P.S. Nekako Konaković suviše hrabro napada SDA, da li mislite da je to stvarno do njega lično i njegove hrabrosti ili ima nekog jakog iza pozadine ko ga štiti? Meni se sve više čini da je ova druga opcija izglednija.
MaksprotivMarksa

#2448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Bosanski_kralj wrote:Cenzus treba biti 7%, a mandat pripadati stranci, s tim da ćemo imati potpuno otvorene liste. Pošto je kod nas trenutno najveći problem izbornog zakonodavstva "kupovanje papaka poslije izbora" jedini način da se to spriječi je usvojiti prethodno navedeno. I svakako treba osigurati maksimalnu regularnost izbora, ovo što imamo sad je daleko od poštenih izbora.

P.S. Nekako Konaković suviše hrabro napada SDA, da li mislite da je to stvarno do njega lično i njegove hrabrosti ili ima nekog jakog iza pozadine ko ga štiti? Meni se sve više čini da je ova druga opcija izglednija.
Pa pratis li bilo sta, zna se ko je najjaci covjek stranke i ko je bio kljucni u podrsci Dine za ovaj hrabar potez, bez njega ne bi bilo Dine ovako hrabrog i jakog, to je Kemal Ademovic, covjek protiv kojeg se jos nije cuo glas protiv iz SDA, Kemo puno zna i njegov kapital je nemjerljiv.
Bosanski_kralj

#2449 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

MaksprotivMarksa wrote:
Bosanski_kralj wrote:Cenzus treba biti 7%, a mandat pripadati stranci, s tim da ćemo imati potpuno otvorene liste. Pošto je kod nas trenutno najveći problem izbornog zakonodavstva "kupovanje papaka poslije izbora" jedini način da se to spriječi je usvojiti prethodno navedeno. I svakako treba osigurati maksimalnu regularnost izbora, ovo što imamo sad je daleko od poštenih izbora.

Pa pratis li bilo sta, zna se ko je najjaci covjek stranke i ko je bio kljucni u podrsci Dine za ovaj hrabar potez, bez njega ne bi bilo Dine ovako hrabrog i jakog, to je Kemal Ademovic, covjek protiv kojeg se jos nije cuo glas protiv iz SDA, Kemo puno zna i njegov kapital je nemjerljiv.
Nisam iz Sarajeva pa ne znam baš sve te detalje. NiP mi je relativno nepoznata, o toj stranci znam ovo šta se može preko medija i društvenih mreža saznati.
malakh

#2450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

MaksprotivMarksa wrote:

dok je kemice zivog i dok je uz kiflu, kifla moze mirno spavati.

kompletna dokumentacija bivseg aida je negdje skrivena kod kemice u nekim tajnim sefovima. od ratnog kriminala, svrca do suradnje sa agresorima.

samo mi nikada nece biti jasno cime su u sda uvrijedili kemicu, da ih napusti. tamo je bio kao bijeli medvjed.
Post Reply