REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Altsa

#2426 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Altsa »

aditon wrote:Vi svi ovdje opet ne vidite dalje od nosa. Odmah da kažem, ja jesam za reviziju tužbe, odnosno jesam za to da se istina i sudski potvrdi, ali kojim novim dokazima je to moguće? Presuda Karadžiću?, Možda sudksi proces protiv Mladića koji je pokazao umješanost Srbije u ratu? Karadžić tek treba da dočeka potvrdu presude ili eventualnu oslobađajuću presudu. S Sudovima se nikad ne zna. Za Mladića nemamo ni prvostepenu presudu.

Međutim, ovdje nam opet poltičari bacaju prašinu u oči. Ovdje je na sceni skretanja pažnje sa bitnih stvari. Svakom krizom ti isti ljudu učvršćuju svoju vlast i pozicije u istoj. Svi pljuju po Bakiru, a taj isti lik će opet osvojiti naredne izbore. Do kada ćemo biti bez mozga, kao narod?

Smatram da se revizijom tužbe neće ništa novo dokazati iako smo svi svjesni uloge Srbije u agresiji, međutim, možda u takvim okolnostima konačno Bošnjaci kazne Bakira i SDA za 30 godina kojima se sustavno ponižava i uništava ljudski život u BiH. Mada, pri postojećem Ustavu BiH ni to neće biti dovoljno da ova zemlja konačno krene naprijed, da ljudi konačno osjete boljitak u svom životu.
To znaju samo oni koji su pokrenuli reviziju. Mi ne znamo koje oni imaju nove dokaze jer nismo upoznati sa detaljima ali pretpostavljam da nesto imaju. Mada sam ja skeptican po tom pitanju.
arzuhal

#2427 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

hizo ramidovic wrote:
IMT25 wrote: Da, samo to licemjerno njuferanje- "mi jedini nevini i silovani" je uvreda za zdravu pamet. Da doduše Bakir u Erdogan nisu pucali po Beogradu, ali ko stoji iza svojevrsnog etničkog čisćenja- u miru, Sarajeva npr? Koliko je Srba i Hrvata napustilo Sarajevo u miru , jer im je život postao nepodnošljiv? Mislim da je zadnji otišao Tifa.
Е мој брате од кад ја говорим о турском зулуму тзв. Бошњака посебно у тзв. Сарајеву. Фарбање тротоара зелену боју, страх при куповини српске и хрватске штампе, сунећење немуслимана итд. само су неки од притисака које спроводи исламистичка власт и бела Ал-Каида у тзв. Сарајеву. Једноставно, овакав зулум се више не може издржати. Србија и Хрватска мораће нешто подузети. Иначе, ако се овако настави, тзв. бошњацима ће се у Републици Српској морати признати и право да свој језик зову босански'' а то би већ био знак тоталне катастрофе и незадрживе најезде муслиманских екстремиста
Doduše, nema se nigdje posjest svinjetina u Sarajevu, dobrim djelom su u zakone inkorporirane šerijatske odredbe, djeca u školama nastavnike pozdravljaju sa selamom, ali moramo se prisjetiti da je tako nešto već bilo u Sarajevu tokom Osmanske carevine, nije to nešto nepoznato...
dezurni_ucenik

#2428 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/02/2017 23:15, edited 1 time in total.
HAVANA

#2429 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by HAVANA »

Kako nema ja neki dan u sred carsije spuco sniclu. :D
_dreamer_

#2430 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

Inace, u ovom postupku je po mom misljenju vrlo bitno da postoji konsenzus izmedju bosnjackog i hrvatskog naroda o ovoj reviziji, jer pretpostavljam da ce se Ivanic (on je predsjedavajuci?) vec formalno oglasiti protiv ove odluke, a kao VD predsjednika BiH je on taj koji ima moc da donese odluku protiv ove revizije.

Medjutim, tu odluku mogu sprijeciti bosnjaci i hrvati ako se izjasne da je Ivaniceva odluka destruktivna po vitalni interes Federacije.
video

#2431 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by video »

HAVANA wrote:Kako nema ja neki dan u sred carsije spuco sniclu. :D
Ti se ne pikas
Tebe je baja i onakvi ko on svrstao u one alijine :D
To ti ovi teherandzije daju halal sniclu :D
Last edited by video on 21/02/2017 10:03, edited 1 time in total.
Dozer

#2432 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Dozer »

Nakon ovih 5-6 stranica, i komentara, promisljanja i zakljucaka vecine ucesnika foruma, dosao sam do definitivnog zakljucka - iz ove vukojebine treba otici. Trajno. :roll:
aditon

#2433 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by aditon »

Altsa wrote:
aditon wrote:Vi svi ovdje opet ne vidite dalje od nosa. Odmah da kažem, ja jesam za reviziju tužbe, odnosno jesam za to da se istina i sudski potvrdi, ali kojim novim dokazima je to moguće? Presuda Karadžiću?, Možda sudksi proces protiv Mladića koji je pokazao umješanost Srbije u ratu? Karadžić tek treba da dočeka potvrdu presude ili eventualnu oslobađajuću presudu. S Sudovima se nikad ne zna. Za Mladića nemamo ni prvostepenu presudu.

Međutim, ovdje nam opet poltičari bacaju prašinu u oči. Ovdje je na sceni skretanja pažnje sa bitnih stvari. Svakom krizom ti isti ljudu učvršćuju svoju vlast i pozicije u istoj. Svi pljuju po Bakiru, a taj isti lik će opet osvojiti naredne izbore. Do kada ćemo biti bez mozga, kao narod?

Smatram da se revizijom tužbe neće ništa novo dokazati iako smo svi svjesni uloge Srbije u agresiji, međutim, možda u takvim okolnostima konačno Bošnjaci kazne Bakira i SDA za 30 godina kojima se sustavno ponižava i uništava ljudski život u BiH. Mada, pri postojećem Ustavu BiH ni to neće biti dovoljno da ova zemlja konačno krene naprijed, da ljudi konačno osjete boljitak u svom životu.
To znaju samo oni koji su pokrenuli reviziju. Mi ne znamo koje oni imaju nove dokaze jer nismo upoznati sa detaljima ali pretpostavljam da nesto imaju. Mada sam ja skeptican po tom pitanju.
Sumnjam da imaju čvrste dokaze. Zato sam i napisao svoj prvi post tako kako jesam. Bolje bi bilo da su se sastali, kao što jesu neki dan u Vijećnici, i dogovorili povećanje minimalne plate bar na 800 KM. Od ove priče nema ništa, tenzije se podižu, narod se napali, oni vladaju i ruke zadovoljno trljaju. Stvarno ne shvatam kako ljudi to ne vide, ne bitno jel se zove Mijo, Savo ili Huso
aditon

#2434 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by aditon »

Dozer wrote:Nakon ovih 5-6 stranica, i komentara, promisljanja i zakljucaka vecine ucesnika foruma, dosao sam do definitivnog zakljucka - iz ove vukojebine treba otici. Trajno. :roll:
+1
arzuhal

#2435 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

HAVANA wrote:Kako nema ja neki dan u sred carsije spuco sniclu. :D
...nije to ništa čudno, tako se moglo i u Osmanskoj carevini :mrgreen:
VjecitiStudent

#2436 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Dozer wrote:Nakon ovih 5-6 stranica, i komentara, promisljanja i zakljucaka vecine ucesnika foruma, dosao sam do definitivnog zakljucka - iz ove vukojebine treba otici. Trajno. :roll:
Ta "većina učesnika" sa citiranih 5-6 stranica je već otišla, trajno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2437 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: pogotovo ovih nabrijanih "patrijota"
GeeTnT

#2438 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

Bolje nemoj, jer kad se javis na forum sa razmisljanjem update-ovanim u diaspori, tek ces onda vidjeti sta je belaj...ovde ti je esdaovac u istoj ravni kao diasporac...

PS. Naravno, salim se...i lakse ces u diaspori naci suborca s kim ces moci popiti pivu nego u seheru...
Kikibombona

#2439 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Kikibombona »

bh.tornjak wrote:eto....svjetski pravnici koji pozavrsavase elitne fakultete...koji iza sebe imaju karijeru o kojoj se sanja....koji ovo....koji ono....oni ne znaju sta i kako treba....a onda dodje neki bosanac da im objasnjava sta i kako....
nikakvo cudo sto je drzava u qurtzu
Sto se tice same revizije, podrzavam, vec rekoh. Ako zrtve zele, a zele, ko smo mi da se tome suprostavimo.

Eventualna ugrozba kredibiliteta drzave? Kao da ova drzava ima ikakav redibilitet. Svejedno mi je ako se jos jednom osramotimo. Kada je drzava u pitanju, davno sam sram izgubio.

Zastoj i politicka kriza? Popisaj i to, kriza je permanentna, neovisno od revizije. Dok ova bagra ne pomre, dok ne dodju na scenu nove generacije, nama je kriza sudjena.

Revizija je pozitivna i za BiH i za Srbiju. Neka se istina utvrdi ili potvrdi. Da se odustalo od revizije, uvijek bi visilo iznad Srbije pitanje 'a sta da je bilo revizije'. Ovako, ako se potvrdi da nisu pocinili ili bili saucesnici u genocidu, ostat ce mrlja da nisu sprijecili, sto je puno manje zlo od prva dva. Bosnjacka/bosanska strana isto nema sta izgubiti. Bilo bi lose, ako postoje ikakavi dokazi, da se dokazi zanemare.

E sad, realnost. Genocid je vrhunac zlocina. Najteze za dokazati. Posredni dokazi ne pale. To sto je neko bio na platnom spisku Srbije, ne znaci previse. A taj dokaz se najcesce koristi. Ako ti dadnem pistolj, ti sa njim ucmekas nekoga, ne mogu ja biti kriv za ubistvo. Mogu jedino snositi krivicnu odgovornost za nelegalnu distribuciju oruzja. Za ubistvo ne. U ovom slucaju je potrebno priloziti jasne i nedvosmislene dokaze da je politicki i vojni vrh Jugoslavije osmislio, naredio ili podrzao strijeljanje Srebrenicana. Moraju se predociti dokazi koji direktno vezu Jugoslaviju sa ubijenim Srebrenicanima. Tih dokaza u prvom postupku ocigledno nije bilo ili su bili nedovoljni. Skorpioni su recimo dokazano strijeljali nekoliko Srebrenicana. Medjutim, ne postoje dokazi da je strijeljanje naredila drzava Jugoslavija. Isto tako Amerikanci u Iraku strijeljaju zarobljenike, ali ako drzava nije naredila, ako su to uradili na svoju ruku, odgovornost je tih pojedinaca. Seselj je recimo osolobodjen u Hagu iako je priznao da je dobrovoljce iz Srbije slao u BiH i Hrvatsku. To za sud nije prekrsaj. Nisu mu dokazali konkretne zlocine i on je oslobodjen.

Iskreno, mislim da je Bakir popustio pred javnoscu i da tu nekih bitnih dokaza nem. I neka je popustio. To mu ne zamjerim. Neka sud radi svoj posao. Zamjerit cu ako reviziju budu koristio u propagandne svrhe, da skrene paznju sa teske socio-ekonomske situacije u BiH. On i njegova stranka su nanijeli veliku stetu ovom narodu, zajedno sa dosadasnjim partnerima u vlasti. I Srebrenicani su velike zrtve pljacke, korupcije, mita, nerada...! Nisu zastitili one u koje se kunu a kamoli nas ostale. Zastitili su jedno svoje stranacke kolege, porodice, tajkune...!
Banksy

#2440 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

dezurni_ucenik wrote:
Ne branim Merlina, ali on 300 dana u godini provede radno za razliku od princeze Tife koji misli da je dovoljno biti "legenda" i pare same padaju. Nije Tifa cetnik, nije on napustio Sarajevo sto je Srbin vec samo zafalilo za gudre.
De, ne prdi. Zafalilo mu je za računa. Porodica se mora izdržavati, a posao kojim se on bavi, ovdje nije baš na cijeni. Sehari i matičnoj stranci nikad nije bio blizak, pa gdje će to zaraditi novac kad posla nema? Ni gore mu neće padati s neba, ali će bar biti prilika da ih zaradi. Glede Merlina, on provede radno 30 dana, ostale je na državnoj i stranačkoj pipi, što kroz AMUS, što kroz državne ''projekte'' poput Nove godine i sl.
VladaFBiH

#2441 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by VladaFBiH »

arzuhal wrote:
Doduše, nema se nigdje posjest svinjetina u Sarajevu, dobrim djelom su u zakone inkorporirane šerijatske odredbe, djeca u školama nastavnike pozdravljaju sa selamom, ali moramo se prisjetiti da je tako nešto već bilo u Sarajevu tokom Osmanske carevine, nije to nešto nepoznato...
hmmm, Baščaršija i 50m od Sebilja - http://dveri.co.ba/?page_id=72&lang=bs i rezligu u šumsku majketi
Banksy

#2442 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: pogotovo ovih nabrijanih "patrijota"
Tačno...

Revizija tužbe se morala pokrenuti, ali niko nije sretan zbog toga. Srbi i Srbija očekivano, ali nije presretna ni bošnjačka strana jer će biti vrlo teško dokazati istinu nekim novim dokazima i faktima.
Ipak, morala se pokrenuti, to smo dužni i to nam je obaveza, šta god ko rekao i kakve god pritiske podnijeli zbog toga, to je bila ispravna odluka. :bih:
arzuhal

#2443 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

VladaFBiH wrote:
arzuhal wrote:
hmmm, Baščaršija i 50m od Sebilja - http://dveri.co.ba/?page_id=72&lang=bs i rezligu u šumsku majketi
:lol: :lol:

dobro... :mrgreen:
Duka Dizel

#2444 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

A_A_AKCIJA wrote:
I Salkić je prosto rasturio sve u studiju, da mu ni voditeljica nije mogla pera odbiti. Bukvalno im je na prozivanje da je revizija jednostran potez, rekao da su o tome trebali razmišljati kad su raspisivali referendum i kršili odluke Ustavnog Suda.
E al im ga je šukno.
I šta je time rekao?
Ako vi nećete poštovati Ustav,institucije i proceduru, nećemo vala ni mi. Eto vam sad, to vam je za ono...
Vrlo državnički...na nivou deteta iz osnovne škole.
arzuhal

#2445 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Amerikanci su trajno onesposobili srpsku političku destrukciju i opstrukciju u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu. Red je da to obave i u BiH, pa onda idu na Srbiju... :mrgreen:
bluesjunior

#2446 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bluesjunior »

arzo je malo sarkastičan, al neka ovog linka za Dveri na sred carsije,

kratak izvod iz jelovnika

Svinjski file
/ svinjsko meso, krompir, parmezan, rukola /

Mućkalica
/ grilovano svinjsko meso sa dinstanim povrćem /

Grah prebranac sa svinjskom kobasicom
arzuhal

#2447 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Duka Dizel wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
I Salkić je prosto rasturio sve u studiju, da mu ni voditeljica nije mogla pera odbiti. Bukvalno im je na prozivanje da je revizija jednostran potez, rekao da su o tome trebali razmišljati kad su raspisivali referendum i kršili odluke Ustavnog Suda.
E al im ga je šukno.
I šta je time rekao?
Ako vi nećete poštovati Ustav,institucije i proceduru, nećemo vala ni mi. Eto vam sad, to vam je za ono...
Vrlo državnički...na nivou deteta iz osnovne škole.
Da, ali moraš tako s detetom da razgovaraš da bi te ono razumelo, da bi razumelo posledice svog delovanja i zbog čega će dobiti po turu, zato...
GeeTnT

#2448 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

bluesjunior wrote:arzo je malo sarkastičan, al neka ovog linka za Dveri na sred carsije,

Svinjski file

Mućkalica

Dalmatunska prsut-plata..."Avlija"
muha_sa

#2449 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

GeeTnT wrote:
bluesjunior wrote:arzo je malo sarkastičan, al neka ovog linka za Dveri na sred carsije,

Svinjski file

Mućkalica

Dalmatunska prsut-plata..."Avlija"
sve teletina sa govornU maHAnu :?
arzuhal

#2450 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Svinjski file

Mućkalica

U ulici Prote Bakovića, baš sam pogledao gdje je...Znači tu zalazi naša pravoslavna braća, i naš firća i predstavnik militantnih bosanskih litosferičara HAVANA...Pa razumijem, blizu je Stare pravoslavne crkve, ime je prikladno, i treba da bude nešto takvo tu, da raja može na klopu, šta sad...Neće stalno jest sirnice iz EDIN pekare...
Post Reply