Evo sad kad nema slave 9. januara, hoce li onda Bosnjaci poceti slaviti "dan republike", odlaziti na prijeme itd?Danguba wrote:Nekim dzukelama koje laju dovoljno je da kazes KUŠ i oni podviju repove ali i dalje pomalo reze.channel10 wrote:Cini se da opet nije u potpunosti odgovoreno na zadatak od strane US.
Haman u zakonu pise: Zakonom je propisano da Vlada Republike Srpske odlukom uređuje način obilježavanja i praznovanja Dana Republike.
Znaci svake godine ce donositi odluku kako ce proslavljati praznik. Ove godine moze ovako, sljedece onako itd. Znaci opet jebu konju mater.
Upravo je ovo trazio US. 9.januar nikada pa ni US nije bio sporan nego vjerski dio. Ovo su mogli odmah uraditi ali ko ce akrobacije raditi i ublehu narodu prodavati.
Ovo sto kazes da ce Vlada...pa oni svake godine prave plan i program obiljezavanja svih vecih praznika(naravno u skladu sa zakonom).
Dan (i) nakon referenduma u RS
-
Ripicipi
#2426 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
-
PM72
#2427 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Sve je isto sem što će pop biti bez kandila...
- Danguba
#2428 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Simo, opet nisi naucio lekciju pa pises po inerciji odnosno sto moras nesto napisati.KENJAC wrote:E laze ko god kaze da mu je ista jasno oko sve ove price oko referenduma. Sve po nekoj inerciji. Srbi " hocemo referendum , ne mozete nam nista" Bosnjaci " necete , mi cemo vam sve zabranit" U toj fazi je ogromna vecina i jednih i drugih mislila da se radi o referendumu za otcjepljenje ! Onda neko rece da nije odcjepljenje nego praznik u pitanjute odmah nastupi trenutak zbunjenosti i kod jednih i kod drugih. Tu uskace cuveni Balkanski inat i nakon krace zbunjenosti se nastavlja sa "vlastitim misljenjem" dobivenim u nadleznim centralama. Oni - hocemo , nema veze sta je , ovi - necete , znate vi dobro sta je ! Tada se javljaju oni tek osvjesteni koji su tek sad skontali da nije odcjepljenje u pitanju i pokusavaju skontat odkud tolika frka oko jebenog praznika ali po zadatku ulijecu jastrebovi i objasnjavaju im da oni nisu tu da pitaju nego da slusaju. U tom trenutku se glasa za budu cnost ove jebene drzave i taj nebitni detalj prolazi glatko. Da nebi bilo bas previse naivno odmah dan poslije izbora prekunut sa ovom lakrdijom izmislja se novi argument
Il je vjerski il nevjerski gore pomenuti praznik ? Sad kad bi ja pito " kakve veze sad to ima" vjerovatno bi se javio neki zastitnik nacionalnih bica da mi objasni sta to "oni" hoce i kako "mi" da ih sprijecimo.
Jako bih volio kad bi neko od upucenijih odvojio par sekundi da mi odgovori na moje pitanje. Jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pisete ili je sve ovo skupa , po inerciji ?
Ja cu ti rado odgovoriti sta god te konkretno zanima. Slobodno pitaj...nego da ja tebe a i svakog ''dezurnog'' cu da priupitam onako reda radi da se zna sa kime vodimo rasprave.
Kakvo je tvoje misljenje o odluci NSRS o dodjeli povelje zahvale ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku, Nikoli Koljevicu i Biljani Plavšić?
- Danguba
#2429 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Naravno da nece.Ripicipi wrote:Evo sad kad nema slave 9. januara, hoce li onda Bosnjaci poceti slaviti "dan republike", odlaziti na prijeme itd?Danguba wrote: Nekim dzukelama koje laju dovoljno je da kazes KUŠ i oni podviju repove ali i dalje pomalo reze.
Upravo je ovo trazio US. 9.januar nikada pa ni US nije bio sporan nego vjerski dio. Ovo su mogli odmah uraditi ali ko ce akrobacije raditi i ublehu narodu prodavati.
Ovo sto kazes da ce Vlada...pa oni svake godine prave plan i program obiljezavanja svih vecih praznika(naravno u skladu sa zakonom).
Koliko gradi moras biti uvrnut pa slaviti datum nastanka genocidnog brloga zvanog UZP. Datum kada je donesena odluka da se zamisljene teritorije ociste na svaki moguci nacin od nesrba.
Last edited by Danguba on 25/10/2016 19:20, edited 1 time in total.
- spreca
#2430 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
jedino sa kalashomRipicipi wrote:Evo sad kad nema slave 9. januara, hoce li onda Bosnjaci poceti slaviti "dan republike", odlaziti na prijeme itd?Danguba wrote:Nekim dzukelama koje laju dovoljno je da kazes KUŠ i oni podviju repove ali i dalje pomalo reze.channel10 wrote:Cini se da opet nije u potpunosti odgovoreno na zadatak od strane US.
Haman u zakonu pise: Zakonom je propisano da Vlada Republike Srpske odlukom uređuje način obilježavanja i praznovanja Dana Republike.
Znaci svake godine ce donositi odluku kako ce proslavljati praznik. Ove godine moze ovako, sljedece onako itd. Znaci opet jebu konju mater.
-
RNG_25
#2431 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Prođe mjesec dana od neustavnog referenduma. Pretpostavljam da je kršenje odluke ustavnog suda neki prekršaj? Ili nije? Šta ono bi sa Dodikom, je li već na optuženičkoj klupi? Ili se čeka da sve zaborav proguta? Je li iko kriv? Ako niko nije kriv... onda to znači da je odluka ustavnog suda, zapravo, vid prekršaja?
-
PM72
#2432 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Zamišljam onog "potpredsjednika RS" Salkića sa kalašem.
- Progressive House
#2433 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Kirba ukinu "republički praznik" i krsnu slavu.Od praznika ostali samo dugmići

-
PM72
#2434 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pravo je ukinoProgressive House wrote:Kirba ukinu "republički praznik" i krsnu slavu.Od praznika ostali samo dugmići![]()
-
dezurni_ucenik
#2435 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Progressive House wrote:Od praznika ostali samo dugmići![]()
- Progressive House
#2436 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
PM72 wrote:Pravo je ukinoProgressive House wrote:Kirba ukinu "republički praznik" i krsnu slavu.Od praznika ostali samo dugmići![]()
,slaviće ga više i jače nego ikad.Dok on voda hanumu po Teheranu ovi daju plakete ratnim zločincima.Da mu hoće avion trehnut u povratku-da se ovaj narod spasi.
Poslanik NS-a Adam Šukalo je ustvrdio da jedino koalicija "Domovina" ima razloga za slavlje "jer su, uz Bakira Izetbegovića, uspjeli da ukinu Dan Republike Srpske kao republički praznik", prenosi BNTV.
slavit će, ali ne kao republički praznik
- Progressive House
#2437 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
arhiđakon stefan na aparatima
- GeeTnT
#2438 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Vjerujem da ce se slaviti kao nikad...iz inata. Takodje vjerujem da ce se na Dobrinji tesko zaspati u noci 9-og od silnih decibela cirilice.... Ujutro ce sve biti po starom, samo ce trole vise bazditi na slaninu, beli luk i mamurluk onih koji moraju na posao u mrsku federaciju....PM72 wrote:Pravo je ukinoProgressive House wrote:Kirba ukinu "republički praznik" i krsnu slavu.Od praznika ostali samo dugmići![]()
,slaviće ga više i jače nego ikad.Dok on voda hanumu po Teheranu ovi daju plakete ratnim zločincima.Da mu hoće avion trehnut u povratku-da se ovaj narod spasi.
-
dezurni_ucenik
#2439 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Sljedeci korak bi trebao da bude - ukidanje naziva "Srpska".
-
PM72
#2440 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Koliko se sjećam,njegov pokojni babo je ostavio naziv "RS" kad su mu amerikanci predlagali da to ukine.dezurni_ucenik wrote:Sljedeci korak bi trebao da bude - ukidanje naziva "Srpska".
-
dezurni_ucenik
#2441 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
PM72 wrote:Koliko se sjećam,njegov pokojni babo je ostavio naziv "RS" kad su mu amerikanci predlagali da to ukine.dezurni_ucenik wrote:Sljedeci korak bi trebao da bude - ukidanje naziva "Srpska".
Znam za to. Ali nikad nije kasno da se ukine to ime.
-
PM72
#2442 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
A kako ga ukinuti? Demokratski? Nema šanse.Vojno? Ni to nema šanse.dezurni_ucenik wrote:PM72 wrote:Koliko se sjećam,njegov pokojni babo je ostavio naziv "RS" kad su mu amerikanci predlagali da to ukine.dezurni_ucenik wrote:Sljedeci korak bi trebao da bude - ukidanje naziva "Srpska".
-
dezurni_ucenik
#2443 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
PM72 wrote:A kako ga ukinuti? Demokratski? Nema šanse.Vojno? Ni to nema šanse.dezurni_ucenik wrote:PM72 wrote: Koliko se sjećam,njegov pokojni babo je ostavio naziv "RS" kad su mu amerikanci predlagali da to ukine.
Jebi sistem sa sistemom i sam ce se sjebati.
-
PM72
#2444 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Jest kad bi ovdje bilo ikakvog sistema
-
Mirza007
#2445 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Da li vi stvarno mislite da ce Ustavn sud BiH prihvatiti ovakav zakon kakav je izglasan danas?
Nije samo vjerski dio proslave bio upitan nego I sam datum kao takav a tu se, koliko vidim, nista ne mijenja.
Nije samo vjerski dio proslave bio upitan nego I sam datum kao takav a tu se, koliko vidim, nista ne mijenja.
-
PM72
#2446 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ustavni sud se toliko isprovaljivao da je sam sebe zapišao.Ako sam imao imalo vjere u njega - i to sam izgubio.Kao i u tužilaštvo.Jebote,ja sam mislio da su to vrhunske institucije i da stoji država iza njih.A tamo marionete vladajućih oligarhija i uhljebi kakvih nema na dunjaluku.
-
KENJAC
#2447 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Najebem se matere i skupstini i onima koji su dobili te nagrade ! Nego Hazime da ja tebe nesto pitam . Kakav je tvoj stav prema dinamitom opasanim kozojebima sto se raznesu na pijacama punim djece i zena. Nemoj se samo pravit lud sa odgovorom " kakve ja veze imam sa njima" Imas imas puno vece nego ja sa Srpskom Skupstinom. Naime ja se borih sa puskom u ruci protiv te skupstine i njenih delegata. Ne vidjoh ni tebe nit ikoga da ode u Gornji Maocu pa da malo pripuca po " svojim" delegatima !Danguba wrote:Simo, opet nisi naucio lekciju pa pises po inerciji odnosno sto moras nesto napisati.KENJAC wrote:E laze ko god kaze da mu je ista jasno oko sve ove price oko referenduma. Sve po nekoj inerciji. Srbi " hocemo referendum , ne mozete nam nista" Bosnjaci " necete , mi cemo vam sve zabranit" U toj fazi je ogromna vecina i jednih i drugih mislila da se radi o referendumu za otcjepljenje ! Onda neko rece da nije odcjepljenje nego praznik u pitanjute odmah nastupi trenutak zbunjenosti i kod jednih i kod drugih. Tu uskace cuveni Balkanski inat i nakon krace zbunjenosti se nastavlja sa "vlastitim misljenjem" dobivenim u nadleznim centralama. Oni - hocemo , nema veze sta je , ovi - necete , znate vi dobro sta je ! Tada se javljaju oni tek osvjesteni koji su tek sad skontali da nije odcjepljenje u pitanju i pokusavaju skontat odkud tolika frka oko jebenog praznika ali po zadatku ulijecu jastrebovi i objasnjavaju im da oni nisu tu da pitaju nego da slusaju. U tom trenutku se glasa za budu cnost ove jebene drzave i taj nebitni detalj prolazi glatko. Da nebi bilo bas previse naivno odmah dan poslije izbora prekunut sa ovom lakrdijom izmislja se novi argument
Il je vjerski il nevjerski gore pomenuti praznik ? Sad kad bi ja pito " kakve veze sad to ima" vjerovatno bi se javio neki zastitnik nacionalnih bica da mi objasni sta to "oni" hoce i kako "mi" da ih sprijecimo.
Jako bih volio kad bi neko od upucenijih odvojio par sekundi da mi odgovori na moje pitanje. Jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pisete ili je sve ovo skupa , po inerciji ?
Ja cu ti rado odgovoriti sta god te konkretno zanima. Slobodno pitaj...nego da ja tebe a i svakog ''dezurnog'' cu da priupitam onako reda radi da se zna sa kime vodimo rasprave.
Kakvo je tvoje misljenje o odluci NSRS o dodjeli povelje zahvale ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku, Nikoli Koljevicu i Biljani Plavšić?
-
prog321
#2448 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ovi iz Gornje Maoce nisu nikoga digli u vazduh. Do sad.
Kad to urade onda ce se pripucati.
Kad to urade onda ce se pripucati.
- General War
#2449 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
PM72 wrote:![]()
Zamišljam onog "potpredsjednika RS" Salkića sa kalašem.On,koji je uhljebio svu familiju u opštinama po RS,od žene pa do zeta i svastike...mladunče međeda i bagera sa onim žvaljama.
- Banksy
#2450 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Slabo se sjećaš, to nije istina.PM72 wrote:Koliko se sjećam,njegov pokojni babo je ostavio naziv "RS" kad su mu amerikanci predlagali da to ukine.dezurni_ucenik wrote:Sljedeci korak bi trebao da bude - ukidanje naziva "Srpska".
Na to ime se pristalo, nažalost, i to na ime Srpska republika, što je naknadno promijenjeno u Republika Srpska da se cijeloj teritoriji ne bi eksplicitno dala etnička odrednica.