Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
prog321

#2426 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Nisam hteo reci Bosanac jer u zadnje vrijeme puno ima laznih Bosanaca. (Popis je to i pokazao)
:-D
prog321

#2427 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Evo, i moja teorija u vezi Srbije i referenduma.
Mislim da je Srbima u obe drzave :-D doslo do guse. Financijski gledano i rs i Srbija su u enormnom deficitu. Sve je teze doci do financijskih izvora.
Ponukani iskustvom iz poplava shvatili su da EU daje lako novac samo kada se radi o krizi. Da li vremenskim ili politickim krizama ne bi trebalo igrati ulogu. Zato namjerno kreiraju referendume i zveckaju oruzjem da bi natjerali EU i svijet da ih umiri dobrim novcanim paketom.
HomeSweetHome

#2428 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

crazy_diamond wrote:
HomeSweetHome wrote:Crazy_diamond :thumbup:
Lova je sila najveca... Eno, @havani dadose kredit, znaci sve ok :D

Pa sta je ovo, naki ljudi hoce da stave znak jednakosti izmedju "biti Bosanac" i "biti izdajica"?!?! Jel ovo skrivena kamera jbt? I to cojeku koji je s oruzjem svaku cuku u ovoj zemlji obigro? Mnogo ruzno... Mislim, ne znam cojeka al ako je bio vikicev to mi je dosta...A sve zato sto cojek ne pusi lozionu kako treba opet da zapisava iste cuke po bosni ako se opet budemo rokali?
Bosanac pa mijesani brak?! Pa, to su nekad bili Jugosloveni!

S druge strane, odvratno mi je zazvucalo ono o usluzi onog cetalja pojedincima, fakat... Ljudi su svasta prezivjeli, mnogo cemera u sebi nose, treba se suzdrzati takvih izjava koliko god da ti neke izjave povuku zivac...

Cinjenica je da dijaspora bas nema neke veze s mogucnoscu da li ce ovdje biti rat, osim sto mozda zaplati nesto od imovine, pa me stvarno cudi zasto su oni najaktivniji na temi...

P.s. Najlakse je tudjim xxx gloginje mlatit!

P.p.s. moze li mi neko reci sta ga dodje etno-nacionalni narod?
Lova je bitna,sve su drugo spinovanja i mazanje ociju, ratovi pocinju,vode se i zavrsavaju se u zavisnosti od finansijskih proracuna,barem ovi moderniji ratovi,ima doduse i pokoji izuzetak,al rijetko, uglavnom je u pitanju prosirenje sfera moci,ili ti ga lova pojednstavljeno,mi mo ovdje macji kasalj,i puno vece i bogatije i organizovanine zemlje ne bi mogle sebi priustiti ratni luksuz cak i kad su u pravu, ako za zahebati krupniji finansijski interes, kamoli da jedan kuurchevv entitet bijedni pravi probleme

Lova je bitna, sta se dobija,sta se gubi,i ko dobija i ko gubi. Recimo genocidni isprdak rs da zapocne rat sad neki, na sta bi to licilo,da se zamjeris onima koji te drze u zivotu i dovedes im biznis u pitanja,cak i da uspijes koliko bi ti vojska i civili uspjeli izdrzati da ne pokrepu od gladi

Po meni dobra je ovo situacija s referendumom da za slabljenje i unistenje genocidnog isprdka, al mora se to raditi suptilno,gdje opet lova dolazi do izrazaja,lovom i ekonomijom se mogu unistiti,ratom tesko, al opet dabogda jer za tako sto potrebno je politicke mudrosti koje nemamo
Slazem se u dobroj mjeri, samo zaboravljamo da ovi "lideri" moraju nekako anulirati sve ove pokradene milione, avione, kamione... Imali su dovoljno vremena da izmjeste svoj kapital po austrijama, rusijama, turskima, kajmanima itd... Ovo sto je ovdje je pussy smoke, to je svakako unaprijed halaljeno... Jedino sto ih moze spasiti je anarhija, ovo zadeveraj narod da ne misle na nas i ono sto smo im oteli... Ipak, sigurno nisu toliko mocni koliko ovi drugi koji ovdje u igri imaju mnogo vise, nadam se... Ma, ne znam ni ja... :-)
LBVIEW

#2429 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
Skijaš wrote:
radostan dan wrote:referenduma tipa - otcjepljenje, nece biti.
Ti to ne možeš garantovati. Ta neka slijepa vjera u razum političara bi nakon devedesetih trebala biti prevaziđena, kod svih nas.
:mrgreen:
kakva vjera u političare...
naravno da ne mogu garantovati, ali mogu prognozirati.
uostalom, šest godina se dopisujemo, i na svaku tvoju tvrdnju da će biti referendum (oko vojne imovine, demarkacione linije..jedno 5-6 referenduma, ima ih hvala bogu, ne manjka ih :-) :D ), sam tvrdio - za te stvari ih neće ih biti. ako se sjećaš...
sada prognoziram/tvrdim da refernduma za izdvajanje er esa - neće biti.
eto vidjećemo da li sam u pravu...
po pitanju prognoze, pitaj @bhtornjaka, on zna dal fulim ili ne... :D
Prode li ovaj,koji je samo "ispipavanje situacije",a "narodna volja" prihvati kao mjerodavna te dovede u pitanje US,pitanje je na cemu ce se stati.I to se ne odnosi samo na Srbe, vec i na ostale.Tako da je bolje fino upozoriti na moguce posljedice, te podsjetiti na koji nacin je stvorena vecinska "narodna volja" na koju se poziva,jer i i drugima moglo pasti na pamet stvarati svoje na isti nacin pa se nakon toga pozivati na demokratsku praksu.
Banksy

#2430 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Banksy »

Mirno spavajte, rata neće biti.
Sad, kad je legalizacija vreća u punom zamahu, ne mislite valjda da će biti lud da se liši svega nagrabljenog i ponovo ratuje?
Nema šanse, sad je najslađe.

http://www.klix.ba/biznis/svecano-otvor ... /160905149
Ko je ovdje vlasnik od ovih sa skarama? Dojucerasnji konobar Bajrovic, ili babin sin? Mali kviz za sve . Ako niko ne odgovori pomazem sa podpitanjem
Alfons Kauders

#2431 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:Mirno spavajte, rata neće biti.
Sad, kad je legalizacija vreća u punom zamahu, ne mislite valjda da će biti lud da se liši svega nagrabljenog i ponovo ratuje?
Nema šanse, sad je najslađe.

http://www.klix.ba/biznis/svecano-otvor ... /160905149
Ko je ovdje vlasnik od ovih sa skarama? Dojucerasnji konobar Bajrovic, ili babin sin? Mali kviz za sve . Ako niko ne odgovori pomazem sa podpitanjem
Pa nece se oni lisiti svega "nagrabljenog"...

Mi cemo ih lisiti imovine, a i zivota.

NVZ
statixx

#2432 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by statixx »

Sve je to sica, treba prodati Telecom i Elektroprivredu masonima i rata nace biti. :D
Dozer

#2433 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Bradafilozof wrote:Dozer i pm 72 bi mogla biti jedna osoba, podvojena naravno. Oba su drota, oslobodioci i ratnici, "bosanci", mrzitelji bosnjaka i islama, poznaju se iz rata, sire defetizam, perfidno zagovaraju mirno prihvatanje secesije, velicaju radovanova djela....
Ista osoba nismo, vise nismo ni drotovi, a ni ratnici. Bosanci jesmo, ponosni isto onako kako ste i vi ponosni Srbi, Bosnjaci, Hrvati, itd.. Mrzitelji Bosnjaka, Srba i Hrvata nismo, pa ma koliko se vi nebulozno upinjali da to "dokazete", kao ni islama, ali ni katolicanstva ili pravoslavlja. Ne poznajemo se iz rata, nego od prije rata. Preciznije, vec okruglo 29 godina. Koliko vas ovdje, velikih ovo-i-ono, uopste ima toliko godina u goozici...? :roll:
Na vasu veliku zalost, mi smo samo obicni mali ljudi koji su odavno skontali s kakvim sve hajvanima zive... A pogotovo kakvi extra hajvani sve nas predvode. Preko pojedinaca ovdje vidimo i kakve su sve ober morone proizveli i odgojili ovi extra hajvani...

A, od sada, svakome ko mi na ovaj idiotski nacin bude imputirao da zagovaram nekakve secesije, velicam zlocince bilo koje vrste, i bilo cije, a pogotovo pocne podmetati kojekakve nebuloze proizasle iskljucivo iz licne gluposti i nemogucnosti vlastitih mentalnih kapaciteta da shvati sta se govori - hladno cu se sjetiti familije od-do. Hvala.

Edit: Jbg, kasno vidjeh da su pojedini na kracem ili trajnom odmoru u Banovicima. :D
Last edited by Dozer on 06/09/2016 12:12, edited 3 times in total.
tandmand

#2434 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

Danguba wrote:Ja stvarno ne znam koji su gori ali bukvalno, ovi sto se pale pa bi za svaku sitnicu ratovali ili ovi sto guraju glavu u pijesak.

Rat je proces koji sam dolazi. To sam hiljadu puta spomenuo. Dolaskom rata niko nece biti postedjen. U ovakvom okruzenju sasvim je normalno biti oprezan da ti se ne ponove nemili dogadjaji iz bliske proslosti koje si prezivio igrom slucaja. Samo lud covjek nece uzeti u razmatranje sve moguce opcije...

Na drugoj strani imamo upormo ponavljanje, ''ja necu'' ''neka ratuju trezorasi'', ''nije ovo moj rat'', prvo na Poljine''...pa mi to vise lici na TLN. Ko te pita sta hoces i sta zelis? Kada dodje i AKO dodje do toga, donji smo svi. Neko vise neko manje...i tvoje je pravo da ne ides u rat ali dobro znas da o tome ne mozes ti odlucivati pa prema tome, dzaba se opires i siris defetizam kada se to i tebe tice...i za pacifizam trebaju dvije strane.
Porazno je to što je bošnjačka politika elita dovela do rasprava - "ko će?" Ima ko hoće, masa mladih nezaposlenih. Sve što treba je da SDA izvadi pare iz crnih fondova i mladim ljudima koji se prijave obezbijedi dobru platu za vrijeme trajanja obuke. Gdje? Pa recimo u Turskoj. Za vrlo kratko vrijeme se može organizovati i pripremiti. E sad što je rukovodstvo bošnjačkog naroda, kako kaže Dodik - rasplakano to je najveći problem. Rasplakane treba zamijeniti sposobnim i oštroumnim, kojima nargila i minder nisu popili mozak i tijelo.
tandmand

#2435 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

prog321 wrote: PS.
Sad ozbiljno.
Govorim za Bosnjake kao narod koji egzistira na ovim prostorima. Oni imaju ljude koji primaju platu da se brinu o sigurnosti ove zemlje. Govorim da oni trebaju reagovati ako dodje do secesije. Ja imam privatni biznis ovdje u Sarajevu. Nisam dobio ni pfeniga od drzave. Samo sam njoj desetrostruko platio kroz porez. Ako me zahvati morat cu uzeti pusku u ruke. Ali mislim da ima puno vise ljudi koiji imaju koristi od nje nego sto imam ja. Oni bi trebali reagovati prvi. Pa tek onda ja.
:thumbup:
statixx

#2436 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by statixx »

prog321 wrote:Evo, i moja teorija u vezi Srbije i referenduma.
Mislim da je Srbima u obe drzave :-D doslo do guse. Financijski gledano i rs i Srbija su u enormnom deficitu. Sve je teze doci do financijskih izvora.
Ponukani iskustvom iz poplava shvatili su da EU daje lako novac samo kada se radi o krizi. Da li vremenskim ili politickim krizama ne bi trebalo igrati ulogu. Zato namjerno kreiraju referendume i zveckaju oruzjem da bi natjerali EU i svijet da ih umiri dobrim novcanim paketom.
Ne mozes porediti politiku Srbije i RS-a kada je rijec o javnim finansijama. Vucic je Srbiju izveo iz rekordnog deficita od 8% u 2014. godini, a ove je planiran na 3%, s tim da su trenutno u suficitu. Vucko se po preporukama medjunarodnih kreditora uhvatio u kostac sa bolnim ustedama - reze plate, penzije i sl. Dodik je cisti opozit. Samo u ovom mjesecu će se zaduziti za 55 miliona KM kroz emisije, plus 50 miliona od MMF-a.

RS je samo ove godine emitovao 170 miliona KM u obveznicama. Primjera radi FBiH je na 40 miliona KM. Tolika je cijena ocuvanja titule najveceg politickog autoriteta Sumske tzv. Veliki Baja. :D
Alfons Kauders

#2437 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

tandmand wrote:
prog321 wrote: PS.
Sad ozbiljno.
Govorim za Bosnjake kao narod koji egzistira na ovim prostorima. Oni imaju ljude koji primaju platu da se brinu o sigurnosti ove zemlje. Govorim da oni trebaju reagovati ako dodje do secesije. Ja imam privatni biznis ovdje u Sarajevu. Nisam dobio ni pfeniga od drzave. Samo sam njoj desetrostruko platio kroz porez. Ako me zahvati morat cu uzeti pusku u ruke. Ali mislim da ima puno vise ljudi koiji imaju koristi od nje nego sto imam ja. Oni bi trebali reagovati prvi. Pa tek onda ja.
:thumbup:
Svidja mi se argument. Svi smo poreski obveznici, i svi zasluzujemo nesto za svoj novac.

Imajuci u vidu izjave predstavnika susjednih drzava, medjunarodne zajendnice, i davno dokazanu nesposobnost SDA u svemu vezanom za odbranu, smatram da bi se dio nasih sredstava pod hitno trebao preusmjeriti na nabavku oruzja i MTS-a. Posto je ovo nemoguce uraditi na drzavnom nivou, jedina opcija ostaju kantoni, tj. strucno i materijalno osposobljavanje kantonalnih MUP-ova.

Dugih cijevi vec ima, ali najcesce je rijec o starim M70tkama - sto i nije lose radi osposobljenosti kadra i logistike. Alternativa u NATO kalibru bi bila dobrodosla, ako nista onda cisto radi cinjenice da je municija dosta laksa, te da svaki rezervista u borbenom kompletu moze nositi 300 umjesto 150 metaka. Kao dodatni bonus, odabrati neku platformu koja se moze nabaviti i sa teskom cijevi, da moze posluziti kao puskomitraljez - sve dok guta STANAG okvire, jer bi mogli nabaviti modele kapaciteta 100 metaka.

Nabaviti bacace granata 40mm za suzavac... Koji mogu ispaljivati i obicne 40mm granate, ali su za suzavac. Ko fol.

Nabaviti kvalitetnih snajpera, ukljucujuci teski kalibar (0.50BMG ili nesto slicno)... Cisto za specijalne namjene i borbu protiv terorista. Ko fol.

Ne znam sta se moze za PO sredstva, jer MUPovi ne mogu opravdati nabavku rucnih bacaca koji probijaju 500mm celika.

Ostalo - jako siroka stavka koja bi trebala ukljucivati moderna sredstva veze, optiku, daljinomjere, uniforme, balisticku zastitu, kao i prikladna takticka vozila koja mogu obavljati civilne i vojne zadace.

Ne moze se uraditi puno, ne mogu se nabavljati PO i PZ sredstva, ili artiljerija, ali bolje ista nego nista... Jer ako sutra zapuca, MUP u mom komsiluku ima samo nekoliko desetina M70tki i nekolikicinu Heklera u jako losem stanju. Vojske nema, a dok bi se civili digli i iskopali svoje naoruzanje, ili ga oteli od OS BiH, proteklo bi nekoliko dana.

Bolje naoruzani MUP-ovi bi nam kupili vremena u slucaju sukoba. Nisu nikakav garant sigurnosti, niti bi sami mogli uciniti nesto bitno u slucaju rata, ali to im i ne bi bila svrha. Dovoljno je da mogu nanijeti gubitke neprijatelju, kupiti vremena za organizovanje odbrane, ili odvratiti potencijalnog neprijatelja od napada, tako sto bi ga ucinili "preskupim" za teroriste.
Dozer

#2438 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

:D
Danguba

#2439 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Dozer wrote: :D
Evo lisca smije nam se u facu. :D
Alfons Kauders

#2440 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote::D
Nesto smijesno Ćetnik? :D

E sad, sve sto sam pobrojao je moguce, cak i relativno jeftino imajuci u vidu budzete kantona. Nedostaje politicka volja, odnosno muda... :D Ja mozda pretjerujem i sve okrecem na zajebanciju, ali bolje bi se osjecao kada bih znao da ljudi koji primaju platu od mojih para ne vide svoj posao kao zajebanciju. :D

Fino brate naoruzati sve do zuba, bez ikakvih prijetnji i preseravanja, pa nek se nastave kurciti.
Dozer

#2441 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

:mrgreen: :mrgreen:
Gojeni H

#2442 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

crazy_diamond wrote:Spavajte mirno,rata nece biti,evo i razloga:

-...
Nekoliko autora, izmedju 1909. i 1913. god. tvrdili su da da je trziste toliko globalizovano, povezano, i izmijesano interesima i udjelima, da je nemoguce da se desi rat izmedju Velike Britanije i Njemacke a kamoli svjetski rat.

1914 -1918 je danas historija.

The Great Illusion

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Illusion
Alfons Kauders

#2443 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote::mrgreen: :mrgreen:
Samo se ti smeskaj bre!

Sljedeci korak je podjela oruzja po skolama. Ko procita najvise knjiga, dobije pusku. Plus sunecenje!
Dozer

#2444 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

A curice...? :D
I nije "sljedeci" i "podjela", nego "sledeci" i "podela". Bre! :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2445 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

E, sta se metaka ispucalo na Counter Strike, a vi tako :mrgreen:
Dozer

#2446 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Jes'...a odgledali se i svi produzeci Rambe, Komandosa, mnoge verzije s ucescem SEAL i USMC u punim sastavima. Logicno, antologija u vidu "Sam protiv svih" je analizirana do u detalj :D

Iz svega toga svi vec imaju i proracune brzine, pravca i dometa svakog moguceg kalibra metak, a pogotovo gelera, i to za svaku postojecu granatLu. Bre! :lol:
Znaju kako napraviti dron (RAPTOR je mala maca sta bi ovi nasi ratnici smislili), a tek kako ih vozeeee! Ih!! :lol:
Alfons Kauders

#2447 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:Jes'...a odgledali se i svi produzeci Rambe, Komandosa, mnoge verzije s ucescem SEAL i USMC u punim sastavima. Logicno, antologija u vidu "Sam protiv svih" je analizirana do u detalj :D

Iz svega toga svi vec imaju i proracune brzine, pravca i dometa svakog moguceg kalibra metak, a pogotovo gelera, i to za svaku postojecu granatLu. Bre! :lol:
Samo im nemoj govoriti da nema Ctrl-Z kad nesto zajebu.

Neka to sami otkriju. :D
prog321

#2448 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

statixx wrote:
prog321 wrote:Evo, i moja teorija u vezi Srbije i referenduma.
Ne mozes porediti politiku Srbije i RS-a kada je rijec o javnim finansijama. Vucic je Srbiju izveo iz rekordnog deficita od 8% u 2014. godini, a ove je planiran na 3%, s tim da su trenutno u suficitu. Vucko se po preporukama medjunarodnih kreditora uhvatio u kostac sa bolnim ustedama - reze plate, penzije i sl. Dodik je cisti opozit. Samo u ovom mjesecu će se zaduziti za 55 miliona KM kroz emisije, plus 50 miliona od MMF-a.

RS je samo ove godine emitovao 170 miliona KM u obveznicama. Primjera radi FBiH je na 40 miliona KM. Tolika je cijena ocuvanja titule najveceg politickog autoriteta Sumske tzv. Veliki Baja. :D

Malo si mi Vucica posmatrao ruzicastim naocarima. Izgleda da one sublimne usne imaju magicnu moc za prisutne :lol:
Nije on toliko dobar. Prosle godine Srbija je imala deficit od 3,5% budzeta. Tacno. Ali je ipak taj deficit veci nego citav budzet republike srpske.
Samo se za proslu godinu Srbija dodatno zaduzila za 2 milijarde Eura.
E, sad zamisli koliki je to teret ako se drzava od nekih 7 miliona stanovnika zaduzuje za 2 milijarder eura svake godine ?
Nije toliko ruzicasto. :-D
Dozer

#2449 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Alfons Kauders wrote:
Dozer wrote:Jes'...a odgledali se i svi produzeci Rambe, Komandosa, mnoge verzije s ucescem SEAL i USMC u punim sastavima. Logicno, antologija u vidu "Sam protiv svih" je analizirana do u detalj :D

A ni ALT+TAB, za prenos u drugu dimenziju :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#2450 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:
Alfons Kauders wrote:

A ni ALT+TAB, za prenos u drugu dimenziju :lol: :lol: :lol:
Dobro, prenos u drugu dimenziju je moguc, ali se ne preporucuje. :D
Locked