Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
pirpa

#2426 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by pirpa »

Al u qurcu...
Fudo Bosna

#2427 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

animus wrote:Prva tvrdnja da najvise zemlje su prodali srbi se moze dokazati ako se pogledaju lokacije gdje se prave ta naselja, hoteli ili drugi objekti. Raspitas se i skontas da su tu vlasnici bili srbi, npr kod Ilijasa i Visokog kupuju kompletna srpska sela. Po lukavici su takodjer aktivni.
Druga tvrdnja da ce ovo brzo proci je logicka i malo uporedis ovo sto mi nudimo i sto oni imaju. Dolaze iz bogatih zemalja gdje imaju skoro sve i gdje zive kao faraoni i gdje ne moraju skoro nista da rade, u zemlju koja nista od toga ne nudi. Gdje se preživljava i gdje svako scakog mrzi iz nekog razloga. Jedino sto im se moze ponuditi je priroda a to kad se sabere moze se zakljuciti da je dovoljno za turizam koji ce biti interesantan kratak period. Ako pogledamo historiju stranaca i turizma slicnog tipa moze se zakljuciti da je ovo vidjeno u drugim drzavama gdje je nama najblizi primjer Crna Gora i dolazak rusa. Ovi nasi arapi su bili i ranije turisti u drugim drzavama tipa azerbejdjana, gruzije i drugih vukojebina. Sad otkrili nas i to je ok ali sta to ovdje ima da ih veze na duži period volio bi znati.
Cak mislim da su se bas razocarali u nas narod kad su shvatili koliko ima prevaranata i lazova.
Na zalost nismo mi ni pariz ni london pa da mozemo imati stalno interesovanje tih turista. Mozda uspijemo sve produziti za par sezona ali to je vrhunac projekta. Mislim da su nama nitniji turci, malezijci i slicni narodi jer na njih se moze racunati na duzi period.
Europljani nas takodjer polako otkrivaju ali nece nam dolaziti u vecem broju dok se ne uredi infrastruktura na bar minimum uslova kao kod njih.
Kad se pogleda statistika i dalje su arapi manji dio atranaca koji nas posjecuje ali to ce se promijeniti jer pravi bum tek dolazi.
Ovi sto pricaju protiv ce promijeniti misljenje kad prvi put dobiju dolare direktno od turiste a tome sam vec svjedocio. Cak arapi postanu vrlo simpatični. Sve je to normalno i ljudski. Ipak dolari upravljaju svijetom.

Cak da si u pravu naveo sam ti argument: Cak da bosanski Srbin proda u RS u 10 hektara zemlje, a Bosnjak na Ilidzi pola hektara, to ne mozes porediti, jer je Bosnjacki narod, kao najbrojniji , stjeran na 30 tak posto teritorije, znaci na podrucja oko gradova i nema "visak" zivotnog prostora...

O toj fori o koristi moze se uslovno pricati, jer u jednoj poreski neuredjenoj sredini kada 80% novca koji dobijes od arapskog turiste zavrsi na crno u privatnim djepovima, svako poredjenje BIH i bilo koje evropske destinacije je neozbiljno.

Mi se prvo moramo "uozbiljiti", zabraniti prodaju zemlje, a pravim turistima, a ne " turistima", kupcima na crno, ponuditi adekvatnu, a ne, ad hoc, turisticku ponudu, privatnih tura kombijem i izdavanja stanova na crno i slicno, pa govoriti o konkretnoj koristi od arapskih turista!

Sve je do nas, vise nacionalnog ponosa , vise postovanja prema sopstvenoj Domovini i imali bi daleko vise koristi i od arapskih turista, a mozemo imati koristi itekako, ali ne sebicnim , na crno , i ad hoc rjesenjima...

P.S.
Meni je kod dijela Bosnjaka siptomaticno da nam smeta bosnjacki narod iz Sandzaka pa zasto ne i domaci pravoslavni ili katolicki narod , a izrazavamo neki neprirodni "patriotizam" prema Arapima , a vecina iz razloga jer momentalno ima imovinsku korist? Opet Bosnjacki nedostatak sopstvenog nacionalnog ponosa i dostojanstva, nazalost !
Fudo387

#2428 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Hadzi Lojo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
BarbaDue wrote:to je samo moje mišljenje.

P.S. Što nas Albanci sa Kosova ne vole? Zato što znaju da smo pičke u duši...
A oni heroji u picku materinu :-)
Sigurno su veci heroji od nas.
Bas zbog naseg pickastog mentaliteta nas i ne vole.
Oni su nam i sacuvali staro narodno ime Bosnjak, na Kosovu i u Albaniji to je bilo od davninana ime za narod iz BiH.
Najvise smo im se ogadili (to ces cuti od svakog Kosovara Albanca)za vrijeme demonstracija na Kosovu, kada su slali policajce iz svih republika da smiruju tenzije, a balije Bosnjaci mahom isli da vaspitavaju bracu.
Jasta su. Da su se nasli u nasoj poziciji izdrzali bi heftu.
Imali su prijateljsku drzavu na granici pa su ga nabrali nakon sest granata.
Mogu se zahvaliti americkom lobiju i sto je Zapadu bio pun qrac Milosevica, inace bi sad svi sladoled mutili u Albaniji.
Sverc, sitna sana, tulumbe, to im je ok, vojska i ozbiljna marisana nula bodova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2429 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Upravo tako, donzeFu.
Fudo387

#2430 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

On topic:
Imam 30 duluma neke vukojebine koju sam dva puta vidio u zivotu. Priroda, izvor, suma, idila, ima li kakav budalas da mu to tusnem? :lol:
Brate drvosjeca tebi je 20% ako kakvog nadjes. :D
Last edited by Fudo387 on 23/07/2017 13:59, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#2431 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
BarbaDue wrote: Meni je najviše krivo što ih nismo priznali...to mi isto kao da sebe nismo priznali. U stvari sada kada nešto kontam pa m sebe i ne priznajemo onako kako treba. I jesmo pičke i to velike.
A i tu drzavu su dobili na nasim kostima.

Boli i dalje oduzimanje Kosova od matice, jelde :lol: . Neka neka, aBd Vojvodina da se odvoji sljedeca :thumbup: .
Fudo387

#2432 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Upravo tako, donzeFu.
Pa ja, da smo imali pristup i gram prijateljskoj zemlji, ti bi danas bio povjerenik za pitanja srbijanske manjine u Paracinu pri kantonu 12A. :D
HAVANA

#2433 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:On topic:
Imam 30 duluma neke vukojebine koju sam dva puta vidio u zivotu. Priroda, izvor, suma, idila, ima li kakav budalas da mu to tusnem? :lol:
Treba li ti jos onaj golf? Dam ti golfa za to.Crveno i. :mastakazes:
Fudo387

#2434 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:On topic:
Treba li ti jos onaj golf? Dam ti golfa za to.Crveno i. :mastakazes:
:lol:
Jarane, rek'o sam sebi da s tobom ne smijem vise o poslovima. Jaci si od Trumpa.
Ti se namlatio para u najzajebanijoj zemlji za pare na svijetu, ma donji sam cim progovorimo. :D :lol:
choxnox

#2435 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by choxnox »

Fudo Bosna wrote:Cak da si u pravu naveo sam ti argument: Cak da bosanski Srbin proda u RS u 10 hektara zemlje, a Bosnjak na Ilidzi pola hektara, to ne mozes porediti, jer je Bosnjacki narod, kao najbrojniji , stjeran na 30 tak posto teritorije, znaci na podrucja oko gradova i nema "visak" zivotnog prostora...
Hajde Boga ti, sad su Arapi krivi sto Bosnjaci prodaju svoju zemlju na teritoriji od 30% na koju su stjerani kako kazes... Za ovo sto se desava sada mozes se samo obraditi vladajucim strukturama koji su na vlasti od '92. Da ne okolisamo bez veze i novorodjencad u porodilistima zna da je to upravo SDA.

Dakle, SDA (za koju ovdje mnogi govore kako dovodi Arape sto je nebulozno samo po sebi) je jedini krivac zasto se Bosnjak danas osjeca stjerano na 30% teritorije. I treba da se osjeca stjerano jer je SDA izdala sve one koji su zeljeli Republiku Bosnu i Hercegovinu, a dobili su na kraju na hinjski nacin teritoriju od 30% pa moraju za bilo sta bitno traziti dozvolu konstitutivnih koljaca u vidu zapadnih susjeda i konstitutivnih koljaca u vidu istocnih komsija. Dakle, Arapi za to nisu krivi.

Dalje, ista ta stranka kojom vise ne zelim prljati svoja usta je kriva sto Bosnjak danas prodaje dio od 30% teritorije, a koji mu je najcesce nasljedstvo. Ista ta stranka je kriva zasto (pametni) Bosnjak na 30% teritorije zivi tako "blagoslovno" da prodaje svoje nasljedstvo i bjezi odavdje glavom bez obzira. Da su se potrudili pa ljudima za ovih 25 godina stvorili atmosferu da mogu cestito i legalno da zarade, niko ne bi bjezao odavdje ili prodavao nasljedstvo da bi prezivio. Dakle, Arapi za to nisu krivi.

Idemo dalje, zadnji put kada sam citao o BIH pisalo je da ovdje vlada (kvazi) demokratija i zajedno sa njom kapitalizam. U ovom slucaju to znaci da isti taj Bosnjak ima pravo da sa svojom imovinom raspolaze kako god zeli, da je proda kome god zeli i po kojoj god cijeni zeli, naravno ako je u skladu sa zakonom. Dakle, Arapi za to nisu krivi.

I na kraju, zadnji put kada sam citao zakon, jasno i nedvosmisleno stoji da bilo koji stranac (koji nije pod odredjenim sankcijama) moze doci, otvoriti firmu i da tako legalno otvorena firma legalno kupi bilo koju nekretninu na teritoriji BIH ukoliko na istu ne postoji princip restrikcije (nacionalno blago, teritorija vojske itd.). Dakle, Arapi za to nisu krivi.
GeeTnT

#2436 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

Skoro bio jedan clanak koji kaze da kapital ne poznaje religiju, a ni granice...Nisu arapi dosli u Bg kako bi trazili čiču, nego su 3mld ulozili kako bi zaradili na projektu BG na vodi...Porto Montenegro kupljen za 200 miliona eura...
Matzan

#2437 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

dezurni_ucenik wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
BarbaDue wrote: Meni je najviše krivo što ih nismo priznali...to mi isto kao da sebe nismo priznali. U stvari sada kada nešto kontam pa m sebe i ne priznajemo onako kako treba. I jesmo pičke i to velike.
A i tu drzavu su dobili na nasim kostima.

Boli i dalje oduzimanje Kosova od matice, jelde :lol: . Neka neka, aBd Vojvodina da se odvoji sljedeca :thumbup: .

Image
JThomas

#2438 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JThomas »

arapi, najvjerovatnije, ovdje ne dolaze da se nasele, i ja zaista vjerujem da će njima i turistički dolazak dojaditi u roku pet godina.

ali vrijeđa zdrav razum kad se zadnji izlaz svakog propalog kokuza - prodaja nepokretne imovine - zove "investicijom" ili "investicionim bumom", a ono je upravo suprotno. prodaš zemlju da vratiš neki dug, kupiš auto, počastiš raju i za pet godina opet budeš u stanju prije nego što si je prodao. to viđenje propagiraju isti oni koji su i doveli do toga da mnogima to bude zadnji izlaz. ovo jednako vrijedi na nivou pojedinca i na nivou države...
zrakomlat

#2439 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by zrakomlat »

JThomas wrote:arapi, najvjerovatnije, ovdje ne dolaze da se nasele, i ja zaista vjerujem da će njima i turistički dolazak dojaditi u roku pet godina.

ali vrijeđa zdrav razum kad se zadnji izlaz svakog propalog kokuza - prodaja nepokretne imovine - zove "investicijom" ili "investicionim bumom", a ono je upravo suprotno. prodaš zemlju da vratiš neki dug, kupiš auto, počastiš raju i za pet godina opet budeš u stanju prije nego što si je prodao. to viđenje propagiraju isti oni koji su i doveli do toga da mnogima to bude zadnji izlaz. ovo jednako vrijedi na nivou pojedinca i na nivou države...
:thumbup:
insomnia78

#2440 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

GeeTnT wrote:Skoro bio jedan clanak koji kaze da kapital ne poznaje religiju, a ni granice...Nisu arapi dosli u Bg kako bi trazili čiču, nego su 3mld ulozili kako bi zaradili na projektu BG na vodi...Porto Montenegro kupljen za 200 miliona eura...
Ako uput izrove i septičkog čiču dobro i jes
Sanjarko

#2441 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

JThomas wrote:arapi, najvjerovatnije, ovdje ne dolaze da se nasele, i ja zaista vjerujem da će njima i turistički dolazak dojaditi u roku pet godina.

Kako ce se naselit kad nemogu drzavljanstvo dobit. Mislis da bi Srbi i Hrvati dopustili da mi nekome dajemo drzavljanstva i da nekoga naselimo. A i ako ce se naselit, pa sta i da se i nasele. Pustos Bosna, Hrvatska i Srbija postaju kao i Balkan citav. Prepolovit ce se trenutna populacija na citavom Balkanu. A moze izdrzavat Balkan vjerovatno 10 puta vecu populaciju nego sada.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2442 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

pa doseljavaju se turci
lagano, tiho, putem braka i na osnovu posla i spajanja porodica
sve ih je vise u sarajevu

al ovi navalili na arape
zrakomlat

#2443 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by zrakomlat »

Možda se i koji Kurd provuče s turskim pasošem :D
insomnia78

#2444 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:pa doseljavaju se turci
lagano, tiho, putem braka i na osnovu posla i spajanja porodica
sve ih je vise u sarajevu

al ovi navalili na arape
Geni su cudo :-D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2445 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

moguce da bude neki kurd, bilo bi kikiju drago
Sanjarko

#2446 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Ne znam za to, znam nasih koji je se udalo i ozenilo i za Tursku, Rusiju itd. cak jedan se udo za Kineskinju i sad je u Kini.
Sanjarko

#2447 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ne znam za to, znam nasih koji je se udalo i ozenilo i za Tursku, Rusiju itd. cak jedan se udo za Kineskinju i sad je u Kini.
Vidi se da nismo sovinisti itd. Mozda malo jesmo nacionalisti i tuknemo na nacionalizam radi svega sto dozivljavamo od drugih ali nismo izgleda sovinisti itd. Evo jedan se udo za Hrvaticu u Austriji, jedan za Kineskinju, jedan za Ruskinju, jedna za Turcina, jedan za mislim Svabicu, neki se udali za nase od Irske do Njemacke. Ima nas i sa Romima itd. u brakovima. Miks. Dze jos ostale koje nisam ni naveo. Imali smo i Japance prije rata, negdje ne znam gdje. Otac im pogino, odgojila ih nena u Bosni.
Fudo Bosna

#2448 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Vizionar 1985 wrote:

Kako ce se naselit kad nemogu drzavljanstvo dobit. Mislis da bi Srbi i Hrvati dopustili da mi nekome dajemo drzavljanstva i da nekoga naselimo. A i ako ce se naselit, pa sta i da se i nasele. Pustos Bosna, Hrvatska i Srbija postaju kao i Balkan citav. Prepolovit ce se trenutna populacija na citavom Balkanu. A moze izdrzavat Balkan vjerovatno 10 puta vecu populaciju nego sada.

Nemoraju se ni naselit, dovoljno je da nam pokupuju sva brda oko Sarajeva, Vrelo Bosne, da budes njihov irgat za 150/200 EUR ti ili tvoji nasljednici, a gorih gazdi od zaljevskih Arapa nema , budi u to siguran, putovao sam tim dijelom Arapskog svijeta i znam kakvi su " fini" poslodavci, te kazes , pa sta i ako se nasele?

Bogati, pa sto sam onda ja svoju najljepsu mladost proveo braneci Sarajevo a ljudi iz Istocne Bosne : Gorazde, Zepu, Rogaticu, pa svakako raja odseljava, "sta ima veze ako se Srbi tamo nasele, sto se branio Mostar, sta ima veze ako se Bosnjaci rasele a drugi nasele", bas ti je logika , " nidje veze", ponavljam Bosnjacki narod NEMA, visak zivotnog prostora, mislis nama zivotni prostor i vatan i ne treba, mozemo svi razligu vani?

Ociscen je , taj zivotni prostor, genocidom iz veceg dijela Istocne Bosne stjeran na manje od 1/3 teritorija BIH, i kazete sta ima veze ako nam Arapi pokupuju zemljiste , zar covjek moze biti takav dusmanin sopstvenoj Domovini i narodu da zbog koje hiljade koju ce dobiti prodajom, krvavo odbranjene babovine, 1991/1995, pravi sam sebe i ostale sunarodnjake budalom?

Treba , zato sto se uzimaju pare na crno od Arapa, ili sto se planira prodati krvlju odbranjen vatan, braniti neodbranjivo i praviti se "blesav"?
Sanjarko

#2449 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Fudo Bosna wrote:
Nemoraju se ni naselit, dovoljno je da nam pokupuju sva brda oko Sarajeva, Vrelo Bosne, da budes njihov irgat za 1500/200 EUR ti ili tvoji nasljednici, a gorih gazdi od zaljevskih Arapa nema , budi u to siguran, putovao sam tim dijelom Arapskog svijeta i znam kakvi su " fini" poslodavci, te kazes , pa sta i ako se nasele?

Bogati sto sam ja svoju najljepsu mladost proveo braneci Sarajevo a ljudi iz Istocne Bosne : Gorazde, Zepu, Rogaticu, pa svakako raja odseljava, "sta ima veze ako se Srbi tamo nasele, sto se branio Mostar, sta ima veze ako se Bosnjaci rasele a drugi nasele", bas ti je logika , " nidje veze", ponavljam Bosnjacki narod NEMA, visak zivotnog prostora, mislis nama zivotni prostor i vatan i ne treba, mozemo svi razligu vani?

Ociscen je , taj zivotni prostor, genocidom iz veceg dijela Istocne Bosne stjeran na manje od 1/3 teritorija BIH, i kazete sta ima veze ako nam Arapi pokupuju zemljiste , zar covjek moze biti takav dusmanin sopstvenoj Domovini i narodu da zbog koje hiljade koju ce dobiti prodajom, krvavo odbranjene babovine, 1991/1995, pravi sam sebe i ostale sunarodnjake budalom?
Promasio si Fudo skroz. Ne kontas. Ako mi ne valjamo, izumiremo itd. sta fali da se drugi nasele. To je normala u prirodi. To govorim. Da je normala da ce neko popunit rupu. Nisam ja za naseljavanje ali i ako se desi sta sad, sta mozemo. A ovo u vezi gazda, nase su bas super gazde. Ubise se od empatije i filantropstva prema nama. Evo meni dali 40 km socijalne pomoci, dali mi k-rac da ga glabam. Jos mi pokrali porodicu, ne samo nasi nego i agresori, jos su i pobili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2450 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Upravo tako, donzeFu.
Pa ja, da smo imali pristup i gram prijateljskoj zemlji, ti bi danas bio povjerenik za pitanja srbijanske manjine u Paracinu pri kantonu 12A. :D
Ti bi mi bio referent za nabavku alata. :mrgreen:
Locked