dadinjo33 wrote:
Ako i postoji fašistička tvrdnja o tome da su vjernici biološki drugačiji, tj. bolesniji, onda ju adresiraj na autora Kur'ana, a ne na mene. Kur'an je lijek vjernicima, jer su bolesni, zdravim ne treba lijek. Drugi dio ajeta ne govori o kafirima, nego o zalimima, POvećava se njihova propast. Adem je jedan od kur'anskih zalima. MOžda da se malo zamisliš o poruci tih ajeta umjesto što furaš robotizirani dogmatski šablon. Što se tiče onih čija su srca bolesna, njima se ne povećava nevjerovanje na nevjerovanje, nego prljavština na prljavštinu, pa na kraju umru kao kafiri. O pojmu kafir ti ne bih sada pisao.
Povećati vjerovanje bez osvjedočenja (a kad se osvjedočiš, vjerovanje prestaje) znači povećati slijepo slijeđenje, pretpostavke da je tačno nešto za šta ne znaš je li ili nije tačno. Znači povećati vjerovanje u ono što si čuo, a u šta se nisi osvjedočio. Znači povećati psihologiju stada. Kur'an to jasno dijagnosticira. Zato i kaže da su vjernici u tminama, u zulmu, tj. zalimi.
Pardoniram, jer ja adresiram tu izjavu na tebe jer si je ti očigledno i rekao,a ne Kur'an.
Kur'an jeste lijek vjernicima,onaj ko uzima lijek,on i ozdravi,odnosno uzimaš lijek da ozdraviš.Dakle postaneš vjernik,odnosno u ovoj korelaciji zdrav.Onaj ko hoće da bude bolestan,on ne uzima lijek.Logično i po toj osnovi da će i dalje biti sve više bolesniji i da mu slijedi kao takvom propast.
Još jedanput,deder te ajete,jer ne kontam o čemu pričaš,i ako je istina.
To dole što pričaš su tvoje generalizacije i insinuacije.Gdje bi to psihologija svrstala?Fobija?Zatim neistomišljenik je uvijek "u stadu"a onaj drugi je kao "slobodni mislilac".Da onaj neistomišljenik ne bude "u stadu",mora preći u njegovo "stado",ovaj "slobodno mišljenje".
Naravno sa zdravim razumom i logikom nema nikakve veze.Direktni indikator je upravo ovdje gdje ti čitaš jedno,a govoriš drugo.Eto vidiš kako sam se upravo osvjedočio.Dokaz i po.Kur'an kaže da su nevjernici u propasti.