Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

vojo sVbine :thumbup: :bih:
Toffee karamela

#2427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

raoul duke wrote:
Toffee karamela wrote:I USA osvanu crni izborni novembar ko i nama 1990

Ovo me jutro na ono podsjeti :shock:
Zalosno je da poredis ova dva slucaja, sramota

Baba vjestica ga je popusila
De me rasvijetli šta je žalosno a šta sramotno?

Najcrnja desnica uzjahala na vlast, lićni animozitet prema Hilariji na stranu.
raoul duke

#2428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Toffee karamela wrote:
raoul duke wrote:

De me rasvijetli šta je žalosno a šta sramotno?

Najcrnja desnica uzjahala na vlast, lićni animozitet prema Hilariji na stranu.
Nepotrebno je bilo sta rasvijetliti poslije jucerasnjeg dana. Dnevni dusebrizci i Hillarijini branitelji su se rasipali agendom, anketama, analizom i njenom nepokolebljivom pobjedom pa evo Trump odnese izbore.

End of story
ze kalanga

#2429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ze kalanga »

Čestitao Vučić, čestitao Šešelj. Bakir i Mile se još ne
oglašavaju.
stakasa

#2430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

Vrlo blage reakcije na svjetskim berzama, sve su prilike da su Azijati preburno reagovali. Majstor ih je smirio govorom, ne bi me zacudilo da S&P - 500 zavrsi u plusu.
Ne bi me zacudilo ni da ne ispuni ama bas nista od onoga sto je okolo obecavao u predizbornoj kampanji. Te da se zbog toga mrvicu ne postidi :D
P.S.
Zasto se ljudi ibrete Trumpovoj pobjedi, 2000-e je pobjedio klasican tokmak i puno opasniji lik pa ga se vise niko i ne sjeca
KB9

#2431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

ze kalanga wrote:Čestitao Vučić, čestitao Šešelj. Bakir i Mile se još ne
oglašavaju.
oba su cestitala
KENJAC

#2432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KENJAC »

Fenomenalna je ova pojava pokusaja vezanja uzrocno posljedicnih uticaja Americkih izbora na BiH ! Za Americkog predsjednika su Bosnjaci muslimani - dakle teroristi , Srbi Rusi - dakle teroristi , Hrvati Americka baza - dakle dobri momci ! To vazi za Kenedija , Niksona ...Klintona, Obamu , Trampa ..... I tako ce bit iducih 100 godina ! A vi raspredajte suplje do sutra !
stakasa

#2433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

oglašavaju.
A on najvjerovatnije nema pojma niti je ikad cuo za tu Srbiju, Bosnu... Podsjeca na one fakine iz filma Rane kad ih pozdravljaju u disku a oni se kurce sto ih ne poznaju.
Kakav cirkus, dosad neviden
SkyLimit

#2434 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SkyLimit »

Već opala prodaja poncha i sombrera.
smjesko071

#2435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smjesko071 »

po cemu ce se njegova politika razlikovati od politike Busha Juniora?
ze kalanga

#2436 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ze kalanga »

stakasa wrote:
oglašavaju.
A on najvjerovatnije nema pojma niti je ikad cuo za tu Srbiju, Bosnu... Podsjeca na one fakine iz filma Rane kad ih pozdravljaju u disku a oni se kurce sto ih ne poznaju.
Kakav cirkus, dosad neviden
Ne bih baš rekao da nije čuo za Srbiju, a ni Bosnu.
RNG_25

#2437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

zeina wrote:
RNG_25 wrote:I tako, bolji kandidat je pobijedio, za promjenu. I to sa poprilično razlike.
Mislis kandidat sa vise sljedbenika, koristiti rijeci dobar ili bolji u istoj recenici sa Hilary i Trump jednostavno ne ide
Ma nemoj? Čak i ako bi smatrali moral i etiku posve relativnom, Trump je opet relativno bolji od Hillary, taman da je to samo nijansa bolje. No kako moral i etika nisu relativni, Trump je daleko bolji od Hillary po svemu. To što ne dijelim njegovu religiju (ako je ima), njegove svjetonazore i ponašanje me ne sprječava da vidim veličinu kada mi se predoči.

A kako je Trump samo čovjek, onda je jasno da i ta veličina ima svoje mane. Željeti nešto više je željeti fantaziju, nažalost to je nespojivo sa ovim svijetom.
stakasa

#2438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

raoul duke wrote:

Klasicne pobjede retrogradnih ideja, ne znam sta je cudno
Korisničkoime

#2439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Korisničkoime »

Ne čudi me neka radost kod nekih ljudi u BiH, ipak smo mi narod/narodi kojim decenijama vladaju kriminalci i kojem su sve stranke manje više kriminalne i lopovske, tako da smo što se tiče politike ili neke političke obrazovanosti još luđi ili još gluplji nego Ameri.
zeina

#2440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zeina »

RNG_25 wrote:
zeina wrote:
RNG_25 wrote:I tako, bolji kandidat je pobijedio, za promjenu. I to sa poprilično razlike.
Mislis kandidat sa vise sljedbenika, koristiti rijeci dobar ili bolji u istoj recenici sa Hilary i Trump jednostavno ne ide
Ma nemoj? Čak i ako bi smatrali moral i etiku posve relativnom, Trump je opet relativno bolji od Hillary, taman da je to samo nijansa bolje. No kako moral i etika nisu relativni, Trump je daleko bolji od Hillary po svemu. To što ne dijelim njegovu religiju (ako je ima), njegove svjetonazore i ponašanje me ne sprječava da vidim veličinukada mi se predoči.

A kako je Trump samo čovjek, onda je jasno da i ta veličina ima svoje mane. Željeti nešto više je željeti fantaziju, nažalost to je nespojivo sa ovim svijetom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sta reci a ne zaplakati
KB9

#2441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

zeino jesi to ti za sestru hilari sto ubija bracu muslimane?
LSD

#2442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by LSD »

Korisničkoime wrote:Ne čudi me neka radost kod nekih ljudi u BiH, ipak smo mi narod/narodi kojim decenijama vladaju kriminalci i kojem su sve stranke manje više kriminalne i lopovske, tako da smo što se tiče politike ili neke političke obrazovanosti još luđi ili još gluplji nego Ameri.
Vidim otvoreno i svjetla obraza vrijeđaš napaceni bosanski narod, zato što je preko bare pobjedio Trump....služba te prati :wink:
pici

#2443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Šešelj sretan nakon Trumpove pobjede: Kad može u Americi, može i u Srbiji

sad do konaČne pobede :thumbup: :bih:
AleksoMKD

#2444 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Image

Image

Image

Image

:-)
ze kalanga

#2445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ze kalanga »

pici wrote:Šešelj sretan nakon Trumpove pobjede: Kad može u Americi, može i u Srbiji

Bez da se bavim Šešeljom i njegovim idealima, ali Hilari je inače simbol prosvetiteljstva, demokratije, poštovanja ljudskih prava i sloboda...
pici

#2446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

tamam da ove ljutite bjelčuge brez diploma zaposli u prvim borbenim linijama :bih:
Hakiz

#2447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

ze kalanga wrote:
pici wrote:Šešelj sretan nakon Trumpove pobjede: Kad može u Americi, može i u Srbiji

Bez da se bavim Šešeljom i njegovim idealima, ali Hilari je inače simbol prosvetiteljstva, demokratije, poštovanja ljudskih prava i sloboda...
To je to. Nisu ljudi toliko glasali za Trampa koliko protiv Hilari.
Korisničkoime

#2448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Korisničkoime »

RNG_25 wrote:
zeina wrote:
Ma nemoj? Čak i ako bi smatrali moral i etiku posve relativnom, Trump je opet relativno bolji od Hillary, taman da je to samo nijansa bolje. No kako moral i etika nisu relativni, Trump je daleko bolji od Hillary po svemu. To što ne dijelim njegovu religiju (ako je ima), njegove svjetonazore i ponašanje me ne sprječava da vidim veličinu kada mi se predoči.

Ono što ti vidiš i ne vidiš je demagogija koja može biti opasna, jedna je stvar biti blentovina i demagog u nekoj BH mahali a drugo biti blentovina i demagog u najjačoj državi svijeta. Demagozi koriste demagogiju jer nemaju pojma ni o čemu drugome ili još gora opcija bi bila da Trump nije demagog i da misli sve ono što kaže.
Zamisli Trumpa ili njegovi voditeljicu kampanje koja kaže prarafraziram "ne znam šta se uzbuđujete oko izjave da ćemo zabraniti Jevrejima ulazak u SAD to samo Jevreji." Takvu izjavu je dala vezano za muslimane. Eh sada je pitanje da li Trump i njegova ekipa zna koliki udio kapitala drže Saudijski, Katarski i drugi arapski fondovi u privredi SAD, šta bi značilo da se 10 % kapitala arapskih fondova povuče iz SAD. Ko misli da na nas to ne utiče onda se s njim nema potrebe ni diskutovati ekonomija država više kao takva odavno ne postoji ekonomija je sistem uvezanih posuda na globalnoj razini i ne može se dogoditi da je u SAD ekonomski haos a da je u Evropi sve ok s time i kod nas.
Lik je ili teški demagog ili teška budaletina ne zna se šta je gore.
pici

#2449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

ze kalanga wrote:

vidjet ćemo kad se prvi put konfrotira su putINom... ima da frca votka na sve strane :mrgreen:
zeina

#2450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zeina »

KB9 wrote:zeino jesi to ti za sestru hilari sto ubija bracu muslimane?
Procitaj moj prethodni post, naravno da ni ona ne valja, ali reci za Trumpa da je ljudska, politicka ili bilo koja velicina prosto granici sa zdravim razumom
Post Reply