Sebija All about

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2426 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Zgoljo wrote:Neprimjereno je Seka reagovala na ekavicu novinarke iako je ostalo nejasno je li bas htjela ismijavati ekavicu doticne kako se interpretira jer tako nesto nema nikakvog smisla.Prije mislim da je od prevelike napetosti izvalila sto je izvalila,cinilo se da ima gard bosanskog tornjaka koji se skupio okruzen coporom vukova.Metafora nije daleko od stvarne atmosfere koja je vladala na tom presu,copor bijesnih pasa,cast izuzecima,sa unaprijed donesenom osudom i presudom.
S druge strane maestralno je izlevatila opskurnog Avdu Avdica,bas sam uzivao gledajuci taj dio.

No misljenja sam da se oko Seke stvari skrecu sa merituma na periferiju.Bilo bi dobro da se demantuju njeni navodi o stanju u klinickom,je li ona sta slagala,za doktore,za osoblje,je li slagala da je vratila veliki dio duga,je li ona sta popravila stanje...to je vazno a zbilja je periferno je li sta neprimjereno rekla nekom novinaru ili nije.
Nije nimalo ugodno iozaci na pres jednom Avdi Avdicu koji nocima nije spavao pripremajuci se da ti svasta izgovori,i koji poskakuje ko horoz postavljajuci ti nesuvisla pitanja.

Ako je istina ono sto je ona iznijela od mene ima punu podrsku da uvede reda na KC.A za novinarku je zgrijesila ali nije to sad neki aman grijeh.
Za doktore cisto sumnjam da je slagala i tu cak ima i moju podrsku :D za dugove je proslula tako glupu pricu kao da se nalazi u selu gdje niko u zivotu nije se sreo sa matematikom i logikom. Nije ona spustila ni novinarki ni novinaru nego je spustila samo sebi jer kad joj se sad naklate na kosti apoteka Dina je nece moci nasmagati apaurina.
hrasno38

#2427 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

mzungu wrote:ah kako trolas, al na svakoj temi u pm
Ja! I? Ako je trolanje sto ne slazem sa "velikim vodjom" i njegovom hanumom onda trolam i trolat cu i dalje.
insomnia78

#2428 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
Matzan wrote:

Ovo je sve što ste zaključili sa današnje press konferencije?

E jada i Levice!
Ni sam ja zelenko zakljucio ni ljevica, nego novinska agencija. Jebo te... ima li iko od vas veci IQ od broja cipela.
Ista ona agencija koja isilove teroriste naziva "sunitskim borcima" i slicno?
[emoji1]
Golemo
The 51st State

#2429 Re: Sebija All about

Post by The 51st State »

Pored ovakve kritike Seka ce vladati kcusom jos godinama. Ogledalo je ekstra predmet ali malo ko ga koristi.
Zgoljo

#2430 Re: Sebija All about

Post by Zgoljo »

Znao sam da cemo doci do toga da je uredu sto je uvrijedila novinarku posto ova radi za Al Dzaziru,da radi za N1 to bi vec bio problem :lol:
insomnia78

#2431 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

Zgoljo wrote:Znao sam da cemo doci do toga da je uredu sto je uvrijedila novinarku posto ova radi za Al Dzaziru,da radi za N1 to bi vec bio problem [emoji38]
Uvrjedila je time sto joj je odgovorila na jeziku na kojem j pitanje i postavljeno?
Fudo387

#2432 Re: Sebija All about

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
Ja! I? Ako je trolanje sto ne slazem sa "velikim vodjom" i njegovom hanumom onda trolam i trolat cu i dalje.
Pa to je ok sto se ne slazes sa velikim vodjom i njegovom hanumom, ali da bi te neko shvatio ozbiljno moras napisati nesto smisleno,
ponuditi alternativu, a ne samo, kako kazes, trolati.
Zgoljo

#2433 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:
Zgoljo wrote:Znao sam da cemo doci do toga da je uredu sto je uvrijedila novinarku posto ova radi za Al Dzaziru,da radi za N1 to bi vec bio problem [emoji38]
Uvrjedila je time sto joj je odgovorila na jeziku na kojem j pitanje i postavljeno?
Pa Avdo kaze da jest,evo i citava plejada "nezavisnih novinara".Ali ne brini,vjerujem da je ni Avdo ne bi branio da je znao za koga radi :mrgreen:

Iznio sam svoje misljenje,ne mislim da je htjela da je uvrijedi ali svakako je neprimjereno reagovala,nije trebala.
Last edited by Zgoljo on 28/01/2017 00:56, edited 1 time in total.
hrasno38

#2434 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:
hrasno38 wrote:
Pa to je ok sto se ne slazes sa velikim vodjom i njegovom hanumom, ali da bi te neko shvatio ozbiljno moras napisati nesto smisleno,
ponuditi alternativu, a ne samo, kako kazes, trolati.
Aha a ti u svojim komentarima pises smisleno, dajes alternative i i djelujes ozbiljno :? neko te bas ono ozbiljno slagao i ubjedio da je to tako :roll:
Edin H.

#2435 Re: Sebija All about

Post by Edin H. »

Zgoljo wrote:Neprimjereno je Seka reagovala na ekavicu novinarke iako je ostalo nejasno je li bas htjela ismijavati ekavicu doticne kako se interpretira jer tako nesto nema nikakvog smisla.Prije mislim da je od prevelike napetosti izvalila sto je izvalila,cinilo se da ima gard bosanskog tornjaka koji se skupio okruzen coporom vukova.Metafora nije daleko od stvarne atmosfere koja je vladala na tom presu,copor bijesnih pasa,cast izuzecima,sa unaprijed donesenom osudom i presudom.
S druge strane maestralno je izlevatila opskurnog Avdu Avdica,bas sam uzivao gledajuci taj dio.

No misljenja sam da se oko Seke stvari skrecu sa merituma na periferiju.Bilo bi dobro da se demantuju njeni navodi o stanju u klinickom,je li ona sta slagala,za doktore,za osoblje,je li slagala da je vratila veliki dio duga,je li ona sta popravila stanje...to je vazno a zbilja je periferno je li sta neprimjereno rekla nekom novinaru ili nije.
Nije nimalo ugodno iozaci na pres jednom Avdi Avdicu koji nocima nije spavao pripremajuci se da ti svasta izgovori,i koji poskakuje ko horoz,sav unezvijeren od ideoloske mrznje, postavljajuci ti nesuvisla pitanja.

Ako je istina ono sto je ona iznijela od mene ima punu podrsku da uvede reda na KC.A za novinarku je zgrijesila ali nije to sad neki aman grijeh.
Da kada sam pogledao dio sa novinarkom ostalo je zaista nejasno.
Je li ona stvarno pripada onima koji zaista vjeruju da se radi o razlicitim jezicima, a ne dijalektima, te s obzirom da dolazi iz kraja gdje pojedinci govore ekavski, eto htjela pokazati kako moze da odgovori na pitanje na "stranom" jeziku, ili se samo ponijela kao naivna sobarica, perfidno ismijavajuci novinarku. Podsjeti me na masovno ismijavanje kada su Hrvati svojevremeno preveli Rane u njihovim kinima,
Last edited by Edin H. on 28/01/2017 00:59, edited 1 time in total.
mzungu

#2436 Re: Sebija All about

Post by mzungu »

hrasno38 wrote:
Tema nije "vodja" vec hanuma, pogledaj presicu te pitaj ljude gore u KC kako stvari stoje, trenutno, I nadati se boljem. Raduj se tome, I podrzi to, I trazi jos. A trolanje tipa nidje nista...wtf?!
Nero Histrion

#2437 Re: Sebija All about

Post by Nero Histrion »

FreakyStyley wrote:Avdo Avdic je bosanski Alex Jones, cak im je i boja glasa slicna.
Otkad je to Avdo post'o Trumpovac?
Matzan

#2438 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

hrasno38 wrote:
Matzan wrote:Jesi svršio na to što su je optužili.
Pored toliko pozitivnih stvari kojih je bilo na presici tebi ovo najvažnije.
Neko ono zove pozitivnim stvarima a neko nebulozama, Ajde da budem fer i posten ne mogu reci da su bas sve nebuloze ali uglavnom najveca nebuloza je to da je gospodja Izetbegovic kao "najgora u klasi" dobila to mjesto a ponovit cu da nije Izetbegovic a kad bi se uzele njene reference mozda bi bila ljekar opste prakse u Gornjoj ili Donjoj Drozgometvi. Dalje lako je pricati, obecavati i kurciti se kad imas ledja kakva imas, kad imas seharu u koju su se izmedju ostalog 20 i kusur godina sljevale pare i sa KCUS-a i sto je najvaznije kod vecine celnika SDA (ne svih) kad si primitivac. Onako ponasanje mozes svakodnevno naci na sarajevskim pijacama.....ali doduse i s ozbirom da je porijeklo iz mjesta gdje bog izvodi kornere tesko da se moze smatrati zacudjujucim.
Vidi da kazem najpostenije zaboli me kurac za Sekom Izetbegovic jer ona je samo nesto sto je prolazno s tim da nece zavrsiti kao prosli direktori nego ce zavrsiti na smecu posto se ponasa kao smetljarka.....jos ako vam Fahro okrene ledja a cini mi se da nije daleko od toga mozete samo na onoj stvari obnasati vlast a u tom slucaju Seka moze biti direktor samo Bakiru!!! Ja nikako ne bih likovao....bas nikako a i ti to odlicno znas samo se malo kurcis.

Džaba milion puta ponavljati da nemam nikakve veze sa SDA, posebno ne sa familijom Izetbegović.
Nikad ni glasao za njih nisam.
Ali sam jako,jako razočaran u SDP, njihov populizam i neke bezobrazne stvari koje su uradili u svojoj kratkoj vladavini.
Socijaldemokratija može, ali ovaj SDP i slični ublehaši (ŽK) ni u ludilu.
Napišem tu i tamo nešto jer mi je smiješno pisanje pojedinaca, iz aviona se vidi da su u pitanju stranački botovi.
I budi ubijeđen, ako ikada na forumu SDA botovi budu tako ofirno i nekritički branili SDA i njene vođe, isto ću ih prozivati i ismijavati.

Da se vratimo na topic:
Sebija je na dužnosti direktorice dobro zatalasala i uspjela pokrenuti neke stvari.
Otpor je ogroman, jer je javašluk bio dugogodišnji.
Nijedan dosadašnji direktor nije mrdnuo ni onom stvari da nešto pokuša riješiti.
Tu na prvom mjestu mislim na Gavrankapetanovića kao najvećeg krivca dosad, jer je najduže vladao.
A njegovi nasljednici su samo nastavili po istom i dodatno pogoršali stanje.

Na kraju, zar misliš da postoji u toj struci neko dovoljno lud i dovoljno moćan da se upusti u raskrinkavanje dosadašnjeg javašluka i kriminala, a da nije stranački čovjek i da mu stranka ne daje 300% podršku?
Niko nije nepogrješiv pa ni Sebija Izetbegović, sigurno da ima dosta propusta, ali mislim da gura u dobrom smjeru.
Želim joj puno uspjeha.
kike-tike

#2439 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by kike-tike »

insomnia78 wrote:
Ekavica nije jezik, vidim u saopstenju KCUS-a i oni kazu da je ekavica jezik. Ekavica je izgovor, s obzirom da se Seka ne sluzi njime nikada,a i porijeklom nije iz tog kraja, logicno je da je bilo primitivno ruganje.
Zgoljo

#2440 Re: Sebija All about

Post by Zgoljo »

Edin H. wrote:

Nije nimalo ugodno iozaci na pres jednom Avdi Avdicu koji nocima nije spavao pripremajuci se da ti svasta izgovori,i koji poskakuje ko horoz,sav unezvijeren od ideoloske mrznje, postavljajuci ti nesuvisla pitanja.

Da kada sam pogledao dio sa novinarkom ostalo je zaista nejasno.
Je li ona stvarno pripada onima koji zaista vjeruje da se radi o razlicitim jezicima, a ne dijalektima, te s obzirom da dolazi iz kraja gdje pojedinci govore ekavski, eto htjela pokazati kako moze da odgovori na pitanje na "stranom" jeziku, ili se samo ponijela kao naivna sobarica, perfidno ismijavajuci novinarku. Podsjeti me na masovno ismijavanje kada su Hrvati sjovremeno preveli Rane u njihovim kinima.
Ma sta god da je prenijelo nije trebala to,bezveze.
VjecitiStudent

#2441 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

Evo i magične Sekine formule, ukratko:

KCUS 2015.
Prihodi:194.915.232
Rashodi:207.972.269

(A) Ukupne obaveze prema dobavljačima iskazane su sa 69.050.828 KM
(B) U 2015. troškovi lijekova i medicinskog materijala iznosili su - 55.519.882 KM.

Ako u 2016. svedeš B skoro na nulu, tako što će pacijenti sve nabavljati, A je skoro pa riješen.

B će dijelom platiti pacijenti, dijelom (onima koji uspiju uganjati refundaciju) ZZO KS, potpuno nezakonito, na teret svih svojih ostalih obaveza ali to je poslije problem ZZO-a, ne KCUS-a.

Ove zanimljive cifre i mnoge druge su dostupne ovdje
http://www.saifbih.ba/javni-izvj/Report ... gTag=bs-BA
insomnia78

#2442 Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

Ono kad Avdu Avdica navodis kao... [emoji23][emoji23][emoji23]
Fudo387

#2443 Re: Sebija All about

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:Aha a ti u svojim komentarima pises smisleno, dajes alternative i i djelujes ozbiljno neko te bas ono ozbiljno slagao i ubjedio da je to tako
Da, bar pokusavam da razgovaram sa ljudima, dok se ti po vlastitom priznanju kreveljis k'o balavac dijeleci raji seljacke epitete, mali zeleni,
minderi, bla bla bla...i na kraju slavodobitno napunis svoj penzionerski ego, vraticemo se mi komunjare i jebat vam majku.
Neces se bolan vratiti, sa takvim nastupom nisi nigdje prispio, mozes se samo dovesti u situaciju da budes predmet sprdacine ili da te neko
kad mu do kraja iscupas zivce, nabije nogom u guzicu.

Ovo je dobronamijerna opaska, nista licno protiv tebe.
ultima_palabra

#2444 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Mojne ba Fudo, znamo se...
Fudo387

#2445 Re: Sebija All about

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:Mojne ba Fudo, znamo se...
Ja tebe ne poznajem.
Ustvari, mozda te i poznajem al' ne mogu skontati ko si.
ultima_palabra

#2446 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Fudo387 wrote:
Ja tebe ne poznajem.
Ja tebe poznajem taman toliko da mi je sega da govoris nekome da je neargumentovan.
Zgoljo

#2447 Re: Sebija All about

Post by Zgoljo »

Poenta je,ako je ona uspjela ista popraviti,napraviti ikakav pomak to treba pozdraviti jer je kod nas novina popravljati stanje na bolje.Boli mene kiki cija je ona zena,s kojom apotekarkom se druzi,jel se klanja Bogu ili Titi,je li se sprdala sa nekom novinarkom...

Iz svega se moze zakljuciti da je ona unekoliko popravila stanje sa tendencijom da ga jos popravi.Od mene ima lajk.
vješalica

#2448 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

FreakyStyley wrote:Nisam upratio temu, jel to Vjesalica ne radi vise u GRAS-u nego u KCUS-u?
Nije nikad ni radila ni na jednom ni na drugom mjestu osim ato si me ti tamo smjestio
Ne moram ti to valjda 2 puta govoriti ;)
Fudo387

#2449 Re: Sebija All about

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:
Fudo387 wrote:
Ja tebe ne poznajem.
Ja tebe poznajem taman toliko da mi je sega da govoris nekome da je neargumentovan.
Ma daj bjezi...
Sad bih ja trebao, sta, ko, kad, gdje...i tako u nedogled.
Bezveze.
Ako je tebi njegova prica i pristup ok, onda i ti imas ozbiljnih problema.
vješalica

#2450 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

strong69 wrote:
vješalica wrote:ako menadžemnt ne riješi problem tog ugovora
onda slobodno možemo reći da sebija nema ništa sa tim
jer sve se može prekinuti ako se hoće... :zzzz:
Stani, ona ga je potpisala pod ko zna kakvim uslovima, uvela konkurenciju u bolnicu i za to treba neko drugi odgovarati? Ako znaš uslove ugovora u redu...

To kao da Coca Cola da Pepsiju da radi u njihovoj fabrici.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovaace svi oni sa njom koji su stavljali paraf ukljucujuci i one koji ga ne prekinu poslije njenog odlaska ;) malo pameti nije na odmet
Post Reply