Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Nekako s proljeća

#2426 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nekako s proljeća »

Image
Image

1994
Image
Zokipfc

#2427 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Zokipfc »

jao teme ;o Ovi se umalo ne pobise, pm'ovi zivci otisli u pm po ko zna koji put a nekako s proljeca pravi slikovnicu

alal vam vera :D
Danguba

#2428 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

Ovo vise nije zajebancija.
Ripicipi

#2429 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ripicipi »

Niko ne spori da je BiH trebala izaci iz Jugoslavije, ovdje se mane-vise raspravlja to da li je '92 bio pametan i pravi trenutak.
Misljenja sam da nije bio ni pravi trenutak, ni bas promisljen potez.
sinuhe

#2430 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by sinuhe »

Ma sve bi ispuhalo do prvih izbora 1994. Ne bi bilo nezavisne BiH ali ne sto Srbi ne bi dali vec sto bi ovi pokazali pravo lice.
Ovako interesne grupe zive od rata i 20 godina kasnije.
Last edited by sinuhe on 29/01/2016 09:02, edited 1 time in total.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2431 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Woody »

Pa nije se s @pašom zajebavat...

Image
Nekako s proljeća

#2432 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Zokipfc wrote:jao teme ;o Ovi se umalo ne pobise, pm'ovi zivci otisli u pm po ko zna koji put a nekako s proljeca pravi slikovnicu

Da je dao Bog da je riječ o irelevantnoj slikovnici, kamo sreće za sve nas. Oni upućeniji prepoznaju u toj ''slikovnici'' mnogo osoba koje su na najdirektniji način odgovorne za kreiranje okolnosti i razvoj događaja u njima , u vremenskom periodu koji tema pokriva. Istina, oni manje upućeni bi trebali da isčitaju materiju koja je postavljena u pdf formatu , dovoljno je kliknuti na link. Ako to neće iz bilo kojeg razloga, to je stvar njihovog izbora, kao i onih upućenijih da nastave dalje.
Da se ne vraćam sada na svaku sliku, a zapravo dijeliće mozaika što zajedno čine bosanskohercegovačku političku scenu u vrijeme do 6 aprila 1992-ge godine u užem, ili do kraja 1995-te u širem smislu. Mogu bar zadnju svoju ''slikovitu'' objavu pojasniti.
Adil Zulfikarpašić , Milovan Đilas i Nadežda Gaće sjede zajedno negdje u Mađarskoj 1994 i ćakulaju o stvarima koje su ih i motivisale da se sastanu na ''neutralnoj'' teritoriji. Takve su okolnosti bile , da ni u Bosni i Hercegovini ali ni u Srbiji i Crnoj Gori nisu mogli da se sastanu. Kasnije ću čitati knjigu N. Gaće nastalu ,između ostalog, i na konto tih razgovora.
Image
Milovan Đilas je specifičan lik, u duhu teme i njenih hitorijskih fragmenata iz vremena ''zajedničke'' države SHS vrlo je koristan. On je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je jasno iznio svjedočanstvo u vezi jednog sramnog, neljudskog i krivičnog djela. Njegov otac je bio učesnik u stravičnom zločinu nad muslimanskim stanovništvom u Šahovićima kod Bijelog Polja u Crnoj Gori. Šahovići su preimenovani u Tomaševo.
Ako ja postavim sljedeći link: http://www.monitor.co.me/index.php?opti ... temid=3333
Ili još jedan: http://forum.klix.ba/5-7-januar-43-geno ... 95206.html
Na taj način ja skraćujem raspravu na temi, ali ne uskraćujem onog koga dodatno zanima taj slučaj da se upozna sa njim. A trebao bi, kako bi bolje shvatio neke stvari iz prošlosti, o kojima slika ne govori.
I ono najbitnije, na žalost, niko nikada nije odgovarao za taj počinjeni zločin. Ubijanje i protjerivanje muslimana, silovanje muslimanskih žena svih uzrasta, bukvalno otimanje njihove zemlje, pljačka ili paljenje usjeva... sve se to dešavalo u ''zajedničkoj'' državi u kojoj je bila i Bosna i Hercegovina.
Ali hajde.... koga to bolan zanima, pored toga se prolazi ''k'o pored turskog groblja'' .
Adil Zulfikarpašić je također specifičan lik , koji je vezan za svoje korijene i sunarodnike sa ove strane Drine, ima taj begovski i partizanski bekgraund, ali i emigrantski. Bavio se naučnim radom, istraživao je i prikupljao građu koja se uništavala ili čuvala na tavanima, a on to vrijedno prikupljao i pohranjivao u svoj Bošnjački institut.
Image
Bio je kao partizan svjedok tragičnih događaja koja se odnose na muslimanski narod u Istočnoj Bosni u vrijeme stvaranja FNRJ a kasnije SFRJ. A znanjem i prikupljenim svjedočanstvima ne samo Istočne Bosne, već BiH u cjelini pa i šire, jer je muslimanski narod u višemilionskom broju živio i bio rasprostranjen širom SFRJ.
Uvažavajući tragična iskustva iz predhodne historije , u vremenima kada ''jedno carstvo'' mijenja drugo, sa opravdanom zebnjom je bio zabrinut za daljnju sudbinu naroda kojem je i sam pripadao. Ja ne sumnjam ni malo da je on rado prihvatio , uz tadašnjeg profesora Filipovića, ulogu posrednika za dijalog sa predstavnicima naroda od kojeg je dolazila realna prijetnja, da se pokuša izbjeći još jedno stradanje njegovog naroda.
Nije u tome uspio i vratio se je opet u emigraciju, svom Bošnjačkom institutu, supruzi Tatjani i unuci Jasni. Kasnije je dao velike novce da mu porodični mezar iz Foče bude prebačen u Sarajevo, a Sarajevu ostavio svoj vakuf i svoja književna djela.

Ah mene, raspisah se... :lol: :lol: a sve kontam da fotografija mijenja hiljadu riječi.

I tako... za upućene je ''slikovnica'' priča ispričana u asocijacijama, i služi za usmjeravanje teme na suštinu umjesto na formi .
Last edited by Nekako s proljeća on 29/01/2016 09:33, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2433 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “javno objavljivanje sadržaja PP poruka”
» Walther

Banned user for reason “kloniranje”
» malimbi

trajno

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» PM72

mjesec

P.S. ako neko nešto sazna o vama pregledajte dobro svoje postove, jer su vas "provalili" zbog vašeg pisanja, a ne što je moderacija nekome dostavila podatke. sve ostalo je šuplja priča.
Nekako s proljeća

#2434 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Predlažem da se tema zaključi ili zaključa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2435 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Nekako s proljeća wrote:
Zokipfc wrote:jao teme ;o Ovi se umalo ne pobise, pm'ovi zivci otisli u pm po ko zna koji put a nekako s proljeca pravi slikovnicu

Da je dao Bog da je riječ o irelevantnoj slikovnici, kamo sreće za sve nas. Oni upućeniji prepoznaju u toj ''slikovnici'' mnogo osoba koje su na najdirektniji način odgovorne za kreiranje okolnosti i razvoj događaja u njima , u vremenskom periodu koji tema pokriva. Istina, oni manje upućeni bi trebali da isčitaju materiju koja je postavljena u pdf formatu , dovoljno je kliknuti na link. Ako to neće iz bilo kojeg razloga, to je stvar njihovog izbora, kao i onih upućenijih da nastave dalje.
Da se ne vraćam sada na svaku sliku, a zapravo dijeliće mozaika što zajedno čine bosanskohercegovačku političku scenu u vrijeme do 6 aprila 1992-ge godine u užem, ili do kraja 1995-te u širem smislu. Mogu bar zadnju svoju ''slikovitu'' objavu pojasniti.
Adil Zulfikarpašić , Milovan Đilas i Nadežda Gaće sjede zajedno negdje u Mađarskoj 1994 i ćakulaju o stvarima koje su ih i motivisale da se sastanu na ''neutralnoj'' teritoriji. Takve su okolnosti bile , da ni u Bosni i Hercegovini ali ni u Srbiji i Crnoj Gori nisu mogli da se sastanu. Kasnije ću čitati knjigu N. Gaće nastalu ,između ostalog, i na konto tih razgovora.
Image
Milovan Đilas je specifičan lik, u duhu teme i njenih hitorijskih fragmenata iz vremena ''zajedničke'' države SHS vrlo je koristan. On je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je jasno iznio svjedočanstvo u vezi jednog sramnog, neljudskog i krivičnog djela. Njegov otac je bio učesnik u stravičnom zločinu nad muslimanskim stanovništvom u Šahovićima kod Bijelog Polja u Crnoj Gori. Šahovići su preimenovani u Tomaševo.
Ako ja postavim sljedeći link: http://www.monitor.co.me/index.php?opti ... temid=3333
Ili još jedan: http://forum.klix.ba/5-7-januar-43-geno ... 95206.html
Na taj način ja skraćujem raspravu na temi, ali ne uskraćujem onog koga dodatno zanima taj slučaj da se upozna sa njim. A trebao bi, kako bi bolje shvatio neke stvari iz prošlosti, o kojima slika ne govori.
I ono najbitnije, na žalost, niko nikada nije odgovarao za taj počinjeni zločin. Ubijanje i protjerivanje muslimana, silovanje muslimanskih žena svih uzrasta, bukvalno otimanje njihove zemlje, pljačka ili paljenje usjeva... sve se to dešavalo u ''zajedničkoj'' državi u kojoj je bila i Bosna i Hercegovina.
Ali hajde.... koga to bolan zanima, pored toga se prolazi ''k'o pored turskog groblja'' .
Adil Zulfikarpašić je također specifičan lik , koji je vezan za svoje korijene i sunarodnike sa ove strane Drine, ima taj begovski i partizanski bekgraund, ali i emigrantski. Bavio se naučnim radom, istraživao je i prikupljao građu koja se uništavala ili čuvala na tavanima, a on to vrijedno prikupljao i pohranjivao u svoj Bošnjački institut.
Image
Bio je kao partizan svjedok tragičnih događaja koja se odnose na muslimanski narod u Istočnoj Bosni u vrijeme stvaranja FNRJ a kasnije SFRJ. A znanjem i prikupljenim svjedočanstvima ne samo Istočne Bosne, već BiH u cjelini pa i šire, jer je muslimanski narod u višemilionskom broju živio i bio rasprostranjen širom SFRJ.
Uvažavajući tragična iskustva iz predhodne historije , u vremenima kada ''jedno carstvo'' mijenja drugo, sa opravdanom zebnjom je bio zabrinut za daljnju sudbinu naroda kojem je i sam pripadao. Ja ne sumnjam ni malo da je on rado prihvatio , uz tadašnjeg profesora Filipovića, ulogu posrednika za dijalog sa predstavnicima naroda od kojeg je dolazila realna prijetnja, da se pokuša izbjeći još jedno stradanje njegovog naroda.
Nije u tome uspio i vratio se je opet u emigraciju, svom Bošnjačkom institutu, supruzi Tatjani i unuci Jasni. Kasnije je dao velike novce da mu porodični mezar iz Foče bude prebačen u Sarajevo, a Sarajevu ostavio svoj vakuf i svoja književna djela.

Ah mene, raspisah se... :lol: :lol: a sve kontam da fotografija mijenja hiljadu riječi.

I tako... za upućene je ''slikovnica'' priča ispričana u asocijacijama, i služi za usmjeravanje teme na suštinu umjesto na formi .
:thumbup:

Mada bi dobro bilo da je kraj svake ili vecine od fotografija, neko uputstvo, natuknica (sto bi rekli zapadni susjedi :D ) ili link. Naravno ako to nije previse za traziti :thumbup:

Inace odlican doprinos temi :sax:
seln

#2436 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ali Kemal wrote:Svako se ekspresno prepoznaje :lol:
Jebiga sada je 21. stoljeće dobro ušlo u svoju drugu deceniju, a neki i dalje žive u 91/92 godini, milimetra nisu mrdnuli naprijed, čak i Vučić dlaku promijenio :lol:
i što je najgore opet bi oni radije još 100 000 da zijani, pa da se opet neki novi Dejton potpisuje, samo da im guzice sjede negdje u St.Luisu, Ljubljani ili Štokholmu, pa da navijaju iz fotelje i postavljaju slike i karte ko SavoX na temi o Siriji.
Bolest je to teška :skoljka:
Salonac... de malo u skokovima, ziv ti Draza....
Nekako s proljeća

#2437 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

To je bilo pojašnjenje ali istovremeno i posljednje javljanje na ovoj temi, za koju tražim da se ukoliko neko ima potrebu izvede zaključak ili zaključa. Takav stav je stvar principa, ali i solidarnosti sa svim baniranim učesnicima na temi. Ne zbog toga što oni jesu ili nisu zaslužili takvu sankciju, već više zbog jakog osjećaja da se njihovom ćunom mlatilo po trnju. A to je perfidna manipulacija u kojoj ja više ne želim da učestvujem.

Pozdrav domovini!
seln

#2438 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Nekako s proljeća wrote:To je bilo pojašnjenje ali istovremeno i posljednje javljanje na ovoj temi, za koju tražim da se ukoliko neko ima potrebu izvede zaključak ili zaključa. Takav stav je stvar principa, ali i solidarnosti sa svim baniranim učesnicima na temi. Ne zbog toga što oni jesu ili nisu zaslužili takvu sankciju, već više zbog jakog osjećaja da se njihovom ćunom mlatilo po trnju. A to je perfidna manipulacija u kojoj ja više ne želim da učestvujem.

Pozdrav domovini!
Slazem se s katancem. Ovo kao kad shaner napujda dva klinca da se posajbaju, pa stane sa strane i seiri kako se krve... onda dodje narodna murija, ispendreci klince, a saner se smijulji i kaze "ne znam sta him bi, druze inspektore, slobode mi".
S tim sto je ovdje bilo prisutno nekoliko shanera... kako ovdje, tako i na drugim temama.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2439 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Woody »

Image

Odjavljujem se i ja sa teme (kad ne može @paša, ne mogu ni ja :thumbup: )

Pozdrav domovini :run:
Banksy

#2440 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

Ali Kemal wrote: Svako se ekspresno prepoznaje :lol:
Bolest je to teška :skoljka:
Najteža bolest je nemogućnost da se prevaziđe trauma gubitka izmaštane Velike Srbije, pa svoje frustracije pašaluka pod šljivom isporučivati na tuđa leđa. Smaraš, brate, neviđeno, i ti i ostali trolovi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2441 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Tema se pretvorila u licni obracun :roll:
Banksy

#2442 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

Ne, tema se pretvorila u odgovaranje i pravdanje salonskim trolovima, a to je uvijek jalov posao.
I ja mislim da je vrijeme da se ključa, mada, izroniće ološ i na drugoj, narednoj temi, k'o i dosad.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2443 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by JoseMujica »

ne hranite salonce...jebat hina
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2444 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:Ne, tema se pretvorila u odgovaranje i pravdanje salonskim trolovima, a to je uvijek jalov posao.
I ja mislim da je vrijeme da se ključa, mada, izroniće ološ i na drugoj, narednoj temi, k'o i dosad.
Ko su salonski trolovi?
Banksy

#2445 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

Mujo i Fata.
Dozer

#2446 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

Walther wrote:
Dozer wrote:5. Ja sam jos 09/91 govorio da ce u BiH i u Sarajevu biti rat. Znas li zasto?
JNA se iz Slovenije pakovala za Bosnu vec od 7/91. Odluka za rat donesenu u Beogradu bar godinu dana prije toga... Tako nisi bas prorok ili Einstein.
Mislim da je bas svakome jasno sta dolazi nakon postavljanja topova oko gradova.
A ti si, kao i svi ostali, za sve to znao onog momenta kad su odluke donesene? Hajdeeee... Fascinantno... A, kako nisam "prorok" kad je Alija i u martu '92 govorio da rata nece biti... ? :D

======

A, zakljucak svega ovoga je da, ocigledno, mnogi ne mogu prihvatiti da ovdje nicije maslo nije bilo za ramazana.
Istovremeno, svi optuzuju one druge i trece, i tako u krug. Do beskonacnosti.
Najzalosnije od svega je sto dolaze mladji, koji su u ratu imali 5-6-10-12 godina, ili cak nisu ni bili rodjeni, ali zato danas znaju sve o svemu. I to neuporedivo bolje od svih onih (nas) koji smo u svemu tome ucestvovali vrlo svjesno, i koji danas imamo puno pravo reci sta je i kako je bilo.
To se, naravno, mladjima ne svidja jer oni sve u zivotu sto znaju bazirano je na etno-nacionalistickoj BHS matrici. Za drugo i drugacije ne znaju.

A nece ni da saznaju.

Nastavite uzivati.
Dozer

#2447 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

PM72 wrote:Jesmo li dobacili do stote stranice ? jesmo.mašala!

Da je Alija imao ovakve sinhronizovane i dogovorene akcije - možda bi ova zemlja i uspjela.Nevjerovatan je elan kojim se obračunavaju sa neistomišljenicima.Nekome podmetnuti tuđe riječi,prepraviti,falsifikovati...ma hajde.Čitav je arsenal na repertoaru.Ako im zatreba predstaviće se kao nebošnjaci ili čovjeka uvaliti u govna ako ne igra po njihovom taktu.Primjera ima na hiljade.Izaberu recimo predsjednika Federacije i kad im dojadi onda mu izmisle da je imao "naprijavljen pištolj".Ili povale Radončića (džukela kao i oni ali helem neise) jer je najavio kako će objelodaniti Bakirove lopovluke...

da krenem redom.

Stara je narodna kako se "bez one stvari ne ide u svatove" pa se ni države ne pravi bez osnove.Moraš imati većinu koja misli kao ti,moraš imati teritoriju,ljude,novac,podršku.Bilmez koji leži na Kovačima ( i bruka ostale koje poštujem) mislio je da će mu državu donjeti roda jal NATO.U augustu 1990 najavi da će pehlivaniti između tri opcije."ako oni odluče tako mi ćemo ovako" i tako dva puta dok je treću opciju nezavisne zemlje ostavio pod "šta nam dragi Bog da".I naravno izvuče onu treću kartu - najjebeniju.Bez plana,vizije,opcije...

Srpska strana je to jedva čekala jer je imal s čim i imala je s kim.Nenaoružani,neodlučni,neorganizovani - pravi bosanci iz viceva.Kad napišem nešto o šešeljevcima onda se to citira kao moja podrška istima???? a ja samo pišem istinu da su oni bili folklorna skupina zadužena za prepadanje neistomišljenika i da je njihov vojni učinak ravan nuli.Mislim,lako se kurčiti po šumi,obučen za snimanje filma Neretva i naoružan do zuba.Kad je sve otišlo u vražiju mater,nas 15 je otjeralo te iste šešeljevce.Što neko pomenu,lako je ubijati nejač i starce a kad su naletili na metak - bježte noge usra vas guzica.

Kad sam napisao da je skladište oružja bilo ključno za rat u Sarajevu i za opstanak države,onda sam kontradiktoran i pišem čas jedno čas drugo.Polovinom aprila 1992 skadište je iseljeno bez da smo uzeli i jedan jedini metak.Akcija "Pretis" odrađena je na svoju ruku i time je sarajevo spašeno.10 ili 15 momaka iz Vikićeve jedinice na svoju ruku i samoinicijativno (bez znanja viših nivoa rukovođenja) samostalno je upalo i uzelo oružje i oruđe za ključnu bitku.Da su zvali ministra ili Alijin kabinet - ne bi došlo do toga.Kad su uspješno završili akciju onda je nekima iz SDA došlo iz guzice u glavu i krenuli su da i oni izuzmu dio naoružanja.Kako su oni prošli svjedoče spomenici pred kapijom Pretisa.

Skladiše Faletići nije se moglo odraditi na ho-ruk nego planski,organizovano i stručno.Nakon 5 aprila nije se to moglo odraditi.15 ili 20 momaka specijalne jedinice nije moglo uzeti naoružanje TO -a iz Faletića.To je zahtjevalo mnogo ljudi,planiranja,izviđanja itd ali to kod Alije nije bilo.Nakon bitke su svi generali - to je tačno ALI ...

Ako je država spala na tih 15 ili 20 momaka - nemojmo je onda ni praviti.Ako nisi mogao organizovati hiljadu ili dvije,pet ili deset hiljada ljudi,žena i djece da blokira skladište pa da izvrši pritisak na komandu JNA ili bar da ga digne u vazduh - onda si nizašta.Srbi su imali iskustvo blokiranja kasarni i već su imali razrađen plan šta i kako.

Šta smo mi imali? Vjeru u dragog Allaha? U NATO intervenciju ili da će nas turci spasiti? Šta je mislio,da će Juka doći sa Alpašina da vozi topove ili da će to rahmetli dedo pregledati "rore" pa dati svoje stručno mišljenje...

Zavaljeni smo i to debelo.Svi mi koji ne mislimo po matrici SDA smo dušmani,jugonostalgičari,komunjare,četnici...samo znajte,ima nas dosta koji ne idu po svoje mišljenje u centrale stranaka ili kod hodže na savjet.

Iskren pozdrav Woody-ju,Ali Kemalu,Bati,Dozeru,Zigsonu ...izvinjavam se ako sam koga izostavio.I ostale pozdravljam sa nadom da će doći "tobe".
U bobu :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2448 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Interesantno je da nije bilo poziva na kljucanje teme dok je istom dominirao Slovenac i njegovi trabanti, pisuci samo strogo ideoloski obojene postove. O uvredama upucenim direktnim ucesnicima rata, da ne spominjem.

Cim se tas vage preokrenuo kontra njih, ulaskom PM-a, Dozera, odmah je krenulo naricanje o nekim saloncima, mitoloskim bicima i apelima na zakljucavanje teme.
seln

#2449 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:Interesantno je da nije bilo poziva na kljucanje teme dok je istom dominirao Slovenac i njegovi trabanti, pisuci samo strogo ideoloski obojene postove. O uvredama upucenim direktnim ucesnicima rata, da ne spominjem.

Cim se tas vage preokrenuo kontra njih, ulaskom PM-a, Dozera, odmah je krenulo naricanje o nekim saloncima, mitoloskim bicima i apelima na zakljucavanje teme.
Poziv na kljucanje je zato jer su se Mujo i Suljo potukli i dopali murije, ne shvacajuci da ih je zavadio Mitar.
Last edited by seln on 29/01/2016 11:26, edited 1 time in total.
Dozer

#2450 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

Nisu tu ni Mujo ni Suljo nevini (ako nista drugo, a ono jer su ispali glupani, iako nije samo to), al' hajd'...

Pustite se suplje... Odavno je ocigledno da se na ovom forumu nalazi cijela kamara likova koji samo cekaju da neko pocne pricu u kojoj SDA nije cista za bilo sta, na sta im se odmah pridruzuje jos par "novih", a najcesce su to samo klonovi, i odmah krece vec opstepoznati nebulozni spin, etiketiranje, ad hominem, itd.

Znate u cemu je razlika u odnosu na forume kod "brace neprijatelja"? Ni u cemu. Identican sablon do u mikron.
Locked