Sirija vol. 2
- nosara
#2426 Re: Sirija vol. 2
Uloga Turske je jednako dvojaka, da ne kažem licemjerna, kao što je uloga Amerike i europskih zemalja. Sjetite se kurdskog grada u Siriji Kobanea. Turski tenkovi postrojeni su stajali uz granicu, gledali kako Islamska država uništava grad u kojem žive Kurdi, nisu ispalili ni jednu granatu. U to vrijeme Amerika je počela svoje bombardiranje koje se svelo na dva do tri naleta od dva aviona dnevno. Statistike danas govore da su Rusi u nepuna dva mjeseca imali više naleta i da su pogodili više ciljeva nego Amerika i neki njezini saveznici u više od godinu dana.

- Mlohavi
#2427 Re: Sirija vol. 2
Znaci mnogi od vas u autu koriste bolju navigaciju
Kupite i sebi jednu u svim bolje opremljenim trgovinama
http://foxtrotalpha.jalopnik.com/these- ... 1703048443
Last edited by Mlohavi on 25/11/2015 12:16, edited 3 times in total.
- General War
#2428 Re: Sirija vol. 2
lijepo je vidjeti i partizane u stroju, staraa ljubav zaborava nema...koje etiketiranje od lili Putanacadječak sa šibicama wrote:Pa SDA ekipa je na strani Prdogana, to je Bakirov idol, nije to neko mudro slovo.nosara wrote:Cinjenica je da je mnogima veci merak sto je taze velesila oborila Ruski avion, nego da se sjebu teroristi... Samo citaj postove...
-
statixx
#2429 Re: Sirija vol. 2
Malo o ekonomskim interesima na BI, da se ne zaboravi gradivo...
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... 7A&cad=rja
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... 7A&cad=rja
- General War
#2430 Re: Sirija vol. 2
Sjooonosara wrote:Uloga Turske je jednako dvojaka, da ne kažem licemjerna, kao što je uloga Amerike i europskih zemalja. Sjetite se kurdskog grada u Siriji Kobanea. Turski tenkovi postrojeni su stajali uz granicu, gledali kako Islamska država uništava grad u kojem žive Kurdi, nisu ispalili ni jednu granatu. U to vrijeme Amerika je počela svoje bombardiranje koje se svelo na dva do tri naleta od dva aviona dnevno. Statistike danas govore da su Rusi u nepuna dva mjeseca imali više naleta i da su pogodili više ciljeva nego Amerika i neki njezini saveznici u više od godinu dana.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2431 Re: Sirija vol. 2
turkmeri se digli zbog jednog aviona
slijedi spustanje
slijedi spustanje
- dječak sa šibicama
#2432 Re: Sirija vol. 2
Raja iz Idliba su "turski cetnici" u Siriji, to je bar jasno.
Nebi postojali bez direktne podrske Prdogana.
- Mlohavi
#2433 Re: Sirija vol. 2
Al bi zato sirijski rezim jos postojao bez hezbollaha, Irana, irackih milicija i ruske svesrdne pomocidječak sa šibicama wrote:Raja iz Idliba su "turski cetnici" u Siriji, to je bar jasno.
- Banksy
#2434 Re: Sirija vol. 2
Zanemarite sentimente i političku pripadnost, uključite razum ...
'Europa mora podržati Ruse u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu'
»Treba težiti uspostavljanju pragmatičnih odnosa s Rusijom. To nije ugodan posao, ali ga je potrebno obaviti. Ovako dalje ne može«, izjavio je Juncker u Passau, gradiću u južnoj Njemačkoj, nedaleko austrijske granice. Juncker je posjetio izbjeglički centar, jer je Passau postao ključnom točkom ulaska izbjeglica iz Austrije u Njemačku. »Nije moguće postići potpunu slogu, ali se mora doći do izvjesnog razumnog temelja za dalji napredak«, smatra predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker.
»Posebno na odnosu prema ruskim udarima protiv Islamske države u Siriji, Evropa polaže, bojim se, prvi i posljednji put ispit zrelosti. Ako padne, popravnog ispita neće biti«, kaže Jakić, i dramatično dodaje: »Drugim riječima, Evropa mora jednoznačno podržati rusku akciju u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu«.
On drži kako je »Juncker zapravo rekao ono što je jasno svakome tko nije politički daltonist, ili tko nije prisiljen, ili sam nije pristao, gledati stvari isključivo kroz američke naočale«. Pritom Jakić podsjeća i na prijem kojim su Junckerove riječi dočekane: »Vrijedi precizirati kako njegova izjava ima dva dijela i kako ga je auditorij koji ga je slušao nakon svakoga dijela nagradio aplauzom. Dakle, s odobravanjem je primljena kako izjava o tome da Evropa mora normalizirati odnose s Rusijom, tako i ona da Evropa ne može dozvoliti da joj Sjedinjene Države diktiraju kakvi će biti njezini odnosi s Rusijom. Posebno je indikativno da se takvim stanovištima plješće u Njemačkoj«, pojašnjava Jakić.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... i-u-Europu
- nosara
#2435 Re: Sirija vol. 2
Ne bi, kao sto ne postojini Gadafijev... A ni Libija kao drzava... Na opsteseljacko veselje prozapadnih hemoroida na forumu...Mlohavi wrote:Al bi zato sirijski rezim jos postojao bez hezbollaha, Irana, irackih milicija i ruske svesrdne pomocidječak sa šibicama wrote:Raja iz Idliba su "turski cetnici" u Siriji, to je bar jasno.
Last edited by nosara on 25/11/2015 12:33, edited 1 time in total.
- husein_kapetan
#2436 Re: Sirija vol. 2
Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Ovo je simbolican ali indikativan dokaz spremnosti SAA da djeluje i u gotovo nemogucim uslovima i ovim stvorise presedan dostojan najelitnijih formacija..
Aferim..
Ovo je simbolican ali indikativan dokaz spremnosti SAA da djeluje i u gotovo nemogucim uslovima i ovim stvorise presedan dostojan najelitnijih formacija..
Aferim..
- Mlohavi
#2437 Re: Sirija vol. 2
Ne znam je li neko postavljao vec.
Obratite paznju na vojnika desno
Sega im je ovaj rat svega mi
Obratite paznju na vojnika desno
- Co0l
#2438 Re: Sirija vol. 2
Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.Banksy wrote:Zanemarite sentimente i političku pripadnost, uključite razum ...
'Europa mora podržati Ruse u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu'
»Treba težiti uspostavljanju pragmatičnih odnosa s Rusijom. To nije ugodan posao, ali ga je potrebno obaviti. Ovako dalje ne može«, izjavio je Juncker u Passau, gradiću u južnoj Njemačkoj, nedaleko austrijske granice. Juncker je posjetio izbjeglički centar, jer je Passau postao ključnom točkom ulaska izbjeglica iz Austrije u Njemačku. »Nije moguće postići potpunu slogu, ali se mora doći do izvjesnog razumnog temelja za dalji napredak«, smatra predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker.
»Posebno na odnosu prema ruskim udarima protiv Islamske države u Siriji, Evropa polaže, bojim se, prvi i posljednji put ispit zrelosti. Ako padne, popravnog ispita neće biti«, kaže Jakić, i dramatično dodaje: »Drugim riječima, Evropa mora jednoznačno podržati rusku akciju u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu«.
On drži kako je »Juncker zapravo rekao ono što je jasno svakome tko nije politički daltonist, ili tko nije prisiljen, ili sam nije pristao, gledati stvari isključivo kroz američke naočale«. Pritom Jakić podsjeća i na prijem kojim su Junckerove riječi dočekane: »Vrijedi precizirati kako njegova izjava ima dva dijela i kako ga je auditorij koji ga je slušao nakon svakoga dijela nagradio aplauzom. Dakle, s odobravanjem je primljena kako izjava o tome da Evropa mora normalizirati odnose s Rusijom, tako i ona da Evropa ne može dozvoliti da joj Sjedinjene Države diktiraju kakvi će biti njezini odnosi s Rusijom. Posebno je indikativno da se takvim stanovištima plješće u Njemačkoj«, pojašnjava Jakić.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... i-u-Europu
- nosara
#2439 Re: Sirija vol. 2
Ko normalan ne podrzava legitimno izabranu vlast u Siriji...? Ja ne znam nikog...Co0l wrote: Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
-
aldinjo
#2440 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Aferim..
- arzuhal
#2441 Re: Sirija vol. 2
Co0l wrote:
Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
- arzuhal
#2443 Re: Sirija vol. 2
Samo neko k'o bi mogao biti i protiv SDA i nasljednika vlasti Baketa, znači mutikaše, secikese, jude i bitangenosara wrote:Ko normalan ne podrzava legitimno izabranu vlast u Siriji...? Ja ne znam nikog...Co0l wrote: Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
- Mlohavi
#2444 Re: Sirija vol. 2
Drago mi je zbog pilota ako su ga stvarno izvukli, a ako su bas usli tako duboko da ga izvuku svaka im cast i od mene. Mogu samo zamisliti kako je gadno onako bespomocno padati dok ispod tebe neki veseljaci pucaju u zrak.husein_kapetan wrote:Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Aferim..
Drugi dio komentara, nemoj Allaha ti o spremnosti SAA, obicno je za uspjehe i jednih i drugih kriva nesposobnot druge strane kakva spremnost.
- Co0l
#2445 Re: Sirija vol. 2
Legalno mozda i da.S tim da ne treba trosit rijeci na to kako se tamo preko noci mijenjao cak i Ustav da se osigura legalitet za produzenje vladavine klana Asad.Legitimno,e to je vec druga prica.To nikad nisu ni imali.Danas pogotovo.nosara wrote:Ko normalan ne podrzava legitimno izabranu vlast u Siriji...? Ja ne znam nikog...Co0l wrote: Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
- arzuhal
#2446 Re: Sirija vol. 2
Haj nek' sa' izraelska avijacija bombarduje ciljeve u Siriji, haj! 
- Mlohavi
#2447 Re: Sirija vol. 2
Joj kako cu ovo citirat kad ih IAF osamari ponovoarzuhal wrote:Haj nek' sa' izraelska avijacija bombarduje ciljeve u Siriji, haj!
Last edited by Mlohavi on 25/11/2015 12:41, edited 2 times in total.
- Freamon Lester
#2448 Re: Sirija vol. 2
Hjoj price o legalitetu majko mila. Pa i Hitler je izabran voljom svog naroda. Slobo isto tako. Mlatite praznu slamu u nedostatku propagande. Ali neka. Bar ste domace Bosnjo-rusofile doveli u zabunu. Nekako im tesko prihvatiti pricu da Turska pomaze ISIL zbog nafte. Ono da je SAD napravio ISIL moze proci, ali da Turska ucestvuje nema sanse. Greska u koracima... 
- husein_kapetan
#2449 Re: Sirija vol. 2
Kako ove ikonice sto se mrdaju ne rabim niti gotivim.. pretpostavljam dabi ovo tvoje trebao biti nekakav susvisli odgovor na moj upis..prosvijetli..dera mene.. da se i ja vako' nasmijem..aldinjo wrote:husein_kapetan wrote:Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Aferim..![]()
![]()
![]()
- nosara
#2450 Re: Sirija vol. 2
Ja sam za sda, u jedinstvu je snaga... Sto ljeta vladali, od mene im podrska uvijek... Ko bi, da nije njihA, birao vojvode na funkcije...?arzuhal wrote:Samo neko k'o bi mogao biti i protiv SDA i nasljednika vlasti Baketa, znači mutikaše, secikese, jude i bitangenosara wrote:Ko normalan ne podrzava legitimno izabranu vlast u Siriji...? Ja ne znam nikog...Co0l wrote: Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.