Sirija vol. 2

Locked
nosara

#2426 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Uloga Turske je jednako dvojaka, da ne kažem licemjerna, kao što je uloga Amerike i europskih zemalja. Sjetite se kurdskog grada u Siriji Kobanea. Turski tenkovi postrojeni su stajali uz granicu, gledali kako Islamska država uništava grad u kojem žive Kurdi, nisu ispalili ni jednu granatu. U to vrijeme Amerika je počela svoje bombardiranje koje se svelo na dva do tri naleta od dva aviona dnevno. Statistike danas govore da su Rusi u nepuna dva mjeseca imali više naleta i da su pogodili više ciljeva nego Amerika i neki njezini saveznici u više od godinu dana.

:kiss:
Mlohavi

#2427 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Znaci mnogi od vas u autu koriste bolju navigaciju :D Nije ni cudo sto ne znaju u kojoj su drzavi jbt :lol:
Kupite i sebi jednu u svim bolje opremljenim trgovinama :thumbup:

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/these- ... 1703048443
Last edited by Mlohavi on 25/11/2015 12:16, edited 3 times in total.
General War

#2428 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote:
nosara wrote:Cinjenica je da je mnogima veci merak sto je taze velesila oborila Ruski avion, nego da se sjebu teroristi... Samo citaj postove...
Pa SDA ekipa je na strani Prdogana, to je Bakirov idol, nije to neko mudro slovo.
lijepo je vidjeti i partizane u stroju, staraa ljubav zaborava nema...koje etiketiranje od lili Putanaca :mrgreen:
statixx

#2429 Re: Sirija vol. 2

Post by statixx »

Malo o ekonomskim interesima na BI, da se ne zaboravi gradivo... :D

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... 7A&cad=rja
General War

#2430 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

nosara wrote:Uloga Turske je jednako dvojaka, da ne kažem licemjerna, kao što je uloga Amerike i europskih zemalja. Sjetite se kurdskog grada u Siriji Kobanea. Turski tenkovi postrojeni su stajali uz granicu, gledali kako Islamska država uništava grad u kojem žive Kurdi, nisu ispalili ni jednu granatu. U to vrijeme Amerika je počela svoje bombardiranje koje se svelo na dva do tri naleta od dva aviona dnevno. Statistike danas govore da su Rusi u nepuna dva mjeseca imali više naleta i da su pogodili više ciljeva nego Amerika i neki njezini saveznici u više od godinu dana.

:kiss:
Sjooo :mrgreen: ...statistika made in RT.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2431 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

turkmeri se digli zbog jednog aviona
slijedi spustanje
dječak sa šibicama

#2432 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Raja iz Idliba su "turski cetnici" u Siriji, to je bar jasno.

Nebi postojali bez direktne podrske Prdogana.
Mlohavi

#2433 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

dječak sa šibicama wrote:Raja iz Idliba su "turski cetnici" u Siriji, to je bar jasno.

Al bi zato sirijski rezim jos postojao bez hezbollaha, Irana, irackih milicija i ruske svesrdne pomoci
Banksy

#2434 Re: Sirija vol. 2

Post by Banksy »

Zanemarite sentimente i političku pripadnost, uključite razum ...

'Europa mora podržati Ruse u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu'

»Treba težiti uspostavljanju pragmatičnih odnosa s Rusijom. To nije ugodan posao, ali ga je potrebno obaviti. Ovako dalje ne može«, izjavio je Juncker u Passau, gradiću u južnoj Njemačkoj, nedaleko austrijske granice. Juncker je posjetio izbjeglički centar, jer je Passau postao ključnom točkom ulaska izbjeglica iz Austrije u Njemačku. »Nije moguće postići potpunu slogu, ali se mora doći do izvjesnog razumnog temelja za dalji napredak«, smatra predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker.

»Posebno na odnosu prema ruskim udarima protiv Islamske države u Siriji, Evropa polaže, bojim se, prvi i posljednji put ispit zrelosti. Ako padne, popravnog ispita neće biti«, kaže Jakić, i dramatično dodaje: »Drugim riječima, Evropa mora jednoznačno podržati rusku akciju u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu«.

On drži kako je »Juncker zapravo rekao ono što je jasno svakome tko nije politički daltonist, ili tko nije prisiljen, ili sam nije pristao, gledati stvari isključivo kroz američke naočale«. Pritom Jakić podsjeća i na prijem kojim su Junckerove riječi dočekane: »Vrijedi precizirati kako njegova izjava ima dva dijela i kako ga je auditorij koji ga je slušao nakon svakoga dijela nagradio aplauzom. Dakle, s odobravanjem je primljena kako izjava o tome da Evropa mora normalizirati odnose s Rusijom, tako i ona da Evropa ne može dozvoliti da joj Sjedinjene Države diktiraju kakvi će biti njezini odnosi s Rusijom. Posebno je indikativno da se takvim stanovištima plješće u Njemačkoj«, pojašnjava Jakić.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... i-u-Europu
nosara

#2435 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Mlohavi wrote:
dječak sa šibicama wrote:Raja iz Idliba su "turski cetnici" u Siriji, to je bar jasno.

Al bi zato sirijski rezim jos postojao bez hezbollaha, Irana, irackih milicija i ruske svesrdne pomoci
Ne bi, kao sto ne postojini Gadafijev... A ni Libija kao drzava... Na opsteseljacko veselje prozapadnih hemoroida na forumu... :D
Last edited by nosara on 25/11/2015 12:33, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#2436 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Ovo je simbolican ali indikativan dokaz spremnosti SAA da djeluje i u gotovo nemogucim uslovima i ovim stvorise presedan dostojan najelitnijih formacija..
Aferim..
Mlohavi

#2437 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ne znam je li neko postavljao vec.

Obratite paznju na vojnika desno :lol: :lol: Sega im je ovaj rat svega mi
Co0l

#2438 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Banksy wrote:Zanemarite sentimente i političku pripadnost, uključite razum ...

'Europa mora podržati Ruse u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu'

»Treba težiti uspostavljanju pragmatičnih odnosa s Rusijom. To nije ugodan posao, ali ga je potrebno obaviti. Ovako dalje ne može«, izjavio je Juncker u Passau, gradiću u južnoj Njemačkoj, nedaleko austrijske granice. Juncker je posjetio izbjeglički centar, jer je Passau postao ključnom točkom ulaska izbjeglica iz Austrije u Njemačku. »Nije moguće postići potpunu slogu, ali se mora doći do izvjesnog razumnog temelja za dalji napredak«, smatra predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker.

»Posebno na odnosu prema ruskim udarima protiv Islamske države u Siriji, Evropa polaže, bojim se, prvi i posljednji put ispit zrelosti. Ako padne, popravnog ispita neće biti«, kaže Jakić, i dramatično dodaje: »Drugim riječima, Evropa mora jednoznačno podržati rusku akciju u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu«.

On drži kako je »Juncker zapravo rekao ono što je jasno svakome tko nije politički daltonist, ili tko nije prisiljen, ili sam nije pristao, gledati stvari isključivo kroz američke naočale«. Pritom Jakić podsjeća i na prijem kojim su Junckerove riječi dočekane: »Vrijedi precizirati kako njegova izjava ima dva dijela i kako ga je auditorij koji ga je slušao nakon svakoga dijela nagradio aplauzom. Dakle, s odobravanjem je primljena kako izjava o tome da Evropa mora normalizirati odnose s Rusijom, tako i ona da Evropa ne može dozvoliti da joj Sjedinjene Države diktiraju kakvi će biti njezini odnosi s Rusijom. Posebno je indikativno da se takvim stanovištima plješće u Njemačkoj«, pojašnjava Jakić.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... i-u-Europu
Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
nosara

#2439 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Co0l wrote: Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
Ko normalan ne podrzava legitimno izabranu vlast u Siriji...? Ja ne znam nikog...
aldinjo

#2440 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

husein_kapetan wrote:Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Ovo je simbolican ali indikativan dokaz spremnosti SAA da djeluje i u gotovo nemogucim uslovima i ovim stvorise presedan dostojan najelitnijih formacija..
Aferim..
:lol: :lol: :lol: :run:
arzuhal

#2441 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Co0l wrote:
Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
:thumbup:
RepublikanskaGarda

#2442 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

:lol: :lol:

Image
arzuhal

#2443 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

nosara wrote:
Co0l wrote: Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
Ko normalan ne podrzava legitimno izabranu vlast u Siriji...? Ja ne znam nikog...
Samo neko k'o bi mogao biti i protiv SDA i nasljednika vlasti Baketa, znači mutikaše, secikese, jude i bitange :lol:
Mlohavi

#2444 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

husein_kapetan wrote:Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Aferim..
Drago mi je zbog pilota ako su ga stvarno izvukli, a ako su bas usli tako duboko da ga izvuku svaka im cast i od mene. Mogu samo zamisliti kako je gadno onako bespomocno padati dok ispod tebe neki veseljaci pucaju u zrak.
Drugi dio komentara, nemoj Allaha ti o spremnosti SAA, obicno je za uspjehe i jednih i drugih kriva nesposobnot druge strane kakva spremnost.
Co0l

#2445 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

nosara wrote:
Legalno mozda i da.S tim da ne treba trosit rijeci na to kako se tamo preko noci mijenjao cak i Ustav da se osigura legalitet za produzenje vladavine klana Asad.Legitimno,e to je vec druga prica.To nikad nisu ni imali.Danas pogotovo.
arzuhal

#2446 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Haj nek' sa' izraelska avijacija bombarduje ciljeve u Siriji, haj! :lol:
Mlohavi

#2447 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

arzuhal wrote:Haj nek' sa' izraelska avijacija bombarduje ciljeve u Siriji, haj! :lol:
Joj kako cu ovo citirat kad ih IAF osamari ponovo :lol: Samo se nadam da nisam ispO glup i da nije u pitanju nikakva sarkazam :D
Last edited by Mlohavi on 25/11/2015 12:41, edited 2 times in total.
Freamon Lester

#2448 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

Hjoj price o legalitetu majko mila. Pa i Hitler je izabran voljom svog naroda. Slobo isto tako. Mlatite praznu slamu u nedostatku propagande. Ali neka. Bar ste domace Bosnjo-rusofile doveli u zabunu. Nekako im tesko prihvatiti pricu da Turska pomaze ISIL zbog nafte. Ono da je SAD napravio ISIL moze proci, ali da Turska ucestvuje nema sanse. Greska u koracima... :izet:
husein_kapetan

#2449 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

aldinjo wrote:
Aferim..
:lol: :lol: :lol: :run:
Kako ove ikonice sto se mrdaju ne rabim niti gotivim.. pretpostavljam dabi ovo tvoje trebao biti nekakav susvisli odgovor na moj upis..prosvijetli..dera mene.. da se i ja vako' nasmijem..
nosara

#2450 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

arzuhal wrote:
nosara wrote:
Samo neko k'o bi mogao biti i protiv SDA i nasljednika vlasti Baketa, znači mutikaše, secikese, jude i bitange :lol:
Ja sam za sda, u jedinstvu je snaga... Sto ljeta vladali, od mene im podrska uvijek... Ko bi, da nije njihA, birao vojvode na funkcije...? :D
Locked