Pariz

Post Reply
elfa

#2426 Re: Pariz

Post by elfa »

hrasno38 wrote:
HAVANA wrote:
elfa wrote:jos jedan false flag u nizu iscenirani napadi u kojem " is teroristi" ubijaju nepostoje ce ljude koji nepostoje,jedan veliki medijiski hoax kao i predhodni charlie hebdo,ko ima imalo mozga go prati desavanje oko americkih namjestenih napada u skolama i cinova terorizma znaju da je ovo jos jedan hoax u nizu,da bi vam otvorio oci i probudio spavalice odgledajte sljedece jedan video koji detaljno objasnjava kako je charlie hebdo bio samo jedan veliki medijski false flag ili ti hoax..
pazljivo pogledajte svaki minut...njihov smijeh ;D otkirva svaku istinu i prevagu,njihov smijeh je dokaz da su nadmudrili svijet
Jesi ti dojio ko mali,sta si jeo,neceg ti je falilo u ishrani,neki kurac jest,vitamin il nesta jako bitno za razvoj mozga?
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: ociti zaostatak u razvoju...al zesci :shock:
da jesam teoreticar zavjera i egsopoliticar i gnostik al to ne umanjuje moj razvoj imam tu srecu da nadjem tacne izvore informacija svega sto postoji na zemlji,ali zao mi je svih ovih koji ne vide prave stvari iza paravana i vjeruju cnn-u i ostatku medija njih mi je najvise zao,
Janjicar

#2427 Re: Pariz

Post by Janjicar »

insomnia78 wrote:
Janjicar wrote:
-LIBERO- wrote:Cekaj ba :mrgreen: . Vidim da ovdje neki predlazu da reis i IZ BiH se pominuje nekim devijantnim stavovima i teroru ovih ludaka.
Je l se zaHebajete vi? :D
Do koliko ultimatuma da se ide? Da se ispostuje sve sto traze, il samo 'ponesto' :zzzz:
Ja mislim da kada bi bi ovdje izvrsili teroristicki napad tek bi bio belaj

Kod nas svaka kuca jos uvijek u dvoristu, kod sljive, dva koraka lijevo ima zakopano nesto od naoruzanja plus strah od zadnjeg rata je ubitacna kombinacija.
Mislim da u roku od 5 dana nestalo žileta u prodavnicama i tzv vehabije bi se vratile alkoholu kao sto su to prije radili (svakog vehabiju kojeg poznajem bio je alkoholicar) ili bi se razbjezali.
100% , sta cete uraditi, pucati im u potkoljenice?
Na vise od po' drzavne teritorije ne smijes zucnuti (ne striktno ti) drzavne funcije obavljaju dokazani cetnici, puna drzava dokazanih zlocinaca koji se setaju na slobodi
Ljudi i dan danas prolaze kraj ovih koji su im odvodili rodbinu i koji su ih maltretirali
Par stotina sitnih kriminalaca maltretira skoro milionski grad i svi sute
Da ne navodim jos kamaru slucajeva
Al, ne Bosnjo je zajeban, 'ta ce vehabije
Insomnia brate :D ja stvarno mrzim da raspravljam o BH situaciji su ljudima koji su vani :D

Islam se razlikuje od Krscanstva jer kod nas nije ono "oko za oko zub za zub" tako da ako ih pravosudni sistem nije kaznio nemozes nista uradit.

Pravi musliman ce ti odgovorit :
Ebu Hurejre.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik, a.s.rekao :"Nije junacina onaj koji u hrvanju sve savlada(obara), nego je junacina onaj koji vlada sobom pri srdzbi."
LSD

#2428 Re: Pariz

Post by LSD »

black wrote:ne znam sto su neki zapeli za pomjeranje ezana, podnevsko vrijeme nastupa u 11:32 ako vec cjepidlacite
Prica se o ezanu, a ne o podnevskom vaktu kad pocinje....dva potpuno razlicita pojma

Niko u svijetu islama ne pokušava pomjerati ezan, jedino naš Reis poceo pametovati
Last edited by LSD on 15/11/2015 20:08, edited 1 time in total.
GeeTnT

#2429 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

Cijelih 5 minuta u BiH ce pomjeriti zivotni ciklus....radnje, semafori, ptice, GRAS, Zeljo....sve ce se shebat...nece se znat ko dje udara...
Niemand

#2430 Re: Pariz

Post by Niemand »

black wrote:ne znam sto su neki zapeli za pomjeranje ezana, podnevsko vrijeme nastupa u 11:32 ako vec cjepidlacite
A uz to, ovi sa vijestiummeta i slicni, imaju "svoje racunanje vremena", pa su tako ovaj ramazan postili recimo drugacije od nas, po nekoj svojoj vaktiji, zapastiali kasnije a mrsili se ranije :-)

tako da ne vidim sto bi se bunili, kad svakako vicu da nase racunanje vremena nije ispravno :D
Bodkin

#2431 Re: Pariz

Post by Bodkin »

uglavnomja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
maida95 wrote:Par debila iz Beča?
Da li si svjestan da je Bosna puna ovakvih koji samo čekaju naredbu da urade što im se kaže? Ne samo Bosna, cijela Evropa. Nisu oni tu od jučer, godinama se tu nalaze, i čekaju pravo vrijeme.
To je to. U nas je sve "par debila"

I Bilal Bosnić i njegovo selo - "par debila"
I Maoča - "par debila"
I džamija krepalog Fahda - "par debila"

A svako malo neko od tih par debila digne policijsku stanicu u zrak, za Božić obezglavi povratnike, puca na ambasadu i sl.

Vehabizam je uvod u terorizam. Nema miroljubivog vehabije. Njihovo učenje je radikalističko i zločinačko do srži.
Isto kao i četništvo i ratni zločin. Jedno vodi u drugo, čim se ukaže prava prilika.
Da se tako od početka radilo, u Islamskoj zajednici, ali u sigurnosnim agencijama, sad bismo bili makar malo mirniji.
:thumbup:

citam i ne vjerujem, raja se zahebava sa ovim kretenima sa umeta.

oni su opasni, neuracunljivi, psihopate, ludaci ...imaju naoruzanje, materijalnu i moralnu logistiku, mrezu sirom svijeta, baze u bosni ... nema sa njima hahahaha hihihihi pusti budalu ... to samo likvidirati, ovako ili onako ....

ali jok, ono sega, pecat, folovi, ma 'ta ce oni ...
kod nas se nikad ne zovu stvari pravim imenom. uvijek su to debili, kreteni ili slicno a nikad zlocinci ili teroristi.
jao_situacije

#2432 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

LSD wrote:
Prica se o ezanu, a ne o podnevskom vaktu kad pocinje....dva potpuno razlicita pojma

Niko u svijetu islama ne pokušava pomjerati ezan, jedino naš Reis poceo pametovati
pa ezan je već bio pomjeren cijelih 28 minuta a sad će biti pomjeren 33 minute
:-)
zeina

#2433 Re: Pariz

Post by zeina »

japin_mutapi wrote:
zeina wrote:
Ništa kad nas roknu ići ćemo reisu zahvalit, reis će predvodit dženazu za poginule, a u Francuskoj će biti dan žalosti...al malo sutra
eto baš će zbog ovoga roknut
a prijetnje se upućuju već godinama, mada nikada nije bilo ovako ozbiljno

to su sljedbenici haridžijsko-tekfirske idelogije i njima ne treba poseban povod
njihova ideologija je smrt, krv, razaranje, pljačka, ubijanje, smutnja, nered, laž ...
nikada niko kroz historiju sa njima nije uspio voditi dijalog i odvratiti ih od zablude, i urazumiti ih

ni sa ovim ovovremenim se to neće moći uraditi na lijep način
Sve je to meni jasno i slažem se potpuno, ali čemu davati budali dodatni povod za zločin, prijete godinama ali sve do jednom, kad nam se raznesu na sred Baščaršije ili ispred BBI-a onda će biti kasno, a država kakva je u nju se ne možes pouzdati kad je sigurnost u pitanju, da su sposobni pohvatali bi davno ove sa Vijestiummeta, izgovor im da nisu u BiH, eto ne može se skontati gdje su i koordinirati sa tom državom da bolesnicima zakucaju na vrata...toliko o našoj efikasnosti u borbi protiv terorizma....sa takvom policijom bolje nam je da se držimo po strani i gledamo svoja posla, eventualno saučešće pa i taj dan žalosti, ali ovako direktno igrati se sa vjerskim stvarima nije baš ni malo pametno
Vitezanin

#2434 Re: Pariz

Post by Vitezanin »

Ne znam zašto se odluka IZ ovako negativno doživljava. Pa realno, ovo je racionalno razmišljanje. Ne emotivno, ne altruistički, nego dugoročno šta treba uraditi čovjek na čelu jedne od rijetkih islamskih zajednica u Europi koja nije imigrantska? Muslimanima iz BiH je živjeti u Europi i dalje gdje i žive stotinama godina. Sutra-prekosutra će Muhamed, Kenan, Azra ili Selma iz Bosne na godišnji otići u Pariz, Minhen ili Barcelonu, rijetko ko će van Europe. Pa to je realnost, uzmite samo geografiju u obzir. Kako bi pojedini ljudi promatrali ove ljude ako na ovakav događaj poput ovog u Parizu is IZ ili države ostane samo tišina na ovakve događaje?

Tišina na ubijene na Bliskom istoku jeste licemjerje s jedne strane, ali s druge naravno da će ljudi ovdje prije reagirati na nešto što se desi na sat i po leta nego negdje drugo. To je opet realnost, ne altruizam.

IZ ili bilo koja druga zajednica je dužna se ograditi svaki put kad bude neko ovako sranje jer ti ljudi koji sranje prave kažu da je to "u ime" nečega. Jer ima dosta ljudi koji će uperiti prstom u državu u Europi u kojoj živi 40-50% muslimana. To je tužno, ali je tako. Džaba govoriti "nisu to pravi muslimani koji su se raznijeli" ili šta već kad se jedna budala raznese.
GeeTnT

#2435 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:
kod nas se nikad ne zovu stvari pravim imenom. uvijek su to debili, kreteni ili slicno a nikad zlocinci ili teroristi.
jbg...ove zadnje su registrovali Ashki stanovnici...
animals

#2436 Re: Pariz

Post by animals »

Janjicar wrote: Insomnia brate :D ja stvarno mrzim da raspravljam o BH situaciji su ljudima koji su vani :D

Islam se razlikuje od Krscanstva jer kod nas nije ono "oko za oko zub za zub" tako da ako ih pravosudni sistem nije kaznio nemozes nista uradit.

Ebu Hurejre.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik, a.s.rekao :"Nije junacina onaj koji u hrvanju sve savlada(obara), nego je junacina onaj koji vlada sobom pri srdzbi."
Oko za oko, zub za zub, to ti je stari zavjet..
odrekli su se krscani toga davno..reforme..
i zbog toga se razlikujemo od Islama..
mi krscani vise nismo uopce religiozni, samo je ostala tradicija..
GeeTnT

#2437 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

animals wrote:
Janjicar wrote: Insomnia brate :D ja stvarno mrzim da raspravljam o BH situaciji su ljudima koji su vani :D

....znaci i tebi ne odgovara fetva...
Kaligula I

#2438 Re: Pariz

Post by Kaligula I »

zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
...ja mislim da je veće 'igranje vatrom' nezauzeti nego zauzeti jasan i koncizan stav...konačno je došlo vrijem da i reis kaže 'popu pop, a bobu bob'...sile dobra i sile zla se pozicioniraju...borba za startne pozicije je u punom jeku...nije reis naivčina, zna on šta radi...što bolja pozicija to izgledniji prolaz kroz cilj, a vi koji to ne kontate i ne vidite šumu od drveta mogli bi mu uskoro biti vrlo zahvlani zbog njegove mudrosti...
LSD

#2439 Re: Pariz

Post by LSD »

jao_situacije wrote:
LSD wrote:

pa ezan je već bio pomjeren cijelih 28 minuta a sad će biti pomjeren 33 minute
:-)
Ezan je oduvijek dolazio iza samog vakta ...ali ne može Reis Kavazović praviti vremenske ekstenzije, to je poenta.
Nema na to pravo.
tututuuuu

#2440 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

gdje se spominje to oko za oko? ima ona ko tebe samarom ti njega kruhom, ili ne ubij i ne pozeli tudju zenu npr. :D

A sad ako cemo selektivno vaditi onda mozemo navesti spominjan citat oz Kurana kako nekog treba hvatati i ubijati gdje god i kad god. :oops:
Niemand

#2441 Re: Pariz

Post by Niemand »

LSD wrote: Ezan je oduvijek dolazio iza samog vakta ...ali ne može Reis Kavazović praviti vremenske ekstenzije, to je poenta.
Nema na to pravo.
Sta je ezan :?:

Kad se uci sabahski ezan recimo :?:

Pa ja ne mogu vjerovati o cemu mi ovdje pricamo uopce :D
dale cooper

#2442 Re: Pariz

Post by dale cooper »

Bloo wrote: jos da se moze dodati i kao komunista :D
ma meni sve okej, sega mi sva ova prica da se trebamo bojati odmazde
mozda nekom lokalnom ludaku padne sta na pamet, ali sumnjam da ce biti ista vecih razmjera
Hej, niko nije savršen. :mrgreen: Ali meni je surealno da ga kao ateista branim, a pojedinci koji se deklarišu
kao vjernici ga osuđuju. A čovjek je postupio potpuno u skladu sa onim što islam u svojim načelima propagira.

U Bosancima je nakupljeno toliko bijesa i gnjeva zbog raznoraznih stvari koje nas redovno handre, uključujući
i ove pizdarije koje ISIL radi zbog kojih sve muslimane trpaju u isti koš uljučujući i Bošnjake. Tako
da bih ja da sam na mjestu vehbosa i ostalih radikala dobro razmislio. Bosanci nisu toliko fini i tolerantni
kada im kreneš na najmilije. Ne bi valjalo za njih da budu okidač za sve nakupljeno u nama.
Janjicar

#2443 Re: Pariz

Post by Janjicar »

Ne mogu da vjerujem kakve sve komentare citam na fb.

Na objavu da je pomjerem ezan cura pise Cuje li se ezan 25.maja

Jedan kaze " A gdje je ezan za palestinsku djecu?"

Majko mila kakvih sve debila ima :D
GeeTnT

#2444 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

LSD wrote: Ezan je oduvijek dolazio iza samog vakta ...ali ne može Reis Kavazović praviti vremenske ekstenzije, to je poenta.
Nema na to pravo.
Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović u skladu sa ovlastima izdao je uputstvo muftijama na području Islamske zajednice...

Samo da se procita ispravno sve bi bilo ok...
LSD

#2445 Re: Pariz

Post by LSD »

Niemand wrote:
Nema na to pravo.
Sta je ezan :?:

Kad se uci sabahski ezan recimo :?:

Pa ja ne mogu vjerovati o cemu mi ovdje pricamo uopce :D
ma necu da pricam sa ahmacima i trošim svoje dragocjeno vrijeme i teško steceno znanje :per:

Nece naš Reis jedini u svijetu islama praviti cirkus od vjere....da to rade druge zemlje i prave ekstenzije, ja bi reko OK.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2446 Re: Pariz

Post by plain vanilla »

jao_situacije wrote:
plain vanilla wrote:
jest, ako naprave ovo cime prijete, bas ce biti bitno ciji su drzavljani :-)
ja se ne bojim, ne boji se ni iz, ni reis, ni ostali imami a ni njihove džematlije
muslimani nisu kukavice
obranili smo se od četnika i jna, obranićemo se i od par debila iz beča
odbranili se mi od cetnika? znas li ti koliko je naroda izginulo u ratu??????

da ovih 'par debila iz beca' ubije jos jednu osobu mnogo je, a kamoli da izvedu neki veliki napad
animals

#2447 Re: Pariz

Post by animals »

GeeTnT wrote:
animals wrote:

....znaci i tebi ne odgovara fetva...
Kakva fetva..
insomnia78

#2448 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Janjicar wrote:Ne mogu da vjerujem kakve sve komentare citam na fb.

Na objavu da je pomjerem ezan cura pise Cuje li se ezan 25.maja

Jedan kaze " A gdje je ezan za palestinsku djecu?"

Majko mila kakvih sve debila ima :D
:D
Niemand

#2449 Re: Pariz

Post by Niemand »

LSD wrote: ma necu da pricam sa ahmacima i trošim svoje dragocjeno vrijeme i teško steceno znanje :per:

Nece naš Reis jedini u svijetu islama praviti cirkus od vjere....da to rade druge zemlje i prave ekstenzije, ja bi reko OK.
Dakle, nemas odgovor?

Pa tako sam i mislila :D

Mislim, pa ko pomjera sabhske ezane od sela do sela po bosni :lol:

Dragi forumasi.. :D :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2450 Re: Pariz

Post by plain vanilla »

GeeTnT wrote:
Nema na to pravo.
Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović u skladu sa ovlastima izdao je uputstvo muftijama na području Islamske zajednice...

Samo da se procita ispravno sve bi bilo ok...
a jel neko provjerava jel inace ezan uvijek tacan?
dzamija u blizini moje kuce profula ezan tokom ramazana, pa nikom nista
Post Reply