Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
samkoF wrote:Ove zadnje dvije tekme nisu bile lijepe na oci al su odigrane na rezultat dakle takticki savrseno
Sto jest jest, ono ubacivanje Vranjesa na zadnjeg veznog je bilo skoro u rangu Safetovog eksperimenta protiv Nigerije.
Mesa brate, nemoj vise kad te molim, nece nam svaki dan biti Kipar.
samkoF wrote:Ove zadnje dvije tekme nisu bile lijepe na oci al su odigrane na rezultat dakle takticki savrseno
Sto jest jest, ono ubacivanje Vranjesa na zadnjeg veznog je bilo skoro u rangu Safetovog eksperimenta protiv Nigerije.
Mesa brate, nemoj vise kad te molim, nece nam svaki dan biti Kipar.
A nije to nista tek sa ubacivanjem igraca kojeg ni na tribinama nema u klubu (Mede) I Djurica koji nam zajedno donesose 4 gola u dvije utkamice od sveukupnih 5.Jes video to burazeru moj , znaci vranjes je bio u ovom slucaju samo trojanski konj na koji smo svi mi nasjeli
Mi smo ovdje favorit i treba smireno ali samouvjereno uci u utakmicu. Irci su jako dobra ekipa ali mislim da smo mi bolja ekipa od njih i da ih uzimamo.
Sretno svima nama bice ovo dobro
Treba Ircima na putu ka Bilinom napisati "Welcome to the danger zone!"
a sto se mi nebi koncetrisali na izvlacenje grupa za ep? vid ovo: island, albanija, poljska, svicarska, pa i slovacka. od ovije 5 koje god tri dobijemo moremo se vala igrat.
Isrina je da mi igramo katastrofalno lose, puse na sve strane...no, imamo rezultat i to je ok i prihvatljivo.
Samo me strah da nas neko bas ne nagrdi i ogadi nam loptu.
ovo mi sumnjivo, da svabo opet neke kompenzacije ne bude radio ircima
Prošli su jedino baraže za SP 2002. godine i za Euro 2012. godine.
Naravno, ne treba zaboraviti da su trebali otići na jedno takmičenje više - Mundijal u Južnoafričkoj Republici, kada ih je u baražu eliminirala Francuska nakon skandaloznog igranja Thierryja Henryja rukom, nakon kojeg je William Gallas postigao gol za 1:1 koji je odveo Galske pijetlove na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.
Zanimljivo, prvi meč koji je igran u Dablinu (pobjeda Francuske 1:0) je sudio Felix Brych, koji će biti glavni arbitar večeras u Zenici.
Pa vala sad je red da nas malo poguraju. Irci su bili zakinuti od strane francuza pa su ih pogurali. I mi smo zakinuti protiv Nigerije, bice nalpe za nas
zlajaBHF wrote:Mi smo ranije znali odigrati vrhunski, medjutim mi odavno tako nismo odigrali, i iskreno, ne sjecam se kad smo zadnji put odigrali na nivou.
Naravno da mozemo dobiti Irsku, ali onda trebamo odigrati bolje nego sto smo do sad igrali pod Mesom, ili generalno u ovim zadnjim kvalama.
Da li smo mi to u stanju, to je pitanje, na koje cemo veceras dobiti odgovor.
Pa ne slazem se bas s tobom, ja mislim da smo tekmu protiv vrlo jake austrije , prijateljsku odigrali sjajno I kad bi takvu partiju pruzili da bi glatko prosli irce.Ove zadnje dvije tekme nisu bile lijepe na oci al su odigrane na rezultat dakle takticki savrseno, sto je jos jedan plus I znak da sad znamo I na rezultat igrati.Znaci mozemo odigrati I lijepo ali I ne bas tako lijepo al rezultatski efikasno I to je po meni odlicna stvar.U svakom slucaju protiv iraca moze se igrati I lijepo ( ako je npr prijateljska) ali I manje lijepo ako takticki I rezultatski efikasno sto nama bas sad I treba u ova dva meca.
Donekle bi se slozio stobom za utakmicu protiv Austrije, medjutim zar nije pogresno reci da smo tu bili dobri. Mi jesmo odigrali dobro kada se uzme u obzir protivnik, nase tadasnje stanje itd, ali niti smo mi dominirali tu utakmicu, niti smo zasluzili pobjedu. Ima tu jos jedna stvar, tu utakmicu ne pikam, zato sto je to totalno drugacija utakmica od ovog sto nas ceka. Tu smo se branili od samog pocetka i prepustili inicijativu Austrijancima, sto u dvoboju sa ircima nece biti slucaj. Ovdje cemo napadati, ili bolje receno imati loptu, i mislim da odavno nismo pokazali da znamo sta cemo snjom. Ranije bi u ovakvim utakmicama samljeli protivnika, sa Pjanicem, Medom i Misketom na sredini, sa Lulicem i Salihovicem po strani....Ali nisam siguran da to vise imamo, i da mozemo biti opasni kao ranije. Ako imamo, vrijeme je da to pokazemo
emmir1 wrote:Istina je da mi pod Mešom ne igramo lijepo ali igramo zrelo.
Znamo odigrati na rezultat, strpljivo i oprezno
Sa Papetom nismo tako igrali, iako smo neke protivnike lakše lomili.
Meša je reprezentaciji donio zrelost i stabilnost, čvrstinu i veću disciplinu.
To je kvalitet koji mi do sada nismo imali nikad.
Meni je Mesa bolji trener od Safeta, da ne bude zablude, ali ako je nasa igra protiv kipra zrela, onda sam ja indijanac....Nista ondje nije bilo zrelo....
shake69 wrote:Moj sastav bi bio: Begovic, Mujdza, Spahic, Zukanovic, Kolasinac, Susic, Visca, Lulic, Pjanic, Ibisevic i Dzeko!
Susic, iako je to hereza kazati za neke ovdje, je veca radilica od Hadzica, zna i nazad i naprijed, a da ne govorimo koliko je bolji na lopti. Bojim se da je za Hadzica ovo prevelika utakmica, iako ce vjerovatno opet dobiti prednost, a pogotovo Vranjesa ne bih volio vidjeti ni u kakvoj kombinaciji u pocetnoj postavi.
Ocekujem 3:1 za nas.
Sretno!
Molim te reci da se salis? Pa ni Hadzic ni Susic ne trebaju uopste da konkurisu za prvih 11 ni u zajebanciji.. Neka i Medunjanina i Salihovixa kakvi god da su pa sto da se ne da prilika Grahovcu? Ova dvojica na tribine vise ce fajde imati reprezentaciju kad su u svojstvu navijaca..
insaneinthebrain wrote:ovo mi sumnjivo, da svabo opet neke kompenzacije ne bude radio ircima
Prošli su jedino baraže za SP 2002. godine i za Euro 2012. godine.
Naravno, ne treba zaboraviti da su trebali otići na jedno takmičenje više - Mundijal u Južnoafričkoj Republici, kada ih je u baražu eliminirala Francuska nakon skandaloznog igranja Thierryja Henryja rukom, nakon kojeg je William Gallas postigao gol za 1:1 koji je odveo Galske pijetlove na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.
Zanimljivo, prvi meč koji je igran u Dablinu (pobjeda Francuske 1:0) je sudio Felix Brych, koji će biti glavni arbitar večeras u Zenici.
Nista me ne moze zacuditi il da ima navuce kakav penal.. zuti karton dzeki, pjanicu onako bezze... da glumi lafo autoritet na terenu.. a voli dati zuti.. hem je jedan od najslabiji sudija u BL...
Samo u sebe vjerovati.. sutati po golu a ne pimplati gore dole, pokusavati solo prodorima nebili kakav ocit faul svirao, pa da Pjanic omrsi brk u dresu iz slobodnog udarca, kad ga krenulo...
DonEmir wrote:
Samo u sebe vjerovati.. sutati po golu a ne pimplati gore dole, pokusavati solo prodorima nebili kakav ocit faul svirao, pa da Pjanic omrsi brk u dresu iz slobodnog udarca, kad ga krenulo...
Pjanice je sve kredite ispucao sto se tice slobodnih udaraca u reprezentaciji, treba da suta Medunjanin. Bolje i Dzeko da puca (kao sto puca i penale), nego Pjanic.
DonEmir wrote:
Pjanice je sve kredite ispucao sto se tice slobodnih udaraca u reprezentaciji, treba da suta Medunjanin. Bolje i Dzeko da puca (kao sto puca i penale), nego Pjanic.
Najbolje da puca Zukanovic ( nikakav covjek, nikakav igrac)
Kakav kredit... izvodi i treba,.
Pa Miske je izvodio uvrh glave 60 % slobodni udaraca ostali 30-40 % su djelili Salihovic, Pjanic..
Dobro nisi rekao Hadzic Anel da izvodi slobdni, vidjeli smo ga na djelu protiv Andore, Ibisebic bolje izvodi slobdne udarce..
Last edited by DonEmir on 13/11/2015 18:21, edited 1 time in total.
DonEmir wrote:
Najbolje da puca Zukanovic ( nikakav covjek, nikakav igrac)
Kakav kredit... izvodi i treba,.
Pa Miske je izvodio uvrh glave 60 % slobodni udaraca ostali 30-40 % su djelili Salihovic, Pjanic..