BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#2426 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

smartXL wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ma nisu lijeni.
Valja broj novi podijelit ljudima.
Ovaj prepaid, postpaid se moze prebacit.
Moji upravo zbog posla i poznanika nece da uzmu novi broj.
Stotinama ljudi bi morali dat novi broj al kak.
Kak da urade to.
Prepaid se prenosi isto kao i postpaid. Ne moras kupovat novi broj ako zelis drugu mrezu
Zar to moze, nisam znao.
Kak. :?
Sanjarko

#2427 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:Fakat smaraju ovi BHT ublehaši, niti je tema MojaTV niti je vaše da vršite moderaciju foruma. Ovaj je 10 postova napravio da je prijavio lika i još uvijek tipka, pomalo ba :run:
Očigledno vam činjenice ne idu u korist pa hajmo da trolamo po temi dok se ne zaključa :lol: Provjerena taktika...

@Vizionar
prenos broja i mirna Bosna, ali velim ti da je raji i to mrsko. Prije se vadilo na to da ne javljam 100 ljudi ili više za novi br pa hajde a sada kada ima prenos mrsko mu i to. E pa onda kuku lele.
BHT ubjedljivo najskuplji što se tiče prepaida, postpaid su malo izvadili ovim internetom ali još to nisu značajni pomaci da bi nešto promijenili.
Doduše očekujemo odgovor konkurencije pa da nama bolje bude :thumbup:
Ma nije mrsko.
Ne znaju.
Plus procedura.
Kod nas narod bas i nije toliko informisan da ne kazem pismen a i ne voli proceduru.
Evo Ja prvi put cujem da se prepaid broj moze prebacit.
Sanjarko

#2429 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

radiša wrote:evo sta kazu....
http://www.haloo.ba/prenesi-broj-s72
nazovi ih i pitaj
Ma neinformisani smo pravo, neznalice.

Evo izgleda da moze.
Prenos mobilnog telefonskog broja može se izvršiti bez ograničenja, bilo da ste postpaid ili prepaid korisnik.

Prepaid korisnici mobilne mreže obavezni su priložiti SIM karticu i originalni dokument (certifikat) sa PUK kodom.

https://www.bhtelecom.ba/5306.html

Haloo ne mogu nikako kontaktirat preko neta jer mi je komp skrsen, a bas nisam pri parama da ga popravim.
Ne znam koliko bi BH telecom uzo para da zovem sa fiksnog i sa moba.

Ma cirkus.
Sa mnom uvjek nest komplikovano.
Hvala na pomoci.

Ma kazem nije narod upoznat sa svim.
Neinformisan pravo.
Jos smo vecina Laici.
Sanjarko

#2430 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ma otic cu u poslovnicu direkt da ih pitam.
Officer Crabtree

#2431 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

Vizionar 1985 wrote:Ma otic cu u poslovnicu direkt da ih pitam.
sa BHT na Haloo

1. Prijaviš prenos na Haloo stranici

2. Dođe ti pošta sa zamjenskom karticom, dokumentom za prenos (pošalju isti dan) na kojem provjeriš podatke koje si unio, potpišeš i vratiš im na adresu
* Ako si postpaid (u prijavu gore unosis): PUK, Serijski broj i dokaz o izmirenju dugova kod sadašnjeg operatera (ovo šalješ poštom)
* Ako si prepaid (u prijavu gore unosis): PUK, Serijski broj

3. Kada njima pošta dođe, isti dan ti pošalju mail u kojem navode datum i vrijeme prenosa broja (maksimalno 5 dana, meni za 4)

4. Na dan prenosa u ugovoreno vrijeme nestane ti signala na postojećoj kartici, ubaciš novu i aktiviraš broj. Sve što si imao kredita na BHT naravno gubiš, na novom dobivaš 1KM za aktivaciju i 6x550MB mjesečno gratisa.

To je sve.

BSMO :izet:
Del_Boy1

#2432 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

Officer Crabtree wrote:sa BHT na Haloo

2. Dođe ti pošta sa zamjenskom karticom, dokumentom za prenos (pošalju isti dan) na kojem provjeriš podatke koje si unio, potpišeš i vratiš im na adresu
* Ako si postpaid (u prijavu gore unosis): PUK, Serijski broj i dokaz o izmirenju dugova kod sadašnjeg operatera (ovo šalješ poštom)

3. Kada njima pošta dođe, isti dan ti pošalju mail u kojem navode datum i vrijeme prenosa broja (maksimalno 5 dana, meni za 4)

4. Na dan prenosa u ugovoreno vrijeme nestane ti signala na postojećoj kartici, ubaciš novu i aktiviraš broj. Sve što si imao kredita na BHT naravno gubiš, na novom dobivaš 1KM za aktivaciju i 6x550MB mjesečno gratisa.

To je sve.

Jel' i kod njih dolaze već perforirane kartice za micro i nano sim?
Officer Crabtree

#2433 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Ne znam šta to znači, al ako se misli na onu mogućnost da otkineš karticu po veličini koja ti odgovara, onda da, ima standardni SIM, micro i još manji (valjda je to nano, kod mene je S3 pa ide micro).
kloniran

#2434 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Del_Boy1 wrote:
Officer Crabtree wrote:sa BHT na Haloo

To je sve.

Jel' i kod njih dolaze već perforirane kartice za micro i nano sim?
na ovim paketima na kiosku dođe samo micro sim, na zamjenskim ne znam kako ide
Del_Boy1

#2435 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

Jel' moguće da nisu napravili i nano sim, gdje mene zapade telefon sa nano karticom, znam da se može isjeći ali lakše bi bilo da su to odma oni uradili, pa samo izvadiš koju trebaš.
smartXL

#2436 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

kloniran wrote:
pa i nije vise duplo skuplje s obzirom da su povecali trajanje kredita
evo ja juce sebi dopunio cvaju na ultru i sad mogu komotno 6 mjeseci zaboraviti na dopunjavanje ultre, a obracunska je 15 sekundi
haloo dopunio cenera i miran sam iduca 3 mjeseca, a kome ne treba vise od 555Mb mjesecno za 30 maraka je miran 9 mjeseci s netom, s tim da ce zadnje 3 mjeseca imati po dvije gige mjesecno
meni ovako vise odgovara nego da prebacujem broj
ne zelim sad kalkulisati, mozda se moze i bolje ukomponovati
Al opet moras dopunit kredit. Eto spominjes haloo i bonus. Da nemas ultru, mogo bi za cener imat kredit i bonus a koristit 3 mjeseca. Ti si u ovoj situaciji natanko kredit i na ultri.

Koristenje dvije kartice je lazna slika da se prolazi jeftinije. Za to i ne treba neka posebna pamet.
radiša

#2437 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

Officer Crabtree wrote: 2. Dođe ti pošta sa zamjenskom karticom, dokumentom za prenos (pošalju isti dan) na kojem provjeriš podatke koje si unio, potpišeš i vratiš im na adresu
Ovo je izgleda ljudima mrsko,otici do poste i poslat nazad kovertu,inace procedura jednostavna.
kloniran

#2438 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

smartXL wrote:
kloniran wrote:
pa i nije vise duplo skuplje s obzirom da su povecali trajanje kredita
evo ja juce sebi dopunio cvaju na ultru i sad mogu komotno 6 mjeseci zaboraviti na dopunjavanje ultre, a obracunska je 15 sekundi
haloo dopunio cenera i miran sam iduca 3 mjeseca, a kome ne treba vise od 555Mb mjesecno za 30 maraka je miran 9 mjeseci s netom, s tim da ce zadnje 3 mjeseca imati po dvije gige mjesecno
meni ovako vise odgovara nego da prebacujem broj
ne zelim sad kalkulisati, mozda se moze i bolje ukomponovati
Al opet moras dopunit kredit. Eto spominjes haloo i bonus. Da nemas ultru, mogo bi za cener imat kredit i bonus a koristit 3 mjeseca. Ti si u ovoj situaciji natanko kredit i na ultri.

Koristenje dvije kartice je lazna slika da se prolazi jeftinije. Za to i ne treba neka posebna pamet.
pa u pravu si ti, ali i taj kredit na ultri se potrosi, a manja obracunska, a to mi je bitno jer bruku poziva imam koji su manji od 15 sekundi
a kad se nakupi obicno razdjelim tako da sto se mene tice moze i ovako
badrudin

#2439 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

Officer Crabtree wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma otic cu u poslovnicu direkt da ih pitam.
sa BHT na Haloo

To je sve.

kod postpaida mora otić do svog starog operatera i izvadit potvrdu da je izmirio sve dotadašnje račune
badrudin

#2440 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

radiša wrote:
Officer Crabtree wrote: 2. Dođe ti pošta sa zamjenskom karticom, dokumentom za prenos (pošalju isti dan) na kojem provjeriš podatke koje si unio, potpišeš i vratiš im na adresu
Ovo je izgleda ljudima mrsko,otici do poste i poslat nazad kovertu,inace procedura jednostavna.
na izimobil sve se rješi za par minuta od kuće e-mailom !!!
nikakve papirologije, pošte, slanja, budalasanja
ko gospodin za pa rminuta kucanja na PC ili mobitelu
http://www.izimobil.ba/Ponuda/usluge/pr ... u-izimobil
radiša

#2441 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

tacno,samo se i taj izi mobil kurci sa cijenama interneta,umjesto da su kao novi kolacic izasli sto povoljniji oni ko kabadahije...
Officer Crabtree

#2442 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

badrudin wrote:
radiša wrote:
na izimobil sve se rješi za par minuta od kuće e-mailom !!!
nikakve papirologije, pošte, slanja, budalasanja
ko gospodin za pa rminuta kucanja na PC ili mobitelu
http://www.izimobil.ba/Ponuda/usluge/pr ... u-izimobil
Korak 3.
Ispunjeni obrazac sa traženim dokumentima iz prethodnog člana pošalji na adresu IZI mobil d.o.o. Pijačna 14 k, 71210 Ilidža-Sarajevo.
Ako ja dobro čitam šalje se poštom. Bilo bi nelogično jednu ovakvu funkciju izvršiti bez vlastoručnog potpisa na dokumentu, i ne smatram do budalasanjem nikakve vrste, al hajd možda je u praksi drugačije.
badrudin

#2443 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

može i poštom, ali može i sken/slika tog dokumenta i na email
ja sve završio e-mailom
radiša wrote:tacno,samo se i taj izi mobil kurci sa cijenama interneta,umjesto da su kao novi kolacic izasli sto povoljniji oni ko kabadahije...
pa najpovoljniji su
gigu za 5,7 KM niko ne daje

http://www.izimobil.ba/Aktuelno/novo-u- ... udi/izimix

Image
badrudin

#2445 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

trenutno stanje stalne ponude dokupa interneta za mjesec dana trajanja
na prepaid

1. izi ................... 5,7 KM = 1 GB (tarifa izimix) http://www.izimobil.ba/tarife
2. haloo ................. 8 KM = 2 GB http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
3. happy ................ 10 KM = 2 GB http://www.happy.ba/happy_web.html
4. eronet, hej! tarifa... 10 KM = 1 GB http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ja-surfaj/
5. izi .................... 11 KM = 1 GB http://www.izimobil.ba/Tarife/tarifne-opcije
6. mtel frend ........... 11,7 KM = 1 GB uz flat na 128 kbps http://www.mtel.ba/mmusluge
7. bht ultra ..............13 KM = 1 GB bez flata !! https://www.bhtelecom.ba/6036.html
badrudin

#2447 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

možda neka akcija ili druga tarifa, ili ne traje mjesec dana !!!! nisi dao link
na prepaid hej! je ovako kao na slici (poziv na gornji link)

Image
Last edited by badrudin on 05/07/2016 19:32, edited 1 time in total.
nightvision

#2448 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

na savrsenoj je 500mb = 2 KM ali traje 5 dana, sto znaci da bi 3gb bilo 12 KM za mjesec.
badrudin

#2449 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

tako računajući na haloo možeš za 12 KM dobit 4 GB !!!!
3 KM je 1 GB na 7 dana
ali je sve preko gige u principu nepotrebno uz wi fi na svakom koraku i uz korištenja mobilnog interneta za viber, whatsapp, poneko surfanje bez puno slikovnih sadržaja koji deru MB
Post Reply