V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
smijesni_ste

#2426 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by smijesni_ste »

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1014579

Evo izgleda i Srbi se malo smirili pred veče i 'realnije' gledaju današnje scene ako je sudeći prema komentarima :D
SpecialOffer

#2427 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by SpecialOffer »

relativno84 wrote:Daleko od toga da neko moze i treba opravdati ono ponasanje danas. Mrznja je odavno postala sastavni dio nasih zivota tako da ovo nije nista novo, cinjenica je da su pojedinci morali imati malo vise postovanja prema mjestu gdje se nalaze i porodicama koje ne zanima ko su uvazeni gosti koliko da napokon smire kosti svojih voljenih.

Ali ima nesto i simbolicno u svemu ovome, osoba koja je u vremenu ludila kako to vole reci hranila mase mrznjom prema drugima koji su imali taj grijeh da pripadaju drugom narodu, dvije decenije kasnije se nadje u situaciji da bar na kratko osjeti kako je biti progonjen, satjeran u cosak gdje neko drugi odlucuje o tvojoj sudbini samo jer drugom narodu pripadas.
Ne bih se slozio sa ovim "...jer samo drugom narodu pripadas" :!: :!: :!:

Nisu Vucica napali zato sto pripada drugom narodu, bile su tu i Zene u crnom i drugi iz srbijanskih NVO. Vucic je napadnut zbog negiranja genocida i direktnog ili indirektnog ucesca u agresiji na BiH.
155_mm

#2428 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 155_mm »

cemu dizanje tolike prasine. naslo se nekoliko budala pored nekoliko kamenja i dogodio se slucaj. ono sto je bitno je reakcija politickog i duhovnig vodjstva. njihova osuda ovog cina. a kada se dogodi incident velicanja sratka mladica u doboju za vrijeme iftara to niko ne osudjuje.

ne znam sto su ovi sa zapada natjerali vucica da ide u Srebrenicu poslije slucaja rezolucije. kao da ne znaju za raspolozenje u narodu i da su incidenti za ocekivati.
relativno84

#2429 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by relativno84 »

SpecialOffer wrote:
relativno84 wrote:Daleko od toga da neko moze i treba opravdati ono ponasanje danas. Mrznja je odavno postala sastavni dio nasih zivota tako da ovo nije nista novo, cinjenica je da su pojedinci morali imati malo vise postovanja prema mjestu gdje se nalaze i porodicama koje ne zanima ko su uvazeni gosti koliko da napokon smire kosti svojih voljenih.

Ali ima nesto i simbolicno u svemu ovome, osoba koja je u vremenu ludila kako to vole reci hranila mase mrznjom prema drugima koji su imali taj grijeh da pripadaju drugom narodu, dvije decenije kasnije se nadje u situaciji da bar na kratko osjeti kako je biti progonjen, satjeran u cosak gdje neko drugi odlucuje o tvojoj sudbini samo jer drugom narodu pripadas.
Ne bih se slozio sa ovim "...jer samo drugom narodu pripadas" :!: :!: :!:

Nisu Vucica napali zato sto pripada drugom narodu, bile su tu i Zene u crnom i drugi iz srbijanskih NVO. Vucic je napadnut zbog negiranja genocida i direktnog ili indirektnog ucesca u agresiji na BiH.

Naravno da nije samo ali njegov narod to vidi tako, sve drugo je manje vazno. Jednostavno neke stvari se nikad nece vidjeti na isti nacin, jer u vecini proradi kolektivni vid koji pomuti razum.
dezurni_ucenik

#2430 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dezurni_ucenik »

Na kraju dana da se sumira.

Svako od nas je bio pod tenzijama danas tako da se svasta pisalo i govorilo. Treba ipak misliti na povratnike, njima nije lako. Poslije ovakvih situacija, ne dao Bog da im bude jos gore. Ovo sto pisu srpski mediji, macku o rep okaciti. I da se ovo nije desilo, svasta bi oni pisali tako da ne treba obracati paznju sta cetonje seru. Na zalost, Vucic je zasjenio dzenazu danasnjih zrtava ali ovome ce govoriti mozda jos sutra. U ponedjeljak nece se ni znati sta se desilo. To mu je i bio cilj. Ne treba biti naivan pa misliti da je on dosoa da oda pocast zrtvama. Znao je on dobro sta ce se desiti. I uzeo nas je na klosarski nacin. Vucicu se trebalo poruciti da ne treba dolaziti kao nedavno sto je to uradio Bakir Izetbeggovic kad je porucio Nikolicu da ne dolazi u Sarajevo u posjetu.

Zato ubuduce ne padati na jeftine bleferske folove. Sad jos vise se treba ukljuciti zu lobiranje na zapadu (mozete vi pricati koliko god hocete protiv njih, danas ko je bio bez saveznika najebo je), treba ucvrstiti nas polozaj. Sto vise smanjiti Dodikovu moc, satjerat ga u misju u rupu.

Na kraju dana, ipak je i ovo jedna lijepa situacija. To je najvaznije, da bar na ovaj nacin pokazemo da nismo divljaci kao oni.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/226 ... rsiji.html

Članovi Predsjedništva BiH u poslijepodnevnim satima primili su delegaciju Sjedinjenih Američkih Država koju je predvodio bivši predsjednik SAD-a Bill Cinton.

Nakon prijema u zgradi Predsjedništva BiH, Bill Clinton, Madeleine Albright i ostali članovi američke delegacije odlučili su ostati na večeri u Sarajevu i probati tradicionalne bosanske specijalitete.

Oni su se uputili u staro jezgro grada, Baščaršiju. Dok je Albright sa svojim saradnicima prošetala Baščaršijom, Clinton je pred poznati sarajevski restoran “Pod lipom” stigao automobilom.

Tamo su ih Sarajlije dočekale uz aplauz i srdačne pozdrave.
hAZNADAR

#2431 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hAZNADAR »

SpecialOffer wrote:
To se odmah znalo cim j enajavio posjetu.

Glavni krivci po meni:

1. Organizacioni odbor koji nakon Ruskog veta nije proglasio Vucica kao nepozeljnog
2. Bakir Izetbegovic koji nakon rRuskog veta nije izasao sa saopstenjem (kao clan predsjednistva ili kao predsjednik najvece bosnjacke stranke na sta se poziva) u kome nije uskratio gostoprimstvo svakome ko ne priznaje da je bio GENOCID u Srebrenici
3. Sami pojedinci (Koji na neki nacin i mogu razumjeti uprkos glupom potezu i nedostatku pameti kod istih)
Zaboravio si tempirano hapsenje Nasera Orica. Dobrodoslica Vucicu je bila time uslovljena.
zavrzlama

#2432 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

Bosnjacko podilazenje vucicu nije samo ponizavanje onih koji su stradali u genocidu,nego i omalovazavanje casne borbe srba u srbiji koji godinama rizikuju zivote boreci se protiv vucica i njegove ideologije(Jovanovic,Popovic,Kandic,Masic i mnogi drugi)

kako ce ti neko pomoc ,ako sam sebi neces...ne vjerujem da je zapad striktno naredio bosnjackim uhljupima da prime vucica..prije je bakir i ekipa to uradila na svoju ruku da sebi obezbijede neke beneficije kod vucica i srbije da im s ene dogodi slicna situacija...luzerski do dna..
SpecialOffer

#2433 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by SpecialOffer »

Nikako mi nisu jasni nasi popiticari. Cega se boje mamu im! Opet bi nas na cjedilu ostavili.
hAZNADAR

#2434 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:cemu dizanje tolike prasine. naslo se nekoliko budala pored nekoliko kamenja i dogodio se slucaj. ono sto je bitno je reakcija politickog i duhovnig vodjstva. njihova osuda ovog cina. a kada se dogodi incident velicanja sratka mladica u doboju za vrijeme iftara to niko ne osudjuje.

ne znam sto su ovi sa zapada natjerali vucica da ide u Srebrenicu poslije slucaja rezolucije. kao da ne znaju za raspolozenje u narodu i da su incidenti za ocekivati.
Par budala?
Pogledaj video,... ovo je desavanje naroda. Poslusaj puls.

https://www.youtube.com/watch?t=74&v=YzAtsJ_tdwc
Arteta

#2435 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Arteta »

SpecialOffer wrote:Nikako mi nisu jasni nasi popiticari. Cega se boje mamu im! Opet bi nas na cjedilu ostavili.
Zaboravljas neke stvari.
Nasa drzava je nacionalno podijeljeno, a Srebrenica se nalazi na prostoru koji je pod kontrolom Srba.
SpecialOffer

#2436 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by SpecialOffer »

Arteta wrote:
SpecialOffer wrote:Nikako mi nisu jasni nasi popiticari. Cega se boje mamu im! Opet bi nas na cjedilu ostavili.
Zaboravljas neke stvari.
Nasa drzava je nacionalno podijeljeno, a Srebrenica se nalazi na prostoru koji je pod kontrolom Srba.
Sta zelis da kazes?
palermo

#2437 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by palermo »

zavrzlama wrote:Bosnjacko podilazenje vucicu nije samo ponizavanje onih koji su stradali u genocidu,nego i omalovazavanje casne borbe srba u srbiji koji godinama rizikuju zivote boreci se protiv vucica i njegove ideologije(Jovanovic,Popovic,Kandic,Masic i mnogi drugi)

kako ces nekome pomoc ,ako sam sebi neces...ne vjerujem da je zapad striktno naredio bosnjackim uhljupima da prime vucica..prije je bakir i ekipa to uradila na svoju ruku da sebi obezbijede neke beneficije kod vucica i srbije da im s ene dogodi slicna situacija...luzerski do dna..
de bolan zavrzlama, pa šta misliš kakva bi saopštenja bila od američke i drugih ambasada da je Vučiću zabranjen dolazak.......mislim da je nedostojno tebe, kao priznatom forumskom teoretičaru, da ovako površno analiziraš......

Kad se sumira sve, ispalo je, bošnjački politički vrh je pokazao punu kooperativnost i želju za pomirenjem na ovim prostorima, a narod je opet sa svoje strane pokazao kolika je frustracija Bošnjaka, te da se u svim daljnjim političkim pregovorima mora računati i na ovu opciju.....

Šta bi to mi dobili da je Vučiću otkazano gostoprimstvo.....samo bi podigli naš ego a bili izloženi, makar prividnom, pritisku......ovako, što više razmišljam, nekako mi sve ovo uopšte i ne izgleda loše
Arteta

#2438 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Arteta »

JoseMujica wrote:
Arteta wrote:Da li gdje ima spisak ko je sve izvucen iz Srebrenice zajedno sa Oricem i na kojoj je funkciji bio?
kolko se sjećam kompletan štab divizije
Imaju li gdje imena, koliko znam radi se o 20 ljudi?
Arteta

#2439 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Arteta »

SpecialOffer wrote:
Arteta wrote:
Zaboravljas neke stvari.
Sta zelis da kazes?
"Nasi" politicari tamo imaju jako male ovlasti.
animals

#2440 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by animals »

zavrzlama wrote:Bosnjacko podilazenje vucicu nije samo ponizavanje onih koji su stradali u genocidu,nego i omalovazavanje casne borbe srba u srbiji koji godinama rizikuju zivote boreci se protiv vucica i njegove ideologije(Jovanovic,Popovic,Kandic,Masic i mnogi drugi)

kako ce ti neko pomoc ,ako sam sebi neces...ne vjerujem da je zapad striktno naredio bosnjackim uhljupima da prime vucica..prije je bakir i ekipa to uradila na svoju ruku da sebi obezbijede neke beneficije kod vucica i srbije da im s ene dogodi slicna situacija...luzerski do dna..
A ko bira Bakira i ekipu da ih predstavljaju..
ne biram ih ja :-)
hAZNADAR

#2441 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hAZNADAR »

palermo wrote:

kako ces nekome pomoc ,ako sam sebi neces...ne vjerujem da je zapad striktno naredio bosnjackim uhljupima da prime vucica..prije je bakir i ekipa to uradila na svoju ruku da sebi obezbijede neke beneficije kod vucica i srbije da im s ene dogodi slicna situacija...luzerski do dna..
de bolan zavrzlama, pa šta misliš kakva bi saopštenja bila od američke i drugih ambasada da je Vučiću zabranjen dolazak.......mislim da je nedostojno tebe, kao priznatom forumskom teoretičaru, da ovako površno analiziraš......

Kad se sumira sve, ispalo je, bošnjački politički vrh je pokazao punu kooperativnost i želju za pomirenjem na ovim prostorima, a narod je opet sa svoje strane pokazao kolika je frustracija Bošnjaka, te da se u svim daljnjim političkim pregovorima mora računati i na ovu opciju.....

Šta bi to mi dobili da je Vučiću otkazano gostoprimstvo.....samo bi podigli naš ego a bili izloženi, makar prividnom, pritisku......ovako, što više razmišljam, nekako mi sve ovo uopšte i ne izgleda loše
Svaka cast za boldirano i podvuceno. Ovo je glas naroda. Koliko god dramaticno - zvuci bolje od plakanja i samosazaljevanja.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?t=74&v=YzAtsJ_tdwc[/youtube]

https://www.youtube.com/watch?t=74&v=YzAtsJ_tdwc
Last edited by hAZNADAR on 12/07/2015 00:09, edited 3 times in total.
zavrzlama

#2442 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

palermo wrote:

nisi porocitao moje predhodne postove..ja napisao da su majke srebrenic etrebale zatrazite vucicevo javno priznavanje medjunrodnog suda gdje je presudjen i dokazan genocid
i ako ne prizna genocid da one nisu voljne da se on pojavi..tad ne bi iz moralnih razloga zapad isao proitiv majki srebrenice a vucic bi bioi stjeran uza zid..
palermo

#2443 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by palermo »

zavrzlama wrote: nisi porocitao moje predhodne postove..ja napisao da su majke srebrenic etrebale zatrazite vucicevo javno priznavanje medjunrodnog suda gdje je presudjen i dokazan genocid
i ako ne prizna genocid da one nisu voljne da se on pojavi..tad ne bi iz moralnih razloga zapad isao proitiv majki srebrenice a vucic bi bioi stjeran uza zid..
I šta bi se dobilo......Vučić bi rekao,eto, ja sam imao dobru volju da dođem, ali oni jednostavno mi ne daju....usput bi se dodalo negdje, da je neshvatljivo da nevladina organiazcija određuje ko smije doći ili ne smije........strane vlade bi izrazile žaljenje zbog takve doluke, nitko o Srebrenici ne bi pisao....

I kako bi to Vučić bio stjeran uz zid....misliš, priznao bi da je bio genocid...
sunceKOtepsija

#2444 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sunceKOtepsija »

eno na sourceu do sad nevidene snimke napada
zrakomlat

#2445 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

Hantalas stari wrote:

Pa ko je posijao zlo dovodeci mundžose i vehabije u ratu čiji plodovi niču u vidu napada na americku ambasadu, bacanje bombe na bugojansku stanicu policije pa evo i ovog incidenta
Ko nego glupan koji je do džume mislio da rata nece biti a onda od džume da za rat ipak treba dvoje te tako narod ostao nespreman i nenaoružan za rat pa jednako snosi odgovornost za događaje u Srebrenici jer da je podrinje bolje spremio za rat a ne palamudio da rata neće bit Srebrenici se ne bi ni dogodilo to sto se dogodilo
Zlo u BiH, a i regionu su posijali Srbi, a još ga pokušavaju sijati, i to kao ne obično, nego GMO. Ali bojim se da plodova neće biti. Nije zemlja obrađena ko prije, a nema ni mehanizacije.
zavrzlama

#2446 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

palermo wrote:
zavrzlama wrote: nisi porocitao moje predhodne postove..ja napisao da su majke srebrenic etrebale zatrazite vucicevo javno priznavanje medjunrodnog suda gdje je presudjen i dokazan genocid
I šta bi se dobilo......Vučić bi rekao,eto, ja sam imao dobru volju da dođem, ali oni jednostavno mi ne daju....usput bi se dodalo negdje, da je neshvatljivo da nevladina organiazcija određuje ko smije doći ili ne smije........strane vlade bi izrazile žaljenje zbog takve doluke, nitko o Srebrenici ne bi pisao....

I kako bi to Vučić bio stjeran uz zid....misliš, priznao bi da je bio genocid...
dobilo bi se ono sto i ti sam govoris....zapad bi konacno shvatio da je prag popustiljivosti bosnjackog naroda na izmaku,i da bosnjacki politicari ne mogu jos zadugo taj narod varat laznim obecanjima o zapadnoj pomoci ,jer narod hoce djela zapada a ne obecanja....srpska politika i uspijeva jer narod vrsi pritisak na istu,pa zapad precesto njima izlazi u susret..lakse je jednog bakira natjerati na los i poguban kompromis ,nego citav narod...

pa vucic ne bi priznao genocid i samim tim potvrdio isparavnost Srebrenickih majki..
Last edited by zavrzlama on 12/07/2015 00:19, edited 2 times in total.
zrakomlat

#2447 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

mmaar wrote:Vecina svjetskih medija se osvrce na ruski veto i na Vucicevo negiranje Genocida, a neki i na njegovo podstrekivanje Genocida tokom 90 - ih.
Svetsko, a naše :lol:
Nisu papci da popushe foru.
palermo

#2448 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by palermo »

zavrzlama wrote:
dobilo bi se ono sto i ti sam govoris....zapad bi konacno shvatio da je prag popustiljivosti bosnjackog naroda na izmaku,i da bosnjacki politicari ne mogu jos zadugo taj narod varat laznim obecanjima o zapadnoj pomoci ,jer narod hoce djela zapada a ne obecanja....srpska politika i uspijeva jer narod vrsi pritisak na istu,pa zapad precesto njima izlazi u susret..lakse je jednog bakira natjerati na los i poguban kompromis ,nego citav narod...
Ti se zajebaješ :? pa tu poruku je zapad upravo dobio (jedino , ako sam nije inscenirao sve ovo)......
Boskero

#2449 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:46, edited 1 time in total.
zavrzlama

#2450 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zavrzlama »

palermo wrote:
zavrzlama wrote:
Ti se zajebaješ :? pa tu poruku je zapad upravo dobio (jedino , ako sam nije inscenirao sve ovo)......
Zelim ti bolan reci da mora jednom postati jasna kordinacija onog sto obican narod osjeca i zeli i sto njihovi izabrani vodje zastupaju...nece nikad zapad uvaziti nase interese ako nasi politicari glume beskicmenjake i nisu na istoj talasnoj duzini kao i njihovi biraci..onakav dejton je mogao potpisati samo politicki hazarder,naivko i neko ko nije poznavao svoj sopstveni narod....vidis koju dana smuku imamo da anuliramo ono sto su nasi u dejtonu olako i naivno pristali..danas niko nije napadao klintona i olbrajtovu u sarajevu,niti bilo koga drugog u Srebrenici nego vucica...
Post Reply