Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Point.

#2426 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Point. »

Ne mogu ni jednog kanala otvoriti osim ovog DeeYaay ili kako se vec zove.
semirsar

#2427 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

Point. wrote:Ne mogu ni jednog kanala otvoriti osim ovog DeeYaay ili kako se vec zove.
Instaliraj ovaj CroKodiUpdate11,

Code: Select all

https://mega.nz/#!d44lxIAb!L0_yPfUF1dB9rMbikvjY0DN7JlAm5brQjDo45v4U8c4
Glupo mi, ali radi, pokusaj uci preko N1 kanala, pa kad se vratis unazad preko one strelice gore lijevo otvori se sve.

takodje dosta toga ima i ovdje

Code: Select all

https://www.youtube.com/watch?v=VXxt1va2eqk
jasko__

#2428 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Ljudi jel ko radio update na Krypton na Raspberry Pi 2 ??
Trenutno mi je Openelec Kodi 15 instaliran...volio bih preći na ovaj novi ali apsolutno nemam pojma kako :D
chockad

#2429 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by chockad »

Pozdrav svima. Danas mi se pojavio jedan cudan problem vezan za IPTV. Pisem na ovoj temi jer IPTV gledam preko KODI-a, putem placene liste. Bez nekog razloga jednostavno programi su prestali da rade. U prvi mah mislio sam da je problem sa listom, ali lista na komsijinom racunaru radi bez problema. Probao sam listu pokrenuti preko nekog drugog playera, ali nista, nula bodova.
Na telefonu imam instaliran player preko kojeg gledam taj IPTV, i on je prestao da radi. Na telefon sam instalirao Opera VPN, i kanali su proradili na telefonu. Na racunaru i laptopu nista. Skontao sam da je problem sa IP Adresom, ili nesto slicno, ali kako da rijesim taj problem? Ima li neki kvalitetan VPN za PC koji bih probao da vidim hoce li proraditi...
sickle_and_hammer

#2430 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sickle_and_hammer »

jasko__ wrote:Ljudi jel ko radio update na Krypton na Raspberry Pi 2 ??
Trenutno mi je Openelec Kodi 15 instaliran...volio bih preći na ovaj novi ali apsolutno nemam pojma kako :D

Najbolja opcija ti je da instaliras LibreElec, posto oni uvjek idu sa zadnjom verzijom kodija. Ja koristim Libre i sve je ok, radi bez problema. Poz
irac300

#2431 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Exodus nastavlja da egzistira, samo su brigu o njemu preuzeli drugi ljudi. Uglavnom, dobra vijest.
https://www.tvaddons.ag/exodus-kodi-fut ... ce=twitter
friskyoreo

#2432 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by friskyoreo »

Pozdrav. Totalni sam noob u ovome. Pokusao sam davno koristiti Kodi, ali nisam bio odusevljen.
Koji add-on je dobar za pracenje domacih kanala i gledanje serija i filmova. Ali samo da je streaming u pitanju, da ne skida mi nista na racunar, da ne bih imao problema sa zakonom... :)
Hvala unaprijed
channel10

#2433 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

Sta je ovo,opet subtitles ne radi. Rade nesto na stranici. Nakon ko zna koliko vremena hoću da pogledam neki film i ne može.
irac300

#2434 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

friskyoreo wrote:Pozdrav. Totalni sam noob u ovome. Pokusao sam davno koristiti Kodi, ali nisam bio odusevljen.
Koji add-on je dobar za pracenje domacih kanala i gledanje serija i filmova. Ali samo da je streaming u pitanju, da ne skida mi nista na racunar, da ne bih imao problema sa zakonom... :)
Hvala unaprijed
Za praćenje domaćih kanala, nemam pojma. :D Za gledanje filmova i serija Exodus. Slobodno koristi, jer je streaming u pitanju.
friskyoreo

#2435 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by friskyoreo »

irac300 wrote:
friskyoreo wrote:Pozdrav. Totalni sam noob u ovome. Pokusao sam davno koristiti Kodi, ali nisam bio odusevljen.
Hvala unaprijed
Za praćenje domaćih kanala, nemam pojma. :D Za gledanje filmova i serija Exodus. Slobodno koristi, jer je streaming u pitanju.
Hvala na odgovoru.

Procitao sam da je najbolje da se Kodi koristi uz VPN uslugu, da bi se izbjegle te legalne posljedie. Da li postoji neka besplatna VPN opcija, ili se mora placati?
irac300

#2436 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

friskyoreo wrote:
irac300 wrote:
Hvala unaprijed
Hvala na odgovoru.

Procitao sam da je najbolje da se Kodi koristi uz VPN uslugu, da bi se izbjegle te legalne posljedie. Da li postoji neka besplatna VPN opcija, ili se mora placati?
Ama ne treba ti VPN ako ne misliš torrent i slične stvari koristiti. VPN ljudi koriste ili za to ili ako je neki stream vezan za regionalnu odrednicu, pa ne mogu gledat u zemlji kojoj se nalaze. U Exodusu toga nemaš.
friskyoreo

#2437 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by friskyoreo »

irac300 wrote: Ama ne treba ti VPN ako ne misliš torrent i slične stvari koristiti. VPN ljudi koriste ili za to ili ako je neki stream vezan za regionalnu odrednicu, pa ne mogu gledat u zemlji kojoj se nalaze. U Exodusu toga nemaš.
Jel to vazi i u EU? Sorry ako smaram. :D Znam da se streaming smatra sivom zonom, ali sam citao negdje da kao treba paziti koji se add ons skidaju. Zbog toga nisam siguran da li je taj exodus safe ili nije. :)
irac300

#2438 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ne bih ti napisao da nisam siguran da nećeš imati problema. :D Već sam pisao, ali evo ponovit ću, sestra mi živi u Njemačkoj i više od godinu dana koristi android box, gdje sam joj ja instalirao sve add-one. Nema problema sve dok se koristi stream, tj. da ne dijeliš sadržaj sa drugima. Znači ne boj se. :D
chockad

#2439 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by chockad »

irac300 wrote:
Hvala unaprijed
Za pracenje domacih programa imas Live tv Serbia addon, imas par buildova imaju addone za domace programe, a o tome mozes dosta saznati na forumima, ili na Facebooku gdje imas nekoliko kvalitetnih grupa koje daju detaljna uputstva. Jedini problem sa tim addonima jeste sto im liste sa programima nisu stabilne. Nekada rade danima, a nekada dnevno po nekoliko puta liste padaju i postavljaju se nove...
dexter80

#2440 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dexter80 »

Moze li mi neko preporuciti pouzdan iptv servis. Ovih par s pika sto sam kontaktirao sve ubleha do ublehe. Kazu da ce poslati link pa se ne javljaju. Pa neko posalje test onda kazem da cu kupiti pretplatu pa se opet ne jave. :?
friskyoreo

#2441 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by friskyoreo »

irac300 wrote:Ne bih ti napisao da nisam siguran da nećeš imati problema. :D Već sam pisao, ali evo ponovit ću, sestra mi živi u Njemačkoj i više od godinu dana koristi android box, gdje sam joj ja instalirao sve add-one. Nema problema sve dok se koristi stream, tj. da ne dijeliš sadržaj sa drugima. Znači ne boj se. :D
Odlicno! Hvala puno. :) :thumbup:
kakaljin

#2442 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

dexter80 wrote:Moze li mi neko preporuciti pouzdan iptv servis. Ovih par s pika sto sam kontaktirao sve ubleha do ublehe. Kazu da ce poslati link pa se ne javljaju. Pa neko posalje test onda kazem da cu kupiti pretplatu pa se opet ne jave. :?
I mene interesuje dobar iptv koji ce raditi kako treba koji se pristojno placa.

Takodjer me interesuje postoji li kakav program za te iptv kanale da ih mozes listati normalno kao na tv-u ili slicno, a ne da moram izaci iz kanala pa se prebaciti na drugi, jer mi to dodje kao trazenje maksuz streama pa samo to gledam dok ne zavrsi, a ne da mogu prelistati lakse.

Hvala
_Reds_

#2443 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

kakaljin wrote:
dexter80 wrote:Moze li mi neko preporuciti pouzdan iptv servis. Ovih par s pika sto sam kontaktirao sve ubleha do ublehe. Kazu da ce poslati link pa se ne javljaju. Pa neko posalje test onda kazem da cu kupiti pretplatu pa se opet ne jave. :?

Takodjer me interesuje postoji li kakav program za te iptv kanale da ih mozes listati normalno kao na tv-u ili slicno, a ne da moram izaci iz kanala pa se prebaciti na drugi, jer mi to dodje kao trazenje maksuz streama pa samo to gledam dok ne zavrsi, a ne da mogu prelistati lakse.

Hvala
Pa kroz kodi mozes saltati kanale slicno kao na mojoj tv. Bez da izlazis sa kanala kojeg trentuno gledas.
moke_31

#2444 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

irac300 wrote:Ne bih ti napisao da nisam siguran da nećeš imati problema. :D Već sam pisao, ali evo ponovit ću, sestra mi živi u Njemačkoj i više od godinu dana koristi android box, gdje sam joj ja instalirao sve add-one. Nema problema sve dok se koristi stream, tj. da ne dijeliš sadržaj sa drugima. Znači ne boj se. :D
Važi li to i za acestram kada je u pitanju EU, pošto acestream radi slično kao i torenti i ponekad primjetim da dok gledam i ja učestvujme u dijeljenju sadržaja, odnosno osim downloada vidi se i upload :D
kakaljin

#2445 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

_Reds_ wrote:
kakaljin wrote:

Hvala
Pa kroz kodi mozes saltati kanale slicno kao na mojoj tv. Bez da izlazis sa kanala kojeg trentuno gledas.
Hvala,

ako ti nije problem da mi to pojasnis na pp da ovdje ne smaramo jer sam ja testne liste gledao preko playera a ne preko kodia, ali mene interesuje da li postoji i prebacivanje kanala kada se to lista, a ne da se pojavi lista a neki program ide u pozadini pa kada nadjem odredjeni program kliknem da me prebaci. Vise mislim na ono saltanje kao na tv-u kada ides + -
brazzo19

#2446 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

_Reds_ wrote:
kakaljin wrote:

Hvala
da ali je sporiji odziv kanala i sporije radi buffering i ucitava, sto se tice programa i aplikacija za gledanje iptv.a najbolja je SMART IPTV aplikacija ali samo je ima na samsung smart tv.ovima i najvise zbog te aplikacije se lomim oko uzimanja nekog drugog tv.a koji nije samsung jer najvise pratim iptv tako da mi je veoma bitna aplikacija preko koje gledam listu a ova smart iptv je bas pregledna dobra i brza, treba da uzmem philips android smart tv ali ni sam ne znam preko cega bih onda pratio iptv ovu listu ...
irac300

#2447 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

moke_31 wrote:
Važi li to i za acestram kada je u pitanju EU, pošto acestream radi slično kao i torenti i ponekad primjetim da dok gledam i ja učestvujme u dijeljenju sadržaja, odnosno osim downloada vidi se i upload :D
Sam si odgovorio. :D Acestream radi na principu torrenta i dijeljenja sadržaja, znači ni po koju cijenu ne koristiti u zemljama EU.
diablobih

#2448 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Mozes i acestream koristiti u europi, samo trebas imati fin VPN, da ti ne bi spucali kaznu :D
diablobih

#2449 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Nije tako svugdje.
Charuga
Globalni moderator

#2450 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Charuga »

https://www.youtube.com/watch?v=hw8G2JxPShU

Je li neko probao ovo? Sve normalno ide do momenta kada treba da uđem u EX-YU LIVE TV, a onda mi izbaci ERROR.
Post Reply