Terorizam u Parizu!
- It_is_a_Leclerc
#2427 Re: Terorizam u Parizu!
Kako pucaju u goatfuckere, sunce ti poljubim, k'o da ih rastavljaju na aminokiseline !
Civilizacija će pobijediti ! Nesumnjivo !
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2428 Re: Terorizam u Parizu!
Nekom je zivotni moto red, rad, mir i postivanje a nekom haos, haos, haos.......Postoje ljudi ili ih zovite kako hocete koji jednostavno uzivaju u ubijanju a kao paravan koriste ponajcesce vjere. Ima ih svih vjera i nije to nesto sto je nepoznato jer svaka vjerska skupina ima svoja radikalna krila koja misle da se cijeli svijet mora ponasati onako kako oni misle da treba. Zloupotreba svetih knjiga je oduvijek bila s tim da su se stupnjevi tolerancije vremenski mijenjali zajedno sa civilizacijama. na zalost na ovoj planeti ima jos uvijek mjesta gdje civilizacija nije ni primirisala i gdje je jednostavno vrijeme stalo. Nekada davno se ubijalo zbog kriza danas se ubija zbog poslanika s tom razlikom da jo ovo prvo zavrsilo u nekoj dalekoj istoriji a ovo drugo na zalost jos uvijek ostalo.It_is_a_Leclerc wrote:Džaba. Nemaju ti ovi relativizatori razumijevanja ni milosti kao ni ove kojima traže opravdanje.hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/charlie- ... /150109110
Mislim, govorimo o ljudima koji su optužili reis-l-ulemu da je islamofob.
Postavio sa slike poslanika slikane prije par stotina godina i koje su dosle iz zemalja upravo te vjere i trazio da mi neko objasni odakle je to i kako se tada moglo slikati ali tesko da mi ko moze dati tacan odgovor.
Otprilike se sve svodi kao i na slucaj cestitanja praznika drugim vjerama gdje to apsolutno nije zabranjeno ali na nacin na koji se nece slaviti drugi sveci. Dakle dozvoljeno je muslimanu da dodje kriscanu za Bozic i kaze mu "sretan ti praznik" ali nije "cestit Bozic". Ponajvise je zabranjeno da nekome cestitas Bozic tako sto ces pobiti cijelu familiju (Konjic) ali eto i to je pojedincima bilo u redu.
Nikada i nigdje ne treba stvari generalizovati i opet cu ponoviti da BH musliman i IDIL-ov musliman svu dva svijeta razlicita i da BH musliman zaista nema kome za sta da se izvinjava i tu se zaista slazem, da osudi ubistvo ljudi naravno prije svega kao covjek a onda kao vjernik.
Na zalost opet ce na kraju price najdeblji kraj izvuci oni koji nemaju nikakve krivice i to je uvijek tako.
-
nigor
#2429 Re: Terorizam u Parizu!
Ja mislim da su oni njih roknuli još prekjuče.fosna2014 wrote:Izgleda su roknuli onu dvojicu brace!!!
- uglavnomja
#2430 Re: Terorizam u Parizu!
hrasno38 wrote:Nekom je zivotni moto red, rad, mir i postivanje a nekom haos, haos, haos.......Postoje ljudi ili ih zovite kako hocete koji jednostavno uzivaju u ubijanju a kao paravan koriste ponajcesce vjere. Ima ih svih vjera i nije to nesto sto je nepoznato jer svaka vjerska skupina ima svoja radikalna krila koja misle da se cijeli svijet mora ponasati onako kako oni misle da treba. Zloupotreba svetih knjiga je oduvijek bila s tim da su se stupnjevi tolerancije vremenski mijenjali zajedno sa civilizacijama. na zalost na ovoj planeti ima jos uvijek mjesta gdje civilizacija nije ni primirisala i gdje je jednostavno vrijeme stalo. Nekada davno se ubijalo zbog kriza danas se ubija zbog poslanika s tom razlikom da jo ovo prvo zavrsilo u nekoj dalekoj istoriji a ovo drugo na zalost jos uvijek ostalo.It_is_a_Leclerc wrote:Džaba. Nemaju ti ovi relativizatori razumijevanja ni milosti kao ni ove kojima traže opravdanje.hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/charlie- ... /150109110
Mislim, govorimo o ljudima koji su optužili reis-l-ulemu da je islamofob.
Postavio sa slike poslanika slikane prije par stotina godina i koje su dosle iz zemalja upravo te vjere i trazio da mi neko objasni odakle je to i kako se tada moglo slikati ali tesko da mi ko moze dati tacan odgovor.
Otprilike se sve svodi kao i na slucaj cestitanja praznika drugim vjerama gdje to apsolutno nije zabranjeno ali na nacin na koji se nece slaviti drugi sveci. Dakle dozvoljeno je muslimanu da dodje kriscanu za Bozic i kaze mu "sretan ti praznik" ali nije "cestit Bozic". Ponajvise je zabranjeno da nekome cestitas Bozic tako sto ces pobiti cijelu familiju (Konjic) ali eto i to je pojedincima bilo u redu.
Nikada i nigdje ne treba stvari generalizovati i opet cu ponoviti da BH musliman i IDIL-ov musliman svu dva svijeta razlicita i da BH musliman zaista nema kome za sta da se izvinjava i tu se zaista slazem, da osudi ubistvo ljudi naravno prije svega kao covjek a onda kao vjernik.
Na zalost opet ce na kraju price najdeblji kraj izvuci oni koji nemaju nikakve krivice i to je uvijek tako.
a poslije tvog linka i spominjanja srebrenice i bosne kao zrtve, koji ocito niko kome ne odgovara nije spremio u memoriju nego izbrisao, dolazi slika redakcije i ovaj tekst:
Na ovoj slici niko u zivotu nista teze od olovke nije digo. Vidis im po facama da su neki klocevi koje boli uho za sve... Nisu mrvice nikakvog straha osjetili u zivotu... Dok sam svoje djetinjstvo provodio pod granatama njima je to bilo shega sto vidim po ovim crtezima koje su crtali... i sad da se poistovjecujem sa njima ?!!? NE PADA MI NA PAMET !!!
- AcaLukas
#2431 Re: Terorizam u Parizu!
.
Last edited by AcaLukas on 09/01/2015 17:09, edited 1 time in total.
- spinel_
#2432 Re: Terorizam u Parizu!
It_is_a_Leclerc wrote:Kako pucaju u goatfuckere, sunce ti poljubim, k'o da ih rastavljaju na aminokiseline !
goatfakeri rodjeni u sred vukojebine pariza. sta smo onda mi iz Bosne
civilizacije nece pobjediti kako god okrenes. jer civilizacija je obican narod a ne birokratsko kurvarski.
- uglavnomja
#2433 Re: Terorizam u Parizu!
fosna2014 wrote:Izgleda su roknuli onu dvojicu brace!!!
ide prenos uzivo, kazu pucnjevi i eksplozije pored stamparije, ali jos nema izvjestaja
- uglavnomja
#2434 Re: Terorizam u Parizu!
goatfaker se ne radja, goatfaker se postaje ....spinel_ wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Kako pucaju u goatfuckere, sunce ti poljubim, k'o da ih rastavljaju na aminokiseline !
goatfakeri rodjeni u sred vukojebine pariza. sta smo onda mi iz Bosne![]()
civilizacije nece pobjediti kako god okrenes. jer civilizacija je obican narod a ne birokratsko kurvarski.
- Sezam
#2435 Re: Terorizam u Parizu!
vee-jay wrote:Ljudi kao ja su prezivjeli rat u BiH i sve moguce nepravde koje je on sa sobom donio.Idemedosumom wrote:@veejay
E razoružao si me, nema šta. A šta će biti kada ljudi poput tebe uzmu puške u svoje ruke? Pa napadnu obližnju džamiju kako bi osvetili francuze? Hoćete li vi biti relevantni? Ili ste to već sada?
Haj zdravo šarli
Ljudi kao ja su svjesni cinjenice da je zapad godinama gledao masakre po BiH samo zato jer nisu znali kako da se postave prema drzavi koja je u vecini muslimanska.
Ljudi kao ja su svjesni slojevitosti drustva i drustava - koliko kod nas na Balkanu i u nasoj Evropi toliko i na citavom svijetu.
Ljudi kao ja vjeruju u zakone, moralne vrijednosti i snagu rijeci i argumenata.
Ljudi kao ja ne ubijaju druge ljude brutalno i bez ikakve ljudskosti samo zato jer oni imaju drugacija razmisljanja i uvjerenja.
Ljudi kao ja su svjesni - kada citaju komentare na ovom forumu - da su cetnici vodjeni Milosevicem i Karadzicem djelimicno dobili rat jer su uspjeli pretvoriti dio bosanskih muslimana u neke ljude koji su puno vise slicniji njima nego nama.
No i pored toga, ljudi kao ja nece pokleknuti.
- It_is_a_Leclerc
#2436 Re: Terorizam u Parizu!
Dajte ljudi, pa ne vrijedi mu objašnjavati.

Al' ono kad kontaš da su karikature istinite. Tuga !
@spinel - Goatfucker je stanje svijesti, a ne mjesto rođenja.
Al' ono kad kontaš da su karikature istinite. Tuga !
@spinel - Goatfucker je stanje svijesti, a ne mjesto rođenja.
- exliberal-ex
#2437 Re: Terorizam u Parizu!
I koji je razlog za to ...zasto je doslo do pucanja po redakcij, zato sto se pojednci nisu prilagodili zapadnom sistemu gdje imas pravo kritikovat svakog....isto te paljevine...postoje radikali koji mrze islam ali zapadno drustvo se bori protiv njih demokratski i u okviru zakonaVelkoski wrote:Kao što vidiš, pale se džamije, puca se po redakcijama..exliberal-ex wrote: A sto se tice da je religija marginalizirana na zapadu..jeste I jedan od razloga zasto je marginalizirana je bas zbog ove slobode da mozes da kritikujes religiju I njihova ucenja I tumacenja bez straha da ce neko da pokuca na tvoja vrata u sred noci.
Neznam ko napisa true blod ili neko drugi kaze oni nisu podigli nista teze od olovke zasto bi mi bilo zao njih....mislim sta je pisac htjeo da napise
- AcaLukas
#2438 Re: Terorizam u Parizu!
Vremena prije nego sto su kozojebi iz familje Saud poceli finansirati svoju sektu.
- bosan
#2439 Re: Terorizam u Parizu!
Dragi Boze ako te ima spasi me od svih budala ovog svijeta bez obzira iz kojeg tora dolaze . I ucini nam da se konacno omjer pametnih i idiota promjeni naravno u korist pametnih inace smo svi skupa najebali. AMIN
- uglavnomja
#2440 Re: Terorizam u Parizu!
frka u kosher radnji
- svjedok_007
#2441 Re: Terorizam u Parizu!
Kllikker wrote:odlično si ovo opisao. vidi se da je to goli nemoralni jad...BlueBlood wrote:
Na ovoj slici niko u zivotu nista teze od olovke nije digo. Vidis im po facama da su neki klocevi koje boli uho za sve... Nisu mrvice nikakvog straha osjetili u zivotu... Dok sam svoje djetinjstvo provodio pod granatama njima je to bilo shega sto vidim po ovim crtezima koje su crtali... i sad da se poistovjecujem sa njima ?!!? NE PADA MI NA PAMET !!!
-
VjecitiStudent
#2442 Re: Terorizam u Parizu!
FLASH Charlie Hebdo suspects killed: source
- reis1
#2443 Re: Terorizam u Parizu!
Jbt. Francuzi kad im progovoris na engleskom u Francuskoj, dignu nos ko da si im s mamom opcio, jarane...
Mogu misliti koje traume ti likovi prozivljavaju s ovim Alzircima, muslimanima, crncima u Francuskoj. "Uzeshe nam nasu Francusku..."
A i ovi teroristi, ubice jel, opaku su tacku pogodili, novinarstvo, temelje zapadne imperije. Kako se ono kaze, "ne bi mora zla na svijetu bilo, da nije kapi zla medju novinarima".
Mogu misliti koje traume ti likovi prozivljavaju s ovim Alzircima, muslimanima, crncima u Francuskoj. "Uzeshe nam nasu Francusku..."
A i ovi teroristi, ubice jel, opaku su tacku pogodili, novinarstvo, temelje zapadne imperije. Kako se ono kaze, "ne bi mora zla na svijetu bilo, da nije kapi zla medju novinarima".
- uglavnomja
#2444 Re: Terorizam u Parizu!
VjecitiStudent wrote:FLASH Charlie Hebdo suspects killed: source
ppotvrdjeno
- It_is_a_Leclerc
#2445 Re: Terorizam u Parizu!
Neka je sretno svima koji slave ! (Ako je istina, naravno)VjecitiStudent wrote:FLASH Charlie Hebdo suspects killed: source
Ovima koji tuguju, poruka da ćemo teroriste proganjati, i da neće biti milosti prema njima.
- harač
#2446 Re: Terorizam u Parizu!
pobijeni kozojebi. vjerujem dobar dio ljudi na ovom thredu u žalosti 
- Baltazar_khan
-
LDLT
#2448 Re: Terorizam u Parizu!
Ono kad netko sprdavanje sa organiziranim sustavom vjerovanja i kulturnih normi uspoređuje s događajem gdje su ljudi industrijski ubijani.
A i FB komentari su zlato, čovjek osuđuje napade/simpatizira sa Francuskom, ispod mu se sočno psuje
A i FB komentari su zlato, čovjek osuđuje napade/simpatizira sa Francuskom, ispod mu se sočno psuje
- Capajebo
#2449 Re: Terorizam u Parizu!
Sta ako te stave ne foe listu, kako ces ih onda proganjati?It_is_a_Leclerc wrote:Neka je sretno svima koji slave ! (Ako je istina, naravno)VjecitiStudent wrote:FLASH Charlie Hebdo suspects killed: source
Ovima koji tuguju, poruka da ćemo teroriste proganjati, i da neće biti milosti prema njima.
- uglavnomja
#2450 Re: Terorizam u Parizu!
taoci iz stamparije zivi i oslobodjeni