USA fan page
- agnostic_front
#2426 Re: USA fan page
Ovaj prog je dokazani trolčina, ne znam zašto se ljudi zamaraju odgovarajući mu.
-
prog321
#2427 Re: USA fan page
Samo iznosim fakte.
A imas opciju ignore ako ti se ne sviđaju.
A imas opciju ignore ako ti se ne sviđaju.
- Stoner
#2428 Re: USA fan page
Zaletio se pa sad ko' trola čitavo vrijeme. 
-
prog321
#2429 Re: USA fan page
Ja samo trolam na lj&s podforumu.
Ovdje nema potrebe. Napucani ste sami od sebe
-
Fudo387
#2430 Re: USA fan page
Neke drasticne promijene nece biti, pola dolara gore dole, sve je to tankosava. Prosjek moze povecati samo kvalitetan biznis i profit, te cuca djelatnosti tipa sastavljanja cakija i przenje pomfrita su kita. Glede razlike u platama od drzave do drzave, grada i sl, to opet iskljucivo zavisi kakvi poslovi su tu koncentrisani. Normalno da ce prosjek biti veci u Silikonskoj Dolini od onog u nekoj vukojebini u Kentakiju. Jedni prave robote, drugi sisaju travu sezonski i jebu koze. Nije to neko mudro slovo jebemu.prog321 wrote:Da pojednostavim.
Povećanje minimum plate će uvijek povečati prosječnu platu.
Zato se korporacije grcevito bore protiv dizanja minimuma.
-
detroit-mercy
#2431 Re: USA fan page
A sta je svrha cijele ove rasprave oko minimalne satnice u USA
. Podsjeca me na rasprave kolika je socijala u kojoj pokrajini u Njemackoj
.
Glede minimalne satnice, ili si tinejdzer koji nakon skole ode u McDonalds da zaradi za dzeparca ili zesci mentol pa radis za minimalnu satnicu. Jebote, u ovoj zemlji ne mras imati ni dva klikera u glavi, dovoljan je I jedan, pa da zaradjujes dosta vise od minimalne satnice
Glede minimalne satnice, ili si tinejdzer koji nakon skole ode u McDonalds da zaradi za dzeparca ili zesci mentol pa radis za minimalnu satnicu. Jebote, u ovoj zemlji ne mras imati ni dva klikera u glavi, dovoljan je I jedan, pa da zaradjujes dosta vise od minimalne satnice
-
kosava
#2432 Re: USA fan page
prog321 wrote:Ja samo trolam na lj&s podforumu.

- Putnik ali stvarno
#2433 Re: USA fan page
kosava wrote:Ko je Elis Bektas?Putnik ali stvarno wrote:
"mojne slobodnih prevoda zvucis ko Bosanski novinar"
Nego sta fali Elisu Bektasu na primer ima li puno boljih u USA

Predrasuda je misljenje stvoreno pre necije spoznaje bitnih cinjenica o Elisu Bektasu.
-
kosava
#2434 Re: USA fan page
Pitanje stoji ko je Elis Bektas?
- Putnik ali stvarno
#2435 Re: USA fan page

google search Elis Bektas & enjoy the readings
Sva su pitanja moguca kad nema blama, pa I sale na racun bosanskih novinara, koje zapravo I ne znamo.

PS
@kosava
..u Americi zene i muskarci nisu isto placeni za isti posao..
Konacno stigli smo do tocke gdje shvatamo da su USA sjajne na mnogo nacina ALI nisu nikakvo mjerilo vrijednosti, teHk jy
-
Avetinho
#2436 Re: USA fan page
Onaj trol Prog je rekao da prosjecna plata u Njemackoj (kad vec pominjes Njemacku) zavisi od minimalne plate u Kentakiju. Po istoj njegovoj "teoremi", prosjecna plata u Kentakiju mora onda da zavisi od minimalne plate u Njemackoj.detroit-mercy wrote:A sta je svrha cijele ove rasprave oko minimalne satnice u USA. Podsjeca me na rasprave kolika je socijala u kojoj pokrajini u Njemackoj
.
Ne znam zasto razgovaramo o zavisnosti prosjecne plate u Kentakiju od minimalne plate u Kentakiju, kad su odnosi medjunarodni.
- Stoner
#2437 Re: USA fan page
Ubleha. Niko i ništa.kosava wrote:Pitanje stoji ko je Elis Bektas?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2438 Re: USA fan page
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» prog321, kosava
mjesec
» prog321, kosava
mjesec
-
costacurta
#2439 Re: USA fan page
Zna li neko može li se i koliko dugo voziti sa našom vozačkom u ju es end ej? Jel treba internacionalna za 3 mjeseca?
Koliko vremena mora proci između dvije posjete? Ili samo je bitno da izadjes iz zemlje u onom periodu koji ti je onaj sslužbienik lupio u pasoš a onda možes opet nazad kad hoćeš?
Koliko vremena mora proci između dvije posjete? Ili samo je bitno da izadjes iz zemlje u onom periodu koji ti je onaj sslužbienik lupio u pasoš a onda možes opet nazad kad hoćeš?
-
drastic
#2440 Re: USA fan page
u kaliforniji ne treba internacionalna , nije bitno trajanje vizecostacurta wrote:Zna li neko može li se i koliko dugo voziti sa našom vozačkom u ju es end ej? Jel treba internacionalna za 3 mjeseca?
- Jack Be Nimble
#2441 Re: USA fan page
Zavisi u kojoj si drzavi. U nekim drzavama mozes 12 mjeseci vozati sa stranom vozackom bez internacionalne.costacurta wrote:Zna li neko može li se i koliko dugo voziti sa našom vozačkom u ju es end ej? Jel treba internacionalna za 3 mjeseca?
Bitno ti je da izadjes kada ti je ambasada u Sarajevo rekla da izadjes. Ako ti je ambasada rekla da mozes ostati na 3 mjeseca, a na aerodromu ti kazu 6 mjeseci, ti se vrati u roku 3 mjeseca. Znam dva slucaja koja su ostala 6 mjeseci i dan danas im ambasada neda vizu da opet dodju u Ameriku na posjetu. To je bilo 2005.
Last edited by Jack Be Nimble on 09/05/2015 21:42, edited 1 time in total.
- Putnik ali stvarno
#2443 Re: USA fan page
Bilo je 4 usd, idi polozi, uzmi vozacku, zgodan document u usa.costacurta wrote:Zna li neko može li se i koliko dugo voziti sa našom vozačkom u ju es end ej? Jel treba internacionalna za 3 mjeseca?
-
costacurta
#2444 Re: USA fan page
Ulazio sam par puta i izlazio na vrijeme i prije vremena.Jack Be Nimble wrote:Zavisi u kojoj si drzavi. U nekim drzavama mozes 12 mjeseci vozati sa stranom vozackom bez internacionalne.costacurta wrote:Zna li neko može li se i koliko dugo voziti sa našom vozačkom u ju es end ej? Jel treba internacionalna za 3 mjeseca?
Bitno ti je da izadjes kada ti je ambasada u Sarajevo rekla da izadjes. Ako ti je ambasada rekla da mozes ostati na 3 mjeseca, a na aerodromu ti kazu 6 mjeseci, ti se vrati u roku 3 mjeseca. Znam dva slucaja koja su ostala 6 mjeseci i dan danas im ambasada neda vizu da opet dodju u Ameriku na posjetu. To je bilo 2005.
10 godina mi je viza. Ali opet onaj sluzbenik na pasoskoj kontroli ima zadnju rijec. Jednom mi je ostavio blank pečat, ono budi kolko hoces.
eh sad, bih trebao ponovo ali vratio se u decembru.
za vozacku,
TX je u pitanju. 25$ je kod njih ali vele da mi treba SS broj Jbga. A nisam siguran ako me policija legitimise da me nece karati ako im pokazem nasu dozvolu.
- Putnik ali stvarno
#2445 Re: USA fan page
Ne znam koji status imas ali
- USA su najjednostavnija I najefikasnija zemlja
- po zakonu imas pravo do 3 meseca voziti na nacionalnu / interacionalna, mislim da oni I ne znaju sta je to
- samo britanske I francuske priznaju kao svoje dozvole ostali moraju polagati
iz ovoga bez obzira na SS broj ako ostajes duze od 3 meseca imas osnov (duzina boravka) da ih upitas da ipak polazes.
* ja ne bih tu pitao nase, jer nasi su kockastih glava, pa te mogu pogresno savetovati, jer je njihov status, useljenjika, drugaciji,
a poznati smo po tome sto je pozicija drugog, nepostojeci pojam...
PS vozacka ti moze nekad dobro doci kasnije, bez obzira sto ce mozda isteci...
- USA su najjednostavnija I najefikasnija zemlja
- po zakonu imas pravo do 3 meseca voziti na nacionalnu / interacionalna, mislim da oni I ne znaju sta je to
- samo britanske I francuske priznaju kao svoje dozvole ostali moraju polagati
iz ovoga bez obzira na SS broj ako ostajes duze od 3 meseca imas osnov (duzina boravka) da ih upitas da ipak polazes.
* ja ne bih tu pitao nase, jer nasi su kockastih glava, pa te mogu pogresno savetovati, jer je njihov status, useljenjika, drugaciji,
a poznati smo po tome sto je pozicija drugog, nepostojeci pojam...
PS vozacka ti moze nekad dobro doci kasnije, bez obzira sto ce mozda isteci...
- Jack Be Nimble
#2446 Re: USA fan page
I ja bi ti preporucio da polozis test. To je lako. 25 pitanja i 20 minuta voznje gdje je paralelno parkiranje najvaznije 
-
drastic
#2447 Re: USA fan page
neki dan sam upoznao madjara dosao na turistiku vizu 2008 god. vozi sa madjarskom dozvolom kaze nema nikakvih problema kad ga zaustavi policija.
- Putnik ali stvarno
#2448 Re: USA fan page
https://www.youtube.com/watch?v=5N3x-TZzrRAdrastic wrote:neki dan sam upoznao madjara dosao na turistiku vizu 2008 god. vozi sa madjarskom dozvolom kaze nema nikakvih problema kad ga zaustavi policija.
Ma moze sve ali I dalje stoji opcija da zapravo zaista polozi vozacki I dobije mericku vozacku dozvolu ... Bronhi je veruj
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#2449 Re: USA fan page
Nevezano za ovu temu, svima koji imaju priliku, preporucujem da procitaju u danasnjem Oslobodjenju text Eldara Dizdarevica koji se obicno bavi nekim ekonomskim temama...bas mi je drago da onakav text moze da se stampa u "mainstream" stampi a radi se o temi koje smo se doticali u vise navrata : privatizovanom FED-u, petrodolarima, dedolarizaciji, zlatu, Rusiji i Kini i krizi u svijetu.