Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Itakoto

#2426 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Sad mi je jasno zasto su vec na samom pocetku izjavili da nijedan stranac ne dolazi u obzir za mjesto selektora. Treba uhljebiti pogodne i biti u skladu sa nacionalnim kljucem. :-) Ma j3b3 mi se vise ko ce biti, nemam apsolutno nikakvih ocekivanja od ovakvog Saveza pa samim tim i naseg reprezentativnog fudbala.
Radio Sarajevo

#2427 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Ja ne vjerujem u priču o nacionalnom ključu, jer da je tako, valjda bi neki Srbin dosad bio selektor, a nije nikad bio.

Naravno, gleda se da se to malo nešto, pro forme, zadovolji, ali da je to jedini kriterij, vala nije. I iskreno, ja bih na selektorovom mjestu odabrao Piplicu i Sredojevića svakako, to su dobri i normalni ljudi, a eto, nije loše ni što su kao nekakvi nebošnjaci. Mislim... ima toga ponekad, ali prenapuhana je ta priča. Svake godine se i priča o ključu kada se odlučuje šampion u Premijer ligi, pa na kraju ispadne da to uvijek bude najbolji tim, a ne onaj koji je "odabran".
Tomahawk11
Globalni moderator

#2428 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Paul F. wrote:Pa gdje je onda problem po tebi ?
Zašto ološ ?
Zasto pitas? Naravno da je olos. Sve sami sljam koji samo svoju guzicu gleda da uhljebi. Vidis li sta rade u ligi? Liga apsurda! Igraci Zvijezde dodju na Kosevo, pa im tek onda saopste da ne mogu igrati utakmicu (iako je nedelja, znaci nemas gdje uplatiti)! To se moglo znati i dan ranije!
Radnik igra svoju utakmicu u Velikoj Obarskoj (iako Mladost iz Velike Obarske ne moze igrati svoje utakmice tu, nego igra u Bijeljini - gdje i Radnik igra :-) )
Smijene selektora, a istovremeno kazu kako se osjecaju odgovornim i kako ce preuzeti dio odgovornosti. Kako? Kako su preuzeli? Nisu otisli na janjetinu zakazanu taj dan kad su selektora smjenjivali?
Savez je prava rak rana fudbala BiH. Dok sjede podobni i zato sto je SHB konstitucija, nema tu hljeba.
pirmin

#2429 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Trabzon procvjetao od kako su izbacili Vahida, razbise Galatu k'o od sale a ovdje ga se masovno priziva iako bi letio za 3 mjeseca garantovano.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2430 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:Ja ne vjerujem u priču o nacionalnom ključu, jer da je tako, valjda bi neki Srbin dosad bio selektor, a nije nikad bio.

Naravno, gleda se da se to malo nešto, pro forme, zadovolji, ali da je to jedini kriterij, vala nije. I iskreno, ja bih na selektorovom mjestu odabrao Piplicu i Sredojevića svakako, to su dobri i normalni ljudi, a eto, nije loše ni što su kao nekakvi nebošnjaci. Mislim... ima toga ponekad, ali prenapuhana je ta priča. Svake godine se i priča o ključu kada se odlučuje šampion u Premijer ligi, pa na kraju ispadne da to uvijek bude najbolji tim, a ne onaj koji je "odabran".
Znaci, to je jedini kriterij sto neko treba da bude pomocnik selektoru? Mogao si takvih na ulici nahvatati, eto recimo, onaj cuvar sto je nasao pare na parkingu, pa vratio, mogao bi i on, zar ne?
Nesto ne vidim da su ti ''dobri i normalni'' nesto uradili po pitanju reprezentacije, recimo pomogli selektoru u necemu drugom osim kad se treba pojaviti na treningu i utakmici.
Ne trebaju nam takvi. Trebaju ljudi koji ce raditi.
Dr. Kuca

#2431 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Bojkotovali ga.
shalla

#2432 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

Ne kontam ovu misteriju, tajne sastanke, "suze u očima" i sl?
Jebote kod nas uvijek neka tragikomedija epskih razmjera, reci fino "ne možete me platiti" i doviđenja. Kao da je selektor toliki garant uspjeha pa eto ako Vahu dovedemo odmah smo se plasirali na EP i tamo prošli do 1/4 finala, mislim svaka ti čast na postignutom ali mojne dramiti majke ti, ili hoćeš ili nećeš. I čuj, "promjene mjesta sastanka", "nezadovoljstvo prisustvom novinara", pa jebote manje je tajnosti bilo u planiranju napada na Irak...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2433 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

pirmin wrote:Trabzon procvjetao od kako su izbacili Vahida, razbise Galatu k'o od sale a ovdje ga se masovno priziva iako bi letio za 3 mjeseca garantovano.
Ni meni nije jasno sto se toliko zapelo za njega. Zna se kakave je ters, poslao bi sve u pm prvom prilikom.
Sigurno je najvece ime, ali treba gledati realno. Jasno mi je sto ga ovi iz saveza ganjaju, on im je najveca prilika da namaknu jos para preko plasmana na EP. Osladilo se gospodi :D
Paul F.

#2434 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Ma žene su u pravu. Šta će ti fudbal. samo se nerviraš i ništa drugo. :D
OldMayor

#2435 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Ja mislim da nac. kljuc i ta sranja nisu problem. Pored toga sto je sasvim lako dokazivo da se selektor nije birao po nacionalnom kljucu, ne vidim zasto bi se birali njegovi pomocnici. Kao eto oni su neki qrac, pa sama im rijec kaze da su pomocnici. Zna se ko je glavni sef.

I koga to Vaha voda sa sobom, jer tako neki rekose, on ima svoje pomocnike. Pa da cujemo njihova imena. Mozda su bas svi srbi il hrvati.
A da je nac kljuc glavni mi bi u timu morali gledati barem 5 igraca iz borca il slavije bez obzira kakvi su, a ne gledamo ih, vec igraju najbolji.

Uostalom, zar neko fakat misli da je sve cakum-pakum u jebenom Alziru ili Obali slonovace, mene ne moze niko ubjedit da je tamo sve uredjeno i cisto.

Da on ima imalo zelje, pa dosao bi jebemu u Sarajevo da pregovara. Ima sasvim dovoljno restorana gdje se moze sakriti od javnosti. Jok, ej oni pregovaraju u makarskoj. :? Ko ono jbte se ba mrsko mi vozit do mostara il dodjite u makarsku il se necemo ni nalazit.

Moj osjecaj je da Vaha jednostavno ne zeli da ima ista sa ljudima u ovoj zemlji, ima li taj covjek uopste kucu ovdje, negdje gdje bi se skrasio u penziji. Pa naravno da nema, niti ce to ikada uraditi. I ne samo on nego hrpa drugih ljudi, fudbalera, muzicara i inace obicnih ljudi. 90% njih nema se namjeru vracati u ovu vukojebinu.

I ok neka je tako, ali nemoj onda srati sa strane, nego fino dodji i promjeni stanje. Isti taj Vaha nigdje ga nije bilo kad su nas diskvalifikovali i kad smo bili u gabuli. A mogao je doci, ali nije.

Mislim da se razumije, ja bih volio vise nego ista da on bude selektor, ali mi otresanje ko da smo kakva slina vise ide na zivce.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2436 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Ko ono preuze da bude selektor u vrijeme suspenzije?
_mufljuz_

#2437 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by _mufljuz_ »

SSemir wrote:
Zeljoooo wrote:Image

Izgubili jemo ali aaaaaaaajmo biti pozitivni :mrgreen:
ma nastranu ti svi fazoni, ali on meni i sa ove slike izgleda ko neki dobrica, naivcina, neiskvarenjak :D
imao sam sefa na starom poslu koji je bio brit i kad sam cuo da covjek zna ko je "Mo" Konjic i sa kakvim hvalospjevima sjebo sam se podobro :lol: al sam se smijo kad rece da su ga zvali "Mou" :lol:
almirony

#2438 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by almirony »

OldMayor wrote: Moj osjecaj je da Vaha jednostavno ne zeli da ima ista sa ljudima u ovoj zemlji, ima li taj covjek uopste kucu ovdje, negdje gdje bi se skrasio u penziji. Pa naravno da nema, niti ce to ikada uraditi. I ne samo on nego hrpa drugih ljudi, fudbalera, muzicara i inace obicnih ljudi. 90% njih nema se namjeru vracati u ovu vukojebinu.
Potpis za post, ali eto čisto da se zna, Vaha ima stan u bivšoj Titovoj vili u Mostaru i kad je ovdje tu odsjeda. Viđam ga ujutro kako izvodi peseka, što bi rekli susjedi.
Paul F.

#2439 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

OldMayor wrote:Ja mislim da nac. kljuc i ta sranja nisu problem. Pored toga sto je sasvim lako dokazivo da se selektor nije birao po nacionalnom kljucu, ne vidim zasto bi se birali njegovi pomocnici. Kao eto oni su neki qrac, pa sama im rijec kaze da su pomocnici. Zna se ko je glavni sef.

I koga to Vaha voda sa sobom, jer tako neki rekose, on ima svoje pomocnike. Pa da cujemo njihova imena. Mozda su bas svi srbi il hrvati.
A da je nac kljuc glavni mi bi u timu morali gledati barem 5 igraca iz borca il slavije bez obzira kakvi su, a ne gledamo ih, vec igraju najbolji.

Uostalom, zar neko fakat misli da je sve cakum-pakum u jebenom Alziru ili Obali slonovace, mene ne moze niko ubjedit da je tamo sve uredjeno i cisto.

Da on ima imalo zelje, pa dosao bi jebemu u Sarajevo da pregovara. Ima sasvim dovoljno restorana gdje se moze sakriti od javnosti. Jok, ej oni pregovaraju u makarskoj. :? Ko ono jbte se ba mrsko mi vozit do mostara il dodjite u makarsku il se necemo ni nalazit.

Moj osjecaj je da Vaha jednostavno ne zeli da ima ista sa ljudima u ovoj zemlji, ima li taj covjek uopste kucu ovdje, negdje gdje bi se skrasio u penziji. Pa naravno da nema, niti ce to ikada uraditi. I ne samo on nego hrpa drugih ljudi, fudbalera, muzicara i inace obicnih ljudi. 90% njih nema se namjeru vracati u ovu vukojebinu.

I ok neka je tako, ali nemoj onda srati sa strane, nego fino dodji i promjeni stanje. Isti taj Vaha nigdje ga nije bilo kad su nas diskvalifikovali i kad smo bili u gabuli. A mogao je doci, ali nije.

Mislim da se razumije, ja bih volio vise nego ista da on bude selektor, ali mi otresanje ko da smo kakva slina vise ide na zivce.
Pa čekaj, nisam ja izmislio da pomoćnici i osoblje idu po nacionalnom ključu. Tu su se sigurno koplja lomila i uspjeli smo izbjeći suspenziju. To se lahko zaboravlja. Mi ne znamo koji su razlozi u Vahinoj glavi ali je sigurno da se ovdje selektori ne provode dobro. Ovo za otresanje slina ne stoji. Čovjek godinama govori da neće, sad mi insistiramo da bude on nakon neviđene prljave kampanje protiv njegovog prethodnika. Istovremeno kreću negativne glasine i o njemu. Savez insistira i on džentlmenski prihvata da razgovara... I kakvo sad otresanje slina ?
PS. Ne znam kako ikome od nas može smetati mjesto gdje oni razgovaraju
Last edited by Paul F. on 28/11/2014 10:26, edited 1 time in total.
OldMayor

#2440 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Paul F. wrote:Pa čekaj, nisam ja izmislio da pomoćnici i osoblje idu po nacionalnom ključu. Tu su se sigurno koplja lomila i uspjeli smo izbjeći suspenziju. To se lahko zaboravlja. Mi ne znamo koji su razlozi u Vahinoj glavi ali je sigurno da se ovdje selektori ne provode dobro. Ovo za otresanje slina ne stoji. Čovjek godinama govori da neće, sad mi insistiramo da bude on nakon neviđene prljave kampanje protiv njegovog prethodnika. Istovremeno kreću negativne glasine i o njemu. Savez insistira i on džentlmenski prihvata da razgovara... I kakvo sad otresanje slina ?
Kakve bolan prljave kampanje?!

Pogledaj prve 4 godine rada Papeta, je li mu ijedan novinar ista ruzno napisao (I onaj sa indexa je poceo nakon sto je pozvao Tinkija).
I na forumu su ga rijetki prozivali, ja sam ga branio dok nije poceo izvoditi totalne gluposti protiv npr slovacke, pa pozvao Tina, a otjerao Zuku.

I tek nakon serije KATASTROFALNIH rezultata, kad su ljudi i novinari vidjeli da nece tako lako dici sidra, malkice se obrusili na njega.

I ako je tebi to prljava kampanja, pa sta bi tek rekao za hrvatske ili srbijanske medije sta rade.

:run:
Last edited by OldMayor on 28/11/2014 10:27, edited 1 time in total.
zelenjava

#2441 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zelenjava »

Vaha se malo preserava kao i obično. Odraditi još taj jedan sastanak s njim i ako ne pristane, izbrisati ga sa liste kandidata dok je živ.

Vjerovatno nemamo boljeg trenera od njega ali ne treba sad od toga praviti neki spektakl, i ako jenajbolji naš trener nije garant nikakvog uspjeha. Nije baš da je pretvorio u zlato kojeg god se posla dohvatio. Najviše zbog čega bih ga ja volio visjeti na klupi je to što je poznat po čeličnoj disciplini, treba to malo ovim našim zvjezdicama.
golman

#2442 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by golman »

pirmin wrote:Trabzon procvjetao od kako su izbacili Vahida, razbise Galatu k'o od sale a ovdje ga se masovno priziva iako bi letio za 3 mjeseca garantovano.
A dobi Trabzon i sinoć one Ukrajince i to sa igračem manje im dade 2 komada pred kraj.Pa oni se preporodili otkad im je Vaha otišao...hm!!!

:run:
emigrazione

#2443 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Image
Moze li ovaj strucnjak za pomocnika
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2444 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Izbor selektora je izgleda postala dobra zabava za siroke narodne mase i u toj zabavi ljudi iz NS BiH (bar tako citamo) se spustaju nevidjeno nisko moleci malte ne Vahu da preuzme reprezentaciju. Moliti ne treba nikoga. Treba imati pripremljenu ponudu i samo traziti odgovor DA ili NE. Mislim da je i kompletna javnost malo previse digla Vahu u trenerske visine i stavila ga skoro u rang svjetski priznatih trenera sto on nije ni u mislima. Ako su istinite ponude ovih trenera koji se spominju ima tu imena koja su u rangu Vahe (Rajevac) a boga mi i koji su doktori za Vahu (Magath) onda je sva ova tragikomedija suvisna. Ova silna moljakanja mogu napraviti kako dobru tako i losu pricu jer ni Murinjo ne moze garantovati uspjeh u ovim kvalifikacijama a Vaha je vrlo vrlo cudljiv tip i kod njega se nikako ne moze igrati na kartu patriotizma. I naravno selektor bira svoje najuze saradnike kao sto je slucaj u svakoj firmi i tu mu nista ne zamjeram ako tako razmislja. A isto tako ovo sve moze biti i jedna velika predstava za gledateljestvo i slusateljstvo u kojoj se vec zna ishod ali malo drame ipak nije na odmet.
Last edited by hrasno38 on 28/11/2014 11:05, edited 1 time in total.
golman

#2445 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by golman »

zelenjava wrote:Vaha se malo preserava kao i obično. Odraditi još taj jedan sastanak s njim i ako ne pristane, izbrisati ga sa liste kandidata dok je živ.

Vjerovatno nemamo boljeg trenera od njega ali ne treba sad od toga praviti neki spektakl, i ako jenajbolji naš trener nije garant nikakvog uspjeha. Nije baš da je pretvorio u zlato kojeg god se posla dohvatio. Najviše zbog čega bih ga ja volio visjeti na klupi je to što je poznat po čeličnoj disciplini, treba to malo ovim našim zvjezdicama.
Ajd mi samo reci,koji to selektor može biti garant uspjeha??

Pa da dođe Mourinho,Carlo Ancelotti ili Otmar Hicfeld,misliš li da bi Bosna garant otišla na Evropsko?
Paul F.

#2446 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Nego,još jedan paradoks. Vaha i savez hoće da budu diskretni. Neki drugi to neće i onda se isti čude zašto nije diskretno. :-) :-) :-)
Ajatolah_

#2447 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Image
SkyLimit

#2448 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Šta mislite o Milovanu Rajevcu? Gana je bila hit SP 2010 pod njegovim vodstvom, i to je poprilično jak argument u njegovu korist. Rijetko koji kandidat ima nešto toliko veliko u biografiji. S druge strane, to mu je valjda jedini značajniji uspjeh u 20 godina trenerskog posla, moglo bi biti ono da i ćorava koka neko zrno ubode.

Od imena koja su (još) u igri ovo su po meni prihvatljive opcije:

1. Halihodžić. Sve je već rečeno o tome.

2. Magath. Ako ne može Halihodžić, on bi trebao biti prva naredna opcija ako je zaista zainteresovan. Ima čak i bogatiju trenersku karijeru od Halihodžića. Ipak, poslije titule sa Wolsburgom, trenerska karijera mu je u padu.

3. Rajevac. Već napisano o njemu.

4. Baždarević/Osim. Neka minimalna opcija, tek preko crte, od svih ovih drugorazrednih kandidata, oni mi izgledaju najviše obećavajuće.

Ali da ponovim ono najvažnije: Ni jedan ozbiljan trener neće pristati da mu Savez određuje pomoćnike, i to po sistemu 1 Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat. Ili drugačije rečeno: Trener koji prihvati da mu Savez bira pomoćnike, i to po sistemu 1 Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat, nije ozbiljan trener.
Itakoto

#2449 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Hoces da kazes da Pape nije (bio) ozbiljan selektor? :D
Eborg

#2450 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Sve nešto pokušavam da se sjetim koji je naš selektor imao problem sa N/FSBiH glede tih pomoćnika. Kada je došao govorio je kako će sam birati pomoćnike, pa su mu onda nametnuti ovi postojeći, on se nešto kao bunio ali na kraju je ipak prihvatio.

Sad, je li Blažević ili Sušić ili možda čak neko i ranije, nikako se ne mogu sjetiti.
Locked