Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
MissGump

#2426 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MissGump »

archi_a wrote:
Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:
Novinari PTPC-a sa terena se javljaju sa pažljivo odabranom lokacijom, čitaju već napisani izvještaj, a gosti koji daju intervjue su pažljivo odabrani...

Ukratko...Vožd je toliko straha unio da je to toliko očigledno...
al barem se javljaju... :roll: dok na sarajevskim medijima pice safunice... jer nedaj boze da oni izadju na teren dok ih neko nije podmazo i dao im pripremljenu vijest... bas sramota, jebote kad mi ko kaze da je novinar... ja ga sad gledam kao najobicnijeg kriminalca, manja je sramota priznati da si diler nego novinar u sarajevu...

zvornik... pao protok s 3000 na 2450 kubika :thumbup:
Gledam danas ovu pisi televiziju. Za razliku od juce, danas su se organizovali i ucestvuju u realizaciji vanrednih vijesti, po neredbi precednika im. Angazovan je helikopterski servis pisija da posnima sva poplavljena podrucja, ali samo i iskljucivo po pisiju. Ono sto je simptomaticno, ljudi spominju pisi u svakoj recenici, napravili su i grafiku ugrozenih podrucja !!!?!?! Kreteni su sasjekli teritoriju i rijeke po entitetskoj granici kao da to nije jedna cjelina. Podijelili teritoriju. :shock: Apsolutno ih ne interesuju ugrozeni u Maglaju, Zavidovicima, Lukavcu, Zivinicama, Tuzli, Zenici, dijelu opcine Brcko u kojoj su naseljeni Bosnjaci ili Hrvati. Cak i u ovim teskim trenutcima, nemaju sluha, osjecaja, nemaju etike, morala i na kraju cojstva (na koje se mnogi pozivaju). Ova izbuljena voditeljica kao i izbuljeni Dodik joj, bez emocije, sirova. Ebo ih Dodik u celo.... Ko da gledam tv sjeverne Koreje. :roll: Izvinjavam se za off. Joooojjjj, kako ce se ljudima vratiti. kad - tad.
Ovo je samo politika, narod nije takav šta vam je... Svi smo braća svi moramo jedni drugima pomagati... drugi ne moraju ja hoću, uopće me ne interesuje hoće li hrana stići u ruke Ante, Milodraga ili Huse, bitno mi je da će stići u ruke koje su gladne!!
manite se politike ovih dana :roll:
O'zone
Globalni moderator

#2427 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

guber90 wrote:
Rijeka_snova wrote:na Gornjim Pofalicima je dernek, muzika, pjevac, sator, kod mjesne zajednice. Znam da su to organizovali ali zar nisu mogli odgoditi ili nesto u znak solidarnosti :sad:
Nemoj tako, neka naseg seljakluka. Svaka cast onome ko u ovoj situaciji moze da pjeva i veseli se.
Pa nije svakom voda uništila dom ili klizište rasturilo kuću :roll:

Sreća pa Pofalići nemaju klizišta. bolje bi im bilo da ne zaigraju trusu jer bi se mogli naći ispod FDS-a
O'zone
Globalni moderator

#2429 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Prijetnja plavljenja kompletnog područja općine Kladanj
Petak, 16 Maj 2014 12:13 | Autor Dragana Slepčević

kladanjaU Kladnju je danas zbog obilnih padavina te klizišta stanje najteže do sada.

Tokom noći, prema informacijama Štaba civilne zaštite i s terena, aktivirano je nekoliko novih klizišta u Kladnju koja su ugrozila stambene i pomoćne objekte, putnu infrastrukturu te prijete akumuliranju velikih količina vode.

U noći sa četvrtka na petak aktivirano je klizište u naselju Plahovići koje prijeti potpunoj blokadi regionalne ceste Kladanj-Muška voda i koritu rijeke Drinjače, a što bi za posljedicu imalo stvaranje brane i akumuliranje velikih količina vode, te plavljenje kompletnog centra grada i svih objekata uz rijeku Drinjaču.

Služba civilne zaštite radi na evakuaciji porodica s najkritičnijih lokacija u mjesnim zajednicama Stupari i Starić.

Kiša i dalje pada na području općine Kladanj, ekipe civilne zaštite, javnih preduzeća, ustanova i crvenog križa i dalje su na terenu, a već su iscrpljene sve raspoložive snage i materijalna sredstva.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2430 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

Zna li mi neko reci radi li mobilna mreza u TK, tacnije u Zivinicama i Gracanici.
Zovem, saljem poruke ali nikakvog hajra.
Mutivoda

#2431 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Danas su uspješno evakuisane dvije porodice iz Topčić polja, a među članovima porodice bilo je i troje djece, javlja nam čitatelj Imran Kasumović.

Helikopter Oružanih snaga BiH je porodice odvezao u Zenicu na sigurno te nastavlja spašavanje ugroženih u Željeznom polju.

Također, danas je iz Maglaja evakuisana i trudnica koja se treba uskoro poroditi
:thumbup:
VjecitiStudent

#2432 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Rekordni nivo Save, čitav metar je viša od starog maksimuma.
Rast je srećom zadnjih par sati usporen.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#2433 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by A1fa »

dog_killer wrote:U Zenici se na pojedinim mjestima Bosna vratila u korito

Image
Image
Jel moguce da je obala sama od sebe osla ovako cista?? Fali mi dekoracija po granama posle poplave...
Fact

#2434 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

archi_a wrote:
Apsolutno ih ne interesuju ugrozeni u Maglaju, Zavidovicima, Lukavcu, Zivinicama, Tuzli, Zenici, dijelu opcine Brcko u kojoj su naseljeni Bosnjaci ili Hrvati.
Nije istina!Naravno primarno izvještavaju o RS-u,ipak su entitetska televizija,ali spomenu svako malo FBiH.Bilo je jutros na RTRS-u telefonsko javljanje iz Maglaja o stanju u tome gradu.Tako da ne stoji ti teza.
Mutivoda

#2435 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

ladyblue18 wrote:Zna li mi neko reci radi li mobilna mreza u TK, tacnije u Zivinicama i Gracanici.

Tuzla i Lukavac radi. Sad ću pokušat' saznat' to za Gračanicu i Živinice.
co211

#2436 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by co211 »

ladyblue18 wrote:Zna li mi neko reci radi li mobilna mreza u TK, tacnije u Zivinicama i Gracanici.
Negdje sam čitoa da je mtel (nadam se da nisam pogriješio) dao besplatno korištenje mreže svim korisnicima i pozvao i druge mreže da isto urade.
Kaćunak

#2437 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kaćunak »

U Zivinicama sve normalno fercera, za Grcanicu ne bih znao.
O'zone
Globalni moderator

#2438 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Druga žrtva poplava u BiH
Prva žrtva poplava u Srpskoj: Muškarac stradao u Dvorovima
Objavljeno: 16.05.2014. - 12:06
Јedan muškarac je stradao u obrušavanju objekta u mjestu Dvorovi kod Bijeljine.

Potvrdila je ovo za RTRS Mirna Šoja, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Šoja nije saopštila identitet niti inicijale nastradalog.

Ovo je prva žrtva poplava u Republici Srpskoj.
archi_a

#2439 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

Rodjak mi je na medicini u Tz. Culi smo se jutros. On nema nikakavih problema. Koristi ultru kupljenu u Tz.
ladyblue18

#2440 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

Hvala.
Idem opet pokusavati :-?
Hajvan

#2441 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajvan »

rovac13

#2442 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by rovac13 »

miricina izmedju gracanice i lukavca mob tel radi normalno
crnoplavo

#2443 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by crnoplavo »

zasto nema nista iz kiseljaka? ili tamo nema nikakvih problema
cenecimoveocino

#2444 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cenecimoveocino »

mole se svi koji su u mogucnosti da jave
nekoj radio stanici sa se upravo u selu
Bradici kod Maglaja dogadja katastrofa..cijelo
selo je ponijelo kliziste..narod je primoran da
napusti svoje domove i krene da se
spasava..ako neko ima bilo kakav vid pomoci
neka kontaktira..hvala molim vas radite sta znate samo da svima pomogneta kako god
ladyblue18

#2445 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

crnoplavo wrote:zasto nema nista iz kiseljaka? ili tamo nema nikakvih problema
Ja sam sinoc gledala slike i poplavljen je, ali ni izbliza kao ova kriticna podrucja.
archi_a

#2447 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

Fact wrote:
archi_a wrote:
Apsolutno ih ne interesuju ugrozeni u Maglaju, Zavidovicima, Lukavcu, Zivinicama, Tuzli, Zenici, dijelu opcine Brcko u kojoj su naseljeni Bosnjaci ili Hrvati.
Nije istina!Naravno primarno izvještavaju o RS-u,ipak su entitetska televizija,ali spomenu svako malo FBiH.Bilo je jutros na RTRS-u telefonsko javljanje iz Maglaja o stanju u tome gradu.Tako da ne stoji ti teza.
Dobro, sorry. Mozda sam pogresno razumio u ovih zadnjih 2 sata, :-) koliko gledam. Pozz.
Last edited by archi_a on 16/05/2014 12:30, edited 1 time in total.
Mutivoda

#2448 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

ladyblue18 wrote:Hvala.
Idem opet pokusavati :-?
Gračanica - kažu da na mobilne telefone se može dobiti i sve radi. Fiksni telefoni ne.
VjecitiStudent

#2449 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Stigla su i dva helikoptera iz Hrvatske.
Post Reply