Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manekenka u penziji

#2426 Re: Odg: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

Secer_033 wrote:
manekenka u penziji wrote:Zar se parfem može pokvariti?
QQ, sta cu sad?
Neki tvrde da moze, neki da ne moze.

Bitno je staviti ga na hladno i mracno mjesto. Ja ga nikad ne vadim iz kutije, drzim ga u ladici a cula sam da oni koji 'skupljaju' parfeme kupe mini frizider za iste.

Ja sam jednu bocu Hugo Boss-a trosila vise od 2 godine a navodno sam ga trebala potrositi za 12 mjeseci.

Jedino sto se moze desiti je da izlapi.
Ja imam jedan od 2009-e (diesel), pa jedan od 2011-e(Nina Richie) i 2012-e(Paco rabanne). Cut ce se...ili se ipak nece cuti :lol:
šatirana_ljubičica

#2427 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

Neki se baš pokvare a neki ''samo'' izgube intezitet, pojedine note itd..
meni se dešavalo to često jer volim promijeniti parfem često i onda tako ... dešavalo mi se upravo kako sam navela, od skroz pokvarenih do gubljenja inteziteta.
npr. od Yves Rochera se baš usmrdio a Chanel-ov ostao isti ali izgubio intezitet, dok recimo Isabella Rosellini poslije dugo stajanja više jednostavno nije bila to-to....
Što se tiče stajanja zapakovanih i adekvatno uskladištenih to je druga priča mislim, ali nisam imala takvo iskustvo, ne bih mogla otrpiti da mi parfem dugo stoji zapakovan :) jedino da je neki koji baš baš ne volim ali i njega bih brzo proslijedila :D
šatirana_ljubičica

#2428 Re: Žene pitaju žene

talashika wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Zadnje dvije godine ne mogu parfema ni na sebi ni na drugom, i intenzivniji gelovi za tuširanje mi počinju smetati :sad:
Ja se bila zalijepila za versace crystal I givenchy andjeli I demoni. al sad Ih ne mogu primirisati :cry:

editovan komentar, tek sad pročitah da je bambi napisala da to traje dvije godine :D
sheilak

#2429 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

lua wrote:Imate li običaj koristiti smajlije u porukama? Ako da, desi li vam se da imate neke smajlije koje koristite ironično? Tipa ovaj: ";)". :D Pitam jer sam primijetila da to moje jaranice rade, konkretno u dopisivanju s nekim dečkićima. Ja u porukama ne koristim smajlije uopće.
meni je svaka, ili ok, barem 98 % poruka popraceno smajlijima. obicno ovim :-D i ovim :D . ako ne stavim smajlija onda sam ili fakat ljuta ili smrtno ozbiljna. :D

parfeme volim jako, ali mi ih je tesko izabrati. lako me zaboli glava. volim lagane, ali senzualne mirise. trenutno ih koristim 2. ne dijelim ih na dnevne i nocne.
berenice

#2430 Re: Žene pitaju žene

Post by berenice »

Smajlije ne koristim skoro nikako, kao i parfeme. Bezze mi naparfemisati se i maziti se s malcem od godinu i po... onda pređe na njega, a to ne volim nikako... ili kad ga neko poljubi, a natracka se parfemom, pa ostane na sve na njemu... odmah kupanje.

Jedino kada sama izlazim u grad, a to je trenutno rijetkost, stavim 5-icu, strogo parfem, jer mi ni Eau de Parfum ne miriše isto kao parfem.

Moram reći da nerviraju osobe koje se ne znaju naparfemisati, tj. one koji se okupaju parfemom. Skoro gadno kao i znoj.
sheilak

#2431 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

berenice wrote:
Moram reći da nerviraju osobe koje se ne znaju naparfemisati, tj. one koji se okupaju parfemom. Skoro gadno kao i znoj.

e upravo.pogotovo ako je to neki zestok, jeftin parfem. zamanta mi se.

nekad mi je najdraza opcija obicna, svjeza nivea.
Big Ang

#2432 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

talashika wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Zadnje dvije godine ne mogu parfema ni na sebi ni na drugom, i intenzivniji gelovi za tuširanje mi počinju smetati :sad:
Ja se bila zalijepila za versace crystal I givenchy andjeli I demoni. al sad Ih ne mogu primirisati :cry:
:D
lua

#2433 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Kako reagujete na direktne ili indireknte uvrede (uživo)? Npr. situacija sjedite s poznanicom koju dugo niste vidjele i ona vas bocne za vaš život u nekom kontekstu u kom kod nje bolje fercera? Znate li nekad biti zavidne (znam da ovdje niko nije zavidan, đe će se to desit', al' eto da ipak priupitam :D)?
Last edited by lua on 05/08/2014 11:42, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#2434 Re: Žene pitaju žene

Na direktne uvrede reagujem direktno a na indirektne indirektno šuknem, to kad je osoba u mom rangu, eh sad ako se radi o nekoj osobi prema kojoj moram imati u startu neko poštovanje, iz bilo kojeg razloga, neću reagovati uvijek, ali u svakom slučaju ću promijeniti mišljenje o pomenutom.
Smatram da je uvreda odraz niskog karaktera i malodušnosti, tako da :run:

Nikad neću uvrijediti prva, ali ako me izazovu, užasna sam kad vraćam :twisted:

Što se tiče zavidnosti, zavidim osobama koje su odmjerene, svjesne svega u svakom trenutku, žive u momentu u kojem su, i imaju lijepu dikciju :)
lua

#2435 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Je li ti se dešavalo da te neko uvrijedi? Kakva je bila situacija? I od koga ste više uvreda doživljavale: od muškaraca ili od žena?
sheilak

#2436 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

lua wrote:Kako reagujete na direktne ili indireknte uvrede (uživo)? Npr. situacija sjedite s poznanicom koju dugo niste vidjele i ona vas bocne za vaš život u nekom kontekstu u kom kod nje bolje fercera? Znate li nekad biti zavidne (znam da ovdje niko nije zavidan, đe će se to desit', al' eto da ipak priupitam :D)?
mene rijetko ko bas direktno uvrijedi. onda budem u soku, osim ako nije replika na moju uvredu. :D a indirektna, hinjska spustanja isprva ne primijetim ili odbacim tu pomisao da me neko nastoji uvrijediti i pripisem sebi paranoju. no, neke se stvari ne daju ne primjetiti, a onda vratim isto mjerom. ali mi bude zao. jer znam sta se krije iza tih spustanja, obicno su te osobe u stanju hronicnog nezadovoljstva. ali reda mora biti. :D

lua wrote: I od koga ste više uvreda doživljavale: od muškaraca ili od žena?
od muskaraca. kad ih se odbije.
lua

#2437 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Inače lice u lice sam slabo doživljavala uvrede. Pogotovo direktne. Kad sam igrala košarku, znalo se desiti da ti u prolazu opsuje nešto i to, al' dio sporta na to nisam reagovala. Indirektno prcanje je često među ženama, mada mene ne prcaju. Većinom sjedim sa strane i svjedočim nekim šukovima bezveznim. Ovo što se muškaraca tiče, slažem se s tobom sheilak :D. Mada se svaki pokajao koji je mene uvrijedio. Kad ja krenem nabrajati, bježi k'o opuren. :D
šatirana_ljubičica

#2438 Re: Žene pitaju žene

Hm, jeste garant mi se dešavalo, ali ne mogu da se sad sjetim baš... Jest mi jednom na posao došao čovjek sa ogromnim psom i tražio jednog čovjeka koji je bio u sali ...Kako sam mu ja rekla da može ući u salu ali prije toga mora ostaviti psa ispred ili šta već ali da ne može s njim u salu, on je rekao nešto u tom smislu pa ovaj cuko je pametniji i inteligentniji nego ti seljanko :D na šta sam ja rekla da ako zakorači jedan korak sa tim cukom prema sali, da će dobiti monitor u glavu :D8bila sam tad mlada pravo :D) a tad monitori bili oni sa ogromnim pozdadinama :D ko gromada kakva, na šta se on pokupio i otišao...bio je u pripitom stanju pa sam zato burno reagovala, nije me nešto pogodilo što me je uvrijedio, nego što neće da posluša... eto to je jedan dogadjaj, a uvrede me ne pogadjaju uvijek isto, ovisi koliko je osoba kompetentna da procijeni :D i zavisi kakva je uvreda, ali ipak smatram da su neumjesne u većini slučajeva.
lua

#2439 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Milloni wrote:Kad bih napisala kakvih sam se uvreda naslusala od drugarice koja ce reci da smo mi bff, a ja ko tele slusala i ni rijeci nisam rekla mislim da bi Lua dosla da mi samarcinu jednu slozi :lol:
Ne bih tebi, njoj bi. :D Ja branim vrijeđane. Imam rodicu, 14 godina joj. Curice fkt znaju bit' okrutne, a ova mala je tip koji ti neće reći ružnu riječ sve da je gađaš fecesima. Fkt mirno dijete. I te su curice nju zadirkivale, podjebavale, maltretirale nasumično. Nakon što sam je ja u školu ispratila jednom nisu više nikad. :D Ne podnosim organski vrijeđanje, to mene tako nervira. Al' isto po šablonu uvijek najdebilniji i najružniji i najgluplji hadalji prvi ujedaju. Ti su mi doručak :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#2440 Re: Žene pitaju žene

lua wrote:
Milloni wrote:Kad bih napisala kakvih sam se uvreda naslusala od drugarice koja ce reci da smo mi bff, a ja ko tele slusala i ni rijeci nisam rekla mislim da bi Lua dosla da mi samarcinu jednu slozi :lol:
Ne bih tebi, njoj bi. :D Ja branim vrijeđane. Imam rodicu, 14 godina joj. Curice fkt znaju bit' okrutne, a ova mala je tip koji ti neće reći ružnu riječ sve da je gađaš fecesima. Fkt mirno dijete. I te su curice nju zadirkivale, podjebavale, maltretirale nasumično. Nakon što sam je ja u školu ispratila jednom nisu više nikad. :D Ne podnosim organski vrijeđanje, to mene tako nervira. Al' isto po šablonu uvijek najdebilniji i najružniji i najgluplji hadalji prvi ujedaju. Ti su mi doručak :mrgreen:
:D i ja branim vrijeđane....ne znam otkud mi inspiracija tada ali što iz mene sipa kad nalazim mane onima koji vrijeđaju nekoga, to je čudo jedno :evil: ništa mi ne promakne :D
lua

#2441 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Image

Ima tu još životnih mudrosti, al' ne mogu sad nadoć'. :D Kad se sjetim, javim. :lol:
lua

#2442 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Eh ima ona jutarnja: "Da l' da ustanem, il' da odustanem?"
šatirana_ljubičica

#2443 Re: Žene pitaju žene

pfff trebala da te rodi, a ko bi te presvlačio, hranio, ovo, ono, pa kasnije zadaću, džeparac... :P :kiss:
šatirana_ljubičica

#2444 Re: Žene pitaju žene

:lol: kod mene se malo šta podrazumijeva

kisi kisi :)
šatirana_ljubičica

#2445 Re: Žene pitaju žene

ne samo šta me čeka, nego šta sam proživjela već ali u drugoj ulozi :D
šatirana_ljubičica

#2446 Re: Žene pitaju žene

da, upravo tako :)
sheilak

#2447 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

hajd ne s**ite da fakat imate neki zivotni moto kojeg se u odredjenim situacijama razumski i konsekventno pridrzavate. :D

doduse, ja ne volim ovisiti o drugim ljudima. ali nisam taj stav formulirala u neki jasan moto. :D
manekenka u penziji

#2448 Re: Žene pitaju žene

Odmah se sjetim onih leksikona pa dodje stranica:Koji je vas zivotni moto?
Onda svi gledaju da napisu najbolji, najoriginalniji,najKULiji :lol:
Sto reče sheilak, previše je toga sto me drži da bi se moglo formulirati u neki jasan moto,a kamo li u samo jedan :)
šatirana_ljubičica

#2449 Re: Žene pitaju žene

u moje doba se to zvalo spomenar :)
manekenka u penziji

#2450 Re: Žene pitaju žene

U moje doba je spomenar bio knjiga u koju su se većinom djevojčice upisivale i pisale free style, a leksikon je imao vec formirana pitanja :)

@Eurosa:ma jasta je. Ja ga se dobro sjećam, jer sam znala svu noć dumati oko odgovora, koliko sam se znala oko toga zadeverati :lol:
Last edited by manekenka u penziji on 06/08/2014 10:03, edited 1 time in total.
Post Reply