PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Rampage

#2426 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

r_faruk wrote:
Rampage wrote:Na koliko ste različitih načina završili Until Dawn?
meni ih je prezivilo cetvero.... igrao sam samo jednom, a ne sjecam se ko je sve prezivio. cini mi se da su samo djevojke, ili tri cure i jedan muskarac..... ali prije ce biti da su samo djevojke....
Nek' si ti djevojke spasio :D

I ja sam samo jednom igrao a preživjeli su mi likovi koji su me živcirali :lol:
arnes_king

#2427 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

r_faruk wrote:
meni ih je prezivilo cetvero.... igrao sam samo jednom, a ne sjecam se ko je sve prezivio. cini mi se da su samo djevojke, ili tri cure i jedan muskarac..... ali prije ce biti da su samo djevojke....
Meni samo dvoje prezivjelo, ali tome je doprinjelo sto sam davao i dvojici jarana da igraju koji su presmotani kad treba stisnuti na brzinu tipku ili mirovati. Da sam ja sam igrao sigurno bi bio dosta bolji rezultat.

Nego, igra je stvarno fantasticna i jedinstvena tako da ce ovo biti jedna medju skroz rijetkim koju cu igrati ponovo i uzivati :)
supercali

#2428 Re: PlayStation 4 - all about

Post by supercali »

Nisam igrao igrice na ps od dvice cini mi se
Pa kontam mozda da uzmem ps4
E zanima me kakav je onaj vr set jel neko probao i moze li na svaki ps4 posto vidim ima neki pro pa obicni pa slim
I inace taj vr bi koristio samo za voznje
Mustang1

#2429 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ne valja VR, nemoj bezveze uzimati, jos nikog nisam cuo da ga je pohvalio, svi samo pljuju. O mucnini da ne govorim.
r_faruk

#2430 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

Rampage wrote:
r_faruk wrote:
Nek' si ti djevojke spasio :D

I ja sam samo jednom igrao a preživjeli su mi likovi koji su me živcirali :lol:
Hehe, citao sam da se mogu svi spasiti. Ja sam poklonio account nekome na forumu sa until dawn.
Pa kada odigra neka je proslijedi dalje, ako zeli. Meni je ta igrica vrhunska. Volio bih SOMA-u naci....
arnes_king

#2431 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Mustang1 wrote:Ne valja VR, nemoj bezveze uzimati, jos nikog nisam cuo da ga je pohvalio, svi samo pljuju. O mucnini da ne govorim.
Ne slazem se ovim misljenjem, ja imam za mob Gear VR koji nije ni 5% ono sto je PSVR i meni je super stvar. Mucnina? Ja je nikada nisam osjetio i mislim da od toga pati samo manjina ljudi, a kazes niko ne hvali, pa eno na bug hr ps4 tema ne znam da je iko spomenuo da ga je kupio a da se zalio.

Nego raja, igra mi se ovaj Assassins Creed Origins, ali ne daje mi se 120KM za igru, pa kada neko od vas bude prodavao polovnu, neka me kontaktira :)
Gandalf

#2432 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Gandalf »

zna li neko rade li na PS3 ovi džojstici što ih je pun PIK a vode se kao zamjenski ili univerzalni i sl. ?

sorry što padobranišem, ali kontam da ovdje sigurno ima bivših PS3 igrača kojima je trebao džojstik, LP svima.
diablobih

#2433 Re: PlayStation 4 - all about

Post by diablobih »

Gandalf wrote:zna li neko rade li na PS3 ovi džojstici što ih je pun PIK a vode se kao zamjenski ili univerzalni i sl. ?

sorry što padobranišem, ali kontam da ovdje sigurno ima bivših PS3 igrača kojima je trebao džojstik, LP svima.
Trebalo bi da rade, nema razloga da ne rade.
Gandalf

#2434 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Gandalf »

diablobih wrote:
Gandalf wrote:zna li neko rade li na PS3 ovi džojstici što ih je pun PIK a vode se kao zamjenski ili univerzalni i sl. ?

- ma sinoć mi orginalni džojstik riknuo, vidim dosta PIK- ovih provjerenih radnji ih reklamira, nađem par primjeraka i u obližnjoj radnji tehničke robe, rekoše mi da nisu imali primjedbi

- orginalni džojstik koji sam platio 80 KM baš na piku prošle godine bukvalno nije potrajao ni čitavu godinu

- najkraća upotreba ijedne moje tehničke stvari, džojstici sa starih sega i terminatora su mi trajali po par godina, za PS1 i PS 2 su mi isto trajali po više godina, 2 orginalna džojstika za PS3 zajedno potrajali 2 godine, zato se i interesujem za te zamjenske džojstike, orginali su me razočarali a duplo skuplji

- u svakom slučaju hvala na odgovoru, kupiću zamjenski, LP.
Sarlo Akrobata

#2435 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Sarlo Akrobata »

Ja sam prije 6-7 godina kupovao one Sisaxis ili kako se vec zovu, tad su cinimi se bili oko 60-70KM, pravo dobri su bili.
diablobih

#2436 Re: PlayStation 4 - all about

Post by diablobih »

Gandalf wrote:
diablobih wrote:

- ma sinoć mi orginalni džojstik riknuo, vidim dosta PIK- ovih provjerenih radnji ih reklamira, nađem par primjeraka i u obližnjoj radnji tehničke robe, rekoše mi da nisu imali primjedbi

- orginalni džojstik koji sam platio 80 KM baš na piku prošle godine bukvalno nije potrajao ni čitavu godinu

- najkraća upotreba ijedne moje tehničke stvari, džojstici sa starih sega i terminatora su mi trajali po par godina, za PS1 i PS 2 su mi isto trajali po više godina, 2 orginalna džojstika za PS3 zajedno potrajali 2 godine, zato se i interesujem za te zamjenske džojstike, orginali su me razočarali a duplo skuplji

- u svakom slučaju hvala na odgovoru, kupiću zamjenski, LP.
Ako hoces nesto sto mozes koristiti bez problema i za ps3-4, pc, android i tako to, onda bih ti preporucio ovo:

https://gamesir.hk/collections/gamepads ... amesir-t1s

Kosta skoro kao original, ali stvarno je vrhunska stvar.
Postpostmoderna

#2437 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Postpostmoderna »

ocajne igre za ps4 plus ovaj mjesec
Gandalf

#2438 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Gandalf »

Sarlo Akrobata wrote:Ja sam prije 6-7 godina kupovao one Sisaxis ili kako se vec zovu, tad su cinimi se bili oko 60-70KM, pravo dobri su bili.
oba moja bila baš ta serija i oba otišla super brzo u havariju :D
diablobih

#2439 Re: PlayStation 4 - all about

Post by diablobih »

P.S

https://www.aliexpress.com/item/GameSir ... 25884.html

50 KM oni iznad sto sam postavljao ce biti 11.11.

Vjerovatno cu jos jedan dodati kolekciji.
arnes_king

#2440 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Ja vala nikad ni na jednoj konzoli nisam imao problema sa kontrolerima. I sada ovi DS4 su mi extra, jako kvalitetni. Jest da mi je na jednom crkla baterina i to bez puno koristenja ali sam kupio PS4 u Austriji i dobio novi kada sam ovaj odnjeo i to dobio onaj novi DS4 pro model :)
Postpostmoderna

#2441 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Postpostmoderna »

kad ce ubaciti ove igre za ps plus?

vec je 7. a nema hin za skinuti
xamp

#2442 Re: PlayStation 4 - all about

Post by xamp »

Postpostmoderna wrote:kad ce ubaciti ove igre za ps plus?

vec je 7. a nema hin za skinuti
Bit ce od veceras.
mambahz

#2443 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mambahz »

Sigurno je Vama aktivnim forumasima muka od pitanja koje cu postavite al halalite/oprostite. Jbg kad sam trebao imati ps4 nisam. Al napokon nabavio. Ugl jedna me stvar zanima to jeste kupovina igrica. Kontao uzeti jedno 4 do 5 igrica (pes,nba,cod..) pa gledajuci u radnjama cijene pa i na store jbg treba i finog keša sto bi se reklo. E na olx/pik nasao lika vidim ima preko hiljadu transakcija pozitivni dojmovi prodaje digitalne igre. Kaze za svaku igru on ce dati primarni acc i garantuje da su svi njegovi. Isto tako da sve radi kako treba. Znaci ako mi posalje 5 igrica i svaka na jednom acc jel mogu dobiti ban, mogu li igrati multiplayer. Ne zelim da na startu nesta zajebem a sad sam u takvoj euforiji daj sve igrice koje sam odavno zelio. Pa molim lijepo ako moze neka sugestija ako neko ima iskustva sa ovim i preporuka prodavaca.
Ps: ovaj mi je trazio po igrici 60 do 70 km ovi noviji naslovi. Lijep pozdrav
mousstapha

#2444 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mousstapha »

Kod mene PES trenutno na akciji na storu za 35 eura.
mambahz

#2445 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mambahz »

mousstapha wrote:Kod mene PES trenutno na akciji na storu za 35 eura.
Da se registrujem na usa store? Il neki drugi. I kako sam procitao na forumj da dopunu za kupovinu uzimam na amazonu?
klixoris

#2446 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Posto nikada u zivotu nisam imao niti kupovao PS, a sada sam odlucio da ga kupim :) , moze li preporuka najpovoljnije, provjerene radnje u Sarajevu gdje mogu kupiti PS4 PRO, bez da me kasnije glava zaboli. Gledao sam i po PIK-u, ali ne znam koliko je to sigurno. Preferiram kupovinu licno, da vidim sta kupujem, ali ako ima neko provjeren i na PIK, preporucite svakako. Hvala unaprijed !
Rampage

#2447 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

mambahz wrote:Sigurno je Vama aktivnim forumasima muka od pitanja koje cu postavite al halalite/oprostite. Jbg kad sam trebao imati ps4 nisam. Al napokon nabavio. Ugl jedna me stvar zanima to jeste kupovina igrica. Kontao uzeti jedno 4 do 5 igrica (pes,nba,cod..) pa gledajuci u radnjama cijene pa i na store jbg treba i finog keša sto bi se reklo. E na olx/pik nasao lika vidim ima preko hiljadu transakcija pozitivni dojmovi prodaje digitalne igre. Kaze za svaku igru on ce dati primarni acc i garantuje da su svi njegovi. Isto tako da sve radi kako treba. Znaci ako mi posalje 5 igrica i svaka na jednom acc jel mogu dobiti ban, mogu li igrati multiplayer. Ne zelim da na startu nesta zajebem a sad sam u takvoj euforiji daj sve igrice koje sam odavno zelio. Pa molim lijepo ako moze neka sugestija ako neko ima iskustva sa ovim i preporuka prodavaca.
Ps: ovaj mi je trazio po igrici 60 do 70 km ovi noviji naslovi. Lijep pozdrav
Na jednoj konzoli možeš imati više naloga, mislim da sam pročitao negdje info da možeš imati čak 15 naloga. Možda griješim, ako neko zna nešto više o tome neka me ispravi:). Ja lično imam 5 naloga (djeca, supruga i ja, svako svoj nalog plus jedan guest acc:))

Uglavnom, sve digitalne igre koje se nalaze na tvojoj konzoli (bilo eksternom ili ugrađenom HDD-u) se mogu igrati sa svakog naloga koji se nalazi na toj konzoli, bez obzira koji nalog je vlasnik igara. Valjda sam dobro objasnio :D

Takođe plaćam PS Plus za samo jedan nalog a svi nalozi mogu igrati online igre.

Ja lično nisam kupovao naloge o kojima tipkaš ali jeste kolega s posla uzimao par puta. Znam da je kupio jedan nalog s par igara koje je mogao skinuti samo jednom i koje ne smije brisati te jedan nalog s čak desetak igara (za nekih stotinjak KM) a za koji je promijenio pass i čak aktivirao tel verifikacijski kod kao zaštitu protiv krađe:)

Kaže da mu sve radi kako treba, igre se nisu zaključale i nije dobio ban (što ne znači da neće :D )

Te cijene od 60-70 KM za novije naslove su previsoke, malo će te više koštati ako ih budeš kupovao preko PS Storea na svoj acc, bez bilo kakvog rizika, ako se već nečeg bojiš:)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2448 Re: PlayStation 4 - all about

Post by un1ted »

Imas ovlastenog distributera, santa domenica.
klixoris

#2449 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

un1ted wrote:Imas ovlastenog distributera, santa domenica.
Hvala na savjetu, poslusao sam te :thumbup:
U Sancta Domenica pazario PS4 Slim 500gb sa dodatnim kontrolerom (akcija je, za 1km doplate dobijes dodatni kontroler)

A imaju i dobru akciju (za one kojima ne treba dodatni kontroler) za PS4 Slim 500gb bijele boje - 500KM.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2450 Re: PlayStation 4 - all about

Post by un1ted »

Odlicno :)

Reci mi samo je li ovaj zadnji ceh (verzija), E ako se dobro sjecam?
Post Reply