mambahz wrote:Sigurno je Vama aktivnim forumasima muka od pitanja koje cu postavite al halalite/oprostite. Jbg kad sam trebao imati ps4 nisam. Al napokon nabavio. Ugl jedna me stvar zanima to jeste kupovina igrica. Kontao uzeti jedno 4 do 5 igrica (pes,nba,cod..) pa gledajuci u radnjama cijene pa i na store jbg treba i finog keša sto bi se reklo. E na olx/pik nasao lika vidim ima preko hiljadu transakcija pozitivni dojmovi prodaje digitalne igre. Kaze za svaku igru on ce dati primarni acc i garantuje da su svi njegovi. Isto tako da sve radi kako treba. Znaci ako mi posalje 5 igrica i svaka na jednom acc jel mogu dobiti ban, mogu li igrati multiplayer. Ne zelim da na startu nesta zajebem a sad sam u takvoj euforiji daj sve igrice koje sam odavno zelio. Pa molim lijepo ako moze neka sugestija ako neko ima iskustva sa ovim i preporuka prodavaca.
Ps: ovaj mi je trazio po igrici 60 do 70 km ovi noviji naslovi. Lijep pozdrav
Na jednoj konzoli možeš imati više naloga, mislim da sam pročitao negdje info da možeš imati čak 15 naloga. Možda griješim, ako neko zna nešto više o tome neka me ispravi:). Ja lično imam 5 naloga (djeca, supruga i ja, svako svoj nalog plus jedan guest acc:))
Uglavnom, sve digitalne igre koje se nalaze na tvojoj konzoli (bilo eksternom ili ugrađenom HDD-u) se mogu igrati sa svakog naloga koji se nalazi na toj konzoli, bez obzira koji nalog je vlasnik igara. Valjda sam dobro objasnio
Takođe plaćam PS Plus za samo jedan nalog a svi nalozi mogu igrati online igre.
Ja lično nisam kupovao naloge o kojima tipkaš ali jeste kolega s posla uzimao par puta. Znam da je kupio jedan nalog s par igara koje je mogao skinuti samo jednom i koje ne smije brisati te jedan nalog s čak desetak igara (za nekih stotinjak KM) a za koji je promijenio pass i čak aktivirao tel verifikacijski kod kao zaštitu protiv krađe:)
Kaže da mu sve radi kako treba, igre se nisu zaključale i nije dobio ban (što ne znači da neće

)
Te cijene od 60-70 KM za novije naslove su previsoke, malo će te više koštati ako ih budeš kupovao preko PS Storea na svoj acc, bez bilo kakvog rizika, ako se već nečeg bojiš:)