BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#2426 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Dzeko ne trci, zavaljuje ekipu, zato ne igra u cityu, zato ne bi trebo igrat ni kod nas. Miske protiv ovih ozbiljnijih ne bi smio biti u prvih 11.
- OldMayor
#2427 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Pa i nece bas biti tesko. Tekme se ne igraju kasno po njihovom vremenu, a automatski i po nasem ce biti ranije.BlueBlood wrote:haj danas cu nekako dan izgurat' na poslu... al valja 'vako svaki dan kad bude svjetsko
The match schedule was announced at FIFA's headquarters in Zürich on 20 October 2011.[36] On 27 September 2012 the FIFA Executive Committee announced the kickoff times of the matches, with the opening kickoff to be held on 12 June in São Paulo, at 17:00 local time. The group stage matches will be played at 13:00, 16:00, 17:00, 18:00, and 19:00 local time, with knockout stage matches at 13.00 and 17.00 local time. The semi-finals will be played at 17:00 local time and the Final, on 13 July 2014 at the Maracana stadium, at 16:00 local time.
- vaučer
#2428 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Bitno je skupljati ovakve prijateljske, osjetiti stvarnu snagu jačih protivnika.
- mO k3
#2429 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Bajer, Šalke, Lacio, Stoke City, Manchester City... meni se čini da jedino Urugvaj ima kvalitetniju reprezenataciju a da manje državljana imaGreat Cornholio wrote:Kojim to najjacima klubovima ?mO k3 wrote:
Zanimljiv podatak. Da li je provjereno/pouzdano i gdje si pronasao to?
roma ok ... dalje? stuttgart ok .... dalje?
Da da .......samo mc ovdje ništa ne znaci
-
Itakoto
#2430 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Eno opet. Morate razlikovati izmjedju opravdane kritike i pljuvanja. Ko pljuje po igracima i selektoru je hinjo i nije dobrodosao na temu, to je valjda svima jasno. Ali vecina ovdje kritikuje argumentovano i veoma opravdano. Posto vidim da se pojedincima kosa dize na glavi kad se kritikuje Edin Dzeko, samo da ponovimo: Edin se je nocas vukao poput prebijene macke po terenu i to se je vidilo vise puta. Ne vidim razlog zasto se ovo ne smije otvoreno napisati i traziti od Papeta da ga malo "ohladi" na klupi. Ne zbog samog Edina vec zbog viseg cilja zvana "reprezentacija BiH"! Umjesto Vede, koji nikad nece biti talenat kao Edin da se razumijemo, trebao je upravo izaci on jer nije imao ni jedan sut na gol a o njegovom presingu na argentinsku zadnju liniju da i ne govorimo. Nije mi jasno zasto Edin uziva posebne privilegije kad je u pitanju repka?
- mO k3
#2431 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Repka iznad svega !!! ....Itakoto wrote:Eno opet. Morate razlikovati izmjedju opravdane kritike i pljuvanja. Ko pljuje po igracima i selektoru je hinjo i nije dobrodosao na temu, to je valjda svima jasno. Ali vecina ovdje kritikuje argumentovano i veoma opravdano. Posto vidim da se pojedincima kosa dize na glavi kad se kritikuje Edin Dzeko, samo da ponovimo: Edin se je nocas vukao poput prebijene macke po terenu i to se je vidilo vise puta. Ne vidim razlog zasto se ovo ne smije otvoreno napisati i traziti od Papeta da ga malo "ohladi" na klupi. Ne zbog samog Edina vec zbog viseg cilja zvana "reprezentacija BiH"! Umjesto Vede, koji nikad nece biti talenat kao Edin da se razumijemo, trebao je upravo izaci on jer nije imao ni jedan sut na gol a o njegovom presingu na argentinsku zadnju liniju da i ne govorimo. Nije mi jasno zasto Edin uziva posebne privilegije kad je u pitanju repka?
- nKrkan
#2432 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Haj kako bi nam Bešić sinoć lego ko budali šamar
-
Itakoto
#2433 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Kako je krenulo vrlo brzo ce kritika na racun dijamanta (Bog mi je svjedok da ga volim k'o sopstvenog brata) biti i kritika na racun drzave. Edin jeste nas najbolji i vjerovatno najbitniji igrac ali je nepravedno i prema njemu muciti ga kad nema volje ili je u losoj formi.mO k3 wrote:Repka iznad svega !!! ....Itakoto wrote:Eno opet. Morate razlikovati izmjedju opravdane kritike i pljuvanja. Ko pljuje po igracima i selektoru je hinjo i nije dobrodosao na temu, to je valjda svima jasno. Ali vecina ovdje kritikuje argumentovano i veoma opravdano. Posto vidim da se pojedincima kosa dize na glavi kad se kritikuje Edin Dzeko, samo da ponovimo: Edin se je nocas vukao poput prebijene macke po terenu i to se je vidilo vise puta. Ne vidim razlog zasto se ovo ne smije otvoreno napisati i traziti od Papeta da ga malo "ohladi" na klupi. Ne zbog samog Edina vec zbog viseg cilja zvana "reprezentacija BiH"! Umjesto Vede, koji nikad nece biti talenat kao Edin da se razumijemo, trebao je upravo izaci on jer nije imao ni jedan sut na gol a o njegovom presingu na argentinsku zadnju liniju da i ne govorimo. Nije mi jasno zasto Edin uziva posebne privilegije kad je u pitanju repka?
- nKrkan
#2434 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Daj nam Arslanagića
-
Itakoto
#2435 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Arsla... Koga? Da ne bude nesporazuma, Edin mora startati u svakoj utakmici jer mi nemamo vec 2 vrsna napadaca. Ali dragi Pape, kad vec vadis jednog, onda ostavi onoga na terenu koji ocito hoce da se bori.
-
Great Cornholio
#2436 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Urugvaj ima samo 3,5 miliona stanvnika, manje čak nego što mi imamo, a u TOP 10 svjetskih reprezentacija, a bili i svjetski prvaci, ali to ne bi mogli da nisu talentovani za fudbal
Ime i prezime igrača, Nogometni klub, Rođen
Vratari
Fernando Muslera, Turkey - Galatasaray SK, 16. lipnja 1986.
Juan Castillo Chile - Colo-Colo , 17. travnja 1978.
Martín Silva Paraguay, Club Olimpia, 25. ožujka 1983.
Obrana
Diego Lugano, Turkey - Fenerbahçe S.K., 16. studenog 1986.
Diego Godín, Spain - Atlético de Madrid, 16. veljače 1986.
Sebastián Coates, England - FC Liverpool, 7. listopada 1990.
Mauricio Victorino, Brazil - Cruzeiro Esporte Clube, 11. listopada 1982.
Maxi Pereira, Portugal - S.L. Benfica, 8. lipnja 1984.
Andrés Scotti, Chile - Colo-Colo, 14. prosinca 1975.
Martín Cáceres, Spain.svg Sevilla F.C., 7. travnja 1987.
Vezni red
Walter Gargano, Italy - S.S.C. Napoli, 27. srpnja 1984.
Cristian Rodríguez, Portugal - FC Porto, 30. rujna 1985.
Tomislav Eguren, Spain - Sporting de Gijón, 8. siječnja 1981.
Álvaro Pereira, Portugal - FC Porto, 28. siječnja 1985.
Nicolás Lodeiro, Netherlands - AFC Ajax, 21. ožujka 1989.
Diego Pérez, Italy - Bologna FC, 18. svibnja 1980.
Egidio Arévalo Ríos, Mexico - Club Tijuana, 27. rujna 1982.
Álvaro González, Italy - Lazio, 29. listopada 1984.
Napadači
Luis Suárez, England - FC Liverpool, 24. siječnja 1987.
Diego Forlán, Spain - Atlético de Madrid, 19. svibnja 1979.
Sebastián Abreu, Brazil - Botafogo, 17. listopada 1976.
Abel Hernández, Italy - U.S. Cittá di Palermo, 8. kolovoza 1990.
Edinson Cavani, Italy - S.S.C. Napoli, 14. veljače 1987.
Na SP navijam za
i ua Urugvaj, a i za Hrvatsku ( želim im da se kvalifikuju).
Ime i prezime igrača, Nogometni klub, Rođen
Vratari
Fernando Muslera, Turkey - Galatasaray SK, 16. lipnja 1986.
Juan Castillo Chile - Colo-Colo , 17. travnja 1978.
Martín Silva Paraguay, Club Olimpia, 25. ožujka 1983.
Obrana
Diego Lugano, Turkey - Fenerbahçe S.K., 16. studenog 1986.
Diego Godín, Spain - Atlético de Madrid, 16. veljače 1986.
Sebastián Coates, England - FC Liverpool, 7. listopada 1990.
Mauricio Victorino, Brazil - Cruzeiro Esporte Clube, 11. listopada 1982.
Maxi Pereira, Portugal - S.L. Benfica, 8. lipnja 1984.
Andrés Scotti, Chile - Colo-Colo, 14. prosinca 1975.
Martín Cáceres, Spain.svg Sevilla F.C., 7. travnja 1987.
Vezni red
Walter Gargano, Italy - S.S.C. Napoli, 27. srpnja 1984.
Cristian Rodríguez, Portugal - FC Porto, 30. rujna 1985.
Tomislav Eguren, Spain - Sporting de Gijón, 8. siječnja 1981.
Álvaro Pereira, Portugal - FC Porto, 28. siječnja 1985.
Nicolás Lodeiro, Netherlands - AFC Ajax, 21. ožujka 1989.
Diego Pérez, Italy - Bologna FC, 18. svibnja 1980.
Egidio Arévalo Ríos, Mexico - Club Tijuana, 27. rujna 1982.
Álvaro González, Italy - Lazio, 29. listopada 1984.
Napadači
Luis Suárez, England - FC Liverpool, 24. siječnja 1987.
Diego Forlán, Spain - Atlético de Madrid, 19. svibnja 1979.
Sebastián Abreu, Brazil - Botafogo, 17. listopada 1976.
Abel Hernández, Italy - U.S. Cittá di Palermo, 8. kolovoza 1990.
Edinson Cavani, Italy - S.S.C. Napoli, 14. veljače 1987.
Na SP navijam za
-
Great Cornholio
#2437 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Bez kvalitenih igrača se ne može stvoriti kvalitetna reprezentacija, a mi ih imamo, i biće ih u budućnosti još više. Treba nam jedino bolji selektor.mO k3 wrote: Da da .......samo mc ovdje ništa ne znaci
-
tranticicak
#2438 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
A tek Prcic.nKrkan wrote:Haj kako bi nam Bešić sinoć lego ko budali šamar
- animals
#2439 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Ne znam sta vi hocete..prvi se put plasirali na neko takmicenje uopce..to je vec uspjeh nad uspjesima..pa pocelo, najaci smo na Balkanu..imamo najbolji fond igraca po broju stanovnika, pa ovo , pa ono..spustite se malo na zemlju, radujte se SP, sto uopce ucestvujemo..igraci su dali maksimum, bice jos radosti i tuge..nema BIH, fond igraca kao Njemacka ili Engleska ili NIzozemska..niti tradiciju ucestvovanja na turnirima..zato uzivajte u ovom postignutom..kritike su dobrodosle uvijek, ali dobronamjerne..
- pozegina
#2440 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Napatili se sinoć sa Argentinom...frustriran sam, jer inače to je "prosječna momčad", nisu odavno bili svjetski prvaci...baš sam se nadao da ćemo ih razvalit ko Lihtenštajn....Nije se dalo. Nije bila naša noć, dalek put, loš teren i tako...
A, večeras, čovječe, Hrvati igraju protiv moćnog Islanda, pa to je tim s tradicijom, imaju jaku nogometnu školu, klupski su "među najjačim u Evropi" (zna li iko jedan klub s Islanda - teško pitanje)... Gledam hrt oni našpanovani igraju utakmicu generacije...
Helem, sviđa mi se ovakva postavka.
A, večeras, čovječe, Hrvati igraju protiv moćnog Islanda, pa to je tim s tradicijom, imaju jaku nogometnu školu, klupski su "među najjačim u Evropi" (zna li iko jedan klub s Islanda - teško pitanje)... Gledam hrt oni našpanovani igraju utakmicu generacije...
Helem, sviđa mi se ovakva postavka.
- Herr Flick
#2441 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Ljudi,jel igrao Džeko sinoć

- nKrkan
#2442 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Gledajte ovo s pozitivnije strane Njemci redovno na svakom SP sa 4. komada isprate Argentinu a kad su to nama mogli u nekoj prijateljskoj ?
-
Tuzla111
#2443 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Zasto se Hajrovicu neda prava prilika? takodjer i Besicu.
Trebaju nam za buducnosti i u nasem je interesu da prije sazriju i da se sto bolje prodaju u neki top tim pa da onda jos vise napreduju.
Kad se nema pravih igraca, onda bar daj priliku mladim da napreduju.
Trebaju nam za buducnosti i u nasem je interesu da prije sazriju i da se sto bolje prodaju u neki top tim pa da onda jos vise napreduju.
Kad se nema pravih igraca, onda bar daj priliku mladim da napreduju.
- Arslan_11
#2444 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Vi ste vi ste ponos drzave. Jbg nije Argentina tamo neka zlj reprezentacija. Nisam se nadao pobjedi sekunde, pogotovo sto su falili Mujdza Salihovic i Lulic.Pape mora biti malo manje tvrdoglav i pozvati Mahmutovica,Besica,Hadzica, Cocalica,Prcica ne znam koga jos. Staviti ih u prvu postavu nekoj prijateljskoj.Ne mozemo nista izgubiti,a puno dobiti.
Tapatalk
Tapatalk
-
bosnianwoman
#2445 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Citam komentare i kontam kako smo se propisno osramotili na ovoj utakmici... pored ovoliko fudbalskih strucnjaka i 10000000000 kombinacija koje i vrapci pjevaju na granama oko stadiona u St. Louise-U, a koje su bile bolje od Papetovih
Imam samo jedan komentar: HAJ' NE QAKITE, MOLIM VAS!!
Repka, support!!
Imam samo jedan komentar: HAJ' NE QAKITE, MOLIM VAS!!
Repka, support!!
-
Great Cornholio
#2446 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Da, ogroman je uspijeh da se reprezenatcija države koja nema ni 4 miliona stanovnika kvalifikuje na SP. Njemačka ima 20 puta više stanovnika nego što ih mi imamo, Argentina 10 puta, Španija 12 puta, Engleska isto tako, Holandija 4 puta...animals wrote:Ne znam sta vi hocete..prvi se put plasirali na neko takmicenje uopce..to je vec uspjeh nad uspjesima..pa pocelo, najaci smo na Balkanu..imamo najbolji fond igraca po broju stanovnika, pa ovo , pa ono..spustite se malo na zemlju, radujte se SP, sto uopce ucestvujemo..igraci su dali maksimum, bice jos radosti i tuge..nema BIH, fond igraca kao Njemacka ili Engleska ili NIzozemska..niti tradiciju ucestvovanja na turnirima..zato uzivajte u ovom postignutom..kritike su dobrodosle uvijek, ali dobronamjerne..
Ako usporedimo našu reprezentaciju ( kad igra u najkvalitenijem sastavu) i reprezentacije gore navedenih država, moglo bi se zaključiti da smo mi puno talentovaniji za fudbal, jer na tako malo stanovnika imati tako mnogo kvalitenih fudbalera je ipak uspjeh, i to nije samozavaravanje, to je realnost.
- suadfor
#2447 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Imali su i strasno dobar dres u retro folu na kupu konfedracija 2013Great Cornholio wrote:Urugvaj ima samo 3,5 miliona stanvnika, manje čak nego što mi imamo, a u TOP 10 svjetskih reprezentacija, a bili i svjetski prvaci, ali to ne bi mogli da nisu talentovani za fudbal
Na SP navijam zai ua Urugvaj, a i za Hrvatsku ( želim im da se kvalifikuju).
http://store.fifa.com/37823.html
-
Tuzla111
#2448 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
haha a sta kad igra Njemacka il Argentina najbolje sto mogu.Great Cornholio wrote:Da, ogroman je uspijeh da se reprezenatcija države koja nema ni 4 miliona stanovnika kvalifikuje na SP. Njemačka ima 20 puta više stanovnika nego što ih mi imamo, Argentina 10 puta, Španija 12 puta, Engleska isto tako, Holandija 4 puta...animals wrote:Ne znam sta vi hocete..prvi se put plasirali na neko takmicenje uopce..to je vec uspjeh nad uspjesima..pa pocelo, najaci smo na Balkanu..imamo najbolji fond igraca po broju stanovnika, pa ovo , pa ono..spustite se malo na zemlju, radujte se SP, sto uopce ucestvujemo..igraci su dali maksimum, bice jos radosti i tuge..nema BIH, fond igraca kao Njemacka ili Engleska ili NIzozemska..niti tradiciju ucestvovanja na turnirima..zato uzivajte u ovom postignutom..kritike su dobrodosle uvijek, ali dobronamjerne..
Ako usporedimo našu reprezentaciju ( kad igra u najkvalitenijem sastavu) i reprezentacije gore navedenih država, moglo bi se zaključiti da smo mi puno talentovaniji za fudbal, jer na tako malo stanovnika imati tako mnogo kvalitenih fudbalera je ipak uspjeh, i to nije samozavaravanje, to je realnost.
Nego, treba nam Ciro da napuca ove kornjace malo da potrce.
-
north
#2449 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Haman igra mačke i miša...znalo se da su poprilično bolji, ali da je tolika razlika u kvalitetu tek smo se sinoć sa sigurnošću uvjerili....iskreno, očekivao sam naš veći otpor, jasno mi je bilo da ćemo primiti više od jednog gola, ali sam očekivao da i mi prema gore nešto uradimo...brine kako su nas vozali po stranama, kako smo ispadali na sredini terena...na tome se mora raditi pred Brazil, mi se ne možemo nadigravati sa ovakvim ekipama, tu moramo imati 5 defanzivaca...faktički igrati bunkere jer nemamo šansi sa kreativcima u sredini koji ne znaju igrati defanzivne zadatke i slabo trče...
Jedina dobra strana sinoćnje tekme je Kolašinac, nije sad da je briljirao, ali je pokazao da smo s razlogom ga iščekivali i odlični Begović...ostalo jako blijedo i slabo....biće puno posla za Papeta do Brazila...mora se trznuti i iz ove tekme se itekako mogu izvući pouke i zato je itekako koristila jer sada znamo da 100% protiv top 10 selekcija ne možemo igrati sa Misimovićem, Medunjaninom i Pjanićem u vezi, Vršajevićem na desnom boku, a bogami i sa dva napadače ne treba gurati..jedan se mora žrtvovati za klupe kako bi se dodatno defanzivno osigurali...
Ne treba oko ovoga praviti dramu, ali se stvari moraju popravljati...i ja se slažem da je nekorektno samo prozivati Džeku kada repka odigra slabo, kao jedino se on šeta i ne trudi iako stoji da on nije sinoć bio 100% u utakmici.....ali šta je sa ostalim, a Misimović je ko biva pretrčao 10 km što je i zdatak klasičnog veznjaka, i da ne navodimo dalje učinak ostalih pojedinaca poput komičnih ubačaja Vršajevića, smiješnog ispadanja Bičakčića, Spahića, Vede koji ima problem sa smirivanjem lopte kada nema toliko blizu protivničkog igrača itd....jebaji ga, bolje je i korisnije da se sada spustimo na zemlju..
Jedina dobra strana sinoćnje tekme je Kolašinac, nije sad da je briljirao, ali je pokazao da smo s razlogom ga iščekivali i odlični Begović...ostalo jako blijedo i slabo....biće puno posla za Papeta do Brazila...mora se trznuti i iz ove tekme se itekako mogu izvući pouke i zato je itekako koristila jer sada znamo da 100% protiv top 10 selekcija ne možemo igrati sa Misimovićem, Medunjaninom i Pjanićem u vezi, Vršajevićem na desnom boku, a bogami i sa dva napadače ne treba gurati..jedan se mora žrtvovati za klupe kako bi se dodatno defanzivno osigurali...
Ne treba oko ovoga praviti dramu, ali se stvari moraju popravljati...i ja se slažem da je nekorektno samo prozivati Džeku kada repka odigra slabo, kao jedino se on šeta i ne trudi iako stoji da on nije sinoć bio 100% u utakmici.....ali šta je sa ostalim, a Misimović je ko biva pretrčao 10 km što je i zdatak klasičnog veznjaka, i da ne navodimo dalje učinak ostalih pojedinaca poput komičnih ubačaja Vršajevića, smiješnog ispadanja Bičakčića, Spahića, Vede koji ima problem sa smirivanjem lopte kada nema toliko blizu protivničkog igrača itd....jebaji ga, bolje je i korisnije da se sada spustimo na zemlju..
-
am2804
#2450 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Pa dva najozbiljnija udarca, osim Harisovog, je uputio baš Edin.Herr Flick wrote:Ljudi,jel igrao Džeko sinoć![]()
O čemu se ovdje priča, pa nije Messi.
U prvom poluvremenu je vršio pritisak na zadnju liniju, u drugom manje. Naravno pred kraj tekme je potpuno stao, ali to je bilo i za očekivati. Bez Edina ne možemo i to je jasno, jer one dubinske lopte ako je ko uspio ukrotiti, to je bio on. Nije u formi, ali on i ovakav je zlatan vrijedan. Vjerujem da će do svjetskog biti onaj stari Edin.