Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ime Korisničko

#2426 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Ime Korisničko »

dezurni_ucenik wrote:
Lajavikrelac wrote:Jebeš posao kad ti ideš na njega i spominješ sebi majku što ideš pa taman da imaš 3000 KM platu.....ako mrziš posao i radnu atmosferu pišaj ga.
Nezdrava radna atmosfera ubija podmuklo kao i radijacija - ne vidiš je ali osjećaš kako te izjeda iznutra :evil:

Sta je gore,sjediti kod kuce godinama,biti u najgorim crnjacima,gledati kako ti najbolje godine prolaze ili raditi za 3000 maraka tamo gdje mrzis radnu atmosferu?

Ja biram ovo drugo.Ima tu 3000 razloga da te boli kurac za tu atmosferu.Supaka ima svudgje,ljudi su generalno zlobni i zavidni.
:thumbup: :thumbup:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2427 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

dezurni_ucenik wrote: Sta je gore,sjediti kod kuce godinama,biti u najgorim crnjacima,gledati kako ti najbolje godine prolaze ili raditi za 3000 maraka tamo gdje mrzis radnu atmosferu?

Ja biram ovo drugo.Ima tu 3000 razloga da te boli kurac za tu atmosferu.Supaka ima svudgje,ljudi su generalno zlobni i zavidni.
Image
Kad završiš u najboljim godinama kao čiraš i budeš ujutro i naveče mjerio pritisak, razumjećeš o čemu govorim....Forever young je samo pjesma.
ExNihilo

#2428 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ExNihilo »

Lajavikrelac wrote:
dezurni_ucenik wrote: Sta je gore,sjediti kod kuce godinama,biti u najgorim crnjacima,gledati kako ti najbolje godine prolaze ili raditi za 3000 maraka tamo gdje mrzis radnu atmosferu?

Image
Kad završiš u najboljim godinama kao čiraš i budeš ujutro i naveče mjerio pritisak, razumjećeš o čemu govorim....Forever young je samo pjesma.
Jes, u drugom slučaju ćeš dobiti čir u najboljim godinama. A u prvom ih nećeš ni dočekati.
dzemaludin007

#2429 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

Za*ebano je to kad nema atomsfere, jedni drugima poturaju klipove iz zavisti i sta ti znam, pogotovo ako si bolji i placeniji od drugih. To se samo desava u drzavnim firmama, qc bi privatnik to tolerisao. Opet bi rdio pod tim okolnostima ako je fino placeno, mogu da se iskljucim da mi ne smetaju takve stvari, i pmaetno raditi, gleati svoju guzicu.

Druga su mi prozivali, ne mogu ga ocima gledati u drzavnim organima, jerodskace od vecine njih u svako pogledu. Covjek kupio stan, novo auto sve uslove ima i to sve bez kredita. *ebu mu sve po spisku, ko ga placa toliko, a nisu ni svjesni da od te "crkavice" ne moze to obezbjediti, i da radi jos par poslova privatno, tako da mjesecno izadje vise od Dodika. A tu je bukvalno kao krme u Teheranu i po strucnosti i po svemu ostalom, jedino ne po nacionalnosti (ima svih). Ja bih voljeo raditi negdje, gdje su svi bolji od mene u svakom smislu. Nikad nisam voljeo odudarati i isticati se medju levatima, iako velika vecina to voli (prvi u selu i ostalo). :)
amiliana

#2430 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by amiliana »

Da barem svi mogu misliti pozitivno
dezurni_ucenik

#2431 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dezurni_ucenik »

lajavi krelac

Evo recimo ,radim za paltu od te 3000 maraka.Znas sta bih ja radio?Vec bi mislio gdje cu otici na ljetovanje,gdje cu otici za 1.maj,sta cu sebi kupiti,koji grad bih mogao posjetiti,gdje cu se napiti veceras itd.To za supke na poslu,kao sto rekoh,supaka i gnjida svugdje ima,i van posla.Nisam ti upratio druge komentare,ali ocigeldno ne znas kako je biti ocajan i sjeban.Ne znas kako je biti u toj fazi,jednostavno crnilo kod tebe,ubijen u pojam,gledas sve pesimisticno,ebz trunke svijetlosti.Osjecam se da nad mnom stoji ogromni oblak iz kojeg udaraju pljusak i grmljavina,dok su oko mene resetke a u isto vrijeme pored mene ljudi prolaze sretni i veseli.Jel ti poznat taj osjecaj mozda?

Za posao u struci ako vec nemas jake stele,trebaju -stranacka pripadnost, - suska(i to ko u Tesnoj Kozi "Oliver Nedjeljkovic"scena),ili ako si zensko sa problematicnim moralnim gledanjima na svijet - siris noge svom sefu.

Za sta su me poslova izjebali,obecali,i na kraju - NISTA.Nekih scena da ne pisem ovdje,koje su se samo meni mogle desiti (i mozda nekom manjem broju ljudi)...I tad sam sam uvidio ljubomoru kod pojedinih osoba.Tacno sam osjetio dozu zavidnosti u njihovim ocima.Sto je najgore to su bile osobe koje sam smatrao da su mi prijatelji.Ali eto odahnuli su,propalo mi je to sve.Ganjam sada nesto drugo,sto bi moglo uroditi plodom,a na pomen moje struke - povraca mi se.

amiliana,jaranski nesto da ti kazem,mani se ti ovih tema.Jos si ti premlada da bi se sjebavala.Uzivaj u mladosti,uzivaj u zivotu.

Suma sumarum,u ovih 1:45,je opisana nasa stvarnost.

https://www.youtube.com/watch?v=xpxVZvmouXU
Last edited by dezurni_ucenik on 06/02/2015 16:25, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#2432 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dezurni_ucenik »

ExNihilo wrote:
Lajavikrelac wrote:

Image
Jes, u drugom slučaju ćeš dobiti čir u najboljim godinama. A u prvom ih nećeš ni dočekati.
:thumbup:
dzemaludin007

#2433 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

Ma kol'ko imas njih nece iz ljubomore da ti pomogne. Jer jednostavno nece da i tebi bude dobro ili cak bolje nego njemu. :) Mogu oni govoriti sta hoce, pogledacu ovo/ono, pokusacu, a znaj da skoro pa nece ni pokusati. Najbolji drugovi prde o tebi pred nekim, kako bi ga odvratili od tebe, a on da bi ispao dobar i uvukao se u guzicu, da mu pomognu. Ma to je dno. Nisam osjetio na svojoj kozi, ali sam bio prisutan. Ako si u stranci/politici sam sebi si veza, sta ce ti iko. :) Ja nisam u stranci, i to je velika steta, ne interesuje me sve to, racunam da cu se moci iskobeljati bez toga (ili preko nekoga iz stranke - a prvo pitanje njihovo na moju pomoc je bili: "Jesi li u stranci? "), pa vidjecemo. :)
pumica

#2434 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by pumica »

Lajavikrelac wrote:

Image
Kao nezaposlen proci ces bolje?
dezurni_ucenik

#2435 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dezurni_ucenik »

dzemaludin007 wrote:Ma kol'ko imas njih nece iz ljubomore da ti pomogne. Jer jednostavno nece da i tebi bude dobro ili cak bolje nego njemu. :) Mogu oni govoriti sta hoce, pogledacu ovo/ono, pokusacu, a znaj da skoro pa nece ni pokusati. Najbolji drugovi prde o tebi pred nekim, kako bi ga odvratili od tebe, a on da bi ispao dobar i uvukao se u guzicu, da mu pomognu. Ma to je dno. Ako si u stranci/politici sam sebi si veza, sta ce ti iko. :) Ja nisam u stranci, i to je velika steta, ne interesuje me sve to, racunam da cu se moci iskobeljati bez toga (ili preko nekoga iz stranke - a prvo pitanje njihovo na moju pomoc je bili: "Jesi li u stranci? "), pa vidjecemo. :)

Been there,done that."Pomoci cu ti ja,ne brigaj,nemoj samo da u crnjake padas.Vidjeces,bice sve dobro". :lol:

Vole ljudi kad ih molis za pomoc.Osjecaju se inferiorno,jako,mocno dok u isto vrijeme se Bogu zahvaljuju "Uh dobro je pa nisam u njegovoj kozi":
dzemaludin007

#2436 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

dezurni_ucenik wrote: Been there,done that."Pomoci cu ti ja,ne brigaj,nemoj samo da u crnjake padas.Vidjeces,bice sve dobro". :lol:
Moraju smirivati situaciju (i njima ide u korist), da se ne upali kriticna masa i vrsiti neko selektivno zaposljavanje. :-D Ima tu jos jedna logika, da ne mozes manipulisati sa pametnijim od sebe. Takvi smo ljudi, volimo da se osjecamo mocnije od drugih. Konkretno sa mog faxa (ETF), oni najbolji su ostali kao asistenti, dok velika vecina onih dobrih studenata (tj. oni koji bas vrijede) radi kod privatnika ili nikako ne radi. Zanimljivo, jeste da kod tog privatnika zarade duplo vise nego u drzavnoj instituciji, ali tako je, sumnjam da je slucajnost, i da dosta njih ne voli sto radi kod privatnika cak i za vece pare.

EDIT:

SVa sreca pa takvi i nisu nesto cesti makar na internetu, gdje se uglavnom rado pomaze medjusobno bez ikakve koristi i nadoknada, i mnogo dobrih stvari moze da se nauci i procita sto iz iskzustva drugih, nadje materijala, informacija i ostalo. :) :thumbup:
prog321

#2437 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by prog321 »

amiliana wrote:Da barem svi mogu misliti pozitivno
Tesko je biti pozitivan kad te zivot ubije u pojam.
Ako si neuk, nemas neko zvanje niti znanje, nisi lijep, niti zgodan. Izgubio si 5 poslova u godini dana. Ili jednostavno nisi sposoban ni za sta. Onda je tesko biti pozitivan.
Kronicno nezaposleni. Takvim ljudima u normalnoj drzavi treba dati neki novac. Barem bonove za hranu. Kao u USA imas food stamps, i slicno.
modem33

#2438 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

dezurni_ucenik wrote:lajavi krelac

Evo recimo ,radim za paltu od te 3000 maraka.Znas sta bih ja radio?Vec bi mislio gdje cu otici na ljetovanje,gdje cu otici za 1.maj,sta cu sebi kupiti,koji grad bih mogao posjetiti,gdje cu se napiti veceras itd.To za supke na poslu,kao sto rekoh,supaka i gnjida svugdje ima,i van posla.Nisam ti upratio druge komentare,ali ocigeldno ne znas kako je biti ocajan i sjeban.Ne znas kako je biti u toj fazi,jednostavno crnilo kod tebe,ubijen u pojam,gledas sve pesimisticno,ebz trunke svijetlosti.Osjecam se da nad mnom stoji ogromni oblak iz kojeg udaraju pljusak i grmljavina,dok su oko mene resetke a u isto vrijeme pored mene ljudi prolaze sretni i veseli.Jel ti poznat taj osjecaj mozda?

Za posao u struci ako vec nemas jake stele,trebaju -stranacka pripadnost, - suska(i to ko u Tesnoj Kozi "Oliver Nedjeljkovic"scena),ili ako si zensko sa problematicnim moralnim gledanjima na svijet - siris noge svom sefu.

Za sta su me poslova izjebali,obecali,i na kraju - NISTA.Nekih scena da ne pisem ovdje,koje su se samo meni mogle desiti (i mozda nekom manjem broju ljudi)...I tad sam sam uvidio ljubomoru kod pojedinih osoba.Tacno sam osjetio dozu zavidnosti u njihovim ocima.Sto je najgore to su bile osobe koje sam smatrao da su mi prijatelji.Ali eto odahnuli su,propalo mi je to sve.Ganjam sada nesto drugo,sto bi moglo uroditi plodom,a na pomen moje struke - povraca mi se.

amiliana,jaranski nesto da ti kazem,mani se ti ovih tema.Jos si ti premlada da bi se sjebavala.Uzivaj u mladosti,uzivaj u zivotu.

Suma sumarum,u ovih 1:45,je opisana nasa stvarnost.

https://www.youtube.com/watch?v=xpxVZvmouXU

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

i lajavi krelac je djelimicno u pravu "ovo oko pritiska zbog konjinja" :D Znam sve o cemu govorite... :thumbup:
modem33

#2439 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

dzemaludin007 wrote:Ma kol'ko imas njih nece iz ljubomore da ti pomogne. Jer jednostavno nece da i tebi bude dobro ili cak bolje nego njemu. :) Mogu oni govoriti sta hoce, pogledacu ovo/ono, pokusacu, a znaj da skoro pa nece ni pokusati. Najbolji drugovi prde o tebi pred nekim, kako bi ga odvratili od tebe, a on da bi ispao dobar i uvukao se u guzicu, da mu pomognu. Ma to je dno. Nisam osjetio na svojoj kozi, ali sam bio prisutan. Ako si u stranci/politici sam sebi si veza, sta ce ti iko. :) Ja nisam u stranci, i to je velika steta, ne interesuje me sve to, racunam da cu se moci iskobeljati bez toga (ili preko nekoga iz stranke - a prvo pitanje njihovo na moju pomoc je bili: "Jesi li u stranci? "), pa vidjecemo. :)

Prvi dio teksta ti je 100% istinit ..... :thumbup:
razonoda

#2440 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

prog321 wrote:
amiliana wrote:Da barem svi mogu misliti pozitivno
Tesko je biti pozitivan kad te zivot ubije u pojam.
Ako si neuk, nemas neko zvanje niti znanje, nisi lijep, niti zgodan. Izgubio si 5 poslova u godini dana. Ili jednostavno nisi sposoban ni za sta. Onda je tesko biti pozitivan.
Kronicno nezaposleni. Takvim ljudima u normalnoj drzavi treba dati neki novac. Barem bonove za hranu. Kao u USA imas food stamps, i slicno.
:sad: jel ovo opis TEBE ili uopsteno?
prog321

#2441 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by prog321 »

Naravno,, opis mene. Svi me znaju da sam negativac. :-D
razonoda

#2442 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

prog321 wrote:Naravno,, opis mene. Svi me znaju da sam negativac. :-D
:-) pa. ako si izgubio 5 poslova, znaci da si 5 dobio, reklo bi se pozitivno? Nisi bas na dnu, trazi , ne gubi nadu. Neznam gdje zivis, ali u usa nemozes naci radnika , katastrofa.Fataj se amerike ako mozes.
prog321

#2443 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by prog321 »

Ma zezam se ba. Ti kao da si pala sa marsa. tsk,,
Radim od svoje 16 godine bez prestanka. :-D
Potočna pastrmka

#2444 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Potočna pastrmka »

Može li se u Bosni sa 650 KM razmišljati dugoročno, tipa djevojka, ženidba, stan, auto, kuća itd. :D

Ili je to dovoljno samo za životarenje, čak iako živiš sa roditeljima i plaćaš dio za kuću (primjer dio za hranu, dio za režije i slično).

Kolika je plata dovoljna da se u Bosni solidno živi ? :-D

Za 4 članu porodicu.
Potočna pastrmka

#2445 Re: Jadi nas nezaposlenih

Nezaposlenima bi preporučio da se strpe do štele. Nek saburaju do štele. :roll: :D

Težak je to period kad od svakoga zavisiš. Svi te je.bu u zdrav mozak i govore ti da si nesposoban, ne znaš, ne trudiš se itd..

A u stvari nije do tebe nego do sistema (sustava). :izet: :-D
razonoda

#2446 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

prog321 wrote:Ma zezam se ba. Ti kao da si pala sa marsa. tsk,,
Radim od svoje 16 godine bez prestanka. :-D
:lol: ma jesil to ti fahroo :-)
Potočna pastrmka

#2447 Re: Jadi nas nezaposlenih

Još jedno pitanje za nezaposlene, šta vi radite po čitav dan, da li se sve svodi na kompjuter, TV, kladionicu, kafić (kafu), čitanje gluposti na netu, ili se ipak nečim konkretnim i korisnim bavite. :roll:
razonoda

#2448 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

Potočna pastrmka wrote:Još jedno pitanje za nezaposlene, šta vi radite po čitav dan, da li se sve svodi na kompjuter, TV, kladionicu, kafić (kafu), čitanje gluposti na netu, ili se ipak nečim konkretnim i korisnim bavite. :roll:
:-) e, sda ces dobiti po nosu :stasreko:
Potočna pastrmka

#2449 Re: Jadi nas nezaposlenih

Ne kontam, ja ozbiljno pitam. Bez zeze. :roll:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2450 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Potočna pastrmka wrote:Može li se u Bosni sa 650 KM razmišljati dugoročno, tipa djevojka, ženidba, stan, auto, kuća itd.
Može ako si bolesno pesimističan ili jednostavno pomalo lud :mrgreen:
Potočna pastrmka wrote:Kolika je plata dovoljna da se u Bosni solidno živi ?

Za 4 članu porodicu.
Po zvaničnoj statistici potrošačka korpa za tročlanu porodicu je dostigla 1800 KM, a to znači hrana, higijena i režije pa ti sad vidi....
Post Reply