Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
perfect_guy

#2426 Re: Liverpool FC

Post by perfect_guy »

Lucazode wrote:Neki link za utakmicu?
http://www.firstrowsports.tv/watch/1006 ... ol-fc.html
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2427 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

Jedina stvar oko koje se ja slažem sa navijačima Liverpoola je da u ovom slučaju nema dovoljno fizičkih dokaza.

Ali FA, iako nije državno pravno tijelo, se, između ostalog, vodi i onim što je jako često u anglosaksonskim pravima, a to je da se sudijama dopušta da budu malo "razigrani" u presudama tj. da presude izvlače često i na osnovu konteksta situacije, a ne samo fizičkih dokaza.

Kontekst ove situacije te Suarezov background je takav da, osim Liverpoolovih navijača, niko ne sumnja da je frajer rekao ono za što ga je Evra optužio, i to neko stavljanje u poziciju vječite žrtve koje vi liverpoolci stalno potencirate je u ovom slučaju patetično. Preozbiljna je ovo stvar da bi ju shvatali tako površno kao što vi činite. Ali nejse..
samo_ti

#2428 Re: Liverpool FC

Post by samo_ti »

neki link, da radi :-D
Baudelaire

#2429 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

odesveuhonduras wrote:Jedina stvar oko koje se ja slažem sa navijačima Liverpoola je da u ovom slučaju nema dovoljno fizičkih dokaza.

Ali FA, iako nije državno pravno tijelo, se, između ostalog, vodi i onim što je jako često u anglosaksonskim pravima, a to je da se sudijama dopušta da budu malo "razigrani" u presudama tj. da presude izvlače često i na osnovu konteksta situacije, a ne samo fizičkih dokaza.

Kontekst ove situacije te Suarezov background je takav da, osim Liverpoolovih navijača, niko ne sumnja da je frajer rekao ono za što ga je Evra optužio, i to neko stavljanje u poziciju vječite žrtve koje vi liverpoolci stalno potencirate je u ovom slučaju patetično. Preozbiljna je ovo stvar da bi ju shvatali tako površno kao što vi činite. Ali nejse..
Bilo bi prihvatljivo i po mom sudu da je igrač kojem je to sve rekao neko od manje eksponiranih tamnoputih fudbalera u negativnom kontekstu. Međutim, kad skontaš da se radi o Evri, koji nije ništa manje sumnnjivog karaktera, onda priča dobije jedan novi oblik.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2430 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

bio bi i meni evra sumnjiv da suarez nije bio blećak pa priznao korištenje riječi "negro" u toj situaciji... nakon toga, sve je dobilo novu dimenziju jer nema šanse da je on to rekao u nekom dobronamjernom smislu kako sad tvrdi. ali nejse, da ne peglamo više, gotova stvar..
vaučer

#2431 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

odesveuhonduras wrote:Jedina stvar oko koje se ja slažem sa navijačima Liverpoola je da u ovom slučaju nema dovoljno fizičkih dokaza.

Ma da, Suarez ima background a Evra koji je već lažno optuživao za rasizam, koji je rijetko viđen prljav i prgav igrač, koji je sabotirao cijelu naciju na Svjetskom prvenstvu nema nikakav background.
Dokaza nema, Evra laže potvrđeno ali bitno je da je Suarez laka meta prema tome je kriv. Nema šta, najlakše je nekom takvom uništiti karijeru za lake bodove.

Liverpool ne glumi žrtvu već se možda naivno nadao da će za ovako tešku osudu možda trebati i kakav dokaz, osim onog da Evra djeluje uvjerljivije na engleskom.
perfect_guy

#2432 Re: Liverpool FC

Post by perfect_guy »

samo_ti wrote:neki link, da radi :-D
vrati se na prethodnu stranu
Baudelaire

#2433 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Samo nek još jednom neko kaže da je ovo najbolji golman u Premiershipu.
ultima_palabra

#2434 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Samo nek još jednom neko kaže da je ovo najbolji golman u Premiershipu.
:!: Upravo to... uvijek se na njega može računati da će napraviti kiks.
vaučer

#2435 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Baudelaire wrote:Samo nek još jednom neko kaže da je ovo najbolji golman u Premiershipu.
Bio nekoliko godina.
Prošle i ove teško.
Baudelaire

#2436 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Imao je on i prije velikih kikseva, a mislim da nije realno porediti ga sa van der Sarom iz dana u Unitedu.
ultima_palabra

#2437 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Imao je on i prije velikih kikseva, a mislim da nije realno porediti ga sa van der Sarom iz dana u Unitedu.
Niti sa Cechom prije povrede glave.
ultima_palabra

#2438 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Je li ovo najgori vezni red koji je Liverpool izveo u zadnjih 40 godina? Henderson, Adam i Spearing, plus Downing i Kuyt po krilima :skoljka:
vaučer

#2439 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ultima_palabra wrote:Je li ovo najgori vezni red koji je Liverpool izveo u zadnjih 40 godina? Henderson, Adam i Spearing, plus Downing i Kuyt po krilima :skoljka:
Znam da je najsporiji sigurno.
missko

#2440 Re: Liverpool FC

Post by missko »

vaučer wrote:
ultima_palabra wrote:Je li ovo najgori vezni red koji je Liverpool izveo u zadnjih 40 godina? Henderson, Adam i Spearing, plus Downing i Kuyt po krilima :skoljka:
Znam da je najsporiji sigurno.
Ljudi moji veze im po imenima izgleda lose al na terenu su brzi i igraju one touch fudbal, samo sto nema ko zabit kao i do sada. Liverpul ih je razvalio na njihovom terenu i ima i posjed i igru ali ima i De Geainog idola na golu :lol: :lol:
ultima_palabra

#2441 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Ma igraju one-touch 10 minuta, pa 20 minuta nabijaju lopte na Carrolla... sad ćemo vidjeti sa Gerrardom i Bellamyjem kako to izgleda.
Baudelaire

#2442 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Jebo li vas Martin Škrtel. Sad će Džekson da mu prospe zube. Pizda lažljiva. :x
Lucas Leiva

#2443 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Dzordan Henderson - za njega se ne zna nikada koju poziciju igra, fudbalski univerzalac!!!
Njegov zadatak je da pogledom cirkulise protok lopte kroz sredinu terena!
rodjendabudemšonjo

#2444 Re: Liverpool FC

Post by rodjendabudemšonjo »

Lucas Leiva wrote:Dzordan Henderson - za njega se ne zna nikada koju poziciju igra, fudbalski univerzalac!!!
Njegov zadatak je da pogledom cirkulise protok lopte kroz sredinu terena!
cisti genije, doduse kao da se od igraca kojeg se plati oko 20 milki ocekuje nesto vise :-)
Lucas Leiva

#2445 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Podsjeca me na princa na bijelom konju... tako i igra fudbal, krajnje njezno!!!
Sta je 20 miliona za princa koji igra sa takvom lakocom!
BHF_Manijak

#2446 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Zar je Reina ikad i mogao u kontekst "najboljeg golmana 'necega' "??? :lol: Frajer je sklon kiksevima samo tako, kad se samo sjetim one tekme u Ligi sampiona sa Chelseam kad je Pool ganjo minus iz prve tekme sa Anfielda, povede Liverpool 0:2 cini mi se, sve dobro ide i onda Reina prima kretenski gol sa pola metra! :roll:
alenthekiller

#2447 Re: Liverpool FC

Post by alenthekiller »

BHF_Manijak wrote:Zar je Reina ikad i mogao u kontekst "najboljeg golmana 'necega' "??? :lol: Frajer je sklon kiksevima samo tako, kad se samo sjetim one tekme u Ligi sampiona sa Chelseam kad je Pool ganjo minus iz prve tekme sa Anfielda, povede Liverpool 0:2 cini mi se, sve dobro ide i onda Reina prima kretenski gol sa pola metra! :roll:
A ti bi volio onda da Bartez brani u Liverpoolu? :D
vaučer

#2448 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Rezultat nije baš potpun odraz stanja na terenu, ali City je komotno zaslužio pobjedu jer da su igrali do jutra Liverpool ne bi zabio gol. Vrlo otužno izgledaju ona nabijanja na još otužnijeg Carrolla, nemaštovito, limitirano i pročitano.

Sve u svemu Dalglish će trebati dobro upregnuti ovu ekipu da izmuze četvrto mjesto i na ljeto snositi odgovornost za novac bačen u vjetar ako ne uspije.
BHF_Manijak

#2449 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

alenthekiller wrote:
BHF_Manijak wrote:Zar je Reina ikad i mogao u kontekst "najboljeg golmana 'necega' "??? :lol: Frajer je sklon kiksevima samo tako, kad se samo sjetim one tekme u Ligi sampiona sa Chelseam kad je Pool ganjo minus iz prve tekme sa Anfielda, povede Liverpool 0:2 cini mi se, sve dobro ide i onda Reina prima kretenski gol sa pola metra! :roll:
A ti bi volio onda da Bartez brani u Liverpoolu? :D
Pa bar solidan golman da je! :mrgreen: Nikad nisam volio takve ni igrace ni golmane, ovamo vadi nakve nemoguce lafo situacije al' zato prima pacerski gol kakvog bi se i amater postidio, jednostavno meni licno je bitnija konstantnost tj kod golmana da brani ono sto se branit moze, a za te neke "nemoguce situacije" neka ne mari, nego da skida 5 situacija 1 na 1 a onda prima gol sa 30 metara...
Baudelaire

#2450 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

vaučer wrote:Rezultat nije baš potpun odraz stanja na terenu, ali City je komotno zaslužio pobjedu jer da su igrali do jutra Liverpool ne bi zabio gol. Vrlo otužno izgledaju ona nabijanja na još otužnijeg Carrolla, nemaštovito, limitirano i pročitano.

Sve u svemu Dalglish će trebati dobro upregnuti ovu ekipu da izmuze četvrto mjesto i na ljeto snositi odgovornost za novac bačen u vjetar ako ne uspije.
Ja nešto kontam da Liverpool ima kakve - takve šanse, jer Arsenal i Chelsea trenutno igraju gore od njih.
Post Reply