hrvatska-more

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2426 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

sandokann wrote:
Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.
Nije istina druze to je tako ako ides u turisticke resorte. Ja sam imao debelu cast da se rukujem sa Castrom! Imam sliku i sve i kad to na Kubi pokazem imam predsjednicki popust u svakom pogledu :gunjastajl:
Alfons Kauders

#2427 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Zviz wrote:
sandokann wrote:
Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.
Nije istina druze to je tako ako ides u turisticke resorte. Ja sam imao debelu cast da se rukujem sa Castrom! Imam sliku i sve i kad to na Kubi pokazem imam predsjednicki popust u svakom pogledu :gunjastajl:
svalercino, tako se znaci ganjaju cestite pionirke i omladinke na karibima... :D
doktor78

#2428 Re: hrvatska-more

Post by doktor78 »

Ovdje su se vec pocele bombe bacat... :mrgreen: Imam i ja sliku sa Che Guevarom :mrgreen:
Zviz

#2429 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Alfons Kauders wrote:
Zviz wrote:
sandokann wrote:
svalercino, tako se znaci ganjaju cestite pionirke i omladinke na karibima... :D

Kuba i te druge otok drzave su zakon. Dusu dalo da otkacis mozak od svakakvog stresa i gluparija. Poneses nekih suvernira da dadnes nekome kao hvala. Ljudi te cijene. Smotas jednu havanu. Malo ruma i leda. Nabijes sesir. Noge podignes na drugu stolicu - pokoju rijec spanskog naucis. Tacno places kad ides kuci.
detroit-mercy

#2430 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

sandokann wrote:
detroit-mercy wrote:
sandokann wrote:
Jedno je cijena luksuznog smjestaja u hotelu, a sasvim drugo cijenovnik u kaficima, restoranima...
Isti kurac :D , ljudi ti prodaju ambijent. Sto je u Rajvusa kafa u centru u nekim lokalima i po 4-5 maraka a u Kaknju 1 ili 1.5km.
Dubrovnik i S. Stefan su vazada bili nesto drugo i tako ce uvijek biti.
Primjer ti je malo bi se reklo nigdje veze. Mogu ti ja dati primjer restorana u Detroitu u kome je casica konjaka oko $70 a u tom kraju zive ljudi da ih naopako istreses ne bi kod deset njih skupio $70 cash love :D . Opet ponavljam, Dubrovnik je ime, ma sta to znacilo i u cijenu svega i svacega ulazi i to ime. Da nije tako ne bi cijene nekretnina u Dubroniku bile takve kakve jesu. Isto tako kao sto cim malo mrdnes iza zidina do Cavtata cijene su 4 puta nize. A kafa ista, ista voda, isti aparat, isti zrak dises, vjerovatno sjedis na istim stolicama :D . Ne znam sta ste se dohvatiti Dubrovnika koji u principu ne bi trebao biti mjerilo hrvatskog turizma, kao sto ni S. Stefan nije mjerilo crnogorskog turizma. Takve pojave u statistici obicno zovu outlier-i :D .
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2431 Re: hrvatska-more

Post by Truba »

ja kad god sačuvam te račune izblijede nakon nekog vremena pa se ne vide
a zaboravim uslikati :D
mrAdil

#2432 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Turisti svih boja imaju zadatak da Hrvatsku spasu od BAKROTA.
Zviz

#2433 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

detroit-mercy wrote:
Primjer ti je malo bi se reklo nigdje veze. Mogu ti ja dati primjer restorana u Detroitu u kome je casica konjaka oko $70 a u tom kraju zive ljudi da ih naopako istreses ne bi kod deset njih skupio $70 cash love :D . .[/quote]

E jes i taj na pravom cosku otvorio birtiju gdje nudi konjak za $70 :D :D :D :D koja faca - To ti ga dodje da u Sarajevu otvoris nesto par excellence nabijes cijene do Jupirera i onda sam sve popijes od dosade :D
Tomo82

#2434 Re: hrvatska-more

Post by Tomo82 »

A jeste ko djeca. Pio sam kavu u ulici do straduna, 10 kn (kao u Zg).
Jel problem, ako sumnjaš da će te oderat, pogledat cjenik prije no što naručiš. Jebote svima treba dadilja ako vas tako deru. Jel razmišljaju ti ljudi uopće svojom glavom?

BTW Dubrovnik je pun ko šipak, svi idi stopama Imp-a, Cersei i ekipe, ova stajala ovdje, ovo se ovdje snimalo, ko sekta su.
doktor78

#2435 Re: hrvatska-more

Post by doktor78 »

Tomo82 wrote:A jeste ko djeca. Pio sam kavu u ulici do straduna, 10 kn (kao u Zg).
Jel problem, ako sumnjaš da će te oderat, pogledat cjenik prije no što naručiš. Jebote svima treba dadilja ako vas tako deru. Jel razmišljaju ti ljudi uopće svojom glavom?
Zato ja najvise volim restorane u kojima na ulazu stoji istaknut meni sa ponudom pica i jela i sa cijenama. Pa, ko voli, nek izvoli...
Tomo82

#2436 Re: hrvatska-more

Post by Tomo82 »

[/quote]
Zato ja najvise volim restorane u kojima na ulazu stoji istaknut meni sa ponudom pica i jela i sa cijenama. Pa, ko voli, nek izvoli...[/quote]

Živim u Splitu pola godine, i većina restorana ima taj sistem. U kvartu gdje živim ima hrpa finih restorana, u svaki sam škicnuo taj meni koji je na ulazu. Meni preskupo, al jebiga, cijelo ljeto puni. I onda čitam tripadvisor i komentari da je "reasonably priced". Jebiga, nije za šljakere oborita riba, šta ćeš.
Havatar

#2437 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Tomo82 wrote:A jeste ko djeca. Pio sam kavu u ulici do straduna, 10 kn (kao u Zg).

BTW Dubrovnik je pun ko šipak, svi idi stopama Imp-a, Cersei i ekipe, ova stajala ovdje, ovo se ovdje snimalo, ko sekta su.
Da si pio kahvu ili kafu vise bi te kostalo..
Tomo82

#2438 Re: hrvatska-more

Post by Tomo82 »

Je, mrze te, get over it.
Zviz

#2439 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Bergen Norveska - lokacija: nije daleko od sjevernog pola.

Image

2 Slanina/sir hamburgera
1 Vegetarian salata
1 Domaci hamburger
1 Pepsi max
1 Pivo
1 Casa vinoa (ako se nevaram)

831 nkr (to je skoro isto 831 kuna)

I jos pise na drnu racuna dobrodosli nam nazad :D :D :D Koje face :lol: :lol: :gunjastajl:
detroit-mercy

#2440 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

Zviz wrote:Bergen Norveska - lokacija: nije daleko od sjevernog pola.

Image

2 Slanina/sir hamburgera
1 Vegetarian salata
1 Domaci hamburger
1 Pepsi max
1 Pivo
1 Casa vinoa (ako se nevaram)

831 nkr (to je skoro isto 831 kuna)

I jos pise na drnu racuna dobrodosli nam nazad :D :D :D Koje face :lol: :lol: :gunjastajl:
Btw, a sta radis ti sa tim racunima pa ih stalno slikas i pokazujes ovdje :D , odnosno sta bi ti racuni trebali da pokazu, gubim poentu pomalo :D .
It_is_a_Leclerc

#2441 Re: hrvatska-more

Post by It_is_a_Leclerc »

Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..

Ljudi, mi nešto moramo jesti, a daleko nam je jeftinije kupiti u marketu nego "zaleći" za 200km.
detroit-mercy

#2442 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

Zviz wrote:
detroit-mercy wrote:
Primjer ti je malo bi se reklo nigdje veze. Mogu ti ja dati primjer restorana u Detroitu u kome je casica konjaka oko $70 a u tom kraju zive ljudi da ih naopako istreses ne bi kod deset njih skupio $70 cash love :D . .
E jes i taj na pravom cosku otvorio birtiju gdje nudi konjak za $70 :D :D :D :D koja faca - To ti ga dodje da u Sarajevu otvoris nesto par excellence nabijes cijene do Jupirera i onda sam sve popijes od dosade :D[/quote]
Taj restoran je tu vec nekih 50-60 godina i ima ime i tradiciju u medjuvremenu populacija se je promijenila ali ta populacija from the hood i ne dolazi tu ionako :D .
madner

#2443 Re: hrvatska-more

Post by madner »

To ono, ulaz je slobodan, izlaz ne bas. :D
mrAdil

#2444 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

detroit-mercy wrote: Taj restoran je tu vec nekih 50-60 godina i ima ime i tradiciju u medjuvremenu populacija se je promijenila ali ta populacija from the hood i ne dolazi tu ionako :D .
Ja cuo da je Detriot BANKROT City. Isto ono sto ceka hr.
detroit-mercy

#2445 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..

Ljudi, mi nešto moramo jesti, a daleko nam je jeftinije kupiti u marketu nego "zaleći" za 200km.
Tu si u pravu, jer mediji malo prenapuhavaju situaciju. Odes na Floridu, jebe se njih hoces ici u Little Cesar's i naruciti picu od $5 da se cijela familija najede ili ides u restoran kome radi jedan od onih celebrity kuhara dje ti oci ispadnu kada ti donesu racun :D . Bitno je da za svakoga ima ponuda, i za onog ko hoce da potrosi $20 danas za hranu i pice i za onog ko ostavi $200 samo za jedan obrok :D .
mrAdil

#2446 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..

U Ulcinju hadzija za trecinu love u odnosu za hr.
detroit-mercy

#2447 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

mrAdil wrote:
detroit-mercy wrote: Taj restoran je tu vec nekih 50-60 godina i ima ime i tradiciju u medjuvremenu populacija se je promijenila ali ta populacija from the hood i ne dolazi tu ionako :D .
Ja cuo da je Detriot BANKROT City. Isto ono sto ceka hr.
Ja i, sta je poenta :D .
detroit-mercy

#2448 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

mrAdil wrote:

U Ulcinju hadzija za trecinu love u odnosu za hr.
Ako je bolje u Ulcinju onda ides u Ulcinj za svoje par mozes da ides gdje hoces. Koliko ja vidim, ovo je slobodan svijet, niko nikog ne tjera da ide nigdje. Raja kuka na Hrvatsku, skupo, ako je skupo nemoj ici ima Crna Gora ima Jablanicko, ima Bugarska ili gdje je vec jeftinije.
Critty Bo

#2449 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

Došla sa Pelješca prije par dana, cijene sasvim pristojne, bar na mjestima gdje sam ja bila, jeftinije i pristupačnije od Makarske rivijere, a o ljudima da ne pričam.
Pismonosa

#2450 Re: hrvatska-more

Post by Pismonosa »

Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan :lol: :lol: I to je razlog zbog kojeg bi neko kao trebalo da donese odluku gdje će na odmor. Da te ujutro budi ezan. Tako i jest, jebo more i odmor na kojem nema mevluda, teravija, ezana, efendija, pekara Bosna itd. :D :D Taman posla da još čujem neko zvono sa crkve. A oko mene da šetaju kjafiri. Gluho bilo :lol:
Post Reply