Nije istina druze to je tako ako ides u turisticke resorte. Ja sam imao debelu cast da se rukujem sa Castrom! Imam sliku i sve i kad to na Kubi pokazem imam predsjednicki popust u svakom pogledusandokann wrote:
Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.
hrvatska-more
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2426 Re: hrvatska-more
- Alfons Kauders
#2427 Re: hrvatska-more
svalercino, tako se znaci ganjaju cestite pionirke i omladinke na karibima...Zviz wrote:Nije istina druze to je tako ako ides u turisticke resorte. Ja sam imao debelu cast da se rukujem sa Castrom! Imam sliku i sve i kad to na Kubi pokazem imam predsjednicki popust u svakom pogledusandokann wrote:
Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.
-
doktor78
#2428 Re: hrvatska-more
Ovdje su se vec pocele bombe bacat...
Imam i ja sliku sa Che Guevarom 
- Zviz
#2429 Re: hrvatska-more
Alfons Kauders wrote:svalercino, tako se znaci ganjaju cestite pionirke i omladinke na karibima...Zviz wrote:Nije istina druze to je tako ako ides u turisticke resorte. Ja sam imao debelu cast da se rukujem sa Castrom! Imam sliku i sve i kad to na Kubi pokazem imam predsjednicki popust u svakom pogledusandokann wrote:
Kuba i te druge otok drzave su zakon. Dusu dalo da otkacis mozak od svakakvog stresa i gluparija. Poneses nekih suvernira da dadnes nekome kao hvala. Ljudi te cijene. Smotas jednu havanu. Malo ruma i leda. Nabijes sesir. Noge podignes na drugu stolicu - pokoju rijec spanskog naucis. Tacno places kad ides kuci.
-
detroit-mercy
#2430 Re: hrvatska-more
Primjer ti je malo bi se reklo nigdje veze. Mogu ti ja dati primjer restorana u Detroitu u kome je casica konjaka oko $70 a u tom kraju zive ljudi da ih naopako istreses ne bi kod deset njih skupio $70 cash lovesandokann wrote:Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.detroit-mercy wrote:Isti kuracsandokann wrote:
Jedno je cijena luksuznog smjestaja u hotelu, a sasvim drugo cijenovnik u kaficima, restoranima..., ljudi ti prodaju ambijent. Sto je u Rajvusa kafa u centru u nekim lokalima i po 4-5 maraka a u Kaknju 1 ili 1.5km.
Dubrovnik i S. Stefan su vazada bili nesto drugo i tako ce uvijek biti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2431 Re: hrvatska-more
ja kad god sačuvam te račune izblijede nakon nekog vremena pa se ne vide
a zaboravim uslikati
a zaboravim uslikati
-
mrAdil
#2432 Re: hrvatska-more
Turisti svih boja imaju zadatak da Hrvatsku spasu od BAKROTA.
- Zviz
#2433 Re: hrvatska-more
Primjer ti je malo bi se reklo nigdje veze. Mogu ti ja dati primjer restorana u Detroitu u kome je casica konjaka oko $70 a u tom kraju zive ljudi da ih naopako istreses ne bi kod deset njih skupio $70 cash lovedetroit-mercy wrote:
E jes i taj na pravom cosku otvorio birtiju gdje nudi konjak za $70
-
Tomo82
#2434 Re: hrvatska-more
A jeste ko djeca. Pio sam kavu u ulici do straduna, 10 kn (kao u Zg).
Jel problem, ako sumnjaš da će te oderat, pogledat cjenik prije no što naručiš. Jebote svima treba dadilja ako vas tako deru. Jel razmišljaju ti ljudi uopće svojom glavom?
BTW Dubrovnik je pun ko šipak, svi idi stopama Imp-a, Cersei i ekipe, ova stajala ovdje, ovo se ovdje snimalo, ko sekta su.
Jel problem, ako sumnjaš da će te oderat, pogledat cjenik prije no što naručiš. Jebote svima treba dadilja ako vas tako deru. Jel razmišljaju ti ljudi uopće svojom glavom?
BTW Dubrovnik je pun ko šipak, svi idi stopama Imp-a, Cersei i ekipe, ova stajala ovdje, ovo se ovdje snimalo, ko sekta su.
-
doktor78
#2435 Re: hrvatska-more
Zato ja najvise volim restorane u kojima na ulazu stoji istaknut meni sa ponudom pica i jela i sa cijenama. Pa, ko voli, nek izvoli...Tomo82 wrote:A jeste ko djeca. Pio sam kavu u ulici do straduna, 10 kn (kao u Zg).
-
Tomo82
#2436 Re: hrvatska-more
[/quote]
Zato ja najvise volim restorane u kojima na ulazu stoji istaknut meni sa ponudom pica i jela i sa cijenama. Pa, ko voli, nek izvoli...[/quote]
Živim u Splitu pola godine, i većina restorana ima taj sistem. U kvartu gdje živim ima hrpa finih restorana, u svaki sam škicnuo taj meni koji je na ulazu. Meni preskupo, al jebiga, cijelo ljeto puni. I onda čitam tripadvisor i komentari da je "reasonably priced". Jebiga, nije za šljakere oborita riba, šta ćeš.
Zato ja najvise volim restorane u kojima na ulazu stoji istaknut meni sa ponudom pica i jela i sa cijenama. Pa, ko voli, nek izvoli...[/quote]
Živim u Splitu pola godine, i većina restorana ima taj sistem. U kvartu gdje živim ima hrpa finih restorana, u svaki sam škicnuo taj meni koji je na ulazu. Meni preskupo, al jebiga, cijelo ljeto puni. I onda čitam tripadvisor i komentari da je "reasonably priced". Jebiga, nije za šljakere oborita riba, šta ćeš.
- Havatar
#2437 Re: hrvatska-more
Da si pio kahvu ili kafu vise bi te kostalo..Tomo82 wrote:A jeste ko djeca. Pio sam kavu u ulici do straduna, 10 kn (kao u Zg).
- Zviz
#2439 Re: hrvatska-more
Bergen Norveska - lokacija: nije daleko od sjevernog pola.

2 Slanina/sir hamburgera
1 Vegetarian salata
1 Domaci hamburger
1 Pepsi max
1 Pivo
1 Casa vinoa (ako se nevaram)
831 nkr (to je skoro isto 831 kuna)
I jos pise na drnu racuna dobrodosli nam nazad
Koje face

2 Slanina/sir hamburgera
1 Vegetarian salata
1 Domaci hamburger
1 Pepsi max
1 Pivo
I jos pise na drnu racuna dobrodosli nam nazad
-
detroit-mercy
#2440 Re: hrvatska-more
Btw, a sta radis ti sa tim racunima pa ih stalno slikas i pokazujes ovdjeZviz wrote:Bergen Norveska - lokacija: nije daleko od sjevernog pola.
2 Slanina/sir hamburgera
1 Vegetarian salata
1 Domaci hamburger
1 Pepsi max
1 Pivo
I jos pise na drnu racuna dobrodosli nam nazad![]()
![]()
Koje face
![]()
![]()
- It_is_a_Leclerc
#2441 Re: hrvatska-more
Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..
Ljudi, mi nešto moramo jesti, a daleko nam je jeftinije kupiti u marketu nego "zaleći" za 200km.
Ljudi, mi nešto moramo jesti, a daleko nam je jeftinije kupiti u marketu nego "zaleći" za 200km.
-
detroit-mercy
#2442 Re: hrvatska-more
E jes i taj na pravom cosku otvorio birtiju gdje nudi konjak za $70Zviz wrote:Primjer ti je malo bi se reklo nigdje veze. Mogu ti ja dati primjer restorana u Detroitu u kome je casica konjaka oko $70 a u tom kraju zive ljudi da ih naopako istreses ne bi kod deset njih skupio $70 cash lovedetroit-mercy wrote:
Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.. .
Taj restoran je tu vec nekih 50-60 godina i ima ime i tradiciju u medjuvremenu populacija se je promijenila ali ta populacija from the hood i ne dolazi tu ionako
- madner
#2443 Re: hrvatska-more
To ono, ulaz je slobodan, izlaz ne bas. 
-
mrAdil
#2444 Re: hrvatska-more
Ja cuo da je Detriot BANKROT City. Isto ono sto ceka hr.detroit-mercy wrote: Taj restoran je tu vec nekih 50-60 godina i ima ime i tradiciju u medjuvremenu populacija se je promijenila ali ta populacija from the hood i ne dolazi tu ionako.
-
detroit-mercy
#2445 Re: hrvatska-more
Tu si u pravu, jer mediji malo prenapuhavaju situaciju. Odes na Floridu, jebe se njih hoces ici u Little Cesar's i naruciti picu od $5 da se cijela familija najede ili ides u restoran kome radi jedan od onih celebrity kuhara dje ti oci ispadnu kada ti donesu racunIt_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..
-
mrAdil
#2446 Re: hrvatska-more
U Ulcinju hadzija za trecinu love u odnosu za hr.It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..
-
detroit-mercy
#2447 Re: hrvatska-more
Ja i, sta je poentamrAdil wrote:Ja cuo da je Detriot BANKROT City. Isto ono sto ceka hr.detroit-mercy wrote: Taj restoran je tu vec nekih 50-60 godina i ima ime i tradiciju u medjuvremenu populacija se je promijenila ali ta populacija from the hood i ne dolazi tu ionako.
-
detroit-mercy
#2448 Re: hrvatska-more
Ako je bolje u Ulcinju onda ides u Ulcinj za svoje par mozes da ides gdje hoces. Koliko ja vidim, ovo je slobodan svijet, niko nikog ne tjera da ide nigdje. Raja kuka na Hrvatsku, skupo, ako je skupo nemoj ici ima Crna Gora ima Jablanicko, ima Bugarska ili gdje je vec jeftinije.mrAdil wrote:U Ulcinju hadzija za trecinu love u odnosu za hr.It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..
- Critty Bo
#2449 Re: hrvatska-more
Došla sa Pelješca prije par dana, cijene sasvim pristojne, bar na mjestima gdje sam ja bila, jeftinije i pristupačnije od Makarske rivijere, a o ljudima da ne pričam.
- Pismonosa
#2450 Re: hrvatska-more
Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan
I to je razlog zbog kojeg bi neko kao trebalo da donese odluku gdje će na odmor. Da te ujutro budi ezan. Tako i jest, jebo more i odmor na kojem nema mevluda, teravija, ezana, efendija, pekara Bosna itd.
Taman posla da još čujem neko zvono sa crkve. A oko mene da šetaju kjafiri. Gluho bilo