Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
seln

#2426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Katamaran_Sa wrote:
didžej wrote: sto onda s dodikom sjedi i pije?
sta je alternativa?
daj onda nek objavi ratno stanje, proglasi mobilizaciju, podijeli oruzje i da krenemo.
Ili neka suti, ova njegova partiotska preseravanja nikome ne pomazu
Tako je, patriotizam je preseravanje.
Trebamo idajnika tipa Alija.
cyprus

#2427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Da, patriotizam na Balkanu jeste preseravanje! I ja sam se smatrao patriotom, sve dok mi nisu zgadili taj pojam, kad sam vidio šta se sve smatra patriotizmom i ko se sve smatra patriotom...
Last edited by cyprus on 12/04/2013 12:09, edited 1 time in total.
seln

#2428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

frljoka wrote:ja bi radije glasao za Dodika nego za ovog nestabilnog i nesposobnog.

.
Pa i glasao si za Dodika.
seln

#2429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

_Reds_ wrote:
Diplomatija je postojala i u najzescim ratovima.
Super. Zasto onda Nikolic ne dodje nama na noge?
Asamoah Gyan

#2430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Asamoah Gyan »

cyprus wrote:Da, patriotizam na Balkanu jeste preseravanje!
Mali, ne zajebavaj se sa kostima hiljada onih koji položiše živote da bi ti i tebi slični danas srali po tastaturama
seln

#2431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

_Reds_ wrote:
heckler wrote:
travnik wrote:ŽK i DF na prvim izborima prolaze veoma dobro. Razlog? Isti kao i kod popularnosti ŽK, populizam koji ne donosi ništa dobro građanima BiH. Nakon toga, vjerojatno će uslijediti pad. Realno, ŽK u 7 godina kao član PBiH nije ima niti jedan jedini kvalitetan diplomatski potez, a zna se da je diplomacija ključna ovlast koju ima PBiH. U tom periodu, ne da je trebao imati jednu kvalitetnu diplomatsku inicijativu, već na desetine. Ostao je na funkciji zahvaljujući ulizivanju raji i iracionalnom populizmu. Kao što rekoh ranije, nešto slično kao i Mile i Soko.

Navedi "jedan jedini kvalitatan diplomatski potez" koji je bilo koji od clanova predsjednistva povukao od dejtona ovamo da vidimo te parametre i gdje je ljestvica postavljena pa da znamo svi koliko je podbacio :-)
Ti si ko dijete u školi.

Znas ono dijete dobije lošu ocjenu u školi, i onda on traži kako da se opravda roditeljima. Pa mama, nisam ja kriv, pola razreda je dobilo jedinice.
Ne pola...citav razred. Dakle, s kojim odlikasem ga poredis?
cyprus

#2432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Asamoah Gyan wrote:
cyprus wrote:Da, patriotizam na Balkanu jeste preseravanje!
Mali, ne zajebavaj se sa kostima hiljada onih koji položiše živote da bi ti i tebi slični danas srali po tastaturama
Ma bravo za argument, ali ta manipulacija mrtvima ti neće pomoći u diskusiji sa mnom...
seln

#2433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

dustaban wrote: I prestanite, molim vas, vrijedjati one koji vam (za razliku od Komsica) ne podilaze vec vam govore istinu.
Sto nam to ne rece '92, da ne ginemo bezze?
seln

#2434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Black swan wrote:demonska fronta malog đokice
papka iz nebodera
koji bi bio mali kafanski općinski vijećnik da nije na krilima SDPa postao popularan diljem BiH
da mu nije supruge i populističkog mentaliteta ne bi nikad bio poznatiji dalje od svojih plavih nebodera

nadam se da će mu stranka propast :D

umjesto da se u SDPu bori svim statuskim mogućnostima on u duhu današnje generacije radi ono što najbolje zna
osniva nešto novo... nrpovjereno
napuštajući tradiciju i dojučerašnje kolege

znam da je bolje biti prvi u alpama nego drugi u rimu ali eto... da ga oće naguziti :D
Sta je, jel i tebe majorizirao? :D
seln

#2435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

didžej wrote:bilo bi lijepo cuti sta sarajevski hrvati misle o komsicu?
Jebe mi se.
Isto kao i za misljenje SDA-ovaca, SDP-ovaca a posebni mikrona...ovaj, NS-ovaca.
seln

#2436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

didžej wrote:ja sam pitao jer sam misljenja da sarajevski hrvati nisu nikad bili odusevljeni komsicem, bar ovi sto ih ja znam, a sto je @boris_nsa dijelom i potvrdio.
I to ce pomoci NS...kako? :-)
Asamoah Gyan

#2437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Asamoah Gyan »

didžej wrote:ja sam pitao jer sam misljenja da sarajevski hrvati nisu nikad bili odusevljeni komsicem, bar ovi sto ih ja znam, a sto je @boris_nsa dijelom i potvrdio.
Ma koga bolan ti paljaninu znaš :lol: :lol:

Alfons Kauders wrote:
TheWatcher wrote:
nisam hrvat ali daj mi jedan razlog zasto bi katolici u sarajevu (pa i u cijeloj federaciji) bili zadovoljni sa komsicem,jeli mozda nesta uradio za njih konkretno :?:
Da.

Za razliku od Covica... Koji svaki dan uradi nesto konkretno za svoj narod... Npr. ode na proslavu godisnjice RS, da im cestita sto su protjerali sve Hrvate iz Posavine i BL.
:thumbup:
Alfons Kauders

#2438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

newuht78234t wrote:upoznajte svog neprijatelja tako da ih možeš ubiti bolje, to radi željko komšić dok u pozadini munja munjevito radi na hapšenju sda narko kartela
Kako ti vise ne dosadi u picku materinu...
didžej

#2439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by didžej »

Asamoah Gyan wrote:
Ma koga bolan ti paljaninu znaš :lol: :lol:
:roll:
Last edited by didžej on 12/04/2013 13:15, edited 1 time in total.
pemanapemani

#2440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Šta je uradio Komšić na mjestu člana predsjedništva?

Prvi mandat na nenadležnoj funkciji člana predsjedništva proveo je u klasičnom "pripremanju terena" za dolazak SDP-a na vlast. Malo je švrljao po Afganistanu, pomogao u porodu, branio integritet BiH (što su neki predstavili kao jalijaški i populistički nastup i od tada je Željko mali tupko). Uglavnom, uradio je solidan posao s obzirom na okolnosti. Naravno, tu su bili vazda majorizirani i ugroženi HDZ-ovi, ali i ostale stranke sa hrvatskim predznakom, koji su non stop kukumakali o legitimitetu.
Onda dolazi vladavina SDP-a. Podržava koaliciju sa SDA, podržava koaliciju na državnom nivou sa HDZ-ovima, podržava i saradnju sa SBB-om. Na kraju je sve puklo kada su Lagumdžija i ekipa oko njega totalno izgubili kompas i otvoreno počeli raditi na štetu države, a na kraju će se pokazati da je sve bilo iz ličnih i bolesno egoističnih interesa.
Kako se on mogao izboriti u okruženju gdje ga je podržavalo dvoje ljudi u GO SDP (Slobodan Popović i još neko)?
Jebi ga, treba biti realan i uzeti u obzir čitavu situaciju njegove "vladavine", a ne stalno biflati dvije tri iste rečenice.
Priče o tome kako je on priglupi jalijaš koji je preko ženinog identiteta (zamisli jebenog mozga koji smišlja takve konstrukcije) došao do fotelje. Zar bi glupan bio ambasador u Srbiji i Crnoj Gori za vrijeme kada je tamo bio divlji zapad, bio načelnik općine u dva mandata?

Nemam iluziju da je Komšić Mesija, ali je trenutno najbolji od ponuđenih.
travnik

#2441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Alfons Kauders wrote:
TheWatcher wrote:
nisam hrvat ali daj mi jedan razlog zasto bi katolici u sarajevu (pa i u cijeloj federaciji) bili zadovoljni sa komsicem,jeli mozda nesta uradio za njih konkretno :?:
Da.

Za razliku od Covica... Koji svaki dan uradi nesto konkretno za svoj narod... Npr. ode na proslavu godisnjice RS, da im cestita sto su protjerali sve Hrvate iz Posavine i BL.
To ti za većinu Hrvata koji danas žive u BiH nije nikakvo opravdanje. Zašto? Zato što je u najmanju ruku jednak broj Hrvata napustio teritorij pod kontrolom ABiH, kao i pod kontrolom VRS. Da se razumijemo, ne izjednačavam te dvije vojske, već ti govorim o načinu razmišljanja prosječnog Hrvata. Da li je ono ispravno ili ne, to je druga stvar, ali je činjenica, koliko se god to nekom sviđalo.

Realno, ni Čović, a ni Komšić, u politici nisu uradili ništa konkretno ni za Hrvate, a ni za BiH. I jedan i drugi dobivaju glasove na populizmu. Čović uzima glasove na budalaštinama o trećem entitetu i tako dobiva potporu znatnog dijela Hrvata koji su nezadovoljni statusom svoga naroda u BiH. Komšić uzima glasove na ulizivanju raji i šupljiranju o patriotizmu.

Čović je bio i član PBiH, i član Vlade i zastupnik. Što je uradio konkretno za običnog čovjeka? Ništa. Trebao bi imati na desetine kvalitetnih poteza, a on nema niti jedan. Komšić je već sedam godina u PBiH? Što je uradio u diplomaciji koja je ključna ovlast kojom raspolaže PBiH? Ništa. Trebao bi imati najmanje 20-ak kvalitetnih inicijativa, a on ima jednak broj inicijativa kao neki član predsjedništva udruge seljaka ili pčelara, odnosno ni jednu. Sramota!

Žalosno je kako likovi poput njih dvojice olako dobivaju glasove. Jedan (Čović) lopov i beskičmenjak, a drugi (Komšić) poltron i nesposoban.
Alfons Kauders

#2442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

travnik wrote:
To ti za većinu Hrvata koji danas žive u BiH nije nikakvo opravdanje. Zašto? Zato što je u najmanju ruku jednak broj Hrvata napustio teritorij pod kontrolom ABiH, kao i pod kontrolom VRS. Da se razumijemo, ne izjednačavam te dvije vojske, već ti govorim o načinu razmišljanja prosječnog Hrvata. Da li je ono ispravno ili ne, to je druga stvar, ali je činjenica, koliko se god to nekom sviđalo.

Realno, ni Čović, a ni Komšić, u politici nisu uradili ništa konkretno ni za Hrvate, a ni za BiH. I jedan i drugi dobivaju glasove na populizmu. Čović uzima glasove na budalaštinama o trećem entitetu i tako dobiva potporu znatnog dijela Hrvata koji su nezadovoljni statusom svoga naroda u BiH. Komšić uzima glasove na ulizivanju raji i šupljiranju o patriotizmu.

Čović je bio i član PBiH, i član Vlade i zastupnik. Što je uradio konkretno za običnog čovjeka? Ništa. Trebao bi imati na desetine kvalitetnih poteza, a on nema niti jedan. Komšić je već sedam godina u PBiH? Što je uradio u diplomaciji koja je ključna ovlast kojom raspolaže PBiH? Ništa. Trebao bi imati najmanje 20-ak kvalitetnih inicijativa, a on ima jednak broj inicijativa kao neki član predsjedništva udruge seljaka ili pčelara, odnosno ni jednu. Sramota!

Žalosno je kako likovi poput njih dvojice olako dobivaju glasove. Jedan (Čović) lopov i beskičmenjak, a drugi (Komšić) poltron i nesposoban.
Pa problem i jeste u tom "nacinu razmisljanja"... Hrvati ostali u Tuzli, Sarajevu i Bihacu, bez ikakvih sukoba. Srednja Bosna je druga prica, dijelovi Hercegovine takodjer. S druge strane, ni Bosnjake u Orasju niko nije dirao (sta ces, mi na sjeveru smo ipak dosta normalniji od ostatka drzave).

A u RS Hrvati su svedeni na nivo statisticke greske, planski i temeljito, bez ikakvih izuzetaka. Ti smatras da Hrvati u BiH tu ne vide nikakvu razliku? Ok - ja vidim, i to ogromnu, a na svojoj kozi su je osjetili Hrvati u Tuzli i Bosnjaci u Orasju. Ko sto rekoh, mi smo ipak malo normalniji.

O zaslugama Komsica, odnosno nedostatku istih, sam pricao u vise navrata. Nije uradio nista znacajno za 7 godina u predsjednistvu, to stoji. Nisu uradili ni ostali s kojima je proveo mandat, ako je to ikakav izgovor. Ali s druge strane valja biti objektivan pa reci da prvi mandat nije imao podrsku parlamentarne vecine, a sada je opet nema... Dakle od tih 8 godina koje ce provesti u fotelji, imao je ledja u parlamentu samo 2 i kusur godine.

Realno - sta moze uraditi bilo koji clan predsjednistva kada iza njega ne stoji VM i PS BiH? Mozda je mogao vise, ali nije u drugu ruku taman i da je imao super inicijative, ko bi ih podrzao?
Adriatic

#2443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Zato znamo ko ih oduševljava sve ove godine.
Micaha

#2444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Micaha »

travnik wrote:To ti za većinu Hrvata koji danas žive u BiH nije nikakvo opravdanje. Zašto? Zato što je u najmanju ruku jednak broj Hrvata napustio teritorij pod kontrolom ABiH, kao i pod kontrolom VRS. Da se razumijemo, ne izjednačavam te dvije vojske, već ti govorim o načinu razmišljanja prosječnog Hrvata. Da li je ono ispravno ili ne, to je druga stvar, ali je činjenica, koliko se god to nekom sviđalo. Realno, ni Čović, a ni Komšić, u politici nisu uradili ništa konkretno ni za Hrvate, a ni za BiH. I jedan i drugi dobivaju glasove na populizmu. Čović uzima glasove na budalaštinama o trećem entitetu i tako dobiva potporu znatnog dijela Hrvata koji su nezadovoljni statusom svoga naroda u BiH. Komšić uzima glasove na ulizivanju raji i šupljiranju o patriotizmu.

Napustili su na razlicite nacine. Vi iz Srednje Bosne organizovano, da bi homogenizovali prostor zapadno od Neretve, ipak je ugodnije u Mostaru nego u Varesu
TheWatcher

#2445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by TheWatcher »

Alfons Kauders wrote:
TheWatcher wrote:
Da.

izvini o cemu ti pricas :?: ja pitam za komsica jer je on tema koji qrac spominjes covica :skoljka: unazad 20-tak godina niti jedan politicar nikada nista nije uradio za svoj narod ali to je vec druga tema :!:
travnik

#2446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Alfons Kauders wrote:
travnik wrote:

Pa problem i jeste u tom "nacinu razmisljanja"... Hrvati ostali u Tuzli, Sarajevu i Bihacu, bez ikakvih sukoba. Srednja Bosna je druga prica, dijelovi Hercegovine takodjer. S druge strane, ni Bosnjake u Orasju niko nije dirao (sta ces, mi na sjeveru smo ipak dosta normalniji od ostatka drzave).

A u RS Hrvati su svedeni na nivo statisticke greske, planski i temeljito, bez ikakvih izuzetaka. Ti smatras da Hrvati u BiH tu ne vide nikakvu razliku? Ok - ja vidim, i to ogromnu, a na svojoj kozi su je osjetili Hrvati u Tuzli i Bosnjaci u Orasju. Ko sto rekoh, mi smo ipak malo normalniji.

O zaslugama Komsica, odnosno nedostatku istih, sam pricao u vise navrata. Nije uradio nista znacajno za 7 godina u predsjednistvu, to stoji. Nisu uradili ni ostali s kojima je proveo mandat, ako je to ikakav izgovor. Ali s druge strane valja biti objektivan pa reci da prvi mandat nije imao podrsku parlamentarne vecine, a sada je opet nema... Dakle od tih 8 godina koje ce provesti u fotelji, imao je ledja u parlamentu samo 2 i kusur godine.

Realno - sta moze uraditi bilo koji clan predsjednistva kada iza njega ne stoji VM i PS BiH? Mozda je mogao vise, ali nije u drugu ruku taman i da je imao super inicijative, ko bi ih podrzao?
Ima tu istine, ali onako iskreno, nije se baš nešto ni potrudio, pokušao. Osobno sam očekivao više. Ne samo na polju vanjske politike, već na polju normalizacije odnosa u BiH i integriranja našeg društva. Ipak, to je normalno, a posebno od nekog tko dolazi iz multi-kulti stranke i tko nastoji da predstavlja sve građane. Realno, takvo nešto je iluzorno očekivati od Čovića, Dodika ili Bakira. Možda su moja očekivanja i nerealna, ali nekako ja takav pristup očekujem od nekoga tko nije iz nacionalnih stranaka.

U svakom slučaju, učinak mu je sličan kao i prethodnicima. Sigurno je pošteniji, ali rezultati su mu skromni. Dakle, i prethodnici nisu ništa bolji. Onaj IMJ je spodoba koja ništa nije uradila, već samo hodala po misama, kao da je član Biskupske konferencije BiH, a ne Predsjedništva BiH.
travnik

#2447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Micaha wrote:
travnik wrote:To ti za većinu Hrvata koji danas žive u BiH nije nikakvo opravdanje. Zašto? Zato što je u najmanju ruku jednak broj Hrvata napustio teritorij pod kontrolom ABiH, kao i pod kontrolom VRS. Da se razumijemo, ne izjednačavam te dvije vojske, već ti govorim o načinu razmišljanja prosječnog Hrvata. Da li je ono ispravno ili ne, to je druga stvar, ali je činjenica, koliko se god to nekom sviđalo. Realno, ni Čović, a ni Komšić, u politici nisu uradili ništa konkretno ni za Hrvate, a ni za BiH. I jedan i drugi dobivaju glasove na populizmu. Čović uzima glasove na budalaštinama o trećem entitetu i tako dobiva potporu znatnog dijela Hrvata koji su nezadovoljni statusom svoga naroda u BiH. Komšić uzima glasove na ulizivanju raji i šupljiranju o patriotizmu.

Napustili su na razlicite nacine. Vi iz Srednje Bosne organizovano, da bi homogenizovali prostor zapadno od Neretve, ipak je ugodnije u Mostaru nego u Varesu
Nemoj generalizirati i govoriti mi da više vjerujem tebi nego svojim očima. Bilo je i organizovanog odlaska i kojekakvih stupidnih ideja o humanom preseljenju, ali je i bilo i etničkog čišćenja. Ukoliko nekom zapališ, opljačkaš i srušiš kući, šta je to? Znak tolerancije i izljev ljubavi, ili protjerivanje? Pošto znam da po pravilu slijedi etiketiranje, čisto da se zna, da apsolutno ne opravdavam zločine i brojne druge nečasne radnje koje je počinio HVO u Središnjoj Bosni ili drugdje, već me je stid i za Ahmiće, i za Heliodrom i sl.

Međutim, znao sam da će se netko zalijepiti za prvu rečenicu, koja uopće nije važna za cijelu priču, već je čisto želja da se prikaže stanje svijesti kod ljudi.

p.s.
Tema je ŽK, ali sam morao reagirati jer ipak ne mogu dozvoliti da netko bolje zna od mene što se to meni dogodilo i da mi još drži predavanje o tome.
sinuhe

#2448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Ko je Komsiceva zena kad je vec black swan spominje? :D
Alfons Kauders

#2449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

sinuhe wrote:Ko je Komsiceva zena kad je vec black swan spominje? :D
Ma stipu to, voli cojk MILFache, nema to veze s politikom... :D
ultima_palabra

#2450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:Dakle od tih 8 godina koje ce provesti u fotelji, imao je ledja u parlamentu samo 2 i kusur godine.
Ma u principu ju je imao pola godine... državna vlast je formirana u decembru 2011., a on je iz SDP-a izašao u julu 2012.
Post Reply