Uz adekvatnu kampanju, kompetentne ljude uz sebe, te kvalitetan program, Komšo može mnogo na predstojećim izborima. Ukoliko bude pametno i vremenski tempirano odigrao svoje buduće poteze, ne bi bio problem da ponovi 300.000+ glasova, možda čak i više u zavisnosti od izlaznosti građana. I ja mu zamjeram zbog usporenosti i nedostatka konkretnog djelovanja, no njegova pozicija kao člana Predsjedništva nema u svom opisu da nešto specijalno mijenja. Kada pogledate uz to i neslaganja između tri strane, dobijete svezane ruke. Mada, ako će vam biti lakše - ne oslobađam ga odgovornosti. Može i mora konkretizirati svoje radnje i biti glasniji po pitanju korupcije, nepotizma, opstrukcija i ako treba direktno optužiti pojedince za rušenje države i stanje u kojem živimo. Kad bolje pogledamo, gore od ovog teško da može - a u konkurenciji Tihićeve SDA, Lagumdžijinog SDP-a, Radončićevog SBB-a... i sličnih lopova uvijek bih odabrao Komšića jer je ako ništa pošten i ima svoje "ja", a eventualnu nestručnost i naglost, što mu mnogi prebacuju, može popraviti kadrovima i prebacivanjem u oblast krivice, prava i borbe protiv korupcije, koja je rak-rana našeg društva.
Inače, mene za razliku od nekih, više zanimaju budući Željkovi saradnici.

Valjda uskoro procure kakva imena u javnost, osim ovih iz inicijative 1.mart tipa Suljagića i nekoliko bivših SDP članova/ica.