Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mayab

#2426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mayab »

U principu jeste besplatno ako imas i internet sa ugovorom na dvije godine; ja sam na toj kombinaciji- 15+22 KM za analognu, dig odnovni paket i internet 6 Mbit

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Bila akcija besplatne digitalizacije, ima tome , mislim, i dvije godine vec.
kakavdanakneiskustvu

#2427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

iceman2010 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
znam,a znam i da nisu zatamnili HRT 2 prije dvadesetak dana kada je HRT prenosio tekmu aba lige split - zadar,a danas jesu zatamnili
Ima tu varijabla zvana ljudski faktor. Mozda je prije 20 dana previdio ili zaboravio da zatamni onaj ko je to trebao uraditi. Desavalo se u BH Cabel Net-u. Sto ne bi i u Telemach-u.

jebo onda takvu firmu
dječak sa šibicama

#2428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telamach,zbog čega je prenos rukometa na HRT 2 bio nezatamnjen a odmah poslije toga prenos košarke na istom tom kanalu bio zatamnjen??
Izvini, ali jesi ti neki dosadan covjek, sta mislis da ces postici ovime? samo ce ti sutra i rukomet zatamniti, i sta si postigao?

De bolan suti, ono.... budi sretan sto i ovo imamo. ali fakat, mogu se dosjetiti, i zatamniti sve.
kakavdanakneiskustvu

#2429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

dječak sa šibicama wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telamach,zbog čega je prenos rukometa na HRT 2 bio nezatamnjen a odmah poslije toga prenos košarke na istom tom kanalu bio zatamnjen??
Izvini, ali jesi ti neki dosadan covjek, sta mislis da ces postici ovime? samo ce ti sutra i rukomet zatamniti, i sta si postigao?

De bolan suti, ono.... budi sretan sto i ovo imamo. ali fakat, mogu se dosjetiti, i zatamniti sve.

pa tvrde da moraju zatamniti sav sport na HRT 2,što onda to ne rade,a po ovome kako to rade izgleda da baš i ne moraju to raditi nego rade kako hoće i kad hoće
Warashii

#2430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Warashii »

dječak sa šibicama wrote: Izvini, ali jesi ti neki dosadan covjek, sta mislis da ces postici ovime? samo ce ti sutra i rukomet zatamniti, i sta si postigao?

E jbga djecak :) ne znam za tebe, ali ovo se placa, nisu oni ovo isli po kucama i dijelili ko humanitarnu, iako se ni ona ne dijeli kod nas se i ona se placa.
Nemoj tako plati i moli Boga da nesto imas, ako si platio treba i zahtjevati da se to i ima i jos vise od tog. To su tvoje pare, nisu ti dosle u ruke da bi ti to samo njima proslijedio tek tako.
StrelacZE

#2431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Ima li neko sa Meokusnica,da "javi" da li su stigli racuni,jer ovaj mjesec bas kasne,ovako nisu nikada kasnili,uvijek dodju do 5-7_og u mjesecu,a sada ih nema nikako?!?!

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
kakavdanakneiskustvu

#2432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Warashii wrote:
dječak sa šibicama wrote: Izvini, ali jesi ti neki dosadan covjek, sta mislis da ces postici ovime? samo ce ti sutra i rukomet zatamniti, i sta si postigao?

E jbga djecak :) ne znam za tebe, ali ovo se placa, nisu oni ovo isli po kucama i dijelili ko humanitarnu, iako se ni ona ne dijeli kod nas se i ona se placa.
Nemoj tako plati i moli Boga da nesto imas, ako si platio treba i zahtjevati da se to i ima i jos vise od tog. To su tvoje pare, nisu ti dosle u ruke da bi ti to samo njima proslijedio tek tako.

ne sjećam se a i nisam gledao piše li u ugovorima koje smo svi pptpisivali da će nam zatamnjivati sadržaje i programe a da ćemo mi to morati plaćati
Warashii

#2433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Warashii »

Ma u ugovorima pise svasta nesto, ali to nije razlog da sad idemo po onom daj sta das.
Ja evo ovaj mjesec platit cu TV 20KM a struje 30KM, ma ne mogu se nikako porediti, i prema tome hocu da za tih 20KM koje ja njima dam imam "nesto" i na TV. A ako nemam jbmi se kakav sam ugovor potipisao sa njima, mogu oni sa njim g***** obrisat ja cu ga raskinut.

@StrelacZe Mokusnica, Mokusnica.
StrelacZE

#2434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Warashii wrote:Ma u ugovorima pise svasta nesto, ali to nije razlog da sad idemo po onom daj sta das.
Ja evo ovaj mjesec platit cu TV 20KM a struje 30KM, ma ne mogu se nikako porediti, i prema tome hocu da za tih 20KM koje ja njima dam imam "nesto" i na TV. A ako nemam jbmi se kakav sam ugovor potipisao sa njima, mogu oni sa njim g***** obrisat ja cu ga raskinut.

@StrelacZe Mokusnica, Mokusnica.
Ok,Mokusnica,ima li racuna?
...ok je,evo ih,stigli su...:-)

ElRe

#2435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

I sto postavljas takva pitanja na forumu, imas Telemach podrsku, RAK, SportKlub, Arena podrsku, zali se Vijecu Ministara, OHR-u
plagijator1975

#2436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

StrelacZE wrote:Ima li neko sa Meokusnica,da "javi" da li su stigli racuni,jer ovaj mjesec bas kasne,ovako nisu nikada kasnili,uvijek dodju do 5-7_og u mjesecu,a sada ih nema nikako?!?!

Ima, nisam ni ja dobio račun!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
StrelacZE

#2437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

ernadr wrote:
StrelacZE wrote:Ima li neko sa Meokusnica,da "javi" da li su stigli racuni,jer ovaj mjesec bas kasne,ovako nisu nikada kasnili,uvijek dodju do 5-7_og u mjesecu,a sada ih nema nikako?!?!

Stigli su Ernade danas,ja jutros isao po cigare i vidim tu su u sanducetu-uglavnom,stigli su!

plagijator1975

#2438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

StrelacZE wrote:
ernadr wrote:

Stigli su Ernade danas,ja jutros isao po cigare i vidim tu su u sanducetu-uglavnom,stigli su!

Jesu, stigli su.

Allen__

#2439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

[/quote]

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2[/quote]

nek si ti isao po cigare.
kakavdanakneiskustvu

#2440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ElRe wrote:

I sto postavljas takva pitanja na forumu, imas Telemach podrsku, RAK, SportKlub, Arena podrsku, zali se Vijecu Ministara, OHR-u

čuj što postavljam takva pitanja na forumu,pa baš zato što je forum,žalio sam se RAK-u prije par godina,nesuvisli odgovori im bili
Kralj Tvrtko I.

#2441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

jel ima neko podatke za izlazni mail server i nemojte mi samo reci da moram u telekabel po to?
Reglan

#2442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Nije ni meni racun jos dosao.
dječak sa šibicama

#2443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote:

pa tvrde da moraju zatamniti sav sport na HRT 2,što onda to ne rade,a po ovome kako to rade izgleda da baš i ne moraju to raditi nego rade kako hoće i kad hoće
Prije su morali (ili htjeli) zatamniti sav sport, iako jos od 2006. trubimo (mi krajnji korisnici) da ne moraju zatamniti sve, samo sadrzaj na koji pravo emitiranja polaze neka tv kuca koja je platila pravo prijenosa u BiH.

I sada konacno postuju tu cinjenicu, zatamnjuju samo sadrzaj na koji pravo prijenosa polazu BHT, Arena sport i slicno, dakle tv kuce koje plate pravo prijenosa i racunaju na marketinski kolac.

Ja ne znam sta tu nije jasno, Ligu prvaka moraju zatamniti na HRT2 jer prenosi je FTV, OBN, nebitno ko. Ali rukomet ne moraju, jer niko nije platio prava prijenosa. Puisti ba sad Split Zadar, neka bilo kakvog sporta, ne cackaj mecku bezveze.
motorola01

#2444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Frtalj_Duše wrote:
rumFo wrote:
Telemach wrote:haj dobro,

nego da se vratimo temi...
posto mi ovi serviseri nisu na kompu instalirali router sa CD-a onog (iako sve radi kako treba) dali ja mogu sada naknadno ubaciti instalaciju routera a da mi se ne sjebe nesto...konekcija i postavke?

I drugo pitanje kako mogu promjeniti sifru WiFi-a i ime?

Router koji ste dobili od Telemach-a je već konfigurisan, dovoljno je samo da spojite router s uređajem.
Da bi konfigurisali wireless router koji niste dobili od nas potrebno je da prilikom konfiguracije podesite DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), naredni korak je restartovanje modema.
Za promjenu šifre dovoljno je da pristupite routeru i izmjenu napravite u postavkama.
Svim novim korisnicima preporucujem da provjere, dal je wireless na wap il je otkljucan... Jer iz telemacha, vjerovatno radi prebukiranosti ne stizu sve konfigurisati, pa cak i externe ljude iznamljuju, a isti nisu upuceni...

Ovo iz licnog iskustva govorim :D
Ma najbolje to govno resetovati - ugurajte olovku ili iglu pozadi u desni čošak rutera, drži 5sec i fertig, ruter je na fabričkim postavkama, leti, fercera i rastura! Barem kod' mene je bio odron i signal i kvalitet istoga dok je bio na njihovoj "stručnoj" konfiguraciji, dok ga je spomenuti reset preporodio! Kasnije samo ušao u postavke (kucaj http://192.168.0.1/ u browser - za username i password ukucajte "admin" u oba polja i ušli ste), dodao pass (

odete na "Wireless" meni sa lijeve strane i "Wireless Security",
omogućite "WPA/WPA2 - Personal(Recommended)",
version: automatic
Encryption: AES
Password: "kucaj po želji"
Group key update period: 0

i fertig, uživancija! :thumbup:

PS. Ako hoćete da saznate da li vas je iko "provalio", samo odete na "Wireless Statistics", prije toga skinete sve vaše uređaje sa wifi-a i refresh za "Current Connected Wireless Stations numbers:", ako nije 0 onda imate "gosta" na mreži! :mrgreen:
Da li trebam ovo gore navedno uraditi da bih imao mrezu u cijelom stanu, jer cim izadjem iz sobe mreza oslabi i u drugoj sobi je nema? Tacnije konektujem se ali nista ne otvara.
Frtalj_Duše

#2445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

motorola01 wrote: Da li trebam ovo gore navedno uraditi da bih imao mrezu u cijelom stanu, jer cim izadjem iz sobe mreza oslabi i u drugoj sobi je nema? Tacnije konektujem se ali nista ne otvara.
Identičan problem imao, dok nisam ovo gore odradio! I dalje signal zna pasti ako se mnogo udaljim ali barem ga sada ima i u drugoj sobi dok npr. već na balkonu nema šanse da ga ufatim! Jednostavno im je ovaj ruter ODRON! U to sam se uvjerio i nakon što sam od havera posudio njegov nešto skuplji (također tp-link) ruter i isti bez problema "dobacio" signal do balkona gdje sam mjerio 3-4mbps (inače imam 12mbps) što je strašno uzimajući u obzir koliko zidova i soba ima do balkona! :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Admir_1984 »

jaran me zamolio da upitam

nekakav d3 što se gleda preko interneta, e sad njega zanima pošto je instalirao taj djavo na tri mjesta koja je procedura da ukine na jednom, a instalira na drugom mjestu (tipa ono ukine na poslu, a instalira kod brata), kao može se to jednom mjesecno raditi. et, valjda sam dobro potrefio pitanje :-D
HaHaHa2

#2447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HaHaHa2 »

Admir_1984 wrote:jaran me zamolio da upitam

nekakav d3 što se gleda preko interneta, e sad njega zanima pošto je instalirao taj djavo na tri mjesta koja je procedura da ukine na jednom, a instalira na drugom mjestu (tipa ono ukine na poslu, a instalira kod brata), kao može se to jednom mjesecno raditi. et, valjda sam dobro potrefio pitanje :-D
http://www.mojtelemach.ba i nek ide na "zamjena D3GO uredjaja"...
motorola01

#2448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Frtalj_Duše wrote:
motorola01 wrote: Da li trebam ovo gore navedno uraditi da bih imao mrezu u cijelom stanu, jer cim izadjem iz sobe mreza oslabi i u drugoj sobi je nema? Tacnije konektujem se ali nista ne otvara.
Identičan problem imao, dok nisam ovo gore odradio! I dalje signal zna pasti ako se mnogo udaljim ali barem ga sada ima i u drugoj sobi dok npr. već na balkonu nema šanse da ga ufatim! Jednostavno im je ovaj ruter ODRON! U to sam se uvjerio i nakon što sam od havera posudio njegov nešto skuplji (također tp-link) ruter i isti bez problema "dobacio" signal do balkona gdje sam mjerio 3-4mbps (inače imam 12mbps) što je strašno uzimajući u obzir koliko zidova i soba ima do balkona! :thumbup:
Da li samo da odradim reset sa "cackalicom/iglom/olovkom" :D ili da uradim i ostalo sto je navedeno u onom postu? Bojim se da sta ne zahebem ili da necu znati odraditi do kraja i sta onda :) ? Ako bih sad uradio reset na fabricke postavke, da li ce router raditi kao i sad sto radi prije reseta(ne mislim na kvalitet signala, nego da necu sta zeznuti pa necu onda imati nikako :) )?

Citao sam primjedbe na posljednji racun i vidim da je i meni stigao uvecani racun. Kod mene je 40.88KM za duo paket i ne znam da li ste shvatili zasto je tako, ali ako niste, evo objasnjenja. Racuni su uvecani zbog dana prikljucka u tekucem mjesecu, odnosno uvecani su zato sto nije prikljucak uradjen prvog u mjesecu. Meni je recimo prikljucen duo paket 07.12. i obracunata mi je stara cijena za prvih 6 dana, a od 07.12. ide cijena za duo paket.

DA li neko zna u kojoj banci se moze platiti racun bez provizije u Zenici, a da nije Hypo banka? Ne znam ni da li ima Hypo banka u Ze(cini mi se da je bila dole kod Rome, u onoj novoj zgradi, ali nisma siguran da je jos dole).
cincilator2012

#2449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Imas hypo banku u shoping centru.
kakavdanakneiskustvu

#2450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

mislim da i u intesa sanpaolo banci može se platitiv račun telemacha bez provizije
Locked