Frtalj_Duše wrote:motorola01 wrote:
Da li trebam ovo gore navedno uraditi da bih imao mrezu u cijelom stanu, jer cim izadjem iz sobe mreza oslabi i u drugoj sobi je nema? Tacnije konektujem se ali nista ne otvara.
Identičan problem imao, dok nisam ovo gore odradio! I dalje signal zna pasti ako se mnogo udaljim ali barem ga sada ima i u drugoj sobi dok npr. već na balkonu nema šanse da ga ufatim! Jednostavno im je ovaj ruter ODRON! U to sam se uvjerio i nakon što sam od havera posudio njegov nešto skuplji (također tp-link) ruter i isti bez problema "dobacio" signal do balkona gdje sam mjerio 3-4mbps (inače imam 12mbps) što je strašno uzimajući u obzir koliko zidova i soba ima do balkona!

Da li samo da odradim reset sa "cackalicom/iglom/olovkom"

ili da uradim i ostalo sto je navedeno u onom postu? Bojim se da sta ne zahebem ili da necu znati odraditi do kraja i sta onda

? Ako bih sad uradio reset na fabricke postavke, da li ce router raditi kao i sad sto radi prije reseta(ne mislim na kvalitet signala, nego da necu sta zeznuti pa necu onda imati nikako

)?
Citao sam primjedbe na posljednji racun i vidim da je i meni stigao uvecani racun. Kod mene je 40.88KM za duo paket i ne znam da li ste shvatili zasto je tako, ali ako niste, evo objasnjenja. Racuni su uvecani zbog dana prikljucka u tekucem mjesecu, odnosno uvecani su zato sto nije prikljucak uradjen prvog u mjesecu. Meni je recimo prikljucen duo paket 07.12. i obracunata mi je stara cijena za prvih 6 dana, a od 07.12. ide cijena za duo paket.
DA li neko zna u kojoj banci se moze platiti racun bez provizije u Zenici, a da nije Hypo banka? Ne znam ni da li ima Hypo banka u Ze(cini mi se da je bila dole kod Rome, u onoj novoj zgradi, ali nisma siguran da je jos dole).