Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2426 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

vukojebina wrote:

Samo da pozdrvim hejtere koji su najavljivali veliku propast i potpuni debakl nakon predstavljanja novog golfa, zbog kojeg se uvode nove smjene, da bi se stiglo proizvest neocekivano veliki broj narudzbi novog golfa...
Evo da ti se javim kao savjetnik,a ne kao hejter :D da se ne provaljujes vise,sa podacima o prodaji u mjesecu januaru,gdje je tvoj idol dozivio pad od 18%. Mogu oni otvoriti smjene i nedjeljom,samo nema dovoljno parkinga za tolike Golfove koji se ne mogu prodati.
Nema sta,vidim Gebelsova masinerija ne spava,a ti i dalje imas vlazne snove.
saibaba

#2428 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by saibaba »

Znaci nisu sam Bosanci ...
respo

#2429 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

jeste meni ovo glupo proglasen za auto godine 2013-e a tek mart
valjda bi trebao biti proglasen za 2012-u jer u ovoj godini moze izaci jos 1000 auta mozda puno boljih
goran16v

#2430 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

respo wrote:jeste meni ovo glupo proglasen za auto godine 2013-e a tek mart
valjda bi trebao biti proglasen za 2012-u jer u ovoj godini moze izaci jos 1000 auta mozda puno boljih
Nije glupo, svaki izbor bilo cega, a ne samo auta, za tekucu godinu se pravi na pocetku godine.
Mr.Fundamental

#2431 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

Upravo tako. Svi ovi kandidati (GT86, Clio, 208, i30, A-klasa...) su predstavljeni prošle godine. Oni koji budu predstavljeni tokom ove godine bit će kandidati za Evropski automobil godine 2014, oni iz 2014 su kandidati za 2015 itd.
respo

#2432 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

goran16v wrote:
Nije glupo, svaki izbor bilo cega, a ne samo auta, za tekucu godinu se pravi na pocetku godine.
kako nije glupo to se valjda uvijek radi na kraju godine sta jeko napravio kako su se pokazali itd a ne ovako
evo koliko se vrti golf u 2013-oj?
2 i pol mjeseca i to jos njih mali broj jer jos ima isporuka fazona
logika je da se vrsi na kraju i vidis je li bolje se pokazao golf u 2013-oj ili neki sta ja znam reno kia nevazno
Mr.Fundamental wrote:Upravo tako. Svi ovi kandidati (GT86, Clio, 208, i30, A-klasa...) su predstavljeni prošle godine. Oni koji budu predstavljeni tokom ove godine bit će kandidati za Evropski automobil godine 2014, oni iz 2014 su kandidati za 2015 itd.
pa eto sam si odgovorio svi su predstavljeni prosle godine i za proslu bi trebali konkurisati a ne za ovu a i to nema veze kad su predstavljeni jer moze biti predstavljen za bozic i e jedino on da udje u sljedecu godinu al opet da se izabere u decembru pobjednik a ne u februaru
Mr.Fundamental

#2433 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

Kandidatske liste se naprave čim se godina završi, mislim u drugoj sedmici januara. Ne znam sad tačno kako to sve ide, ja mislim prvo ide neka šira pa uža lista, pa onda treba 1000 novinara dobro izvozat svakog od kandidata. Uglavnom, to je proces kojem treba vremena, nemoguće je to sve zbrljat u prve dvije sedmice nove godine.
Magarece_godine

#2434 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Magarece_godine »

Mr.Fundamental wrote:Kandidatske liste se naprave čim se godina završi, mislim u drugoj sedmici januara. Ne znam sad tačno kako to sve ide, ja mislim prvo ide neka šira pa uža lista, pa onda treba 1000 novinara dobro izvozat svakog od kandidata. Uglavnom, to je proces kojem treba vremena, nemoguće je to sve zbrljat u prve dvije sedmice nove godine.
Ma jok ba. U izbor ulazi svaki automobil koji je predstavljen u prethodnoj godini, a koji se prodao u više od 5.000 primjeraka ... Glasa 50-tak članova žirija iz 22 zemlje ...
Mr.Fundamental

#2435 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

Magarece_godine wrote:
Mr.Fundamental wrote:Kandidatske liste se naprave čim se godina završi, mislim u drugoj sedmici januara. Ne znam sad tačno kako to sve ide, ja mislim prvo ide neka šira pa uža lista, pa onda treba 1000 novinara dobro izvozat svakog od kandidata. Uglavnom, to je proces kojem treba vremena, nemoguće je to sve zbrljat u prve dvije sedmice nove godine.
Ma jok ba. U izbor ulazi svaki automobil koji je predstavljen u prethodnoj godini, a koji se prodao u više od 5.000 primjeraka ... Glasa 50-tak članova žirija iz 22 zemlje ...
Upravu si za broj glasova. Žiri je ove godine imao 58 članova, nego sam ja one poene pročitao kao glasove :) Ali u ovom zadnjem krugu koji traje mjesec-mjesec i po nisu svi automobili, nego se napravi kraća lista.
goran16v

#2436 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

respo wrote: kako nije glupo to se valjda uvijek radi na kraju godine sta jeko napravio kako su se pokazali itd a ne ovako
evo koliko se vrti golf u 2013-oj?
2 i pol mjeseca i to jos njih mali broj jer jos ima isporuka fazona
logika je da se vrsi na kraju i vidis je li bolje se pokazao golf u 2013-oj ili neki sta ja znam reno kia nevazno

pa eto sam si odgovorio svi su predstavljeni prosle godine i za proslu bi trebali konkurisati a ne za ovu a i to nema veze kad su predstavljeni jer moze biti predstavljen za bozic i e jedino on da udje u sljedecu godinu al opet da se izabere u decembru pobjednik a ne u februaru
Nidje veze. Mimo toga sto izbor rade novinari na osnovu testiranja novih modela sa prakticno 0 km gdje je sve novo i ipsravno, pa to nema nikakve veze ni sa prodajom ni sa time kako ce se pokazati u buducnosti, titula vazi godinu dana. Kako bi onda G-VII mogao biti uopste auto godine u 2012. kad 2/3 godine taj auto nije postojao, sto znaci nije postojao punu godinu za koju vazi titula???? Nikako. E sad zamisli kako bi to glupo bilo za model predstavljen u decembru!!!! Bas zato se u obziru uzimaju modeli i rezultati testiranja iz predhodne godine da bi vazili punu godinu. Isto tako ti je i sa sa svakom titulom pa i u sportu. Na nekom prvenstvu titulu dobijes na osnovu rezultata postignutih prije toga, ali si prvak sve do sljedecg prvenstva bezs obzira sto se u medjuvremenu mozes prestati baviti sportom. Ta titula je izmedju ostalog i marketing, e zamisli reklamu u 2013. godini "Golf VII auto godine al' prosle godine u EU"? Moze li biti gluplje???
respo

#2437 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

nije problem da je on auto godine 2013-e al tek da se proglasi u decembru a ne u februaru
pocinje svjetsko prvenstvo u fudbalu danas i nakon 3 dana proglasimo najboljeg igraca to je otprilike taj rezon :-)
nije problem koji se auti uzimaju za izbor nego kad se vrsi proglasenje
do oktorbra moze izaci jos 20 automobila koji mogu konkurisati za titulu neces uzimati auto koji je izasao u decembru ili eventualno novembru
ovo sada proglasenje bi i trebalo se odnositi na 2012-u a posto golf nije postojao 9 mjeseci ili nevazno koliko dobit ce nagradu auris vectra astra 208 dajc nevazno a u februaru sljedece godine fino bude golf 7 auto godine 2013-e
i naravno da ces reci u martu 2014-e auto godine 2013-e u europi je golf 7 bla bla bla
a ne sada a u aprilu totalni opoziv modela zbog nekog sarafa koji se odvrne upadne u crijevo za dovod goriva pocne proizvoditi vodu i sjebe ti citav motor a posto to varnici izbije pozar i to kao auto godine a u 4-om mjesecu te iste godine katastrofa

ps. evo upravo ovo za titule u sportu sto spominjes ne znam ko je prosle godine bio osvajac auta godine recimo fiat bravo
i sam si napisao osvojis nesto zbog rezultata u prosloj godini sezoni takmicenju nevazno
a golf se nije nigdje takmicio jer nije proslo ni pola godina kako je na ulicama ajd eto nek je pola otprilike i on pobjednik za citavu godinu
i sta je problem sada ga proglasiti za auto godine 2012-e je fiat bravo i on drzi titulu do marta sljedece godine tj 2014-e kad ce je preuzeti golf neko drugi 2015-e itd
sema911s

#2438 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sema911s »

pa dal da odrze izbor za najboljeg sada il na kraju god. opet ce golf bit najbolji najprodavaniji jer tom logikom razmisljas mada i meni da na pocetku god. se proglasi najbolji za tu god nije nesto al marketing je cudoo tako ce svi zeljet najbolje auto u 2013 a to je golf svidjalo se vama il ne golf je najbolji za 2013 rekli mnogo pametniji ljudi od nas i vass
goran16v

#2439 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

respo wrote:nije problem da je on auto godine 2013-e al tek da se proglasi u decembru a ne u februaru
pocinje svjetsko prvenstvo u fudbalu danas i nakon 3 dana proglasimo najboljeg igraca to je otprilike taj rezon :-)
nije problem koji se auti uzimaju za izbor nego kad se vrsi proglasenje
do oktorbra moze izaci jos 20 automobila koji mogu konkurisati za titulu neces uzimati auto koji je izasao u decembru ili eventualno novembru
ovo sada proglasenje bi i trebalo se odnositi na 2012-u a posto golf nije postojao 9 mjeseci ili nevazno koliko dobit ce nagradu auris vectra astra 208 dajc nevazno a u februaru sljedece godine fino bude golf 7 auto godine 2013-e
i naravno da ces reci u martu 2014-e auto godine 2013-e u europi je golf 7 bla bla bla
a ne sada a u aprilu totalni opoziv modela zbog nekog sarafa koji se odvrne upadne u crijevo za dovod goriva pocne proizvoditi vodu i sjebe ti citav motor a posto to varnici izbije pozar i to kao auto godine a u 4-om mjesecu te iste godine katastrofa

ps. evo upravo ovo za titule u sportu sto spominjes ne znam ko je prosle godine bio osvajac auta godine recimo fiat bravo
i sam si napisao osvojis nesto zbog rezultata u prosloj godini sezoni takmicenju nevazno
a golf se nije nigdje takmicio jer nije proslo ni pola godina kako je na ulicama ajd eto nek je pola otprilike i on pobjednik za citavu godinu
i sta je problem sada ga proglasiti za auto godine 2012-e je fiat bravo i on drzi titulu do marta sljedece godine tj 2014-e kad ce je preuzeti golf neko drugi 2015-e itd
Dzaba sva prica kad ne kontas osnovne stvari.
Prvo, ne razlikujes da period/godina u kojem su biljezeni rezultati nije isto kao period/godina za koji vazi titula. Titula je daje unaprijed za vec postignute rezultate. Ove godine si osvoio medalju na OI ali si olimpijski sampion naredne 4 godine do sljedece OI, a ne prosle 4 godine. Kontas????? Ako su rezultati biljezeni u 2012. tutula moze vaziti samo za 2013.
Drugo, to kako ce se auto ponasati poslije x mjeseci, hoce li biti opoziva, kakva ce mu biti prodaja NISU parametri za odredjivanje auta godine jer se testiraju novi modeli sa prakticno 0 km koji su tek krenuli sa prodaju, bez trzista rabljenih i pri cemu se gledaju sasvim druge stvari kao dizajn, mehanika, motor, udobnost, ovjes, ponuda prostora, ponasanjee na cesti, sigurnost, koncept, ergonomija, inovativnost, primjena novih materijala itd.
Trece, kakva bi glupost bila proglasiti u decembru auto godine za tekucu godinu znaci da teoretski kandidati ne mogu biti nijedan model predstavljen u zadnjoj 1/4 godine, a po tom principu uvrstiti model iz prosle godine u izbor tekuce godine bi bila jos veca glupost. Upravo zato se titula dodjeljuje u martu a ne u decembru da bi bilo dovoljno vremena testirati SVE modele/kandidate iz prehodnodne godine.
Cetvrto, nijedan model predstavljen u 2012 NIJE postojao svih 12 mjeseci da bi mu se dodjelila titula auta godine, sto znaci da titula vazi 12 mjeseci, a pogotovo ne u decembru. Auto godine moze biti model koji ce se prodavati cijelu godinu za koju mu je dodjeljena titula, inace kako bi kupac bio u mogucnosti da kupi nov najbolji auto u EU za tekucu ako mu je titula data za proslu godinu. Mozda da se vrati kroz vrijeme. Kontas????
respo

#2440 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

sema911s wrote:pa dal da odrze izbor za najboljeg sada il na kraju god. opet ce golf bit najbolji najprodavaniji jer tom logikom razmisljas mada i meni da na pocetku god. se proglasi najbolji za tu god nije nesto al marketing je cudoo tako ce svi zeljet najbolje auto u 2013 a to je golf svidjalo se vama il ne golf je najbolji za 2013 rekli mnogo pametniji ljudi od nas i vass
sasvim nevazno je hoce li golf biti najbolji ili ne nije uopste upuceno ovo za golfa kao sto ti mislis
govorim samo o samom izboru i vremenu proglasenja
respo

#2441 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

goran16v wrote:
Dzaba sva prica kad ne kontas osnovne stvari.
Prvo, ne razlikujes da period/godina u kojem su biljezeni rezultati nije isto kao period/godina za koji vazi titula. Titula je daje unaprijed za vec postignute rezultate. Ove godine si osvoio medalju na OI ali si olimpijski sampion naredne 4 godine do sljedece OI, a ne prosle 4 godine. Kontas????? Ako su rezultati biljezeni u 2012. tutula moze vaziti samo za 2013.
Drugo, to kako ce se auto ponasati poslije x mjeseci, hoce li biti opoziva, kakva ce mu biti prodaja NISU parametri za odredjivanje auta godine jer se testiraju novi modeli sa prakticno 0 km koji su tek krenuli sa prodaju, bez trzista rabljenih i pri cemu se gledaju sasvim druge stvari kao dizajn, mehanika, motor, udobnost, ovjes, ponuda prostora, ponasanjee na cesti, sigurnost, koncept, ergonomija, inovativnost, primjena novih materijala itd.
Trece, kakva bi glupost bila proglasiti u decembru auto godine za tekucu godinu znaci da teoretski kandidati ne mogu biti nijedan model predstavljen u zadnjoj 1/4 godine, a po tom principu uvrstiti model iz prosle godine u izbor tekuce godine bi bila jos veca glupost. Upravo zato se titula dodjeljuje u martu a ne u decembru da bi bilo dovoljno vremena testirati SVE modele/kandidate iz prehodnodne godine.
Cetvrto, nijedan model predstavljen u 2012 NIJE postojao svih 12 mjeseci da bi mu se dodjelila titula auta godine, sto znaci da titula vazi 12 mjeseci, a pogotovo ne u decembru. Auto godine moze biti model koji ce se prodavati cijelu godinu za koju mu je dodjeljena titula, inace kako bi kupac bio u mogucnosti da kupi nov najbolji auto u EU za tekucu ako mu je titula data za proslu godinu. Mozda da se vrati kroz vrijeme. Kontas????
jah eto ne znam osnovne stvari al forumska sveznalica zna sve

prvo kakvo razlikovanje prodajna ova ona godina golf moze biti auto godine 2012 ili sljedece godine auto 2013 i to je sva prica
drugo sasvim je nevazno hoce li ili se nece kvariti i na osnovu tih testiranja to ga stavlja u 2012-u a ne u 2013-u
trece ne mora uopste biti decembar za proglasenje moze biti januar a ti koji su izasli zadnji kvartal ulaze u sljedecu godinu nikakva matematika nije potrebna da bi se to zakljucilo
cetvrto opet ti nesto ne kontas
nema veze je li auto postojalo svih 12 mjeseci ako je auto godine on ce nositi titulu godinu dana jer ce se sljedeci izbor desiti tacno za godinu dana

jbt ti ne kontas neke najosnovnije stvari a meni nesto pricas
Sa_u_srcu

#2442 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Sa_u_srcu »

Samo jedno pitanje za one koji znaju, da ne otvaram novu temu.
Nisam nikad mjenjao ulje na mjenjacu, inace vozim audija a 3 1.9 tdi, 2004 god.
Pa me zanima samo, koja vrsta ulja ide, tj. koju marku je fabrika propisala? Hvala
saibaba

#2443 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by saibaba »

Pa nije glupo ako malo razmislis.. Na kraju godine se sumiraju rezultati i daje se "preporuka" za kupovinu za narednu godinu ...
Phosphorus

#2444 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Phosphorus »

...
Last edited by Phosphorus on 24/04/2020 12:17, edited 1 time in total.
respo

#2445 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

saibaba wrote:
Pa nije glupo ako malo razmislis.. Na kraju godine se sumiraju rezultati i daje se "preporuka" za kupovinu za narednu godinu ...
pa kako god okrenes to je auto godine 2012-e i preporuka za 2013-u
tako isto kad 2014-e pobjedi golf 8 ili neki tamo nevazno on je auto godine 2013 i preporuka za 2014-uznac citavu godinu je to auto nosilac a ne mjesec 2 kao sto neki zakljucuju
saibaba

#2446 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by saibaba »

respo wrote:
saibaba wrote:
pa kako god okrenes to je auto godine 2012-e i preporuka za 2013-u
tako isto kad 2014-e pobjedi golf 8 ili neki tamo nevazno on je auto godine 2013 i preporuka za 2014-uznac citavu godinu je to auto nosilac a ne mjesec 2 kao sto neki zakljucuju
pa dobro mislim da smo malo zašli u formalizme naziva nagrade koji nista sustinski ne mjenjaju ...
Mozes posmatrati i ovako golf se popeo na prvo mjesto zahvaljujuci svojim rezultatima u 2012 a na prvom mjestu je do kraja 2013 kad je novi izbor ...
respo

#2447 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

mijenja to dosta stvari
ako si postigao rezultate u 2012-oj onda se proglasi kao pobjednik za 2012-u a ne za 2013-u
u 2013 moze biti samo preporuka jer je proslu godinu bio najbolji i to je to al nevazno za temu i uopste samo rekoh kako glupo odredjuju nazive
vukojebina

#2448 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

hahahahaha, da mi je tvoj mozak da se malo odmorim par dana...
Phosphorus

#2449 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Phosphorus »

respo wrote:mijenja to dosta stvari
ako si postigao rezultate u 2012-oj onda se proglasi kao pobjednik za 2012-u a ne za 2013-u
u 2013 moze biti samo preporuka jer je proslu godinu bio najbolji i to je to al nevazno za temu i uopste samo rekoh kako glupo odredjuju nazive
G7 je predstavljen na jesen '12, a u prodaju krenuo oko nove godine. Tako je i sa većinom nominiranih auta.
Tako da nema smisla da to bude auto 2012. godine.
respo

#2450 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

pa eto onda je trebao 2014-e u ovo doba biti proglasen autom godine 2013 i gotova prica
Post Reply