Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#2426 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by johnnykola »

pitanje wrote: Image
ovaj, vala, nije cemu. tv film, jedina fora ono s nejaci na ledu,
a inace ovakvih filmova ima tonu.
karanana

#2427 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by karanana »

malo je stariji, ali ko ga nije gledo, definitivno preporucujem ako ste za napet triler.
Image
pitanje

#2428 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by pitanje »

johnnykola wrote:
pitanje wrote: Image
ovaj, vala, nije cemu. tv film, jedina fora ono s nejaci na ledu,
a inace ovakvih filmova ima tonu.
nije kao npr bijela vrpca, koje mi je meisterstück, ali je ok. za razliku od mnogih 'u sve i svasta' filmova
ovaj (i pored toga sto su mi uvijek mlake fore sa bozicnim poklonima, krivnja i to, 'upoznajmo one drugacije nego smo mi', 'stvari&osjecaji koji su nam svima isti' i jos toga) makar zna 'kuda ide' i zgodan je i kompakatan za rukovanje tj. gledanje, a da se ne 'razidje' na sto strana. to mi je ok. osim toga, npr. bijela vrpca mi je filmcina 's koje god strane ga okrenes' i jer haneke u pitanju ne iznenadjuje (za 'zasto' bi mi vec trebalo malo vise ali nema veze), no ovaj mi, bez obzira koliko su mu male sanse, onako filmski popravlja stvar.
the band's visit je u tom smislu tamam.
film iznad, simple plan je primjer slicnog i slazem se da ih ima, ali eto meni nije smetalo da gledam.
cak mi je dio sa djetetom na ledu mozda najmanje interesantan, bas zbog zbog tog 'pukusaja' da se unese ono mali sok. preocito mi je.
sve u svemu kao sa bajkama mi je, sve su kao 'jaje jajetu' slicne, isti pocetak kraj, sve,
no nije me sprijecilo, dosta su mi vremena bile omiljeni 'zanr'. nekad ipak ne smeta;)
Dee dee zagreb

#2429 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by Dee dee zagreb »

shaqqa wrote:Jel ko gledao book of eli, kakvi su utisci?
Meni se na onim trailerima učinio mnogo dobar, nadam se da ono nisu jedini dobri dijelovi filma :mrgreen:
Ja sam ga gledala ok je film. Nije ništa posebno ali vrijedi pogledati. Glazba u filmu također odlična. Pa ja bih rekla malo lošiji od law abiding citizen, ako ti to što znači. Uglavnom prosjek, ali to je samo moje mišljenje.
johnnykola

#2430 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by johnnykola »

band's visit je bio pobjednik po glasovima publike
na jednom od sff-ova. si ga skinuo s net-a ili digao u nekoj
videoteci? nekako mi tegoba bas bilo iako
sam ga odgledao do kraja onu tv vonabi filmsku kameru
podnositi u smrznutoj rijeci. izmedju ostalog, bijedom se bavi
i kecer:

Image

a bolji je od rijeke 100 puta.

btw, bas me zanima, koja ti je najupecatljivija scena u bijeloj vrpci?
karanana

#2431 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by karanana »

Dee dee zagreb wrote:
shaqqa wrote:Jel ko gledao book of eli, kakvi su utisci?
Meni se na onim trailerima učinio mnogo dobar, nadam se da ono nisu jedini dobri dijelovi filma :mrgreen:
Ja sam ga gledala ok je film. Nije ništa posebno ali vrijedi pogledati. Glazba u filmu također odlična. Pa ja bih rekla malo lošiji od law abiding citizen, ako ti to što znači. Uglavnom prosjek, ali to je samo moje mišljenje.
a meni se law abiding citizen nimalo nije svidio. znaci ovaj book of eli na koji sam se nameracio da ga vidim ce mi biti jos gori?
mada, to su dva potpuno drugacija zanra, ne znam koliko su usporediva.
Nakamichi

#2432 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by Nakamichi »

Neznam jel neko vec ofiro' Sherlock Holmes-a, neki dan sam gledao, dobro urađen film, pogotovo ko voli filmove mr. Ritchie-a. Po meni je lik neprevazidjen, poredeci ga sa novijom generacijom režisera, svaki mu je po meni film bio bomba, cak i onaj Revolver kojeg mnogi kude.
pitanje

#2435 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by pitanje »

johnnykola wrote:band's visit je bio pobjednik po glasovima publike
na jednom od sff-ova. si ga skinuo s net-a ili digao u nekoj
videoteci? nekako mi tegoba bas bilo iako
sam ga odgledao do kraja onu tv vonabi filmsku kameru
podnositi u smrznutoj rijeci. izmedju ostalog, bijedom se bavi
i kecer:

Image

a bolji je od rijeke 100 puta.

btw, bas me zanima, koja ti je najupecatljivija scena u bijeloj vrpci?
nema je. najbolje mi je kada
'najupecatljivije/ih scene' uopste nema, nema ocitog 'kupovanja' onog osjetljivog (na svasta nesta) u nama, nego mi na kraju sve skupa ima 'ne znam sta me snaslo' djelovanje i kada uopste ne moram da trazim nesto najupecatljivije/najovo/najono nego mi je sve skupa naj i kada mi naprosto film nadilazi potrebu da ga dijelim na dijelove/bolje/gore/bilo sta i kada 'slusa sam sebe' i skroz mi je catchy. ono kada film uopste ne 'afektira', ali zato djeluje da afektiram ja i to skroz.
vrpca mi je kao snimaana kroz prigusivac i ne znam je li mi vise jezovito sve ono u i medju ljudima iz filma ili to koliko film (u stvarnosti najcesce mi) ostaje prividno nekako 'neosjetljiv na samog sebe', kao da se kamera nijednom 'ne trzne' i svo to licimjerje i svasta nesta se samo 'eto tako' desava. mene to vise izaziva, nego ono 'svako dobije sta zasluzi' i eto ga, sreca za svakoga, i na filmu i za gledaoca. tek mi je to stvarno i ono 'zahladnim' dok ga gledam i ne ostavlja mi prostor da se 'izvucem'. prvi mi je njegov bio funny games i ista stvar, gledas i mislis 'sad ce nesto' i voila, na kraju nista, i kao totalno si 'pokosen' i nekako prevaren za neki, bilo kakav kraj, i onda se u neko vrijeme sjetis da je mozda najcesce u zivotu bas kao i u njemu, sa nekim nedovoljnim/neodredjenim/ne bas pravednim krajem koji ne nudi savrsen izlaz/rjesenje/'mazanje ociju'/sta li. i nema onog 'cica mica gotova prica' efekta gdje film zavrsava sa nekim koliko toliko finim krajem, nego bas sa tim odsustvom kraja film u meni tek pocinje da djeluje i ono natjera me da misli i sta li vec.
a wrestler mi je dobar iako bi meni van trebali oni dijelovi 'oca koji se kaje', poklon i to, mislim ok mi je i desava se u ljudima, ali mi je nekako previse 'na prvu', malo mi je to nekako 'lobiranje' za glavni lik. ne znam. nekako mi je to moglo bolje 'uklizati' u njegov lik.
ok mi je, iako bih prije nesto ovako
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2436 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by Truba »

nisam znao da su posesion i zelena milja iz ove decenije :mrgreen: :skoljka:
karanana

#2437 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by karanana »

zar je to ogranicenje ove teme? naslov vara, ne znam sta ce nam ove godine u naslovu. dobar film je dobar film bio on iz 60ih, 90ih ili 2009. garant je onda pola od ovih 100 strana offtopic.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2438 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by Truba »

dosta novih filmova prođe nezapaženo
dok se starih filmova tiče uvijek vrte ista imena :mrgreen: općepoznata mjesta filma...

ja bih mogao od režisera Possesion preporučiti film On the silver globe... poljski vizualni masterpis koji je bio uništen za vrijeme komunizma i misteriozno nestao dok nije pronađen deset godina poslije... govori o naseljenicima na mjesecu i njihovim potomcima...
duboka_misao

#2439 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by duboka_misao »

karanana wrote:malo je stariji, ali ko ga nije gledo, definitivno preporucujem ako ste za napet triler.
Image
:thumbup: dobar!
Loulou

#2442 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by Loulou »

Odličan (mada je kraj, odn. par minuta pred kraj radnja...hm... onako malo...)
Image

Ali, Josh Lucas... Kakve oči taj čovjek ima... :oops: :oops: :oops: :-)

I ova komedija je odlična, osim pojedinih, pretjeranih dijelova...
Al' ok...to je woody alen :D

Image
:lol:

dr.Gonzo

#2443 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by dr.Gonzo »

Ja gledao ovaj novi od brace Coen, A Serious Man. Neobican film, planiram jos jednom pogledati. Cini mi se da sam dosta stvari propustio radi ogranicenog poznavanja jevrejske kulture i tradicije u Americi.
johnnykola

#2444 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by johnnykola »

dr.Gonzo wrote:Ja gledao ovaj novi od brace Coen, A Serious Man. Neobican film, planiram jos jednom pogledati. Cini mi se da sam dosta stvari propustio radi ogranicenog poznavanja jevrejske kulture i tradicije u Americi.
si ga skinuo ili kupio negdje? ako si kupio, gdje, ako si iz sa?

loulou, isto pitanje za:

Image

:-D

larry je king!

nadji si njegovu seriju:

Image
dr.Gonzo

#2446 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by dr.Gonzo »

si ga skinuo ili kupio negdje? ako si kupio, gdje, ako si iz sa?
Skinuo torrent sa isohunt.com...
Dee dee zagreb

#2447 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by Dee dee zagreb »

karanana wrote:
a meni se law abiding citizen nimalo nije svidio. znaci ovaj book of eli na koji sam se nameracio da ga vidim ce mi biti jos gori?
mada, to su dva potpuno drugacija zanra, ne znam koliko su usporediva.
Ma ja sam zadnji film u kinima gledala law abiding citizen pa mi je on pao prvi na pamet, iako istina je što kažeš to su drugačiji žanrovi, ako se ne varam law abiding citizen je akcijski triler, a book of eli je akcijska avantura. Meni je Građanin opasnih namjera bio super tako da ako je tebi bio loš onda nemaš baš isti ukus kao ja,tako da pogledaj Knjigu iskupljenja možda ti se svidi. Book of eli je onako film za zabavu, nabrijan, tako da meni nije nešto posebno, ali takav je žanr filma.
Evo sad mi je palo na pamet podsjeća me na Pobješnjelog Maxa s Mel Gibsonom ako si gledao? Ma pogledaj film ukusi su različiti. Ja sam valjda previše očekivala od Book of eli, ali kažem mislim da nećeš potratit vrijeme ako odvojiš 2 sata da ga pogledaš.
Fordas

#2448 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by Fordas »

Bas kao sto sam i pretpostavio da ce se dogoditi

"Transformers" i "Land of the Lost" najviše nominirani
Nominacije za ovogodišnju dodjelu nagrade Zlatna malina, koja predstavlja parodiju na dodjelu Oskara, šarolike su i iznenađujće. Filmovi "Transformers" i "Land of the Lost" ubjedljivo su vodeći sa po sedam nominacija, uključujući nagradu za najgore filmove. Megan Fox i Will Ferrell zaslužili su da budu u kategoriji za najgoreg glumca, odnosnu glumicu.

Transformers je toliko ocajan film da je to za nepovjerovati. Uspio sam odgledati nesto oko 60 min i :run: nevjerovatno smece od filma :cry: :cry:
pitanje

#2450 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima2005/2006/2007/2008

Post by pitanje »

covjek_sam_zeno wrote:Image
:thumbup:
Post Reply