Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#24226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Concord wrote:Taj radar na Stupu je svojevrstan fenomen. Vozim kroz citav grad prema Ilidzi, kod Kampusa sve ok, na Socijalnom sve ok, kod Televizije ok, ali na jebenom Stupu to usporava i koci ko da nikad radar u zivotu nije sreo. Ogranicenje 60, radar slika na 66 najmanje, ali neka ja cu 40 proc, sto je sigurno sigurno je. To sto stvaram guzvu i jebem sve vozace iza sebe, to nema veze.
Kod aerodroma je najkriticnije, ono je postalo nepodnosljivo...
Cesto prolazim tom dionicom, i pravo je cudo da nekad prodjem sa 50 km/h, najcessce se to vrti 40-45 km/h.. :-)
Travnički Noćni Šetač

#24227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:da ga ne prebiju
Koja je svrha snimanja ako neces markirati debila u potpunosti.....ili se fakat boji batina.. :mrgreen:
Vec nekoliko puta odgovoreno.... evo jos jednom... nije uopste poenta ko je napravio prekrsaj... tek to bi izgubilo svrhu svi bi rekli mi smo fini samo on ne valja .... poenta je da velika vecina nas to radi i da zelim svima nama da pokazem kako mi izgledamo dok budalesemo za volanom...
...
Policija neka ganja prekrsitelje, to nije moj posao ... ja aamo zelim da sve nas upozorim da prestanemo sa ovim ponasanjem za volanom...
....
Maraschino

#24228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

Concord wrote: Ogranicenje 60, radar slika na 66 najmanje, ali neka ja cu 40 proc, sto je sigurno sigurno je. To sto stvaram guzvu i jebem sve vozace iza sebe, to nema veze.
i sta se desi kada te uslika na 66km/h ili 70km/h?
Optimist

#24229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Neki dan teletabis u raspalom Scenicu ide iz pravca grada prema Ilidzi srednjom trakom 40. Svi ga masovno obilaze i sa lijeve i sa desne strane, ali se teleca glava ne da omesti. Starta prvi na semaforu kraj avaza, ubrza normalno do 40 i nastavi tako. Ja mislim da je na stupu ispod mosta gdje je radar dodatno usporio.
Optimist

#24230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Maraschino wrote:
Concord wrote: Ogranicenje 60, radar slika na 66 najmanje, ali neka ja cu 40 proc, sto je sigurno sigurno je. To sto stvaram guzvu i jebem sve vozace iza sebe, to nema veze.
i sta se desi kada te uslika na 66km/h ili 70km/h?
Nista, slika tek na 71 ;-)
basicm

#24231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Optimist wrote:Neki dan teletabis u raspalom Scenicu ide iz pravca grada prema Ilidzi srednjom trakom 40. Svi ga masovno obilaze i sa lijeve i sa desne strane, ali se teleca glava ne da omesti. Starta prvi na semaforu kraj avaza, ubrza normalno do 40 i nastavi tako. Ja mislim da je na stupu ispod mosta gdje je radar dodatno usporio.
Takvima se blica svira i upute cestitke prilikom prolaza.
Concord

#24232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

Maraschino wrote: i sta se desi kada te uslika na 66km/h ili 70km/h?
66 sam napisao jer je to tolerancija od 10%, nisam znao na koliko tacno slika. Kolega rece 71.
Maraschino

#24233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

Concord wrote:
66 sam napisao jer je to tolerancija od 10%, nisam znao na koliko tacno slika. Kolega rece 71.
da, slika na 71km/h jer ne postoji kazna za 10 preko ogranicenja sto znaci da na tom dijelu puta moze da vozi i malo vise od 60km/h.
kakaljin

#24234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Concord wrote:
Sve kamere u BiH, slikaju na 11 km/h i preko od propisane brzine. Jedino nisam siguran na autoputu ima li vece tolerancije.
Travnički Noćni Šetač

#24235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

kakaljin wrote:Jedino nisam siguran na autoputu ima li vece tolerancije.
Zakonski nema, odnosno propisan je prekršaj za više od 10 km/h i na autoputu identično kao i na ostalim putevima... ali kamera teoretski može biti podešena da se aktivira na većoj razlici brzine...
zdruzdjo

#24236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Romeo 80 wrote:Jedno pitanje za forumsko pucanstvo! Cuo sam da kamera kod aerodroma ima instaliran snajper koji je bazdaren da automatski likvidira svakoga ko prodje brzinom od oko 60 km/h. Za one koji idu ispod 50 softwer navodno salje besplatan kupon na adresu debila za nabavku zimnice u Bingu.

Meni ima logike, jer se ne sjecam kad sam zadnji put tuda prosao a da nisam morao guslati 40-ak na sat iza nekog pravnika.
Svaki dan sam na toj dionici.
Svaki dan je ista prica. Cuo sam i da imaju nagrade u skladu sa par-nepar tablicama. Ako se potrefi, dolazi prostitutka/zigolo na kucna vrata.

Ali jednom sam imao scenu tu da nisam mogao sebi doci.
Vozim od stupske petlje. I cijelo vrijeme guslamo nas 4-5 iza audija nekih 45-50. Ne ide se preko. Na pravcu 100-tinjak metara prije same kamere oplete lola po gasu kao da mu neko kamencinu baci na papucicu gasa. Vidim da ode zestoko preko dozvoljenog. Okide ga kamera. A reko budale boze sacuvaj. Ode on ispred i pobjeze. Usput pretice neke ispred.
Dolazim do one dionice prije kule u rs gdje je ogranicenje 30. Kad policija sa radarom stoji kod onog restorana tocak(nesto). Lola sa audijem zaustavljen.
Ma reko bio u zijanu a nije se "plaknuo". Nema druge.
tempuser

#24237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Maloprije na semaforu, okrenut prema suncu, a sajba muzgava od rose i prasine kako se auto nije vozio par dana i par puta prsnem da obrisem sajbu, kad sa desne strane negdje bip-bip! Pogledam, lik negoduje sto mu je nesto kapi palo po autu! Mlaznice na mom autu fabricki podesene, sve po PS-u, njemu zatvoren prozor, nisam njega uspricao! Kontam WTF, dokle ide ta malogradjanska komocija i agresiva?!
Throttle

#24238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Pa ja bi spricao dok cijelu bocu ne ispraznim :lol: :lol:
konektovan

#24239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Jucer oko 18 h frajko sa A klasom na kuli, krecemo se prema aerodromu,hladno stade u raskrsnici da propusti vozila sa desne strane. Zuto trepcuce je bilo, blicaj trubi,nista frajer,on svoje pa svoje. Zaustavio 15 vozila iza otprilike da propusti 3 vozila sa desne.... :-) Neka merhametli dusa, finjak,......toliko sam mu blicao i trubio da se odmah sklonio na prosirenje poslije semafora.....
carpathia

#24240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by carpathia »

konektovan wrote:Jucer oko 18 h frajko sa A klasom na kuli, krecemo se prema aerodromu,hladno stade u raskrsnici da propusti vozila sa desne strane. Zuto trepcuce je bilo, blicaj trubi,nista frajer,on svoje pa svoje. Zaustavio 15 vozila iza otprilike da propusti 3 vozila sa desne.... :-) Neka merhametli dusa, finjak,......toliko sam mu blicao i trubio da se odmah sklonio na prosirenje poslije semafora.....
Ovakvi mene nerviraju, to odma nešta na sirenu pritisne, blica, mase rukama, papčina
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#24241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Romeo 80 wrote:Jedno pitanje za forumsko pucanstvo! Cuo sam da kamera kod aerodroma ima instaliran snajper koji je bazdaren da automatski likvidira svakoga ko prodje brzinom od oko 60 km/h. Za one koji idu ispod 50 softwer navodno salje besplatan kupon na adresu debila za nabavku zimnice u Bingu.

Meni ima logike, jer se ne sjecam kad sam zadnji put tuda prosao a da nisam morao guslati 40-ak na sat iza nekog pravnika.
Ja nedavno krenuo na Bjelašnicu, govorim djevojci gledaj ovo sad, prestižem 2 auta brzinom od 65 km/h, i gle čuda, nije me slikala kamera. Oni su naravno guslali nekih 37-39 km/h.
zdruzdjo

#24242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Maloprije na semaforu, okrenut prema suncu, a sajba muzgava od rose i prasine kako se auto nije vozio par dana i par puta prsnem da obrisem sajbu, kad sa desne strane negdje bip-bip! Pogledam, lik negoduje sto mu je nesto kapi palo po autu! Mlaznice na mom autu fabricki podesene, sve po PS-u, njemu zatvoren prozor, nisam njega uspricao! Kontam WTF, dokle ide ta malogradjanska komocija i agresiva?!
Sjoooooo likova.
Ko sto rece neko, prskao bih dok dizne ne poispadaju.
konektovan

#24243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

carpathia wrote:
konektovan wrote:Jucer oko 18 h frajko sa A klasom na kuli, krecemo se prema aerodromu,hladno stade u raskrsnici da propusti vozila sa desne strane. Zuto trepcuce je bilo, blicaj trubi,nista frajer,on svoje pa svoje. Zaustavio 15 vozila iza otprilike da propusti 3 vozila sa desne.... :-) Neka merhametli dusa, finjak,......toliko sam mu blicao i trubio da se odmah sklonio na prosirenje poslije semafora.....
Ovakvi mene nerviraju, to odma nešta na sirenu pritisne, blica, mase rukama, papčina
Nisam obicno takav za volanom, ali moje reakcije ne bi bilo da se drugi ne ponasaju bahato......
Naslovnica

#24244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

carpathia wrote:
Nije on papčina nego je papčina taj što zaustavlja saobraćaj bez ikakvog razloga.
Zna se ko ima prednost i nema potrebe zaustavljati saobraćaj, pogotovu ako situacijama koja je gore opisana.
Nemoj dozvoliti da ti se blica, maše rukama i da radi sirena, i neće biti razloga za nerviranje.
Koji je drugi način da se vozaču da do znanja da griješi?
drug_profi

#24245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Image
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#24246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by izvrsni direktor »

Mene bgm u sapbracaju najvise nerviraju oni sto ljudi nemaju ni grama strpljenja.
Ti izgubio zivce u ratu? Rodjen u japanu pa ti kasnjenje od ca 72 sekunde previse stresa izaziva?
Concord

#24247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

tempuser wrote:Maloprije na semaforu, okrenut prema suncu, a sajba muzgava od rose i prasine kako se auto nije vozio par dana i par puta prsnem da obrisem sajbu, kad sa desne strane negdje bip-bip! Pogledam, lik negoduje sto mu je nesto kapi palo po autu! Mlaznice na mom autu fabricki podesene, sve po PS-u, njemu zatvoren prozor, nisam njega uspricao! Kontam WTF, dokle ide ta malogradjanska komocija i agresiva?!
Neki dan stojim na M. Dvoru na raskrnici kod tramvajske. Na semaforu stoji zatamnjen Cayenne a iza tuning Golf 5, u Cayennu stariji cikica a u Golfu neki mangup. I poce prskati ovaj u Cayennu, znaci koliko tecnosti je ostalo njemu toliko je otislo i golfu po haubi i sajbi, nisam mogao da vjerujem koliko baca unazad. Onaj mangas u golfu suti i gleda kako ga prska, ne smije da pisne :lol:
konektovan

#24248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

izvrsni direktor wrote:
Mene bgm u sapbracaju najvise nerviraju oni sto ljudi nemaju ni grama strpljenja.
Ti izgubio zivce u ratu? Rodjen u japanu pa ti kasnjenje od ca 72 sekunde previse stresa izaziva?
Ja rijetko ili gotovo nikako ne pišem na ovoj temi svoja iskusTva u saobracaju, i nije ovo od jucer jedina situacija kad te ispizde. Nisam rodjen u Japanu, a nisam plaho ni izgubio zivce u ratu.... :wink:
JavierBosnia

#24249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Concord wrote: Neki dan stojim na M. Dvoru na raskrnici kod tramvajske. Na semaforu stoji zatamnjen Cayenne a iza tuning Golf 5, u Cayennu stariji cikica a u Golfu neki mangup. I poce prskati ovaj u Cayennu, znaci koliko tecnosti je ostalo njemu toliko je otislo i golfu po haubi i sajbi, nisam mogao da vjerujem koliko baca unazad. Onaj mangas u golfu suti i gleda kako ga prska, ne smije da pisne :lol:
Ne smije da pisne? :run: A sta je trebao, izaci sa palicom i porazbijati auto ispred?
Jebla vas tecnost nisu govna
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#24250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Vala baš, upali brisače i eto nisi svoju trošio a očistio si :D
Post Reply