SDA-All about

Post Reply
Alfons Kauders

#24226 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

-LIBERO- wrote:
madner wrote:Bilo bi fino od SDA da objasni narodu da je to nova strategija, kada vec rade aktivno na podjeli.

Klasicna podjela drzave. Tri regije, kroz ovu koordinaciju kantona, tj. ZUPANIJA :D , i tri odvojena TV kanala, Srpski, Bosnjacki, Hrvatski...i podjela svih drugih resorsa ove drzave na tri dijela....itd.

SDA proda drzavu preko noci, po 'ubrzanom postupku/proceduri'. :D

Kakva stranka, i kakvi izdajnici u njoj. :lol:
Pa nije bas "preko noci"... Valjalo je prvo sahraniti Harisa, pa Zlaju, pa Zeljka, pa Fahru. Trud je to, nije to mali posao, valjalo je pomesti konkurenciju.

A sad kad su zavrsili tu stranu posla i osigurali sebi poziciju "stozerne" stranke, bez konkurencije, :D Neonko i ekipa mogu zavrsiti ono sto je zapoceo senior = zeleni trokutistan Sarajevo-Zenica-Banovici. :D

Sto se tice price za izdaju, ne stoji. Ljudi imaju legitimitet, narod je glasao za njih, narod ih i dalje podrzava. Stoga imaju svako pravo da rade ovo sto rade. Nek metnu i ne vade... :izet:
Banksy

#24227 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

27% od 50%, 1/8 biračkog tijela.

''Legitimitet'' im daju njihovi koalicioni partneri, oni koji su dobili glasove tako što su u predizbornoj bili protiv njih, a onda nakon izbora im poletjeli u zagrljaj, od Hareta, Zlaje, Komšića do Fahre, iz njih SDA crpi ''legitimitet'', ako ćemo pošteno.
muzicar_iz_parka

#24228 Re: SDA-All about

Post by muzicar_iz_parka »

Alfons Kauders wrote:
-LIBERO- wrote:
madner wrote:Bilo bi fino od SDA da objasni narodu da je to nova strategija, kada vec rade aktivno na podjeli.

Klasicna podjela drzave. Tri regije, kroz ovu koordinaciju kantona, tj. ZUPANIJA :D , i tri odvojena TV kanala, Srpski, Bosnjacki, Hrvatski...i podjela svih drugih resorsa ove drzave na tri dijela....itd.

Pa nije bas "preko noci"... Valjalo je prvo sahraniti Harisa, pa Zlaju, pa Zeljka, pa Fahru. Trud je to, nije to mali posao, valjalo je pomesti konkurenciju.

A sad kad su zavrsili tu stranu posla i osigurali sebi poziciju "stozerne" stranke, bez konkurencije, :D Neonko i ekipa mogu zavrsiti ono sto je zapoceo senior = zeleni trokutistan Sarajevo-Zenica-Banovici. :D

Sto se tice price za izdaju, ne stoji. Ljudi imaju legitimitet, narod je glasao za njih, narod ih i dalje podrzava. Stoga imaju svako pravo da rade ovo sto rade. Nek metnu i ne vade... :izet:
A gdje vi u Tuzli onda spadate pošto vidim samo graničite sa tim "trokutom"?

Sjeverni trokut il istočni trokut?
muzicar_iz_parka

#24229 Re: SDA-All about

Banksy wrote:27% od 50%, 1/8 biračkog tijela.

''Legitimitet'' im daju njihovi koalicioni partneri, oni koji su dobili glasove tako što su u predizbornoj bili protiv njih, a onda nakon izbora im poletjeli u zagrljaj, od Hareta, Zlaje, Komšića do Fahre, iz njih SDA crpi ''legitimitet'', ako ćemo pošteno.
Greška je izborni uspjeh mjeriti prema zvaničnoj izlaznosti, jer se ona mjeri po glasačkom spisku koji ne oslikava stvarno stanje u BiH. Dosta onih koji se nalaze na spisku nisu stalni stanovnici (rezidenti), stvarna izlaznost je dosta veća kad njih odbiješ sa spiska.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24230 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

godine su pojeli skakavci a ideologija i ciljevi nisu skretali s puta koji je zacrtao hAlija Prvovjenćani Izmetbeg koji je i uveo u opticaj maksimu "dogovor naroda" vs. pravnog poretka i institucija RBiH. Kolko je to odgovaralo Rašu i Matu toliko je valjalo i hAliji da se makne od kjafirskog tanzimata i begovski vlada, kako to Allah zapovijeda, svojim privatnim Miletom od Tuzle do Sarajva
jao_situacije

#24231 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

gatački klan izlevatio sve
sdp se zajebavo oko mehanizma koordinacije godinama, a gatački klan za par mjeseci sve uradio i to dok se javnost raspravljala oko šćepe
objaviće popis, još će i eu na kraju natjerati da prihvati šarovićeve uslove za domaću privredu

hm čestitaj šefovima, odigrali su ovo jebački i mangupski :mrgreen:
Alfons Kauders

#24232 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

muzicar_iz_parka wrote:

75000

Tuzla

Republika Bosna i Hercegovina

neka SDA odluci kako ce zvati svoj novi fildzan :D iskreno me zaboli, ne namjeravam ga posjecivati :D nikad me nisu privlacile te bliskoistocne feudalne monarhije :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24233 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ne kaje se đaba ćuvaj se Vlaha sa Sokoca, Šokca iz Ljutog doca, Balije iz Stoca i Gaćanina koje god je vjere
jao_situacije

#24234 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

JoseMujica wrote:ne kaje se đaba ćuvaj se Vlaha sa Sokoca, Šokca iz Ljutog doca, Balije iz Stoca i Gaćanina koje god je vjere
narod zna :oops:
jao_situacije

#24235 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

evo isti m.o. uhapšen pavlović
dok se javnost bude bavila dodikovim kmečanjem i optužnicama, oni će objaviti popis stanovništva :izet:
muzicar_iz_parka

#24236 Re: SDA-All about

Alfons Kauders wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

75000

Tuzla

neka SDA odluci kako ce zvati svoj novi fildzan :D iskreno me zaboli, ne namjeravam ga posjecivati :D nikad me nisu privlacile te bliskoistocne feudalne monarhije :D
Dolazićete vi kod nas na rad dok nađemo naftu. :D

Hoćel biti razmjene ambasadora sa tom vašom državom?

:mrgreen:
Alfons Kauders

#24237 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

muzicar_iz_parka wrote:
Alfons Kauders wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

75000

Tuzla

Dolazićete vi kod nas na rad dok nađemo naftu. :D

Hoćel biti razmjene ambasadora sa tom vašom državom?

:mrgreen:
Nece. Ne namjeravamo priznati Bakiristan niti imati diplomatske odnose s istim.
Styling

#24238 Re: SDA-All about

Post by Styling »

jao_situacije wrote:evo isti m.o. uhapšen pavlović
dok se javnost bude bavila dodikovim kmečanjem i optužnicama, oni će objaviti popis stanovništva :izet:
Ko zna, mozda je EU rekla da ce prihvatiti aplikaciju i podastrla spisak osoba za hapsenje i par stvarcica koje treba na-vrat-na-nos odraditi.

Prava glavobolja pocinje poslije 15 februara. :run:
jao_situacije

#24239 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

Styling wrote:
jao_situacije wrote:evo isti m.o. uhapšen pavlović
Ko zna, mozda je EU rekla da ce prihvatiti aplikaciju i podastrla spisak osoba za hapsenje i par stvarcica koje treba na-vrat-na-nos odraditi.

Prava glavobolja pocinje poslije 15 februara. :run:
koga li će uhapsiti kad bude trebalo sejdić-finci riješiti
ja kažem čovu :mrgreen:
Styling

#24240 Re: SDA-All about

Post by Styling »

jao_situacije wrote:
koga li će uhapsiti kad bude trebalo sejdić-finci riješiti
ja kažem čovu :mrgreen:
I treba. On je i oborio reformu Ustava koja je bila odstampana i spremna za potpis.
palermo

#24241 Re: SDA-All about

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:

Meni bogami to licemjerno od tebe. Kad ja napišem da je ideja o Mostaru kao glavnom gardu Federacije dobra i da otvara prostor da BiH punim plućima uđe na prostor Hercegovine, ti napišeš to je podjela BiH. Kad kažem, da je i ideja o megakantonima (tj.spajanju SBK i HNK ) bolja nego ovo što imamo sad jer jača položaj Bošnjaka u HNK, ti skočiš i kažeš podjela BiH. Velež pred gašenjem, a tvoji hordaši konstatuju, žao mi Veleža al sami su krivi, nego pusti to važno pitanje je, jel bolje da igra desnog beka Bekić ili Blekić.
Mi ćemo dole krepati nastavite li nas braniti takvim intenzitetom.

Al eto, možda je pozitivna stvar za Sarajevo, što ćemo mi doći ovamo u još većem broju, svakako vam treba kvalitetnih direktora. Ko zna, možda se sve ovo i radi zbog toga, strateški potez
vivaldi

#24242 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

@palermo, cini mi se da si samo polovicno u pravu u posljednje vrijeme
palermo

#24243 Re: SDA-All about

Post by palermo »

vivaldi wrote:@palermo, cini mi se da si samo polovicno u pravu u posljednje vrijeme
Ih, k'o da sam nekad bio stoposto u pravu.

Nego u kojoj sam polovici u pravu ?. Mora da je oko direktora :D (bez obzira na smješka, ozbiljno te pitam)

A bogami si ti meni postao omiljeni autor glede ekonomije
AzerVisoko

#24244 Re: SDA-All about

Post by AzerVisoko »

Begovat Baki-Arabija
vivaldi

#24245 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:@palermo, cini mi se da si samo polovicno u pravu u posljednje vrijeme
Ih, k'o da sam nekad bio stoposto u pravu.

Nego u kojoj sam polovici u pravu ?. Mora da je oko direktora :D (bez obzira na smješka, ozbiljno te pitam)

A bogami si ti meni postao omiljeni autor glede ekonomije
ma na ekonomiju i mislim :D

ekonomski problemi bosnjaka u hercegovini su prica koju manje-vise prica bar 80% drzave iz sva tri naroda jer sem par ovih vecih gradova svi s pravom kukaju, samo krivicu mozda adresiraju na druge gradove (sarajevo, banjaluku ili hrvatsku elitu u mostaru).

kukaju povratnici, kuka krajina, kuka hercegovina, kuka podrinje...ali para jednostavno nema ni za vecinu, a kamoli za sve.

tvoj prica je istovjetna prici hrvata iz tomislavgrada ili srbina iz rogatice, a sta tek reci za srbe, hrvate i bosnjake u drvaru, glamocu, grahovu, kupresu...
madner

#24246 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pa ne branimo vas, ako je vamo ovo ok.
palermo

#24247 Re: SDA-All about

Post by palermo »

vivaldi wrote:
ma na ekonomiju i mislim :D

ekonomski problemi bosnjaka u hercegovini su prica koju manje-vise prica bar 80% drzave iz sva tri naroda jer sem par ovih vecih gradova svi s pravom kukaju, samo krivicu mozda adresiraju na druge gradove (sarajevo, banjaluku ili hrvatsku elitu u mostaru).

kukaju povratnici, kuka krajina, kuka hercegovina, kuka podrinje...ali para jednostavno nema ni za vecinu, a kamoli za sve.

tvoj prica je istovjetna prici hrvata iz tomislavgrada ili srbina iz rogatice, a sta tek reci za srbe, hrvate i bosnjake u drvaru, glamocu, grahovu, kupresu...
pa u pravu si, ako je >Mostar od iste važnosti za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, kao što je Rogatica za Srbe.......mislim, moguće....nisam ti više pametan,
palermo

#24248 Re: SDA-All about

Post by palermo »

madner wrote:Pa ne branimo vas, ako je vamo ovo ok.
Koje ovo ? Ovo što sad imamo ili treći entitet ?
vivaldi

#24249 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

palermo wrote:pa u pravu si, ako je >Mostar od iste važnosti za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, kao što je Rogatica za Srbe.......mislim, moguće....nisam ti više pametan,
ma rogatica mi je prva pala na pamet, ali to isto vazi za zvornik, doboj, prijedor...svi se osjecaju zakinutim

s druge strane, sav hravtski kapital se slio u mostar, a tu je i podrska hrvatske ko sto si i sam napisao..malo je tesko ocekivat da se tome finansijski moze parirati.

a sto se tice prenosa institucija, ima tu i objektivnih prepreka...jako puno ovih posjeta stranih guzonja, poput kurtza neki dan se ne mjeri u danima vec satima. oni za dva dana oblete cijeli zapadni balkan. u sarajevu su i ambasade, razne orgnaizacije...tesko je to uskladiti.

od te amdinistracije pukom slucajnoscu je vjetsacki jedino profitiralo istocno sarajevo jer je prakticno dio sarajeva, a zaseban subjekt koji dobrim dijelom egzistira parazitirajuci na ostatku rs-a
palermo

#24250 Re: SDA-All about

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:pa u pravu si, ako je >Mostar od iste važnosti za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, kao što je Rogatica za Srbe.......mislim, moguće....nisam ti više pametan,
ma rogatica mi je prva pala na pamet, ali to isto vazi za zvornik, doboj, prijedor...svi se osjecaju zakinutim

s druge strane, sav hravtski kapital se slio u mostar, a tu je i podrska hrvatske ko sto si i sam napisao..malo je tesko ocekivat da se tome finansijski moze parirati.

a sto se tice prenosa institucija, ima tu i objektivnih prepreka...jako puno ovih posjeta stranih guzonja, poput kurtza neki dan se ne mjeri u danima vec satima. oni za dva dana oblete cijeli zapadni balkan. u sarajevu su i ambasade, razne orgnaizacije...tesko je to uskladiti.

od te amdinistracije pukom slucajnoscu je vjetsacki jedino profitiralo istocno sarajevo jer je prakticno dio sarajeva, a zaseban subjekt koji dobrim dijelom egzistira parazitirajuci na ostatku rs-a
Pa, jebem mu miša, imamo i mi aerodrom,i još nemamo maglu. I iz Mostara bi Kurtz začas obletio zapadni Balkan.

A ne mora se finasijski parirati hrvatskom kapitalu,ne smeta meni hrvatski kapital, uostalom zahvaljujući njemu, makar se imam gdje liječiti i gdje šta kupiti. Ali moraš makar nešto ponuditi i ovom bošnjačkom narodu, inače jedini dvije opcije koje mu preostaju su, prikloniti se Hrvatima ili seliti za Sarajevo.
Post Reply