Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#24226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:
zippoo87 wrote:
VjecitiStudent wrote: U tom "kritičkom davanju šanse" manjem zlu, istopiše se nama životi.
Bez temeljitog kraha ove muljave "ljevice" i opozicije uopće, boljitka NEĆE biti.

Da li si kao 'politički osviješten' upratio sinoć, koliko je puta slagala Sabina, u diskusiji o Zakonu o radu?
Što ostali muljavi učesnici naravno nisu ni skontali.
i sta sada trebamo,hibernirati i zalediti se dok se ovo sto si napisao ne desi ?
ili pokusavati na sve nacine poboljsati nesto ?
ti si previse negativan i frustriran iz nekog razloga,vjerovatno licnog i onda bukvalno po svima pucas paljbu i trazis dlaku u jajetu
savrseno ne postoji,ni kod ljudi ni kod bilo cega,u prirodi ne postoji savrseno nista,prema tome ,popusti malo i pisi nesto vedrije,veselije ili barem citaj
pratim ti postove i na svakoj temi si negativan ,bas na svakoj
i da ti odgovorim na pitanje,ne znam sta je Sabina lagala o ZORu,mozda sto nisam ni gledao od pocetka,vec od polovice emisije ali ostalo nisam primjetio da je lagala,i Pedja je objasnjavao ovdje ono sto je ona rekla,e sada drugo je sto neko napisa ovdje "nije nas Pedja ubijedio"...pa eto,neko vjeruje a neko misli da lazu

bilo kako bilo,Sabina je sinoc pomela ostale sagovornike,to je cinjenica,svidjala se tebi ili ne
pozdrav
Ja sve ono kontam s druge strane pripadnik "kritički raspoloženog, edukovanog dijela populacije", pa će sad rasprava, ko, kako, šta, gdje, ... kad ono ... navijač.
:run:
i puno edukovaniji od mene su odustali od rasprave sa tobom,ja necu ni ulaziti u istu :D
mene nije bas tako lahko navuci u virtuelnom svijetu i ne primam se na ovakve prozivke i pokusaje "sukanja" :P
no ti slobodno smatraj mene i navijacem,ne smeta mi :P
odjavljujem se :D
calculator

#24227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate- OBS kao meta SDA mešetara

Post by calculator »

dr.gog wrote:...kako se već zadnje tri godine i sam šamaram sa tom hobotnicom, reći ću par stvari vezanih za Bolnicu................ Toliko za sada, i izvinjavam se na dužini teksta :-) :)
Odlične informacije, svaka čast! :thumbup: :thumbup:
kluz franjo

#24228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

VjecitiStudent wrote: Ja sve ono kontam s druge strane pripadnik "kritički raspoloženog, edukovanog dijela populacije", pa će sad rasprava, ko, kako, šta, gdje, ... kad ono ... navijač.
:run:
Dragi Vječiti,
još nekih barem 30-ak dana smatram sebe pripadnikom "kritički raspoloženog, edukovanog dijela populacije". (A možda griješim).
Bilo kako bilo, mislim da nisam ostavio nikakvu dilemu da je po mom mišljenju ovom društvu potrebna radikalna, revolucionarna promjena društvene i političke paradigme (svaki moj post upućen forumašu pk je na tom fonu).
Sa druge strane, one čisto pragmatične i realne, svi mi imamo izbor u oktobru glasati ili ne glasati. U takvoj paradigmi, ne glasati ili švrljati listić znači glasati za sve ono što već imamo (Opća bolnica u 21. vijeku nema vode nakon ponoći).
U takvoj zadatoj paradigmi, ja ću u Centru glasati za listu NS za vijećnike i Damira Nikšića za načelnika (osim ako u NS ipak ne pronađu cojones, pa ponude Peđu Kojovića za kandidata).
Za sva "kritički raspoložena, a nadam se i dovoljno educirana" pitanja stojim na raspolaganju.
Pozdrav
kluz franjo

#24229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote: Poštovani gospodine Kojoviću,

3. Zavod za planiranje razvoja KS - jedini direktor kome Onaj čije se ime ne spominje u dva navrata ne objavljuje iznos plate (a Vi me pitate "zašto smatram da su izvještaji frizirani"). To je onaj koji ode u Dubai,
http://www.trnovo.ba/nacelnik-opcine-tr ... nd-od-oko/
a Vi se ni ne "počešete", da li je otišao o trošku poreskih obveznika - što zahtjeva opravdanje troškova. Ili je možda otišao o trošku "investitora" - što predstavlja klasičan konflikt interesa.
Poštovani gospodine Kojoviću,
vjerujem da Vam je pored ostalih brojnih obaveza promaklo moje gore navedeno zapažanje. Krajnje ponizno molim za zvaničan stav NS glede "gostovanja" direktora Zavoda za planiranje razvoja KS (to je u Vašoj nadležnosti) u Dubai-u.
Smatrate li njegovo putovanje i povezane troškove istog na teret poreskih obveznika opravdanim ili smatrate li troškove njegovog putovanja na račun "investitora" sukobom interesa?
Ako ste u dilemi, pitajte stručni tim za borbu protiv korupcije Vlade KS.
Unaprijed zahvalan na KONKRETNOM odgovoru.
Pedja Kojovic

#24230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

kluz franjo

U pravu ste, promaklo mi je.
Posljednjih par sjednica smo imali maksimalan dozvoljen broj pitanja i inicijativa - odnosno tri minuta po poslaniku.
Vise puta sam na Skupstini postavljao pitanja koja sam dobio od forumasa, ali materijal iz stranke, prirodno ima prednost.
U svakom slucaju, svakako cu na naredne dvije sjednice postaviti ovo pitanje.

p.k.
Banksy

#24231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ko je NS kandidat za općinu Centar, Sarajevo, zna li ko?
tutku

#24232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Blize se izbori, ja se radujem kandidatima koje ce NS predstaviti na nacelnicke pozicije, prateci dosadasnji rad stranke, nadam se kako ce kandidati biti kvalitetni. Ono sto je mene uvijek manje-vise smetalo u radu NS je taj terenski angazman. Izbori su za manje od 5 mjeseci, iako lokalni, volio bih ovog puta snaznije i masovnije vidjeti kako NS ubijedjuje narod zasto glasati bas za njih. Ovo prije svega govorim zbog mase stanovnista koja je glasacki pasivna, ali i vecine od onih koji su aktivni, a koji mijenjaju dodjelu svog glasa razlicitim strankama od izbora do izbora. Jasno je kako je u tom terenskom radu, nazalost sda najbolja, ali sto im i nije tesko posmatrajuci obicnog prosjecnog Bosanca i Hercegovca. Cinjenica je, da su glasaci, tj. stanovnistvo - neobrazovani, apoliticni u pravom smislu rijeci, nezainteresirani za programe stranaka (sto bi trebala bit glavna vodilja pored rezultata stranaka), jednom rjecju ovce (globalna pojava, ali mislim da je kod nas procentualno zastupljenije zbog tranzicijskog drustva i svega sto ide uz isto). Dakle, interesuje me na koji nacin NS misli ubijediti nanu Fatimu iz Busovace ili Maru iz Ljubuskog da glasaju za NS. Jasno je da je ovo puno vise od pitanja i znam koliko glupo ovakva formulacija moze zvucati, ali mislim da je to test kvaliteta stranke - koliko odstupiti od svojih stavova i u slucaju NS elitizma - kako bi se prikupio veci broj glasova.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#24233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

tutku wrote:Blize se izbori, ja se radujem kandidatima koje ce NS predstaviti na nacelnicke pozicije, prateci dosadasnji rad stranke, nadam se kako ce kandidati biti kvalitetni. Ono sto je mene uvijek manje-vise smetalo u radu NS je taj terenski angazman. Izbori su za manje od 5 mjeseci, iako lokalni, volio bih ovog puta snaznije i masovnije vidjeti kako NS ubijedjuje narod zasto glasati bas za njih. Ovo prije svega govorim zbog mase stanovnista koja je glasacki pasivna, ali i vecine od onih koji su aktivni, a koji mijenjaju dodjelu svog glasa razlicitim strankama od izbora do izbora. Jasno je kako je u tom terenskom radu, nazalost sda najbolja, ali sto im i nije tesko posmatrajuci obicnog prosjecnog Bosanca i Hercegovca. Cinjenica je, da su glasaci, tj. stanovnistvo - neobrazovani, apoliticni u pravom smislu rijeci, nezainteresirani za programe stranaka (sto bi trebala bit glavna vodilja pored rezultata stranaka), jednom rjecju ovce (globalna pojava, ali mislim da je kod nas procentualno zastupljenije zbog tranzicijskog drustva i svega sto ide uz isto). Dakle, interesuje me na koji nacin NS misli ubijediti nanu Fatimu iz Busovace ili Maru iz Ljubuskog da glasaju za NS. Jasno je da je ovo puno vise od pitanja i znam koliko glupo ovakva formulacija moze zvucati, ali mislim da je to test kvaliteta stranke - koliko odstupiti od svojih stavova i u slucaju NS elitizma - kako bi se prikupio veci broj glasova.
Mislim da uopšte ne treba truditi ubjeđivati Fatime i Mare da glasaju za NS....ti glasovi Fatima i Mara vrludaju od Stranke za BiH , pa nestanu , pa onda odu SDP-ovom Komšiću , pa malo Lijanovićima pa nestanu, pa malo Radončiću i Komšiću bez SDP-a pa nestanu....pa evo sada će Fatime i Mare glasati za "srce bosanskog opstanka , veliku narodnu koaliciju SDA i SBB" , dakle ne treba se "posebno"obraćati Marama i Fatama samo zbog glasova , pogotovo ako to znači odricanje od :
- konkretnih prijedloga i riješenja bez populističkih floskula za široke narodne mase.
- ignorisanja nacionalizma. Naša Stranka do danas nije upotrijebila niti jedno jedino slovo u nacionalističkom kontekstu kako bi dobila glasove.
- nesklapanja bilo kakvih neprincipjelnih i intersenih koalicijama sa strankama sistema u kom niti jedna ne zaslužuje saradnju ni koalicioni savez.

Stoga , kao i dosada - strpljivo. Bez Mara i Fata radi glasova...nego radi Mara i Fata.
Pozdrav.
tutku

#24234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

sabina1 wrote:
tutku wrote:Blize se izbori, ja se radujem kandidatima koje ce NS predstaviti na nacelnicke pozicije, prateci dosadasnji rad stranke, nadam se kako ce kandidati biti kvalitetni. Ono sto je mene uvijek manje-vise smetalo u radu NS je taj terenski angazman. Izbori su za manje od 5 mjeseci, iako lokalni, volio bih ovog puta snaznije i masovnije vidjeti kako NS ubijedjuje narod zasto glasati bas za njih. Ovo prije svega govorim zbog mase stanovnista koja je glasacki pasivna, ali i vecine od onih koji su aktivni, a koji mijenjaju dodjelu svog glasa razlicitim strankama od izbora do izbora. Jasno je kako je u tom terenskom radu, nazalost sda najbolja, ali sto im i nije tesko posmatrajuci obicnog prosjecnog Bosanca i Hercegovca. Cinjenica je, da su glasaci, tj. stanovnistvo - neobrazovani, apoliticni u pravom smislu rijeci, nezainteresirani za programe stranaka (sto bi trebala bit glavna vodilja pored rezultata stranaka), jednom rjecju ovce (globalna pojava, ali mislim da je kod nas procentualno zastupljenije zbog tranzicijskog drustva i svega sto ide uz isto). Dakle, interesuje me na koji nacin NS misli ubijediti nanu Fatimu iz Busovace ili Maru iz Ljubuskog da glasaju za NS. Jasno je da je ovo puno vise od pitanja i znam koliko glupo ovakva formulacija moze zvucati, ali mislim da je to test kvaliteta stranke - koliko odstupiti od svojih stavova i u slucaju NS elitizma - kako bi se prikupio veci broj glasova.
Mislim da uopšte ne treba truditi ubjeđivati Fatime i Mare da glasaju za NS....ti glasovi Fatima i Mara vrludaju od Stranke za BiH , pa nestanu , pa onda odu SDP-ovom Komšiću , pa malo Lijanovićima pa nestanu, pa malo Radončiću i Komšiću bez SDP-a pa nestanu....pa evo sada će Fatime i Mare glasati za "srce bosanskog opstanka , veliku narodnu koaliciju SDA i SBB" , dakle ne treba se "posebno"obraćati Marama i Fatama samo zbog glasova , pogotovo ako to znači odricanje od :
- konkretnih prijedloga i riješenja bez populističkih floskula za široke narodne mase.
- ignorisanja nacionalizma. Naša Stranka do danas nije upotrijebila niti jedno jedino slovo u nacionalističkom kontekstu kako bi dobila glasove.
- nesklapanja bilo kakvih neprincipjelnih i intersenih koalicijama sa strankama sistema u kom niti jedna ne zaslužuje saradnju ni koalicioni savez.

Stoga , kao i dosada - strpljivo. Bez Mara i Fata radi glasova...nego radi Mara i Fata.
Pozdrav.
Bas mislim da u tome lezi politicka snaga. Nije li politika upravo da onog koji se ideoloski ne poistovjecuje sa strankom ili jednostavno koji je neobrazovan pridobijes kao glas vise? S tim glasovima (velika vecina nase glasacke populacije) bi NS imala teret prelaska u poziciju, gdje bi se onda vidio kvalitet stranke. Glasovi Fate i Mare ne iskljucuju rad na konkretnim stvarima, ali ako treba floskulama dobiti njihov glas - sto da ne, radi se radi najveceg moguceg razloga - ispravne vlasti, a opet nisi kao sda kojem se sve svodi na jeftinom populizmu. Otpor nacionalizmu je nesto sto je cini NS ispravnijim izborom (bar za mene) u odnosu na kolebljive stranke ljevice, no ne smatram da bi to trebalo udaljiti vecinu Fata i Mara u ovoj drzavi, jer mislim da vecina takvih - a kakvi su napisao sam, ipak moze shvatiti prednost licnu koja bi dobila izborom NS u odnosu na nekog sdaovca koji bi i za mandata samo urlikao na srbe/hrvate/lgbt/sveostalo. Sto se tice koalicija - dobro je rekao Miro Lazovic neku noc kod Duske Sabini - izvolite skupite glasove udjite u vlast pa pogledajte kako to ide. Apsolutno se slazem s njim, nadam se da NS i kad bude morala uci u vlast nece razocarati, bice to potpuno drugaciji polozaj od trenutnog.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#24235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

tutku wrote:
Bas mislim da u tome lezi politicka snaga. Nije li politika upravo da onog koji se ideoloski ne poistovjecuje sa strankom ili jednostavno koji je neobrazovan pridobijes kao glas vise? S tim glasovima (velika vecina nase glasacke populacije) bi NS imala teret prelaska u poziciju, gdje bi se onda vidio kvalitet stranke. Glasovi Fate i Mare ne iskljucuju rad na konkretnim stvarima, ali ako treba floskulama dobiti njihov glas - sto da ne, radi se radi najveceg moguceg razloga - ispravne vlasti, a opet nisi kao sda kojem se sve svodi na jeftinom populizmu. Otpor nacionalizmu je nesto sto je cini NS ispravnijim izborom (bar za mene) u odnosu na kolebljive stranke ljevice, no ne smatram da bi to trebalo udaljiti vecinu Fata i Mara u ovoj drzavi, jer mislim da vecina takvih - a kakvi su napisao sam, ipak moze shvatiti prednost licnu koja bi dobila izborom NS u odnosu na nekog sdaovca koji bi i za mandata samo urlikao na srbe/hrvate/lgbt/sveostalo. Sto se tice koalicija - dobro je rekao Miro Lazovic neku noc kod Duske Sabini - izvolite skupite glasove udjite u vlast pa pogledajte kako to ide. Apsolutno se slazem s njim, nadam se da NS i kad bude morala uci u vlast nece razocarati, bice to potpuno drugaciji polozaj od trenutnog.
Miro Lazović je posljednja osoba koja treba bilo koga učiti političkoj dosljednosti , koalcijama i "vlasti".
Lazovići i ostali su već predugo vlast uništili su i ono malo što je nakon rata preostalo samo da bi opstali i prilagodili se sistemu kog su sami stvorili - i njima je odlično. Kad pominjem "lazoviće" mislim na sve ešalone parlamentarnih stranaka na nivou države , entiteta , kantona i općina koje su od 1996 do danas bile na vlasti. A to je SVAKA.
I nisu promijenili NIŠTA.
Uz žustru pomoć Fata i Mara.

Fate i Mare to smo mi , ekonomski najnerazvijenija evropska država , država neobrazovanih i nestručnih , država vladavine straha , nepotizma i korupcije , država koja nema niti jedan jedini segment vrijedan isticanja ili nadmetanja , naši sportski rezultati su od dvadesetog do pedesetog mjesta , nemamo para za filmove , nemamo para za škole , za bolnice , nemamo para ni za šta jer ne stvaramo ništa , samo imamo para za preglomaznu partijsko-državnu administraciju koja se finasira porezima ionako opterećenih privrednika koji opet ne prijavljuju radnike dok ne moraju jer se toliko i ne boje inspekcija (sve je ovo naravo prouzrokovano agresijom i dijelom promjene političkog sistema ali te dvije velike boljke kreatorima sistema služe isključivo kao izgovor da sistem opstane) i sve ovo je dosada personifikovao Lazović()i) i oni se našli da p(r)ozivaju Sabinu oko učešća u vlasti.
Licemjeri.
Gnjide.

Jedna od platformi Naše Stranke do sada (ispravite me ako griješim) uz principijelnost , dosljednost i antinacionalizam je bio i antipopulizam.
Neka za Našu Stranku glasaju ljudi kada shvate poruke Naše stranke a ne poruke uz kojih će Naša Stranka čim prije doći na vlast.
Ovoj zemlji su potrebne korijenite i suštinske promjene. Te promjene ne mogu i nesmiju biti kratokročnog daha , zbog toga treba postojati neko koji će moći ili biti u prilici da dugoročnije mijenja.
Srdačan pozdrav.
tutku

#24236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

sabina1 wrote:
tutku wrote:
Miro Lazović je posljednja osoba koja treba bilo koga učiti političkoj dosljednosti , koalcijama i "vlasti".
Lazovići i ostali su već predugo vlast uništili su i ono malo što je nakon rata preostalo samo da bi opstali i prilagodili se sistemu kog su sami stvorili - i njima je odlično. Kad pominjem "lazoviće" mislim na sve ešalone parlamentarnih stranaka na nivou države , entiteta , kantona i općina koje su od 1996 do danas bile na vlasti. A to je SVAKA.
I nisu promijenili NIŠTA.
Uz žustru pomoć Fata i Mara.

Fate i Mare to smo mi , ekonomski najnerazvijenija evropska država , država neobrazovanih i nestručnih , država vladavine straha , nepotizma i korupcije , država koja nema niti jedan jedini segment vrijedan isticanja ili nadmetanja , naši sportski rezultati su od dvadesetog do pedesetog mjesta , nemamo para za filmove , nemamo para za škole , za bolnice , nemamo para ni za šta jer ne stvaramo ništa , samo imamo para za preglomaznu partijsko-državnu administraciju koja se finasira porezima ionako opterećenih privrednika koji opet ne prijavljuju radnike dok ne moraju jer se toliko i ne boje inspekcija (sve je ovo naravo prouzrokovano agresijom i dijelom promjene političkog sistema ali te dvije velike boljke kreatorima sistema služe isključivo kao izgovor da sistem opstane) i sve ovo je dosada personifikovao Lazović()i) i oni se našli da p(r)ozivaju Sabinu oko učešća u vlasti.
Licemjeri.
Gnjide.

Jedna od platformi Naše Stranke do sada (ispravite me ako griješim) uz principijelnost , dosljednost i antinacionalizam je bio i antipopulizam.
Neka za Našu Stranku glasaju ljudi kada shvate poruke Naše stranke a ne poruke uz kojih će Naša Stranka čim prije doći na vlast.
Ovoj zemlji su potrebne korijenite i suštinske promjene. Te promjene ne mogu i nesmiju biti kratokročnog daha , zbog toga treba postojati neko koji će moći ili biti u prilici da dugoročnije mijenja.
Srdačan pozdrav.
Slazem se za Lazovica, njega sam slucajno pomenuo zbog izjave koju smatram da je na mjestu. Covjek nista lose nije rekao, jednostavno je - ponasati se u vlasti i opoziciji su dva svijeta. Ja bih volio ako se mozes vise osvrnuti na sustinu mog prethodnog posta, jer o korjenitim sustinskim promjenama, o analizi bh. drustva i ostalome mislim da slusamo i svakog dana previse. Ako vec imamo zdravu politicku snagu na sceni, mene interesuje kako to povezati sa masovnoscu brojaca.
draganbl

#24237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

Htio bih da pitam upućenije ko su i šta su istaknuti članovi Naše stranke u Banjaluci.
Mogu li se negdje pronaći njihove biografije?
Vidio sam da je za predsjednika izabran neki Bojan Jorgić. Čime se čovjek bavi, je li bio ranije politički aktivan?
Hvala unaprijed.
zippoo87

#24238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Slazem se za Lazovica, njega sam slucajno pomenuo zbog izjave koju smatram da je na mjestu. Covjek nista lose nije rekao, jednostavno je - ponasati se u vlasti i opoziciji su dva svijeta. Ja bih volio ako se mozes vise osvrnuti na sustinu mog prethodnog posta, jer o korjenitim sustinskim promjenama, o analizi bh. drustva i ostalome mislim da slusamo i svakog dana previse. Ako vec imamo zdravu politicku snagu na sceni, mene interesuje kako to povezati sa masovnoscu brojaca.
u ovom i ovakvom sistemu masovna podrska za NS ne postoji,zato sto stranka nije interesno orjentisana i nikome ne dijeli pare,kao stranke na vlasti
tako da u tom segmentu porediti NS i recimo SDA nikako ne ide i nikada nece imati klijentelu kao SDA

e sada,kako privuci osobe koje nikako ne izlaze na izbore a takvih je od 45-50% svake izbore,to je drugo pitanje
a mislim da stranka sada masovnije privlaci upravo te osobe,koji su bili apstinenti i koji su bili apoliticni,jer su konacno i sami prepoznali da je NS jedina stranka koja nije ukaljana na politickoj sceni i upravo takvi ljudi pristupaju svakim danom sve vise i vise i to je vidljivo u svim gradovima gdje NS ima općinski odbor
Hakiz

#24239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Prijedlog:

Pokrenuti dvije inicijative:

1. Izgradnja kompleksa sa svim potrebnim sadržajima (Sale, restorani, bolnica, osiguranje itd) negdje van Sarajeva gdje bi bjelosvjetske guzonje dolazile u posjete, na samite itd i time sprečiti blokadu grada koja je redovna kada kakav "ubermensh" dođe u grad.

2. Betoniranje tramvajske pruge tamo gdje nije betonirana. Ta staza bi, osim što bi imala šine za tramvaje, služila za brzo kretanje vozila hitne pomoći, vatrogasaca i policije, koji ne bi morali probijati se kroz saobraćajne gužve. Slično kao u Istanbulu.

Za ovo uzeti sredstva EU i zaposliti ljude na radovima.
tutku

#24240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

zippoo87 wrote:
u ovom i ovakvom sistemu masovna podrska za NS ne postoji,zato sto stranka nije interesno orjentisana i nikome ne dijeli pare,kao stranke na vlasti
tako da u tom segmentu porediti NS i recimo SDA nikako ne ide i nikada nece imati klijentelu kao SDA

e sada,kako privuci osobe koje nikako ne izlaze na izbore a takvih je od 45-50% svake izbore,to je drugo pitanje
a mislim da stranka sada masovnije privlaci upravo te osobe,koji su bili apstinenti i koji su bili apoliticni,jer su konacno i sami prepoznali da je NS jedina stranka koja nije ukaljana na politickoj sceni i upravo takvi ljudi pristupaju svakim danom sve vise i vise i to je vidljivo u svim gradovima gdje NS ima općinski odbor
Ja se u sustini slazem sa napisanim. Da bi NS privukla tih 40% apstinenata, a sto da ne uzela i dio iz one populacije koja mijenja svoje izbore, mislim da je nuzno prilagodjavanje NS obicnom - prosjecnom covjeku, a vec sam napisao kako ga ja vidim. Volio bih izbjeci neke floskule vida, ovim radom se i priblizavamo obicnom covjeku i sl. Primjer, to sto je zastupnik NS u Parlamentu FBiH imao najvise inicijativa od svih zastupnika - mislim da je za vecinu naseg stanovnistva apsolutno nebitno i nista mu ne predstavlja. To sto ce SDA doci i reci prosjecnom covjeku, u njihovom slucaju bosnjaku, kako je njihov Amir Zukic bosnjacki prvak prvi stao da se usprotivi kladionicarskom lobiju i da po svaku cijenu se izglasa novi Zakon (ovo sve je naravno laz, ali koja ce sigurno biti plasirana sirim masama), e to ce obicnom covjeku upaliti lampicu da glasa za njih. Iz moje perspektive: nasi ljudi su takvi, i stvari idu tako - nazalost. Koliko ce se ovakvom birackom tijelu NS htjeti prilagoditi, i mozda neke svoje principe nekada staviti po strani radi veceg broja glasova, e to je, pravo pitanje.
drug_profi

#24241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Bez obzira što mislim da ste ublehaši kao i ostali, obzirom na konkurenciju, sve su prilike da ću glasati za vašeg kandidata i listu u opštini NG, ko god tu bio.
Nije ovo kompliment vama, niti povjerenje, samo moja filozofija da se ne izbore mora izaći i da se u ovakvoj državi na izborima uvijek glasa protiv vlasti.
Novak20

#24242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

drugi profil wrote:Bez obzira što mislim da ste ublehaši kao i ostali, obzirom na konkurenciju, sve su prilike da ću glasati za vašeg kandidata i listu u opštini NG, ko god tu bio.
Nije ovo kompliment vama, niti povjerenje, samo moja filozofija da se ne izbore mora izaći i da se u ovakvoj državi na izborima uvijek glasa protiv vlasti.
:thumbup:
Banksy

#24243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Banksy wrote:Ko je NS kandidat za općinu Centar, Sarajevo, zna li ko?
Pedja Kojovic

#24244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Banksy

Jos nismo objavili.
Uskoro.

p.k.
Banksy

#24245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ok, hvala.
draganbl

#24246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

Peđa,
Prije par stranica sam postavio pitanje ko su kandidati Naše stranke za izbore u Banjaluci?
Mogu li se negdje pročitati njihove biografije, čime se ljudi bave i da li su prije angažmana u Našoj stranci bili aktivni u politici?

Hvala.
Pedja Kojovic

#24247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

draganbl

Nisam siguran da smo spremni za izbore u RS-u.
Ekipa koju smo okupili je tek nedavno uselila u prostor i opremila i de facto jos nije - osim par saopstenja - pocela da radi.
Bojan Jorgic i Darijo Lazic jos uvijek nisu dostavili listu kojom bi mi bili zadovoljni.
Mi smo, ovaj put, podizanju organizacije u RS-u pristupili dugorocno i nismo sebi postavili rok da moraju spremni za ove izbore.
(Imamo nekoliko takvih organizacija i u FBiH - koje su tek osnovane i da bi eliminisali iskljucivo izborni motiv - nece ici na ove izbore)
Ali, kao sto rekoh, jos uvijek razgovaramo i razmisljamo pa cemo odluciti.

p.k.
Silent Shout

#24248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Silent Shout »

Pedja Kojovic wrote:draganbl

Nisam siguran da smo spremni za izbore u RS-u.
Ekipa koju smo okupili je tek nedavno uselila u prostor i opremila i de facto jos nije - osim par saopstenja - pocela da radi.
Bojan Jorgic i Darijo Lazic jos uvijek nisu dostavili listu kojom bi mi bili zadovoljni.
Mi smo, ovaj put, podizanju organizacije u RS-u pristupili dugorocno i nismo sebi postavili rok da moraju spremni za ove izbore.
(Imamo nekoliko takvih organizacija i u FBiH - koje su tek osnovane i da bi eliminisali iskljucivo izborni motiv - nece ici na ove izbore)
Ali, kao sto rekoh, jos uvijek razgovaramo i razmisljamo pa cemo odluciti.

p.k.
Oprostite ali koja je svrha postojanja političkg organizovanja i djelovanja bez učešća na izborima?
Pedja Kojovic

#24249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

silent shout

Nisam bio dovoljno precizan.
"Izborni motiv" u kontekstu u kojem sam ga ja upotrjebio znaci; uci u bilo koju partiju, ubaciti se na listu sa zeljom da udjete u vijece i postanete "nezavisni".

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

U prevodu, SDP pravljenje lista :zzzz: :D
Locked