Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#24226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dok je Suljage nemre nam biti dosadno
jedini čoek pored Essa a.s koji ima siguran glas od mene 
- gospodja profiterka
#24227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma to narod poslije kosidbe sjedne na ledinu pa pregleda forum. Onda stariji muški pljunu u stranu, a mlađi se 'vataju za međunožje i klikču: crknite plaćeni ili profesionalni troleri, mi smo morali ovce u drugi tor odvesti da ne čitaju vašeg kontraproduktivnog pisanja.omar little wrote:stranci iz dijaspore citaju ovaj forum i komentiraju upise ljudi na njemu? ili sjedis s nasima ljudima i kafenises ujutro uz pricu o ovom forumu?kakonako wrote:Gospodjo ministarko i ostali,ja bas nesto i nisam zainteresovan za politicka pitanja(dijaspora,stas!) ali ovoliko placenog ili profesionalnog trolanja me sili da se svrstavam na stranu frontovaca,hocu reci,vase piskaranje je kontraproduktivno,bar tako misle ljudi s kojima ponekad razmijenim misljenje,onako uz jutarnju kaficu.Pregonite,ali bas!na poslu ili prije posla?
-
kakonako
#24228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako,sad se i ja grohotom smijem!gospodja profiterka wrote:Ma to narod poslije kosidbe sjedne na ledinu pa pregleda forum. Onda stariji muški pljunu u stranu, a mlađi se 'vataju za međunožje i klikču: crknite plaćeni ili profesionalni troleri, mi smo morali ovce u drugi tor odvesti da ne čitaju vašeg kontraproduktivnog pisanja.omar little wrote:stranci iz dijaspore citaju ovaj forum i komentiraju upise ljudi na njemu? ili sjedis s nasima ljudima i kafenises ujutro uz pricu o ovom forumu?kakonako wrote:Gospodjo ministarko i ostali,ja bas nesto i nisam zainteresovan za politicka pitanja(dijaspora,stas!) ali ovoliko placenog ili profesionalnog trolanja me sili da se svrstavam na stranu frontovaca,hocu reci,vase piskaranje je kontraproduktivno,bar tako misle ljudi s kojima ponekad razmijenim misljenje,onako uz jutarnju kaficu.Pregonite,ali bas!na poslu ili prije posla?
- MuaDib
#24229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sam sadržaj ovog tvog odgovora navodi na samo jedan zaključak, a to je da je jedini cilj istog narušiti reputaciju i osporiti njegovo imenovanje. Nepotpuno prožanje informacija o gospodinu Dunoviću, dodatno potvrđuje tvoju namjeru da se stekne pogrešna slika o čovjeku. Imenovanje savjetnika posljedica je složenosti funkcije koju obavlja i potrebe da zna na šta stavlja potpis. Druga stvar, politička karijera Milana Dunovića je započela na terenu kroz stvaranje stranačke infrastrukture i formiranje članstva, koje je pokazalo političku zrelost u sukobima nastalim nakon unutarstranačkih izbora. Tako da se o Milanu Dunoviću ne može govoriti kao o propalom kandidatu za općinski odbor. Ta epizoda u njegovoj političkoj karijeri brzo je završena, a Milan Dunović se prihvatio zadatka sudjelovanja u izrade ekonomskog programa DF "Vizija 14-22". Čime se zasluženo našao na listi za kantonalnu skupštinu, na kojoj nije dobio dovoljno glasova da osvoji mandat zastupnika. Međutim to nije bilo nikakva smetnja da se čovjek ne imenuje i izabere za entitetskog potpredsjednika.vajduga wrote:
Na sva pitanja neznam odgovor,na jedno znam u milimetar,6 savjetnika je vjeruj premalo za Dunovića,minimum jedan garnizon treba jer u skladu s sposobnostima i inteligencijom to bi bio prikladan broj savjetnika,politička karijera od zamjenika nekakvog kordinatora MZ AP C1 preko propalog kadidata za člana Odobora Novi Grad s ukupno nekih 30. glasova pa zatim propali pokušaj da uđe u Skupštinu Kantona Sarajevo,do zamjenika predsjednika Federacije,a sve to,naravno,zahvaljujući roditeljima koji mu dadoše podobno ime i prezime.
Nakon svega,kad sjede u fotelju,prvi potez je štampanje nekakvih poštanskih markica,kao stručnjak za odjel pisama u Pošti i očekivano,zatim posjeta Pravoslavnoj zajednici negdje! ocrtava sposobnost i inteligenciju i naravno kako on to "njegovo Visočanstvo Milan Dunović predstavlja "ssve građane BiH.
Last edited by MuaDib on 25/04/2015 00:07, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#24230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeste li svjesni da zvučite kao roboti? Imate li pojma koliko je to jezivo i odbojno?
- XXS
#24231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA, SDP, SNSD, HDZ, SDS, DF, za BIH, SBB...... itd .... itd ....redoslijed nije bitan...
Isto kao kad pokusas pregraditi septicku jamu bodljikavom zicom.
E sad tu ima i vecih i manjih govana ali ..........govna su govna.....koda je bitno jel' govno vece il' manje ....
Isto kao kad pokusas pregraditi septicku jamu bodljikavom zicom.
E sad tu ima i vecih i manjih govana ali ..........govna su govna.....koda je bitno jel' govno vece il' manje ....
- MuaDib
#24232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači u tom grmu leži zec: "nezadovoljnik novogradske organizacije DF". Neki ljudi se nikad ne mire sa svojim porazom. Pa i ne čudi ciničan sadržaj predhodnog posta i ovog odgovora.vajduga wrote: Ako gospodin treba 6 savjetnika vjerujem da treba i 3. sekretarice,zasigurno i 2. vozaća,zatim onako kako mu sljeduje policijska pratnja i obezbijeđenje stana,i tako koristimo sve prinadležnosti i naravno platu od oko 5,000km.Vizija u kojoj je on navodno učestvovao je rezultirala prijedlogom da se izrade nekakve poštanske markice,nema šta,kapitalan projekt,zaposliće vjerujem bar 50,000 onih s biroa,da ne bude baš 100,000,ličilo bi kao revanšizam.Po toj logici koju ti zastupaš i onaj što ga se sklonilo noć prije izbora,a čovjek se regularno prijavio za predsjednika je mogao biti ministar,ili zašto se nije za savjetnika gospodinu Dunoviću dodijelio najveći demagog(tri nevažeća listića) itd,upravo takvi kao gospodin Dunović i taj demagog usput rećeno označen na listićima baš onako kako treba rasturiše OO Novi Grad.Ako se postavlja zamjenik predsjednika Federacije samo zato da bi obišao jednu vjersku zajednicu onda nam i dokazuje da je tu upravo onako kako je i došao,podoban i u trenutku podobnog imena i prezimena.Ti i takvi nam pokazuju svojim djelima gdje DF ide a to sigurno nije građanska opcija.
InsAllah,kako bi javno rekao sekretar Sifet Podžić.
Pitam se samo ko je u pitanju S.V., M.S., M.J., A.P. ili D.G.
- gospodja profiterka
#24233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fuj, fuj, fuj...MuaDib wrote:Znači u tom grmu leži zec: "nezadovoljnik novogradske organizacije DF". Neki ljudi se nikad ne mire sa svojim porazom. Pa i ne čudi ciničan sadržaj predhodnog posta i ovog odgovora.vajduga wrote: Ako gospodin treba 6 savjetnika vjerujem da treba i 3. sekretarice,zasigurno i 2. vozaća,zatim onako kako mu sljeduje policijska pratnja i obezbijeđenje stana,i tako koristimo sve prinadležnosti i naravno platu od oko 5,000km.Vizija u kojoj je on navodno učestvovao je rezultirala prijedlogom da se izrade nekakve poštanske markice,nema šta,kapitalan projekt,zaposliće vjerujem bar 50,000 onih s biroa,da ne bude baš 100,000,ličilo bi kao revanšizam.Po toj logici koju ti zastupaš i onaj što ga se sklonilo noć prije izbora,a čovjek se regularno prijavio za predsjednika je mogao biti ministar,ili zašto se nije za savjetnika gospodinu Dunoviću dodijelio najveći demagog(tri nevažeća listića) itd,upravo takvi kao gospodin Dunović i taj demagog usput rećeno označen na listićima baš onako kako treba rasturiše OO Novi Grad.Ako se postavlja zamjenik predsjednika Federacije samo zato da bi obišao jednu vjersku zajednicu onda nam i dokazuje da je tu upravo onako kako je i došao,podoban i u trenutku podobnog imena i prezimena.Ti i takvi nam pokazuju svojim djelima gdje DF ide a to sigurno nije građanska opcija.
Ovako se obračunavate sa vlastitim članstvom koje se greškom zaletilo u vaše redove na samom početku? I još redaš inicijale ljudi za koje slutiš da se "ne mire s porazom" od vlastite stranke? Baška što kršiš forumska pravila, a baška što potvrđuješ ono što slutim od vašeg formiranja: vi ste najgora gomila političkih protuha i šibicara koja je ikada osedlala institucije vlasti u BiH. Najgora.
- MuaDib
#24234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu to nikakvi članovi, nego profiteri, kojima je ime Želja Komšića trebalo da posluži ko ikebana za ostvarenje ličnih ciljeva. Kad im to nije prošlo za rukom i kad je krenulo neželjenim kolosijekom, onda su prešli na polje etiketa i epiteta, kako bi na najprizemniji način diskvalifikovali nekoga. U ovom slučaju Milana Dunovića. E pa takivma ne treba ostati dužan i treba ih stalno podsječati da su pročitani. Sigurno je teška spoznaja da su uglavnom stasali pod skutima tvoje omiljene partije, pa ti savjetujem da pokreneš njihov povratak matici.gospodja profiterka wrote:Fuj, fuj, fuj...MuaDib wrote:Znači u tom grmu leži zec: "nezadovoljnik novogradske organizacije DF". Neki ljudi se nikad ne mire sa svojim porazom. Pa i ne čudi ciničan sadržaj predhodnog posta i ovog odgovora.vajduga wrote: Ako gospodin treba 6 savjetnika vjerujem da treba i 3. sekretarice,zasigurno i 2. vozaća,zatim onako kako mu sljeduje policijska pratnja i obezbijeđenje stana,i tako koristimo sve prinadležnosti i naravno platu od oko 5,000km.Vizija u kojoj je on navodno učestvovao je rezultirala prijedlogom da se izrade nekakve poštanske markice,nema šta,kapitalan projekt,zaposliće vjerujem bar 50,000 onih s biroa,da ne bude baš 100,000,ličilo bi kao revanšizam.Po toj logici koju ti zastupaš i onaj što ga se sklonilo noć prije izbora,a čovjek se regularno prijavio za predsjednika je mogao biti ministar,ili zašto se nije za savjetnika gospodinu Dunoviću dodijelio najveći demagog(tri nevažeća listića) itd,upravo takvi kao gospodin Dunović i taj demagog usput rećeno označen na listićima baš onako kako treba rasturiše OO Novi Grad.Ako se postavlja zamjenik predsjednika Federacije samo zato da bi obišao jednu vjersku zajednicu onda nam i dokazuje da je tu upravo onako kako je i došao,podoban i u trenutku podobnog imena i prezimena.Ti i takvi nam pokazuju svojim djelima gdje DF ide a to sigurno nije građanska opcija.
Ovako se obračunavate sa vlastitim članstvom koje se greškom zaletilo u vaše redove na samom početku? I još redaš inicijale ljudi za koje slutiš da se "ne mire s porazom" od vlastite stranke? Baška što kršiš forumska pravila, a baška što potvrđuješ ono što slutim od vašeg formiranja: vi ste najgora gomila političkih protuha i šibicara koja je ikada osedlala institucije vlasti u BiH. Najgora.
- gospodja profiterka
#24235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koje moje partije, baksuze? Misliš tvoje? One koju si ovdje branio do posljednjeg daha dok se to isplatilo? Nisu oni mislili da će im onaj Turkovićev potrčko biti ikebana, već je on mislio da će oni njemu biti ikebane, kao ti što si. Doduše, tebi to nije ništa novo, sudeći po postovima od prije pet godina.Nisu to nikakvi članovi, nego profiteri, kojima je ime Želja Komšića trebalo da posluži ko ikebana za ostvarenje ličnih ciljeva. Kad im to nije prošlo za rukom i kad je krenulo neželjenim kolosijekom, onda su prešli na polje etiketa i epiteta, kako bi na najprizemniji način diskvalifikovali nekoga. U ovom slučaju Milana Dunovića. E pa takivma ne treba ostati dužan i treba ih stalno podsječati da su pročitani. Sigurno je teška spoznaja da su uglavnom stasali pod skutima tvoje omiljene partije, pa ti savjetujem da pokreneš njihov povratak matici.
- cadburry
#24236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MuaDib wrote:Sam sadržaj ovog tvog odgovora navodi na samo jedan zaključak, a to je da je jedini cilj istog narušiti reputaciju i osporiti njegovo imenovanje. Nepotpuno prožanje informacija o gospodinu Dunoviću, dodatno potvrđuje tvoju namjeru da se stekne pogrešna slika o čovjeku. Imenovanje savjetnika posljedica je složenosti funkcije koju obavlja i potrebe da zna na šta stavlja potpis. Druga stvar, politička karijera Milana Dunovića je započela na terenu kroz stvaranje stranačke infrastrukture i formiranje članstva, koje je pokazalo političku zrelost u sukobima nastalim nakon unutarstranačkih izbora. Tako da se o Milanu Dunoviću ne može govoriti kao o propalom kandidatu za općinski odbor. Ta epizoda u njegovoj političkoj karijeri brzo je završena, a Milan Dunović se prihvatio zadatka sudjelovanja u izrade ekonomskog programa DF "Vizija 14-22". Čime se zasluženo našao na listi za kantonalnu skupštinu, na kojoj nije dobio dovoljno glasova da osvoji mandat zastupnika. Međutim to nije bilo nikakva smetnja da se čovjek ne imenuje i izabere za entitetskog potpredsjednika.vajduga wrote:
Na sva pitanja neznam odgovor,na jedno znam u milimetar,6 savjetnika je vjeruj premalo za Dunovića,minimum jedan garnizon treba jer u skladu s sposobnostima i inteligencijom to bi bio prikladan broj savjetnika,politička karijera od zamjenika nekakvog kordinatora MZ AP C1 preko propalog kadidata za člana Odobora Novi Grad s ukupno nekih 30. glasova pa zatim propali pokušaj da uđe u Skupštinu Kantona Sarajevo,do zamjenika predsjednika Federacije,a sve to,naravno,zahvaljujući roditeljima koji mu dadoše podobno ime i prezime.
Nakon svega,kad sjede u fotelju,prvi potez je štampanje nekakvih poštanskih markica,kao stručnjak za odjel pisama u Pošti i očekivano,zatim posjeta Pravoslavnoj zajednici negdje! ocrtava sposobnost i inteligenciju i naravno kako on to "njegovo Visočanstvo Milan Dunović predstavlja "ssve građane BiH.
- lerdi
#24237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ne bi ostalo neodgovoreno.Banksy wrote:lerdi wrote:
Ako se može konkretno i argumentovano razgovarati o nečemu tu sam,
![]()
Ako već nisi portparol, voljela bih čuti tvoja razmišljanja o ovim pitanjima iznad.Banksy wrote: Pitanja za portparole DF:
1. Mora li potpredsjednik Federacije Milan Dunović imati baš 6 savjetnika i hoće li, držeći se svojih predizbornih obećanja, smanjiti broj uposlenih, pa otpustiti kojeg od njih (jer je ovaj broj zaista sramotan)?
2. Pošto je uvid u kabinet zamj. ministra odbrane E. Suljagića zatvoren, može li nam neko reći tačan broj lica zaposlenih u njegovom kabinetu (savjetnici, sekretarice, službe, vozači, itd)?
http://www.mod.gov.ba/MO_BiH/Struktura/ ... /?id=21772
3. Zar jedno od predizbornih obećanja nije bilo stopiranje upošljavanja novih budžetlija, državnih službenika, i smanjivanje broja zaposlenih?
http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=39106
http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=38590
4. Da li je Ibro Berilo član DF-a?
5. Je li istina da DF nije konsultiran oko otkazivanja punomoći zastupniku Vlade FBiH u sporu protiv Dragana Lukača, kako se tvrdi u članku ispod?
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=10141
6. Na tragu vaših vrlo oštrih i izričitih predizbornih obećanja, a posebno nakon jučerašnjih izjava, koje ćete korake poduzeti oko ovog imenovanja, ispod citiranog?
Naš cilj je da u javna preduzeća uvedemo princip stručnosti i da njima rukovode najbolji stručnjaci iz date oblasti, a nikako politički podobni kadrovi. To su preduzeća u vlasništvu svih građana i građanki ove zemlje, a ne stranački plijen, navodi se u saopštenju DF-a.
itd.
Na sinoćnoj sjednici Nadzornog odbora preduzeća "Vodovod i kanalizacija", koja je održana u tajnosti u Sarajevu, članovi NO smijenili su dosadašnju direktoricu Hasiju Busuladžić i na njeno mjesto izabrali Nezira Hadžića (SDA), sina ratnog heroja Safeta Hadžića.
Inače, Nazir je zbog ratnih zasluga svog oca u ovo preduzeće zaposlen prije nekoliko godina. Prvo je bio angažiran kao radnik na čitanju vodomjera, a potom je unaprijeđen i zaposlen kao rukovodilac Službe za tendere.
Vrlo si aktivan na ovoj temi, pa pretpostavljam da si u toku s ovim što DF radi nakon izbora. Kratko, u par rečenica.
1. Šest savjetnika je previše i predsjedniku države a ne podpredsjedniku entiteta koji realno nema nekih velikih ingerencija. Nemam pojma hoće li ikoga otpuštati ali realno ovo je previše i moralo bi se nešto uraditi po tom pitanju. Koliko ja znam, a to iskreno i nije nešto previše, priča oko savjetnika je ta da bi svako od njih trebao da dobija zadatke i rješava probleme u sklopu nekog plana koji je Dunović zamislio. Šta je u tom planu nemam pojma, da li je ostvariv ili nije isto tako nemam pojma ali ono što znam je da je šest ljudi ipak previše.
2. Nemam pojma.
3. Koliko vidim konkursi koje si stavila su sa početka februara i marta ove godine. Viječe ministara je potvrđeno tek 31. marta ove godine tako da ne kontam šta DF ima sa tim.
4. Koliko znam nije. Da se nudio jeste, nudi se doduše on svima, ali mislim da nije ušao. Zadnju informaciju koju imam je da SDA najizglednija destinacija.
5. Po onome što znam SDA i HDZ su to dogovorili između sebe. Mislim da potvrdu o ovome imaš i u onom priopćenju koje se tiče novonastale situacije u vladi federacije.
6. Baš sam jučer razgovarao sa čovjekom koji je van stranačkih uticaja ali je dosta upoznat sa situacijom u ViK-u. Ovo imenovanje je izvršila SDA kojoj je pripalo ministarstvo prostornog uređenja pod kojim se ViK i nalazi. Dogovor partnera u kantonu je taj da se jedni drugim ne miješaju u imenovanja tako da DF-a u ovom imenovanju nema. Ono što je čudno u ovom slučaju je to da samo imenovanje izgleda nije izvršila centralna/kantonalna organizacija SDA već njihov OO NG koji su to uradili preko ljudi koji se nalaze u još aktuelnom UO ViK-a. Izgleda da bi do kongresa moglo svega biti.
Eto toliko od mene. Ako sam napisao šta a da nije do kraja jasno tu sam.
-
Innovation
#24238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/emir-sul ... /150428080

"Na kraju, krajnje lično, želim da u svoje ime pošaljem poruku i onima koji traže opravdanje ili razumijevanje za napadača u njegovoj porodičnoj tragediji. Desetine, vjerovatno stotine hiljada djece u ovoj zemlji ostali su bez roditelja u agresiji na našu zemlju i ogromna, dominantna većina nas je izabrala da uspomenu na svoje očeve i roditelje čuva i brani tako što smo se obrazovali, učili i napredovali, umjesto predavanjem jednoj za ovu zemlju stranoj ideologiji koja obožava smrt", poručio je Suljagić.
- gospodja profiterka
#24239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ahm...Lijepo rečeno. Ipak bih skrenula pažnju gospodinu Suljagiću na činjenicu da on više nije (ne)stranački aktivist, već zvaničnik ove države na bitnoj funkciji, koja se prvenstveno veže za sigurnost i odbranu građana ove zemlje. Kao takav, on i predstavlja ovu zemlju, a njegove riječi i postupci imaju veću težinu nego što je to bio slučaj dok je bio mlađahan mislilac-slobodni strijelac. Stoga, neka razmisli prije no što sljedeći put nekom stranom zvaničniku kaže da "valja gluposti" u pogledu borbe protiv terorizma s pozicije zamjenika ministra odbrane. Mogao bi se naći u neugodnoj poziciji da se javno pere i objašnjava samo 24 sata kasnije, i to ne samo zato što je nekulturan, već i zato što čovjek na njegovoj poziciji ne može sigurnost u ovoj zemlji shvatati olako i koristiti je kao retoričku mikrostrukturu. To je mogao prije, dok još nije imao nikakvu odgovornost. A kad se već u kolo uhvatio, neka igra uz muziku, kao što je red.Innovation wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/emir-sul ... /150428080
"Na kraju, krajnje lično, želim da u svoje ime pošaljem poruku i onima koji traže opravdanje ili razumijevanje za napadača u njegovoj porodičnoj tragediji. Desetine, vjerovatno stotine hiljada djece u ovoj zemlji ostali su bez roditelja u agresiji na našu zemlju i ogromna, dominantna većina nas je izabrala da uspomenu na svoje očeve i roditelje čuva i brani tako što smo se obrazovali, učili i napredovali, umjesto predavanjem jednoj za ovu zemlju stranoj ideologiji koja obožava smrt", poručio je Suljagić.
-
StupskaBitanga
#24240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajmo malo ljepote staviti na forum

- gospodja profiterka
#24241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bježi, goni se, umalo me kap ne udari...StupskaBitanga wrote:Hajmo malo ljepote staviti na forum
- Lokman
#24242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Razgovarao sam sa aktivistima DF-a koji su iznijeli kampanju na svojim leđima. Ogorčeni su na rukovodstvo stranke, a pogotovo na Komšića, koji se pokazao gorim autokratom od svog političkog mentora zloglasnog partijca Lagumdžije. Prema njihovim riječima najgore su prošli prvoborci DF-a dok je kajmak pokupila grupica neradnika oko Komšića, platformaška mafija i birokratski kriminalci lojalni B.Alispahiću. Još kada su čuli da je Komšić odlučio ostaviti sve SDP kadrove na funkcijama, bez obzira šta je pričao tokom predizborne kampanje, kada su mnogi aktivisti naivno povjerovali u njegovu laž, izložili se rizicima angažirajući se u DF-u, praktički u ilegali, ogorčenje je preraslo u otvorenu pobunu. DF neće još dugo jer Komšić ponižava ljude i negira njihove legitimne potrebe za uvažavanjem. Pretvorio se u autokratu i despota i potpuno oponaša Lagumdžiju, odnosno poprimio je neronov sindrom koji karakteriše beskrajna taština i emotivna hladnoća.
-
StupskaBitanga
#24243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
CCC zar tako na svoje koalicijske partnere pobogu?
-
ins
#24244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ajdeeeee?Lokman wrote:Razgovarao sam sa aktivistima DF-a koji su iznijeli kampanju na svojim leđima. Ogorčeni su na rukovodstvo stranke, a pogotovo na Komšića, koji se pokazao gorim autokratom od svog političkog mentora zloglasnog partijca Lagumdžije. Prema njihovim riječima najgore su prošli prvoborci DF-a dok je kajmak pokupila grupica neradnika oko Komšića, platformaška mafija i birokratski kriminalci lojalni B.Alispahiću. Još kada su čuli da je Komšić odlučio ostaviti sve SDP kadrove na funkcijama, bez obzira šta je pričao tokom predizborne kampanje, kada su mnogi aktivisti naivno povjerovali u njegovu laž, izložili se rizicima angažirajući se u DF-u, praktički u ilegali, ogorčenje je preraslo u otvorenu pobunu. DF neće još dugo jer Komšić ponižava ljude i negira njihove legitimne potrebe za uvažavanjem. Pretvorio se u autokratu i despota i potpuno oponaša Lagumdžiju, odnosno poprimio je neronov sindrom koji karakteriše beskrajna taština i emotivna hladnoća.
I sta jos ima? Kako familija?
- ilkbahar
#24245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aktivista sam Dfa i nije istina ovo sto pises. Mozda to tako funkcionise u drugim strankama.al u Dfu ne. Cuj pokupili kajmak, sta hoces da kazes da je pet ljudi oko komsica zaposjelo sve fotelje ministarske? Zar je to moguce?Lokman wrote:Razgovarao sam sa aktivistima DF-a koji su iznijeli kampanju na svojim leđima. Ogorčeni su na rukovodstvo stranke, a pogotovo na Komšića, koji se pokazao gorim autokratom od svog političkog mentora zloglasnog partijca Lagumdžije. Prema njihovim riječima najgore su prošli prvoborci DF-a dok je kajmak pokupila grupica neradnika oko Komšića, platformaška mafija i birokratski kriminalci lojalni B.Alispahiću. Još kada su čuli da je Komšić odlučio ostaviti sve SDP kadrove na funkcijama, bez obzira šta je pričao tokom predizborne kampanje, kada su mnogi aktivisti naivno povjerovali u njegovu laž, izložili se rizicima angažirajući se u DF-u, praktički u ilegali, ogorčenje je preraslo u otvorenu pobunu. DF neće još dugo jer Komšić ponižava ljude i negira njihove legitimne potrebe za uvažavanjem.
Pretvorio se u autokratu i despota i potpuno oponaša Lagumdžiju, odnosno poprimio je neronov sindrom koji karakteriše beskrajna taština i emotivna hladnoća.
- jazzer
#24246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo SDA - na svim nivoimaLokman wrote:Razgovarao sam sa aktivistima DF-a koji su iznijeli kampanju na svojim leđima. Ogorčeni su na rukovodstvo stranke, a pogotovo na Komšića, koji se pokazao gorim autokratom od svog političkog mentora zloglasnog partijca Lagumdžije. Prema njihovim riječima najgore su prošli prvoborci DF-a dok je kajmak pokupila grupica neradnika oko Komšića, platformaška mafija i birokratski kriminalci lojalni B.Alispahiću. Još kada su čuli da je Komšić odlučio ostaviti sve SDP kadrove na funkcijama, bez obzira šta je pričao tokom predizborne kampanje, kada su mnogi aktivisti naivno povjerovali u njegovu laž, izložili se rizicima angažirajući se u DF-u, praktički u ilegali, ogorčenje je preraslo u otvorenu pobunu. DF neće još dugo jer Komšić ponižava ljude i negira njihove legitimne potrebe za uvažavanjem. Pretvorio se u autokratu i despota i potpuno oponaša Lagumdžiju, odnosno poprimio je neronov sindrom koji karakteriše beskrajna taština i emotivna hladnoća.
-
privremeni
#24247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onih pet sto je bilo oko komse kod formiranja stranke, vec odavno nema u DF-u, sad ko je pokupio kajmak da pitamo suljagica i slicne. Sjeti se samo preleta trnovljana pred izbore.ilkbahar wrote:Aktivista sam Dfa i nije istina ovo sto pises. Mozda to tako funkcionise u drugim strankama.al u Dfu ne. Cuj pokupili kajmak, sta hoces da kazes da je pet ljudi oko komsica zaposjelo sve fotelje ministarske? Zar je to moguce?Lokman wrote:Razgovarao sam sa aktivistima DF-a koji su iznijeli kampanju na svojim leđima. Ogorčeni su na rukovodstvo stranke, a pogotovo na Komšića, koji se pokazao gorim autokratom od svog političkog mentora zloglasnog partijca Lagumdžije. Prema njihovim riječima najgore su prošli prvoborci DF-a dok je kajmak pokupila grupica neradnika oko Komšića, platformaška mafija i birokratski kriminalci lojalni B.Alispahiću. Još kada su čuli da je Komšić odlučio ostaviti sve SDP kadrove na funkcijama, bez obzira šta je pričao tokom predizborne kampanje, kada su mnogi aktivisti naivno povjerovali u njegovu laž, izložili se rizicima angažirajući se u DF-u, praktički u ilegali, ogorčenje je preraslo u otvorenu pobunu. DF neće još dugo jer Komšić ponižava ljude i negira njihove legitimne potrebe za uvažavanjem.
Pretvorio se u autokratu i despota i potpuno oponaša Lagumdžiju, odnosno poprimio je neronov sindrom koji karakteriše beskrajna taština i emotivna hladnoća.
Nego kad si vec aktivista stranke, pojasni nam malo sta i kako to misli DF oko ovih konkursa za nadzorne odbore, gdje, ako sam dobro razumio, trazi da clanovi DF-a svoje eventualne prijave, prosledjuju preko DF-a. Jel to ne moze mimo stranke, onako da se prijavi neko strucan i kompetentan, vec mora biti i podoban, da bi ga vlada i DF u istoj, potvrdili?
- ilkbahar
#24248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koji si ti kloc, hajd prvo se malo raspitaj kako ide uopste procedura oko imenovanja nadzornih odbora. Pa ako nadjes da df radi nesto suprotno propisima onda.pisi.privremeni wrote:Onih pet sto je bilo oko komse kod formiranja stranke, vec odavno nema u DF-u, sad ko je pokupio kajmak da pitamo suljagica i slicne. Sjeti se samo preleta trnovljana pred izbore.ilkbahar wrote:Aktivista sam Dfa i nije istina ovo sto pises. Mozda to tako funkcionise u drugim strankama.al u Dfu ne. Cuj pokupili kajmak, sta hoces da kazes da je pet ljudi oko komsica zaposjelo sve fotelje ministarske? Zar je to moguce?Lokman wrote:Razgovarao sam sa aktivistima DF-a koji su iznijeli kampanju na svojim leđima. Ogorčeni su na rukovodstvo stranke, a pogotovo na Komšića, koji se pokazao gorim autokratom od svog političkog mentora zloglasnog partijca Lagumdžije. Prema njihovim riječima najgore su prošli prvoborci DF-a dok je kajmak pokupila grupica neradnika oko Komšića, platformaška mafija i birokratski kriminalci lojalni B.Alispahiću. Još kada su čuli da je Komšić odlučio ostaviti sve SDP kadrove na funkcijama, bez obzira šta je pričao tokom predizborne kampanje, kada su mnogi aktivisti naivno povjerovali u njegovu laž, izložili se rizicima angažirajući se u DF-u, praktički u ilegali, ogorčenje je preraslo u otvorenu pobunu. DF neće još dugo jer Komšić ponižava ljude i negira njihove legitimne potrebe za uvažavanjem.
Nego kad si vec aktivista stranke, pojasni nam malo sta i kako to misli DF oko ovih konkursa za nadzorne odbore, gdje, ako sam dobro razumio, trazi da clanovi DF-a svoje eventualne prijave, prosledjuju preko DF-a. Jel to ne moze mimo stranke, onako da se prijavi neko strucan i kompetentan, vec mora biti i podoban, da bi ga vlada i DF u istoj, potvrdili?
-
privremeni
#24249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Intelektualkna baza DF-a preko Kiseljaka i Travnika.ilkbahar wrote:
Koji si ti kloc, hajd prvo se malo raspitaj kako ide uopste procedura oko imenovanja nadzornih odbora. Pa ako nadjes da df radi nesto suprotno propisima onda.pisi.
- ilkbahar
#24250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Članak 2.
U R E D B E
O VRŠENJU OVLASTI ORGANA FEDERACIJE BOSNEI HERCEGOVINE U GOSPODARSKIM DRUŠTVIMA SAUČEŠĆEM DRŽAVNOG KAPITALA
KAZe
Nominiranje kandidata za imenovanje članova nadzornog odbora u gospodarskom društvu iz članka 1. ove uredbe vrši se na temelju prethodno provedenog postupka predviđenog Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 12/03 i 34/03) i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine (''Službeni glasnik BiH'', br. 13/02, 16/02, 14/03 i 12/04).Predlaganje kandidata koji su zadovoljili uvjete konkursa, a na temelju prijedloga komisije vrši Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, ako je to predviđeno posebnim zakonom ili nadležni federalni ministar.
Znaci Vlada je ta koja nominira.kandidate, vladu cine.ministri, ministar kandiduje ligicno.preko stranke.koja ga je.postavila.na.to.mjesto. naravno.nominovani kandidat mora ispunjavati uslove.
Df postupa.u skladu sa zakonom, takva.je.procedura.
U R E D B E
O VRŠENJU OVLASTI ORGANA FEDERACIJE BOSNEI HERCEGOVINE U GOSPODARSKIM DRUŠTVIMA SAUČEŠĆEM DRŽAVNOG KAPITALA
KAZe
Nominiranje kandidata za imenovanje članova nadzornog odbora u gospodarskom društvu iz članka 1. ove uredbe vrši se na temelju prethodno provedenog postupka predviđenog Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 12/03 i 34/03) i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine (''Službeni glasnik BiH'', br. 13/02, 16/02, 14/03 i 12/04).Predlaganje kandidata koji su zadovoljili uvjete konkursa, a na temelju prijedloga komisije vrši Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, ako je to predviđeno posebnim zakonom ili nadležni federalni ministar.
Znaci Vlada je ta koja nominira.kandidate, vladu cine.ministri, ministar kandiduje ligicno.preko stranke.koja ga je.postavila.na.to.mjesto. naravno.nominovani kandidat mora ispunjavati uslove.
Df postupa.u skladu sa zakonom, takva.je.procedura.