Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
channel10

#24226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Iza Horizonta wrote:Da se nadovežem o arenama na Telemahu, prije će uvesti BT Sport nego arene.
Sta tu ima?
Maharadza

#24227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mirza_15 wrote:Bilo logike, ne bilo logike, sjediste je u Beogradu i oni su glavni. To ja tebi govorim.
A ja vama ignorantskim uhljebima ponavljam da to NIJE tako jer su SBB i Telemach ODVOJENE firme, jedna djeluje u srbiji (sbb), druga (telemach) u BiH, Crnoj Gori i Sloveniji (gdje imaju i mobilnu mrežu)! ZAjednički "gazda" im je opet United Group koji je u vlasništvu KKR - Amerikanaca (većinski dioničari) i EU Banke za razvoj!

http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p11939344

A ti dalje ignoriši činjenice i ponavljaj šta vam "trezoraš" diktira! :thumbup:
ElRe

#24228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

mirza_15 wrote:
A uskoro, aBd, donijece se odluka kojom Telemach vise nece uzivati privilegije alternativnog operatera i kada ce morati poceti da posluje transparentno. Jedva cekam taj dan ;-)
Telemach ce poslovati transparentno kao sto posluju MTEL ili HT Eronet. Dakle, sav sadrzaj i saobracaj kupovace u kompletu na nivou grupe i po puno povoljnijim cijenama nego da to isto placaju samostalno.

Generalno, gdje United Group udje naprave dar-mar na trzistu. Npr u CG je T-Com dugo dugo podmetao noge Telemachu, ali su proradili i nude usluge na optici do korisnika, dakle nema HFC mreze. T-Com vec prvog mjeseca ima ogroman odliv korisnika i jos ako je istina da ce ubzro kuputi Telenor CG T-Com moze da se kupi sa trzista ili sto je vjerovatnije ostati na trzistu u imati sporednu ulogu. U Sloveniji je Telemach na podjednakom nivou kao i Telekom Slovenije, dok u Srbiji TS debelo zaostaje za SBBom na podruciju fiksnih broadband usluga.
Kod nas je situacija donekle drugacija, BH Telecom je krenuo ozbiljnije i nadam se da ce to potrajati potrajati.
StupskaBitanga

#24229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

BH telecom i ozbiljnost ne idu u istu rečenicu
avaks

#24230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Nego jesu li pustili upload ikome ili je još po starom?!
Download radi OK, Trio Grande Family paket...
mirza_15

#24231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

ElRe wrote:.
Ma samo neka oni objave broj korisnika i finansijski izvjestaj. A ima tu nesto i oko interkonekcija.
titinho

#24232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by titinho »

Moze li neko da mi kaze koja je optimalna ili koja treba biti jacina signala ?

Kod mene je na pinkBH 45% kvalitet signala a jacina -9dBmV
na Sportklubu 1HD 62% kvalitet

Koja je optimalna jacina i kvalitet, sumnjam da mi kablovi nisu bas kvalitetni. Ovo 45% pa i 62% mi se cini malo.
NediM17

#24233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Ako ne kocka i ne ledi prst u uho.
haris026

#24234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by haris026 »

Moze li neko spisak programa sa telemacha ?
van Basten

#24235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

jel ima još neko na području Stupa da ima problem sa signalom na tv? meni cijeli vikend 50ak kanala ili nema nikako ili slika ledi da negledljivosti... većinu vikenda sam bio vani pa nisam imao kad frku dizati ali danas sjeo da gledam moto gp rahat kad šipak ... sk1 nema signala... morao gledati na mobitelu na d3go
doff

#24236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

mirza_15 wrote:
Ma samo neka oni objave broj korisnika i finansijski izvjestaj. A ima tu nesto i oko interkonekcija.
Oni kao privatna firma nemaju obavezu nama objavljivat te podatke. Ima neko kome su ti podaci dostupni i koji u svakom momemtu mogu izvršit kontrolu. Na njima je da to rade. Slažeš li se?
mirza_15

#24237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

doff wrote:
mirza_15 wrote:
Oni kao privatna firma nemaju obavezu nama objavljivat te podatke. Ima neko kome su ti podaci dostupni i koji u svakom momemtu mogu izvršit kontrolu. Na njima je da to rade. Slažeš li se?
Nema veze sto su privatna firma. Ako im se ukine polozaj alternativnog operatera sto oni objektivno vise nisu, imace obavezu javnog objavljivanja rezultata poslovanja i broja korisnika. I m:tel je privatizovan pa objavljuje te podatke. Nema veze sto je u vlasnistvu vlade susjedne drzave. Isto tako svi operateri u hrvatskoj moraju objaviti te podatke. Morace i Telemach ako mu se ukine trenutni status.
ElRe

#24238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

mirza_15 wrote:
Nema veze sto su privatna firma. Ako im se ukine polozaj alternativnog operatera sto oni objektivno vise nisu, imace obavezu javnog objavljivanja rezultata poslovanja i broja korisnika. I m:tel je privatizovan pa objavljuje te podatke. Nema veze sto je u vlasnistvu vlade susjedne drzave. Isto tako svi operateri u hrvatskoj moraju objaviti te podatke. Morace i Telemach ako mu se ukine trenutni status.
I u SLO i SRB gdje imaju puno veci udio na trzistu i gdje su puno veca firma od Telemacha BiH sa sirom paletom usluga djeluju kao alternativni operator. A sto se tice finansijskih podataka i broja korisnika i to je transparentno.

http://www.the-united-group.com/xhtml/about.php
Telemach

#24239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Iza Horizonta wrote:@Telemach kada će biti dostupni prevodi za Nat Geo HD, kada mislite dozvolit korištenje modula na više TV bez doplate paket programa, i hoćete li uskoro obnovit sadržaje tj uvesti nove programe i kada mislite otkupit prava na prenos lige prvaka i uefa lige na SK, arene nam nisu ni potrebne.
Zdravo Iza Horizonta,
o svim novostima ćemo vas blagovremeno informisati.
Telemach

#24240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote:Nego jesu li pustili upload ikome ili je još po starom?!
Brzina navedenog paketa je 50/3 Mb/s.
Benq

#24241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Na HS-u , NatGeo ima prevod i Srpski i Hrvatski , dok NatGeoHD nema prevoda.
Telemach

#24242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

haris026 wrote:Moze li neko spisak programa sa telemacha ?
Zdravo haris026,
programsku šemu možete pogledati na linku http://telemach.ba/Privatni+korisnici/1 ... zija.shtml
avaks

#24243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Telemach wrote:
avaks wrote:Nego jesu li pustili upload ikome ili je još po starom?!
Brzina navedenog paketa je 50/3 Mb/s.
Brzina bi trebala da je 50/3 ali je 50/2.5 i nisam jedini očigledno (ispravite me ako griješim).
Image
NediM17

#24244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

NediM17 wrote:Image
Telemach wrote:@all
Trenutno za Nat Geo HD ne idu titlovi na srpskom jeziku, jer ih nema na izvoru sa kojeg preuzimamo kanal. Ukoliko se ukaže mogućnost za puštanje titla, kolege će dati sve od sebe da u narednom periodu titlujemo navedeni kanal .
Cisto da se zna. Hajde Telemach rijesite to, ozbiljna ste firma, ne treba vam da vas raja pljuje zbog ovakvih "gluposti". Vjerujte mi nece se niko buniti ni ako stavite ove hrvatske titlove ako nema srpskih. :mrgreen:

P.S. Ako zaista preuzimate odnekud gdje nema neki od BHS jezika, samo recite odakle je to necu vise rijeci reci. Ali mislim da uzimate sa 16E i da nas folirate ovdje.
@Telemach
Telemach

#24245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@avaks,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama na provjeru.
Telemach

#24246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Iza Horizonta wrote:Image
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox, kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno.
probook

#24247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Telemach wrote:
Iza Horizonta wrote:@Telemach kada će biti dostupni prevodi za Nat Geo HD, kada mislite dozvolit korištenje modula na više TV bez doplate paket programa, i hoćete li uskoro obnovit sadržaje tj uvesti nove programe i kada mislite otkupit prava na prenos lige prvaka i uefa lige na SK, arene nam nisu ni potrebne.
Zdravo Iza Horizonta,
Ja bih uzeo duo grande family + 2 dodate kartice. Trenutno imam karticu i ne uzimaju mi se risiveri za ostale televizore u kuci, a ne mislim placati pun iznos paketa za ostale televizore da bih bio na karticama.

Sve se lomim i mislim hoce li biti nekih promjena povodom toga, da ne uzmem sutra 3 risivera u d3kucu, a oni onda uvedu mogucnost da kartice koristis u d3kucu :)
Telemach

#24248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Iza Horizonta wrote:
Telemach wrote:
Zdravo Iza Horizonta,
Dajte nam neki mig ili hint evo ide nova godina promjenite nešto u programskoj šemi.
U planu je puštanje u produkciju najnovije aplikacije za D3Go, kao i nov softver za D3i.
pepeljara

#24249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

@telemach

mozel malo vise informacija sta nam donose te aplikacije ?
avaks

#24250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Telemach wrote:@avaks,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama na provjeru.
Super :thumbup:
Samo ne šaljite tehničare jer ima mase na kablovima :lol: Bez veze dolaze ljudi i rade speedtest koji i ja mogu da uradim, ako trebaju podaci za Power levele i SNR mogu javiti, nije frka 8-)
Nego apelujte da nam ubace BHT HD na D3Go a vala bi mogli i bitrate malo da dignu na već postojećim kanalima (SK HD of skroz) :D
Locked