Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#24201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je jedna od mrzih stvari bilo koprcanje u sjedalu dok ne iskopam mobitel iz dzepa. Malo je reci da sam se razrahatio odkako u autu imam BT hands free.
- semirsar
#24202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jbo to sve, nek zvoni grmi cijepa... ne javljam se nikom dok ne stanem negdje da ne smetam nikom. Ako toliko gori hala, nazvace jopet pa ko god da je
i javim se ak' mogu, ha ja.
i javim se ak' mogu, ha ja.
-
Naslovnica
#24203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja koristim mobač u vožnji, po potrebi i prema situaciji u saobraćaju.
Ako situacija dozvoljava - javim se, ali skoro uvijek na hands free.
U gradu veoma rijetko.
Na autoputu češće.
Ne slikam se, ne forumam, ne lajkujem, ali da ponekad pričam - pričam.
Ako situacija dozvoljava - javim se, ali skoro uvijek na hands free.
U gradu veoma rijetko.
Na autoputu češće.
Ne slikam se, ne forumam, ne lajkujem, ali da ponekad pričam - pričam.
- amar1994
-
BadBoy
#24205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam smijel se to reći ovdje na forumu (jer uvijek ide opradvanje oni žive od volana i tako zarađuju za hljeb) ali po upotrebi telefona u vožnji najgori su profesionalni vozači: dostavljači, komercijalisti, taksite, kamiondžije, itd.
Obratite malo pažnju.
Obratite malo pažnju.
- JavierBosnia
#24206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Bez zadnje sofersajbe, bez suvozacevog stakla, slomljen retrovizor, kederi vise, zmigavac isto polomljen, a evo i stopka
-
zdruzdjo
#24207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BadBoy wrote:Ne znam smijel se to reći ovdje na forumu (jer uvijek ide opradvanje oni žive od volana i tako zarađuju za hljeb) ali po upotrebi telefona u vožnji najgori su profesionalni vozači: dostavljači, komercijalisti, taksite, kamiondžije, itd.
Obratite malo pažnju.
Nema gore bagre, odgovorno tvrdim. Tu su negdje sa taksistima(zna se kakvim). Najopasniji su na pred kraj radnog vremena. najpeglativniji su na otvorenom putu. Ali meni najmrzi kad se naguzi na sred ceste kao ono evo samo da dostavim ovo xy minuta, brzo cu ja. I onda cijukanje kad im saban zakaci kaznu.
A kamiondzije su jos I najbolji u ovoj listi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#24208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znaĆi mint stanjeJavierBosnia wrote:Bez zadnje sofersajbe, bez suvozacevog stakla, slomljen retrovizor, kederi vise, zmigavac isto polomljen, a evo i stopka
-
zdruzdjo
#24209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E pa hočeš da odeš na auto-pijacu i kupis sira torotana iz zavićaja, vunenih ćarapa, motanih cigara.... a nečeš da platiš parking. E pa ne može. Izgleda da su danas pokačili svima čestitke ovdje na potezu od wise do gazprom pumpe.

- bitanga_sa_otesa
#24210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tako i treba 
- Maraschino
#24211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovdje mi mirise, nije registrovan, vozacka oduzeta, bijednik bez stalnog zaposlenja...bjezi od takvog makar drugim putem vozio.JavierBosnia wrote:Bez zadnje sofersajbe, bez suvozacevog stakla, slomljen retrovizor, kederi vise, zmigavac isto polomljen, a evo i stopka
- JavierBosnia
#24212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma popio je malo, od stupa svera i prelazi u moju trakuMaraschino wrote:ovdje mi mirise, nije registrovan, vozacka oduzeta, bijednik bez stalnog zaposlenja...bjezi od takvog makar drugim putem vozio.JavierBosnia wrote:Bez zadnje sofersajbe, bez suvozacevog stakla, slomljen retrovizor, kederi vise, zmigavac isto polomljen, a evo i stopka
Nije ni cudo sto ovakav vozi, mozda je skrenuo ovdje u kafanu kod hece ona
- vjeshalica
#24213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda je hadzi neko devastiro autoJavierBosnia wrote:
Bez zadnje sofersajbe, bez suvozacevog stakla, slomljen retrovizor, kederi vise, zmigavac isto polomljen, a evo i stopka
Pa da ga negdje preveze
Znaci totalno neispravan i za iskljucenja
- drug_profi
#24214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
na birou zelene karte nema podataka o ovoj tablici
- Travnički Noćni Šetač
#24215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj put da malo spomenem te neke češće teme što se pojavljuju na forumu... Noćas pored standardnih preticanja po punoj, prolazaka kroz crveno svjetlo, u zabranu, u jednosmjernu kontra naravno i to još žutom trakom , vožnje motokultivatora po putu rezervisanom za saobraćaj motornih vozila, imamo i dva snimka sa autoputa...
jedan po mom skromnom mišljenju prikaz prelaska u lijevu traku unutar sigurnosnog razmaka ispred vozila koje je već u toj traci i kreće se brže
( obzirom da je vozilo sa kamerom moralo kočiti - mijenjati način vožnje tu je došlo do nepropuštanja vozila suprotno članu 9. tačka 54 ZOBS-a, mi u timu smatramo da je ovdje riječ o preduzimanju radnje mijenjanje saobraćajne trake bez uvjeravanja da se to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju) , i
jedno zaista sporo kretanje autoputem, toliko sporo da smatramo da je izuzetno opasno posebno na onom dijelu gdje je više krivina i preglednost je skraćena...
jedan po mom skromnom mišljenju prikaz prelaska u lijevu traku unutar sigurnosnog razmaka ispred vozila koje je već u toj traci i kreće se brže
( obzirom da je vozilo sa kamerom moralo kočiti - mijenjati način vožnje tu je došlo do nepropuštanja vozila suprotno članu 9. tačka 54 ZOBS-a, mi u timu smatramo da je ovdje riječ o preduzimanju radnje mijenjanje saobraćajne trake bez uvjeravanja da se to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju) , i
jedno zaista sporo kretanje autoputem, toliko sporo da smatramo da je izuzetno opasno posebno na onom dijelu gdje je više krivina i preglednost je skraćena...
- drug_profi
#24216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bogtemazo ova fabija haman stoji.
- Travnički Noćni Šetač
#24217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da... moja je procjena da se kretala ispod 60 km/h...
- drug_profi
#24218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imao sam ja nesto slicno prije dvije godine u HR, negdje na autoputu kroz Gorski Kotar. Znači idem oko 140 desnom i sustizem ispred mene na 300-400 metara kao neki karavan. U tom casu mu se zadnji lijevi tocak dezintegrise i lete komadi po cesti, on koci svera i bjezi u zaustavnu. Ja kocim i priblizavam se tom haosu po cesti i hocu lijevo da obidjem, a u tom casu me prestize neki x5, jedva sam prikocio da usporim dovoljno da on prodje i da se ne zabijem u te komade po asfaltu.
E ista stvar moze da se desi kad vozis desnom 130-140 i naletis na ovu fabiju, dok skontas da jedva ide, podjes obilaziti, u tom casu imas vec nekog lijevo i eto ga haos....
E ista stvar moze da se desi kad vozis desnom 130-140 i naletis na ovu fabiju, dok skontas da jedva ide, podjes obilaziti, u tom casu imas vec nekog lijevo i eto ga haos....
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#24219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedno pitanje za forumsko pucanstvo! Cuo sam da kamera kod aerodroma ima instaliran snajper koji je bazdaren da automatski likvidira svakoga ko prodje brzinom od oko 60 km/h. Za one koji idu ispod 50 softwer navodno salje besplatan kupon na adresu debila za nabavku zimnice u Bingu.
Meni ima logike, jer se ne sjecam kad sam zadnji put tuda prosao a da nisam morao guslati 40-ak na sat iza nekog pravnika.
Meni ima logike, jer se ne sjecam kad sam zadnji put tuda prosao a da nisam morao guslati 40-ak na sat iza nekog pravnika.
- Industrialyzer
#24220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Romeo 80 wrote:Jedno pitanje za forumsko pucanstvo! Cuo sam da kamera kod aerodroma ima instaliran snajper koji je bazdaren da automatski likvidira svakoga ko prodje brzinom od oko 60 km/h. Za one koji idu ispod 50 softwer navodno salje besplatan kupon na adresu debila za nabavku zimnice u Bingu.
Svaka je bazdarena tako, razlika je samo u nagradi, nekad Bingo, nekad Petrol, nekad vikend za dvoje u Termagu...
-
Naslovnica
#24221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jes vala.Romeo 80 wrote:Jedno pitanje za forumsko pucanstvo! Cuo sam da kamera kod aerodroma ima instaliran snajper koji je bazdaren da automatski likvidira svakoga ko prodje brzinom od oko 60 km/h. Za one koji idu ispod 50 softwer navodno salje besplatan kupon na adresu debila za nabavku zimnice u Bingu.
Imam osjećaj da pored on dva radara na Stupu profuram k'o F1 u poređenju sa okolnim sporaćima kočničarima.
Jarane, gusla 50 i onda još prikoči za svaki slučaj.
Debili.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne kontam zasto krije tablice ovih debila sto prave prekrsaje???? 
- bitanga_sa_otesa
#24223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da ga ne prebiju
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koja je svrha snimanja ako neces markirati debila u potpunosti.....ili se fakat boji batina..bitanga_sa_otesa wrote:da ga ne prebiju
-
Concord
#24225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taj radar na Stupu je svojevrstan fenomen. Vozim kroz citav grad prema Ilidzi, kod Kampusa sve ok, na Socijalnom sve ok, kod Televizije ok, ali na jebenom Stupu to usporava i koci ko da nikad radar u zivotu nije sreo. Ogranicenje 60, radar slika na 66 najmanje, ali neka ja cu 40 proc, sto je sigurno sigurno je. To sto stvaram guzvu i jebem sve vozace iza sebe, to nema veze.