Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
VjecitiStudent

#24201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote:znaci ponovo se vracamo negdje na 940. stranicu foruma,o zakonu o radu ?
pa do kada vise ovo povlacenje u proslost ?

NS je glasala za zakon o radu zato sto su ubacili svoje amandmane koje su trazili ,glasali su za zakon zato sto su i sindikati bili za taj isti zakon
ja stvarno vise nemam volje da ponavljam nesto,kupite sebi papige i neka vam ponavljaju tri rijeci po cijeli dan
ocito je to kapacitet vecine gradjana

kakve se nebuloze pisu zadnjih stranica,ni Pedje vise nema na temi
:-)
Nije lijepo lagati.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#24202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

prvo očistiti orahe iz svog đepa pa onda prebacivati lopticu na druge. koliko vidiš da peđini argumenti nisu mene uvjerili (a pretpostavljam ni veliku većinu), jer niti jedan amandman nije sproveden i uvršten u proceduru, a u drugom usvajanju, svi amandmani općenito su odbačeni.

i sdp je spadao u ove "poštene" stranke dok se nisu dograbili vlasti...

oni ljudi što prosvjedovaše ispred parlamenta fbih na dan usvajanja zakona o radu su....
Pedja Kojovic

#24203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Procedura je prekrsena samo u Domu naroda prilikom usvajanja ZoR-a (Mi smo napustili sjednicu zajedno sa SDP, DF i SBB - nakon sto sam objasnio koje odredbe Poslovnika su prekrsene. ZoR je tada u Domu naroda usvojen bez nasih glasova).
Procedura je ponovljena samo u Domu naroda i naravno glasali smo za.
(Bilo je neobicno dozivjeti da nas predsjednik sindikata i drugi koji su nas u avgustu napadali sada lobirali da glasamo za).

p.k.
Adriatic

#24204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

Kakav to privatni biznis gospođe Sabine spominje Reuf? :-)
VjecitiStudent

#24205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:Procedura je prekrsena samo u Domu naroda prilikom usvajanja ZoR-a (Mi smo napustili sjednicu zajedno sa SDP, DF i SBB - nakon sto sam objasnio koje odredbe Poslovnika su prekrsene. ZoR je tada u Domu naroda usvojen bez nasih glasova).
Procedura je ponovljena samo u Domu naroda i naravno glasali smo za.
(Bilo je neobicno dozivjeti da nas predsjednik sindikata i drugi koji su nas u avgustu napadali sada lobirali da glasamo za).

p.k.
Za zaboravne: SDA je tada u Domu naroda imala dovoljno ruku, tako da što se njih tiče, mogao si komotno i na more otići. Za razliku od, u tom trenutku, dragocjenog Gracovog glasa.
I koje crno lobiranje kad vladajuća koalicija sada ima dovoljno glasova u Predstavničkom domu tako da im vaši glasići više nisu ni potrebni.

Edit: Gdje je sad zapeo onaj obećani amandman?
jalijas74

#24206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jalijas74 »

Pedja Kojovic wrote:jalijas74

Savjetovao bih da sopstvene sudove ne donosite na osnovu montaza koji neki forumasi ovdje plasiraju - to rade vec dugo i uprkos cinjenicama.
Nas stav o slucaju "Opsta bolnica" sam vam iznio.
U pripremi je tematska sjednica federalnog parlamenta o reformama u zdravstvu i na tome, iako jos nismo dobili materijale, vec radimo - mozda se i pitanje bolnica nadje na dnevnom redu.

Sabinin komentar o ministrici se odnosio na njenu spremnost da radi na inicijativima koje smo uputili tom ministarstvu.
Vas glas pripada vama i trebate ga dati onoj politickoj opciji koja najbolje predstavlja i zastupa vase stavove.
Mi svoje stavove svuda i uvijek, pa i ovdje, iznosimo vrlo transparentno upravo kako bi ljudi znali da li da glasaju za nas ili ne.

p.k.

P.K.

Znaci i dalje nema jasan stav da li ste ZA gasenje drzavne bolnice ili niste a izbori se blize a mozda vam moj glas i nije bitan.

A ovo je kao nastavka neke borbe , sve se ovo desavalo i u drzavnoj za vladavine ove Izetbegovicke :) a vi ste sutili.

Image
Roccohljup

#24207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

nisam nikad bio simpatizer NS (niti bilo koje druge stranke), ali u zadnje vrijeme moram priznati da s ejedino oni ponašaju kao prava i kontruktivna opozicija. Što ne valja ne podržavju, bore se za svoje amandmane i podržavaju ono što misle da treba. Ostali samo kontriraju i nadmeću se čija je ćuna veća-
VjecitiStudent

#24208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

I Dino Konaković ih voli, iz istih gore navedenih razloga.
Prihvatiš im par amandmačića godišnje, a oni će onda ko ovčice, uvijek glasati ZA.
putokaz1

#24209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

VjecitiStudent wrote:I Dino Konaković ih voli, iz istih gore navedenih razloga.
Prihvatiš im par amandmačića godišnje, a oni će onda ko ovčice, uvijek glasati ZA.
Tako je.
Ali i ostali crvendaći su bili sa sda,npr Pećanac dugo,sdp 2011-(zavisno od kantona do kantona)2013,df nakon izbora 2014 do skora.Izgleda da bi se opstalo na političkoj sceni mora se ponekad u pakt s zelenim Šejtanom.
Cijenim,većim dijelom, rad ns,da se u potpunosti slažem već bi bio njihov član.Koliko ja znam nikoga dosad nisu uhljebili.
Naredba za ns,hajde osvojite(bar) jedno Gradsko načelničko mjesto,budite naše svjetlo na kraju tunela.
sretno
Novak20

#24210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Nisu ništa gori od druge "opozicije" koja je do sada bila puno jača od NS pa se slizala sa vladajućim ili radila sve ono što nije trebala.

I ja NS zamjerim neagresivnost prema poziciji ali kad pogledam malo bolje ili kad krenem sam od sebe, gradski svijet koji bi trebao biti bezrezervna podrška istinskoj građanskoj opciji je politički neaktivan, lijen da izađe na glasanje a kamo li da se aktivno bavi politikom. Seruckanje na forumu se ne računa.

U kućnom savjetu, MZ, općinskim vijećima, kantonalnim skupštinama diljem BiH rijetkost je naći čovjeka rođenog u centru grada. Čemu onda nerealno očekivanje da će se stalnim pišanjem uz vjetar jednog ili dva horoza u ime takvog građanina nešto promijeniti kad u stvari svi blejimo kao ovčice. NS čestitke jer se ipak nije raspala i ima kakav - takav kontinuitet rasta.

Kad me već izdao SDP i kad je ofulao DF, ništa me ne košta da i NS dam svoj glas na slijedećim izborima.
VjecitiStudent

#24211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

putokaz1 wrote:
Tako je.
Ali i ostali crvendaći su bili sa sda,npr Pećanac dugo,sdp 2011-(zavisno od kantona do kantona)2013,df nakon izbora 2014 do skora.Izgleda da bi se opstalo na političkoj sceni mora se ponekad u pakt s zelenim Šejtanom.
Cijenim,većim dijelom, rad ns,da se u potpunosti slažem već bi bio njihov član.Koliko ja znam nikoga dosad nisu uhljebili.
Naredba za ns,hajde osvojite(bar) jedno Gradsko načelničko mjesto,budite naše svjetlo na kraju tunela.
sretno
Da bi se prečicom stiglo do slasti i masti koju vlast donosi, prave se paktovi sa 'zelenim'.
To što su i ostali pravili brakove iz računa, nije nikakvo opravdanje, naprotiv.

"nikoga nisu do sada uhljebili", a svi njihovi poslanici odreda - profesionalni poslanici.
Gdje nestaše te sjajne biografije, zar je poslanički paušal draži od svega ostalog?
putokaz1

#24212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Da zastupnici,vijećnici,ali nema u upravama ,ministarstvima,privatno-državnim firmama.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#24213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate- OBS kao meta SDA mešetara

Post by dr.gog »

jalijas74 wrote:
Pedja Kojovic wrote:jalijas74

Savjetovao bih da sopstvene sudove ne donosite na osnovu montaza koji neki forumasi ovdje plasiraju - to rade vec dugo i uprkos cinjenicama.
Nas stav o slucaju "Opsta bolnica" sam vam iznio.
U pripremi je tematska sjednica federalnog parlamenta o reformama u zdravstvu i na tome, iako jos nismo dobili materijale, vec radimo - mozda se i pitanje bolnica nadje na dnevnom redu.

Sabinin komentar o ministrici se odnosio na njenu spremnost da radi na inicijativima koje smo uputili tom ministarstvu.
Vas glas pripada vama i trebate ga dati onoj politickoj opciji koja najbolje predstavlja i zastupa vase stavove.
Mi svoje stavove svuda i uvijek, pa i ovdje, iznosimo vrlo transparentno upravo kako bi ljudi znali da li da glasaju za nas ili ne.

p.k.

P.K.

Znaci i dalje nema jasan stav da li ste ZA gasenje drzavne bolnice ili niste a izbori se blize a mozda vam moj glas i nije bitan.

A ovo je kao nastavka neke borbe , sve se ovo desavalo i u drzavnoj za vladavine ove Izetbegovicke :) a vi ste sutili.

Image
Vidim da je komentar upućen Peđi, ali kako se već zadnje tri godine i sam šamaram sa tom hobotnicom, reći ću par stvari vezanih za Bolnicu. Pratio sam pažljivo preuzimanje Bolnice od strane SDA, čak kopirao neke materijale i posmatrao taj bestidni cirkus. I prije nego sam prelomio da dam podršku NS, čitao sam Kojovićeve stavove o tome, i vidio sam da nekolicina u NS sasvim dobro vidi šta hoće Sebija Izetbegović.Bilo mi je jako drago što se u tom krugu našlo i nekoliko uglednih ljekara insidera.

Ja sam odpočetka javno pisao, pa i slao nekim ljekarima Opće, scenario po kojem SDA i SBB hoće da "završe Nakaševu bolnicu". U igri su bili, kako Peđa i pominje, i prevrtljivi sindikalisti (Njih ću posebno da razvalim na jednoj temi koju spremam). Igra nije uspjela jer su taldžije bile traljave, a na putu su im stajali dva-tri čovjeka bliska- SDP-u. Ali su bili bez podrške stranke. Dr.Nakaš je ostavljen na cjedilu, pomalo i zbog svog vlastitog inata. Kad je krenula sva priča, ja sam napisao šta se radi i priprema. Sad kažem- Nisam pisao bezveze jer sam upratio da je Kojović pomalo donkihotovska pojava. Stalo se iza radnika OBS, javno se objavilo dosta insiderskih informacija, i hobotnica je "osvijetljena". Sindikat Opće bolnice je razobličen kao nesposobna grupa umornih i samo sebi okrenutih ljudi kojima je svega dosta. Sve je to , na sasvim jednostavan način, znala i NS, i krenule su inicijative i polemike. Međutim, iako sam ja lično želio da se uđe u mnogo prljaviji i drskiji sukob sa tim SDA klanom, bilo je to nemoguće, nažalost, zbog ove koalicije od koje mi se povraća - SBB i SDA.

Ono što je crnjak je da NS nema dovoljno realne snage da javno udari na cijeli sistem prevare, osim zasipanjem zahtjevima i javnom galamom u Skupštini. Nije fer prozivati NS zbog Vojne.

Ja evo javno kažem, a odgovoriću i na pitanja ako treba, da je pitanje zdravstva u KS zapravo pitanje sprege političkog kriminala pojedinaca u SDA i zdravstvenih radnika koji pristaju na prodaju "bijelog mantila" zaradi svoji privatnih interesa.

Činjenice: U Opću bolnicu je , na noćnoj sjednici (oko 19h)nelegalno izabranog UO na čelu sa Ganijom, kao direktor izabrana Sebija Izetbegović.
Prije toga , u UO su imenovani ljudi iz SDA nižeg profila, koji su samo aminovali nelogični izbor poluanonimnog ginekologa. Radi se , glede tih "profila"o dr.Ranku Čoviću, članu GO SDA koji je za svoj presudni glas dobio sinekuru srpskog dogradonačelnika Sarajeva. Na sjednicu UO nije dozvoljen pristup medijima, niti je ijedan član dao izjavu za medije. Osobno sam gledao kako bježe iz zgrade. Naravno da je takav postupak pobudio bijes i strah. Odmah su vrlo drsko ućutkani ljekari koji su komentirali tu situaciju, Sindikat je ćutao zbog straha od vlastitog nerada(dr.Abud Sarić, sestra Zlata),a med.tehničare je počeo terorisati Sebijin ađutant sa Koševske ORl- Elvedin Dervišević.

Krenulo je odmah ovo što vidite kao "današnju" shemu koju je objavila Naša stranka, a bio sam svjedok: Zaustavljeno je stažiranje med.tehničara i obuka učenika, zaustavljena je sistematizacija koja je trebala riješiti pitanje stalnog posla za oko 15-20 tehničara i ljekara- i to se k'o fol tek sada zna kada izlazi LAŽNI konkurs. Istovremeno kreću dogovori u SDA vezani za iznajmljivanje kapaciteta pohlepnom i drskom Talireviću i Vladi FBIH.
Cilj je bio da se OBS "stopi" sa UKCS što tiše, jer postoji koncepcija u SDA Savjetu za zdravstvo da je OBS neisplativa kao zasebna ustanova. Taj udar je spriječio direktno prim.Dragan Stevanović javnom galamom i polemikama na Komori. Protiv tog suludog plana je ustao i dr.Denis Mačkić, koji je zasluženo i preuzeo sindikat od drskog i oportunog dr.Sarića.

Da skratim, mada je pitanje dušu dalo za "rasturanje", šta je mogla NS učiniti ako znaš sljedeće: Prvo , lanac upravljanja čine prof.Sebija Izetbegović kojoj iza leđa stoje stare SDA sećija hećimi sa svojim privatlucima u Savjetu za zdravstvo SDA. Sredina je njena bivša službenica Zilha Ademaj koja u bobu zna kako je građen financijski kriminal SDA u UKCS,a sada je samo fake igrač Fahre Radončića, žeton za dogovore sa SDA i podjelu talova i mjesta u UO zdr.ustanova. Zbog znanja o kriminalu, Ademaj ima finu fotelju, i niko je ne dira, sve dok ne bude postala bespotrebna, i kada ispotpisuje sve papire u budućim planiranim izmjenama. Treći dio lanca, u OBS "Abdulah Nakaš", čine dvoje radnika koje je na poziciju postavila Sebija Izetbegović- To je iskusna flegmanka i spletkaroš novinar Jasmina Dučić kao sekretar Direktora, zatim v.d. direktora prim.dr.Sead Bašić koji je na neobjašnjiv način isplivao na to mjesto(mada je zaista odličan ljekar), i hinjava Sebijina sjena Glavni tehničar bolnice Elvedin Dervišević.

Dakle, ona de facto upravlja sa obje ustanove na način da osobe koje je postavila kao najuže saradnike i dalje samo asistiraju dr.Bašiću na sprovođenju njenih naredbi.

Gdje je tu , opet, Naša stranka? Pa, ima je. ja sam vidio da su i Kojović i "belissima" :mrgreen: Čudić uredno javno iznosili sve što se kotrlja.Nisu, zaista, ništa drugo ni mogli. Ali hvala i na tome.Nije NS kalibar da pomete to korumpirano minderaško smeće, barem dok se neko iz NS ne dočepa nekog jakog resora.

Ja sam zgrožen , npr., jer evo- niko ne pita KO SU i KAKO RAZMIŠLJAJU LJUDI IZ SDA ZADUŽENI ZA ZDRAVSTVO? Do Sebije je nemoguće doći, jer ona privatno tvrdi da neće da polemiše zbog navodne hajke koju njena umišljena glava vidi u svemu.

Također, možda interesantno za Peđu, čisto za razmišljanje...kako to da ovaj skandal u zdravstvu redovito prati, i to na obavještajni način, samo agencija NAP koju vodi neovisna vjećnica Edina Latif, koja se "časno" pozdravila sa SBB?

Toliko za sada, i izvinjavam se na dužini teksta :-) :)
zippoo87

#24214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Novak20 wrote:
Nisu ništa gori od druge "opozicije" koja je do sada bila puno jača od NS pa se slizala sa vladajućim ili radila sve ono što nije trebala.

I ja NS zamjerim neagresivnost prema poziciji ali kad pogledam malo bolje ili kad krenem sam od sebe, gradski svijet koji bi trebao biti bezrezervna podrška istinskoj građanskoj opciji je politički neaktivan, lijen da izađe na glasanje a kamo li da se aktivno bavi politikom. Seruckanje na forumu se ne računa.

U kućnom savjetu, MZ, općinskim vijećima, kantonalnim skupštinama diljem BiH rijetkost je naći čovjeka rođenog u centru grada. Čemu onda nerealno očekivanje da će se stalnim pišanjem uz vjetar jednog ili dva horoza u ime takvog građanina nešto promijeniti kad u stvari svi blejimo kao ovčice. NS čestitke jer se ipak nije raspala i ima kakav - takav kontinuitet rasta.

Kad me već izdao SDP i kad je ofulao DF, ništa me ne košta da i NS dam svoj glas na slijedećim izborima.
ljudi koji zele dobro i sebi i prostoru na kojem zive,trebali bi svi biti kriticki raspolozeni ovako kao @novak20
znaci,das nekome sansu,glasas i onda pratis njegov rad i trazis vise i vise,ako te iznevjere...dajes drugima sansu i isto i od njih zahtjevas da opravdaju taj glas
znaci nigdje u svijetu ne postoji idealno rjesenje ali treba raditi i teziti boljem i traziti opciju koja nudi najvise i traziti od nje da to sto je nudila i ostvari a ne glasati jednom u 2 godine i ne traziti nikakvu odgovornost od onih kojima si dao povjerenje

da je kod nas vise politicki edukovanog puka,sve bi bilo lakse...ali jako je tesko nekim ljudima pribliziti i objasniti nesto normalno u ovoj drzavi,kada se ovi drugi trude da od svega normalnog naprave nenormalno i onda nenormalno postane normalno,sto je paradoks,apsurd

NS je uvijek i privlacila ljude koji znaju koristiti svoje kapacitete i znanje i trudi se svaki dan sve vise i vise napredovat a da se na tom putu desavaju i greske,to je sasvim normalno i ocekivano
ali NS je trenutno jedina stranka u BiH koja je ozbiljna,progresivna i sposobna uraditi ono sto obeca...sve ostale su tu samo da palamude i zarad licnih interesa
ko ovo jos nije shvatio,neka se ne bavi politikom ni na forumu a kamoli ozbiljnije :D
jalijas74

#24215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate- OBS kao meta SDA mešetara

Post by jalijas74 »

dr.gog wrote:Gdje je tu , opet, Naša stranka? Pa, ima je. ja sam vidio da su i Kojović i "belissima" :mrgreen: Čudić uredno javno iznosili sve što se kotrlja.Nisu, zaista, ništa drugo ni mogli. Ali hvala i na tome.Nije NS kalibar da pomete to korumpirano minderaško smeće, barem dok se neko iz NS ne dočepa nekog jakog resora.

Ja sam zgrožen , npr., jer evo- niko ne pita KO SU i KAKO RAZMIŠLJAJU LJUDI IZ SDA ZADUŽENI ZA ZDRAVSTVO? Do Sebije je nemoguće doći, jer ona privatno tvrdi da neće da polemiše zbog navodne hajke koju njena umišljena glava vidi u svemu.

dr.Gee odlican tekst sve upakovano bas onako kako treba da se moze razumjeti.
Meni jedino nije jasno sto nije bilo ovoga upiranja prstom u oko a imaju tolike zicere da takvim cinom probude glasace popute mene ili tebe ali da nam jasno daju cilj sta zele postici. Moj glas su imali jos prije 4 godine imace ga i sada sigurno ali samo ako budu dosljedi a ovo mi je bas nekako u stilu sakrijmo se iza coska pa da vidimo sta ce se desiti. ili navijacu za one koji pobjedjuju :evil:
Last edited by jalijas74 on 24/05/2016 12:39, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#24216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate- OBS kao meta SDA mešetara

Post by VjecitiStudent »

jalijas74 wrote:
dr.gog wrote:Gdje je tu , opet, Naša stranka? Pa, ima je. ja sam vidio da su i Kojović i "belissima" :mrgreen: Čudić uredno javno iznosili sve što se kotrlja.Nisu, zaista, ništa drugo ni mogli. Ali hvala i na tome.Nije NS kalibar da pomete to korumpirano minderaško smeće, barem dok se neko iz NS ne dočepa nekog jakog resora.

dr.Gee odlican tekst sve upakovano bas onako kako treba da se moze razumjeti.
Meni jedino nije jasno sto nije bilo ovoga upiranja prstom u oko a imaju tolike zicere da takvim cinom probude glasace popute mene ili tebe ali da nam jasno daju cilj sta zele postici. Moj glas su imali jos prije 4 godine imace ga i sada sigurno ali samo ako budu dosljedi a ovo mi je bas nekako u stilu sakrijmo s eiza coska pa da vidimo sta ce se desiti. Ili navijacu za one koji pobjedjuju :evil:
Nemoj tako, imali su par energičnih saopćenja, NAKON što su građani, uglavnom penzioneri, stali ispred bolnice.
VjecitiStudent

#24217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote: ljudi koji zele dobro i sebi i prostoru na kojem zive,trebali bi svi biti kriticki raspolozeni ovako kao @novak20
znaci,das nekome sansu,glasas i onda pratis njegov rad i trazis vise i vise,ako te iznevjere...dajes drugima sansu i isto i od njih zahtjevas da opravdaju taj glas
znaci nigdje u svijetu ne postoji idealno rjesenje ali treba raditi i teziti boljem i traziti opciju koja nudi najvise i traziti od nje da to sto je nudila i ostvari a ne glasati jednom u 2 godine i ne traziti nikakvu odgovornost od onih kojima si dao povjerenje

da je kod nas vise politicki edukovanog puka,sve bi bilo lakse...ali jako je tesko nekim ljudima pribliziti i objasniti nesto normalno u ovoj drzavi,kada se ovi drugi trude da od svega normalnog naprave nenormalno i onda nenormalno postane normalno,sto je paradoks,apsurd

NS je uvijek i privlacila ljude koji znaju koristiti svoje kapacitete i znanje i trudi se svaki dan sve vise i vise napredovat a da se na tom putu desavaju i greske,to je sasvim normalno i ocekivano
ali NS je trenutno jedina stranka u BiH koja je ozbiljna,progresivna i sposobna uraditi ono sto obeca...sve ostale su tu samo da palamude i zarad licnih interesa
ko ovo jos nije shvatio,neka se ne bavi politikom ni na forumu a kamoli ozbiljnije :D
U tom "kritičkom davanju šanse" manjem zlu, istopiše se nama životi.
Bez temeljitog kraha ove muljave "ljevice" i opozicije uopće, boljitka NEĆE biti.

Da li si kao 'politički osviješten' upratio sinoć, koliko je puta slagala Sabina, u diskusiji o Zakonu o radu?
Što ostali muljavi učesnici naravno nisu ni skontali.
saale

#24218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by saale »

Sinoc tkz ljevica gostovala kod Duške

Samo se Sabina nije obrukala,,,JA NAM LJEVICE I QURCA :lol: :lol: :lol:
putokaz1

#24219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

saale wrote:Sinoc tkz ljevica gostovala kod Duške

Nije loš ni selim,pošten,ali nije prilagodjen novom vremenu(kao i sefer),da je sad 96 bio bi mi idealan.
VjecitiStudent

#24220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

putokaz1 wrote:
saale wrote:Sinoc tkz ljevica gostovala kod Duške

Nije loš ni selim,pošten,ali nije prilagodjen novom vremenu(kao i sefer),da je sad 96 bio bi mi idealan.
Ili u prevodu, ne zna ne trepnuvši slagati ko djeca novog vremena, ili lupati popularne i moderne gluposti poput "potrebno je uskladiti obrazovanje i tržište rada".
zippoo87

#24221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:
zippoo87 wrote: ljudi koji zele dobro i sebi i prostoru na kojem zive,trebali bi svi biti kriticki raspolozeni ovako kao @novak20

Bez temeljitog kraha ove muljave "ljevice" i opozicije uopće, boljitka NEĆE biti.

Da li si kao 'politički osviješten' upratio sinoć, koliko je puta slagala Sabina, u diskusiji o Zakonu o radu?
i sta sada trebamo,hibernirati i zalediti se dok se ovo sto si napisao ne desi ?
ili pokusavati na sve nacine poboljsati nesto ?
ti si previse negativan i frustriran iz nekog razloga,vjerovatno licnog i onda bukvalno po svima pucas paljbu i trazis dlaku u jajetu
savrseno ne postoji,ni kod ljudi ni kod bilo cega,u prirodi ne postoji savrseno nista,prema tome ,popusti malo i pisi nesto vedrije,veselije ili barem citaj
pratim ti postove i na svakoj temi si negativan ,bas na svakoj
i da ti odgovorim na pitanje,ne znam sta je Sabina lagala o ZORu,mozda sto nisam ni gledao od pocetka,vec od polovice emisije ali ostalo nisam primjetio da je lagala,i Pedja je objasnjavao ovdje ono sto je ona rekla,e sada drugo je sto neko napisa ovdje "nije nas Pedja ubijedio"...pa eto,neko vjeruje a neko misli da lazu

bilo kako bilo,Sabina je sinoc pomela ostale sagovornike,to je cinjenica,svidjala se tebi ili ne
pozdrav
artime

#24222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

Izgleda da se pojedinim forumashima, kako se primice datum lokalnih izbora, ne svidja ova stranka :D E dabogda pobijedili koliko mogli, bili uspjesni od mene od srca. Omladino naprijed!! 8-) Neki izgleda prizivaju Jugoslaviju nekrofilski da bi mogli bolje prezvakati realitet svoje sudbine u ovoj verziji BiH. :evil:
VjecitiStudent

#24223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote:
VjecitiStudent wrote: U tom "kritičkom davanju šanse" manjem zlu, istopiše se nama životi.

i sta sada trebamo,hibernirati i zalediti se dok se ovo sto si napisao ne desi ?
ili pokusavati na sve nacine poboljsati nesto ?
ti si previse negativan i frustriran iz nekog razloga,vjerovatno licnog i onda bukvalno po svima pucas paljbu i trazis dlaku u jajetu
savrseno ne postoji,ni kod ljudi ni kod bilo cega,u prirodi ne postoji savrseno nista,prema tome ,popusti malo i pisi nesto vedrije,veselije ili barem citaj
pratim ti postove i na svakoj temi si negativan ,bas na svakoj
i da ti odgovorim na pitanje,ne znam sta je Sabina lagala o ZORu,mozda sto nisam ni gledao od pocetka,vec od polovice emisije ali ostalo nisam primjetio da je lagala,i Pedja je objasnjavao ovdje ono sto je ona rekla,e sada drugo je sto neko napisa ovdje "nije nas Pedja ubijedio"...pa eto,neko vjeruje a neko misli da lazu

bilo kako bilo,Sabina je sinoc pomela ostale sagovornike,to je cinjenica,svidjala se tebi ili ne
pozdrav
Ja sve ono kontam s druge strane pripadnik "kritički raspoloženog, edukovanog dijela populacije", pa će sad rasprava, ko, kako, šta, gdje, ... kad ono ... navijač.
:run:
walk_M-A-N

#24224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by walk_M-A-N »

dr.gog wrote:Ono što je crnjak je da NS nema dovoljno realne snage da javno udari na cijeli sistem prevare, osim zasipanjem zahtjevima i javnom galamom u Skupštini. Nije fer prozivati NS zbog Vojne.
Ne bih se složio. Sa 3 "profesionalna" zastupnika se može i moralo bi se učiniti daleko više. Crno na bijelo - nedovoljno: http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja-inic ... zastupniku
dr.gog wrote: Da skratim, mada je pitanje dušu dalo za "rasturanje", šta je mogla NS učiniti ako znaš sljedeće: Prvo, lanac upravljanja čine prof.Sebija Izetbegović kojoj iza leđa stoje stare SDA sećija hećimi sa svojim privatlucima u Savjetu za zdravstvo SDA. Sredina je njena bivša službenica Zilha Ademaj koja u bobu zna kako je građen financijski kriminal SDA u UKCS,a sada je samo fake igrač Fahre Radončića, žeton za dogovore sa SDA i podjelu talova i mjesta u UO zdr.ustanova. Zbog znanja o kriminalu, Ademaj ima finu fotelju, i niko je ne dira, sve dok ne bude postala bespotrebna, i kada ispotpisuje sve papire u budućim planiranim izmjenama. Treći dio lanca, u OBS "Abdulah Nakaš", čine dvoje radnika koje je na poziciju postavila Sebija Izetbegović- To je iskusna flegmanka i spletkaroš novinar Jasmina Dučić kao sekretar Direktora, zatim v.d. direktora prim.dr.Sead Bašić koji je na neobjašnjiv način isplivao na to mjesto(mada je zaista odličan ljekar), i hinjava Sebijina sjena Glavni tehničar bolnice Elvedin Dervišević.
Također, možda interesantno za Peđu, čisto za razmišljanje...kako to da ovaj skandal u zdravstvu redovito prati, i to na obavještajni način, samo agencija NAP koju vodi neovisna vjećnica Edina Latif, koja se "časno" pozdravila sa SBB?
Molim pojašnjenje. Piše da je Ademaj bivša službenica od Izetbegović, zar nije od Gavrankapetanović? Ali poenta je jasna i bravo. Da bi čovjek to vidio, treba čitati forum, a u Skupštini tamo neke bezvezne priče.
Također mogu reći da sam zgrožen, i to je možda i mala riječ, kako je ista osoba koja je dio onog "80-100 miliona KM manjka" došla na mjesto ministra. MILIONA. I kako je to medijima bila vijest za jedan dan, a onda su došle nove izjave..
I još je Čudić hvali!? Jao. Ona je daleko najtanja od 3 zastupnika NS.
VjecitiStudent wrote:Nakon što je u prošlom mandatu Kojović bio pun hvale za Nikšića i Konakovića, sada Sabina Čudić hvali kantonalnu ministricu zdravstva, zatvaračicu Opće bolnice, i njene inicijative koje su "dio rješenja".
Ne znači da se neminovno slažemo po svim ključnim pitanjima, ne znači da smo ideološki u istim klupama, niti da nećemo bez zadrške ukazivati na greške jedni drugih, ali je moje dosadašnje iskustvo u kontaktu i radu sa dvije ministrice u Vladi Kantona Sarajevo, Ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Amelom Dautbegović, te Ministricom zdravstva Zilhom Ademaj, izuzetno pozitivno, kada je u pitanju njihova pristupačnost, dobra volja i energija.
Uvjerena sam da je obaveza konstruktivne i efikasne opzicije, koliko da konstanto i beskompromisno ukazuje na opasne propuste vlasti, toliko i da ukazuje na one ljude i inicijative koji jesu i mogu biti dio rješenja
.
https://www.facebook.com/cudic/posts/10102581789430265
Ko i dalje misli da su ovi ublehaši, ova SDA iz drugog koljena "dio rješenja" ...
Novak20

#24225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

VjecitiStudent wrote:

Da kažem da mi se život istopio zbog bilo kakve i bilo čije politike u zadnjih 20 godina, slagao bih. Da kažem da su šanse za pristojnu ili bolju budućnost moje i ne samo moje djece u BiH svakako manje nego što su bile moje, mislim da bih rekao istinu. Nije opozicija upropastila ovu zemlju nego isključivo ovi koji su bili na vlasti zadnjih dvadeset godina a valjda se zna koji su to. Red bi bio da nekada budu i kažnjeni za to odmicanjem od vlasti barem na četiri godine.

Dugogodišnji vladari BiH skrojili su sistem po svojoj mjeri. Počevši od Ustava (nametnutog doduše) pa preko Izbornog i mase drugih zakona, uredbi, odluka i čega već tu sve nema do prakse u provođenju vlasti bez odgovornosti i ispravnog vrednovanja. Malo-pomalo, stvorena je društvena nakarada koja se ne može nositi sa izazovima sadašnjosti a kamo li neizvjesne budućnosti.

Vladajućima ne pada na pamet da se bilo šta mijenja jer im je ovako super. Pojedinačno, koristeći sve slabosti sistema i društva, vladajući obezbijede kroz politiku i uticaj i sebe i potomstvo. Brzo postanu idol i ideal podanicima. Nizak izborni cenzus omogućava laku kupovinu pojedinačnih malih ručica, nepostojanje instituta vanrednih ili prijevremenih izbora u praksi omogućava beskonačna natezanja bez odgovornosti a sve zajedno daje rezultat da možeš sa 10-15 % glasova biračkog tijela ili svoje izborno-interesne mašinerije vječito biti u i na vlasti. Nije to tako lako oboriti bez učešća 90% izbornog tijela na izborima.

Da ne dužim bezveze. NS ne vidim kao problem i ne želim im krah jer nisu usr... motku kao toliki drugi. Želim im samo da se na tuđim greškama uče na vrijeme i da budu puno agresivniji i glasniji.

S.Č. sa svim svojim manama je jedinka u stranci, nije neki lider, nije institucija i nije stranka. Dok se ne pojavi kakva bolja da je odmjeni ili zamjeni, može se istrpiti.
Locked