Ma budale teške..tramvajtrojka wrote: ↑13/11/2022 23:18
sdaovci su dokaz sta trenutno misle o americi i zapadu , ovo nije nevazno debili se sa ovakvim izjavama igraju sa drzavnom budućnosti
Narod i Pravda (Konakovic)
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
sajber87
#24202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koje su oni zlo za bosnu i bosnjake nije realno za vlast bi prodali drzavu i odveli bosnjake u nestanak.tramvajtrojka wrote: ↑13/11/2022 23:18
sdaovci su dokaz sta trenutno misle o americi i zapadu , ovo nije nevazno debili se sa ovakvim izjavama igraju sa drzavnom budućnosti
- Ricken
#24203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mene zanima da li će programska koalicija sa HDZom imati veze sa borbom protiv korupcije?
Prije manje od deset godina bio je zanimljiv iskaz bivšeg i osuđenog direktora UIO, koji je obuhvaio i osumnjičio potencijalne koalicione partnere, pa se nameće pitanje o kakvom se zaista programu, unutar nadolazeće koalicije, radi?
https://nap.ba/news/8813
Prije manje od deset godina bio je zanimljiv iskaz bivšeg i osuđenog direktora UIO, koji je obuhvaio i osumnjičio potencijalne koalicione partnere, pa se nameće pitanje o kakvom se zaista programu, unutar nadolazeće koalicije, radi?
-
Registarska tablica
-
Registarska tablica
#24205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
A_A_AKCIJA
#24206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ih, ima toga još. Kako Yasmin misli, a onako kako mu Fikret šapće, da treba izbaciti strance, tj OHR iz države:sajber87 wrote: ↑13/11/2022 23:22Koje su oni zlo za bosnu i bosnjake nije realno za vlast bi prodali drzavu i odveli bosnjake u nestanak.tramvajtrojka wrote: ↑13/11/2022 23:18
Licemjerna politika američke administracije sve manje ima pristalica na našim prostorima. Mnogo je suprotstavljenih strana u našoj zemlji i regiji, ali svima nam je zajedničko to što nam je svima realno pun kofer kolonizatora kojima ni mi ni naši životi ništa ne značimo.
Mi znamo koji su naši interesi. I znamo ko su oni koji nasrću na našu domovinu. Međutim, “treća strana” koju smo smatrali “prijateljskom”, razmahala se u našoj zemlji, na prostoru koju smo mi krvlju svojom branili i oni nam kroje našu sudbinu, kroje nam zakone, prave pritiske na pravosuđe, kontrolišu medije, prave koalicije i pokušavaju instalirati diktaturu na prostoru Federacije BiH.
Možda je vrijeme da razmislimo, koliko nam zaista pomaže međunarodni protektorat? Koliko smo zaista suvereni dok se o nama odlučuje u Vašingtonu ili Briselu, a ne u Sarajevu?! Koliko ćemo se lakše dogovoriti u našoj državi sa strancima za vratom nego bez njih? Kolika nam je šansa da postignemo trajni mir uz prisustvo treće strane kojoj je po svemu sudeći u interesu da se svađamo?
Odlaskom stranaca nećemo postići trajni mir i prosperitet preko noći. Ali ni njihovo prisustvo tokom tri protekle decenije nije nam omogućilo uspostavljanje funkcionalnog sistema i sigurnog mira.
Koliko dugo ćemo živjeti u lažnim nadanjima i obećanjima?
-
A_A_AKCIJA
#24207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Onda malo prijetnji građanskim ratom. Zanimljivo, predlaže da podržimo Dodika ako se desi sukob sa opozicijom.
PLAN B JE PROPAO, PLAN C JE JEDINA OPCIJA!
Svi znamo da kuja ne laje radi sela. Lavež koji je upućen iz kuće Konakovića zbog obične informacije o nečijem pokrštavanju odaje promjenu strategije križara i satanista u Bosni.
Pošto je Plan B propao, SDA je ubjedljivo dobila izbore, a u RSu se nazire građanski rat između Dodika i opozicije u kojem bi Bošnjaci mogli debelo profitirati, križarski zapad uz svoje masonske sluge počinje novu operaciju: GRAĐANSKI RAT IZMEĐU BOŠNJAKA.
Kao što su stvorili Fikreta Abdića i njegovu autonomiju, stvorili su i Elmedina Konakovića čiji kapacitet ih je razočarao i ostao na Sarajevu. Ali to ih ne spriječava da stvore haos kako bi se Bošnjaci bavili jedni drugima, bez mogućnosti da teritorijalno profitiraju na građanskom ratu u entitetu RS.
Kada bi Bošnjaci pomogli Dodiku protiv falangi opozicije koje bi sigurno dobile pomoć Vojske Srbije, mogli bi zauzvrat zaokružiti Istočnu Bosnu i pripojiti je Federaciji.
Zato križari koji su stvorili Dejton kako bošnjačka većina ne bi vladala Bosnom vrše aktivaciju bijesnih NiPovaca, čaršijanera koje planiraju pustiti sa lanca.
NAORUŽAVANJE KARTELA od strane njihovih kadrova izvršeno je baš zbog ove mogućnosti i pripreme da Bošnjake gurnu u građanski rat. Moramo mudro odigrati ovo i spriječiti eskalaciju unutar bošnjačkog korpusa, inače će scenario Andaluzije biti ponovljen bez problema!
-
A_A_AKCIJA
#24208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa malo o okretanju Rusiji. I kažu kako Kadirovci. Pa ovako:
Kanadski Securitas se povukao sa našeg tržišta, a američki investitori u “Pobjedu” iz Goražda prodali su dionice.
Dejton je istekao. Križari provode izlaznu strategiju iz Bosne.
Njihovi glavni ciljevi u regionu:
1. Srbiju oteti od Rusije i integrisati je u Zapadni blok
2. Hrvatsku zadržati u Zapadnom bloku i spriječiti njeno približavanje Rusiji
Jedini način da to ostvare je da Srbiji dadnu RS kao pokrajinu, a Hrvatskoj Federaciju kao koloniju. Bošnjake posmatraju malim i nebitnim, ali znaju da se moraju osigurati da se ne bi ponovilo čudo bosanskog otpora.
Zato su objedinili izdajničke stranke u jedan blok. Njihovo rovarenje ovih dana nakon izbora fokusirano je na izbacivanje SDA sa svih nivoa vlasti, gdje su već dobili podršku Dodika i Čovića jer im je obećano ispunjavanje gore navedenog “podmirivanja” Beograda i Zagreba Bosnom.
Prije nego što krenu u podjelu Bosne, moraju srušiti Bakira Izetbegovića. Konaković je zbog toga vrlo uvjereno najavljivao hapšenje bošnjačkih lidera, jer je to plan za obezglavljivanje Bošnjaka pod palicom Ambasade. Isto su Srbi uradili gdje su mogli 1992., prvo su pohapsili i pobili elitu Bošnjaka koja je mogla povesti narod u odbranu. Crne liste su uvod u montirane procese.
U zadnjih par godina svakih par mjeseci vježbaju evakuaciju Ambasade. Znaju da, kada podijele Bosnu, bijesni Bošnjaci izlaze na ulice. Ne plaše se sigurno Ruskih padobranaca.
Bošnjaci moraju aktivirati prijatelje u Turskoj i formirati savez sa zemljama poput Rusije, ako za to nije kasno.
-
laik1981
#24209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To je rezultat rusko-turskog uticaja.. Ove monstruozne teze se provlace vec duze vremena, samo su ih ranije pokusavali umotati.. U zadnje vrijeme su otvoreni do kraja jer im je pozicija u vlasti uzdrmana.. SDA ima identicno misljenje kao i Dodik kada je medjunarodna zajednica u pitanju.. Svim silama nas guraju u anticivilizacijski desnicarski blok jer znaju da samo u tom bloku oni mogu proci nekaznjeno i sacuvati pokradene milijarde.. Revizija tuzbe protiv Srbije je oborena Erdoganovim i Vucicevim prijateljstvom preko njihovog vjernog sluge Bakira..
-
Spit_fire
#24210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako koja programskaRicken wrote: ↑14/11/2022 07:17 Mene zanima da li će programska koalicija sa HDZom imati veze sa borbom protiv korupcije?
Sa HDZ ce raditi na borbi protiv korupcije isto ko sto ce sa Miletom/opozicijom raditi na prijemu u NATO
Ja mislim da doslovno nemaju nijednu stavku u kojoj mogu zajedno radit osim ako se ne smatra programom ispunjavanje zahtjeva HDZ
- asurbanipal
#24211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A_A_AKCIJA wrote: ↑14/11/2022 08:59 Onda malo prijetnji građanskim ratom. Zanimljivo, predlaže da podržimo Dodika ako se desi sukob sa opozicijom.
PLAN B JE PROPAO, PLAN C JE JEDINA OPCIJA!
Svi znamo da kuja ne laje radi sela. Lavež koji je upućen iz kuće Konakovića zbog obične informacije o nečijem pokrštavanju odaje promjenu strategije križara i satanista u Bosni.
Pošto je Plan B propao, SDA je ubjedljivo dobila izbore, a u RSu se nazire građanski rat između Dodika i opozicije u kojem bi Bošnjaci mogli debelo profitirati, križarski zapad uz svoje masonske sluge počinje novu operaciju: GRAĐANSKI RAT IZMEĐU BOŠNJAKA.
Kao što su stvorili Fikreta Abdića i njegovu autonomiju, stvorili su i Elmedina Konakovića čiji kapacitet ih je razočarao i ostao na Sarajevu. Ali to ih ne spriječava da stvore haos kako bi se Bošnjaci bavili jedni drugima, bez mogućnosti da teritorijalno profitiraju na građanskom ratu u entitetu RS.
Kada bi Bošnjaci pomogli Dodiku protiv falangi opozicije koje bi sigurno dobile pomoć Vojske Srbije, mogli bi zauzvrat zaokružiti Istočnu Bosnu i pripojiti je Federaciji.
Zato križari koji su stvorili Dejton kako bošnjačka većina ne bi vladala Bosnom vrše aktivaciju bijesnih NiPovaca, čaršijanera koje planiraju pustiti sa lanca.
NAORUŽAVANJE KARTELA od strane njihovih kadrova izvršeno je baš zbog ove mogućnosti i pripreme da Bošnjake gurnu u građanski rat. Moramo mudro odigrati ovo i spriječiti eskalaciju unutar bošnjačkog korpusa, inače će scenario Andaluzije biti ponovljen bez problema!
Narod predvođen ovakvim likovima predodređen je da sam sebe uništi...Nisu tu potrebni nikakvi vanjski faktori i neprijatelji.
Od 1992. i parole da se borimo za građansku, jedinstvenu, nezavisnu, suverenu i nedjeljivu Republiku BiH završilo se sa 100.000 mrtvih, potpisanim Dejtonskim ugovorom, podijeljenjom državom na Republiku Srpsku i Federaciju BiH, pri čemu su Bošnjaci dobili 23% teritorija.
Možete samo zamisliti i pretpostaviti gdje bi sljedeća avantura predvođena Mulahuseinima, Reufljagićima, Zahiragićima, Devićima i Hurdama mogla završiti.
Bilo ne bilo avantura i otpora, na kraju će završiti inkorporirani u zajednicu naroda. Hoće li se ona zvati Nova Jugoslavija, Otvoreni Balkan ili nekako treće, sasvim je svejedno.
Last edited by asurbanipal on 14/11/2022 09:31, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#24212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja pričam samo o stvarima za koje postoje dokazi.laik1981 wrote: ↑14/11/2022 09:15 To je rezultat rusko-turskog uticaja.. Ove monstruozne teze se provlace vec duze vremena, samo su ih ranije pokusavali umotati.. U zadnje vrijeme su otvoreni do kraja jer im je pozicija u vlasti uzdrmana.. SDA ima identicno misljenje kao i Dodik kada je medjunarodna zajednica u pitanju.. Svim silama nas guraju u anticivilizacijski desnicarski blok jer znaju da samo u tom bloku oni mogu proci nekaznjeno i sacuvati pokradene milijarde.. Revizija tuzbe protiv Srbije je oborena Erdoganovim i Vucicevim prijateljstvom preko njihovog vjernog sluge Bakira..
Revizija presude je svjesno sabotirana od strane Bakira Izetbegovića. To je dokazano i nema sumnje.
Za čiji račun, i korist to već ne mogu tvrditi.
Međutim, jedinu korist od svega su mogli imati: Vučić, jer je Srbiju spasio povlačenja po sudu i eventualne ratne odštete.
Vrlo je moguće da je Vučić vršio pritisak na Tursku, prijeteći da će ugroziti njihove investicije u Srbiji, ako se revizija desi. Onda je moguće da je Erdogan ucijenio Bakira da to i uradi.
Ovo okretanje Turcima i Rusiji je samo nastavak toga. Gdje Turska koristi BiH kako bi nasikirala EU i zapad. Od toga nema ništa, to znaju i Erdogan i Turci, ali je zgodno imati Bakira korisnog idiota za ove stvari.
To samo govori na kojem je nivou naša diplomatija i koju ulogu imamo kod naših saveznika.
-
sajber87
#24213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Potpis od rijeci do rijecilaik1981 wrote: ↑14/11/2022 09:15 To je rezultat rusko-turskog uticaja.. Ove monstruozne teze se provlace vec duze vremena, samo su ih ranije pokusavali umotati.. U zadnje vrijeme su otvoreni do kraja jer im je pozicija u vlasti uzdrmana.. SDA ima identicno misljenje kao i Dodik kada je medjunarodna zajednica u pitanju.. Svim silama nas guraju u anticivilizacijski desnicarski blok jer znaju da samo u tom bloku oni mogu proci nekaznjeno i sacuvati pokradene milijarde.. Revizija tuzbe protiv Srbije je oborena Erdoganovim i Vucicevim prijateljstvom preko njihovog vjernog sluge Bakira..
- Styling
#24214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iza ovog profila stoji Džemaludin Šabanović, član Vijeća naroda RS , SDA-ovac, iz Čajniča, sa stalnom adresom u Sarajevu. Siva eminencija svega i svačega u SDA.konektovan wrote: ↑13/11/2022 23:19Ma budale teške..tramvajtrojka wrote: ↑13/11/2022 23:18
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa naravno da stoji neka budala, nisam ni mislio da je stvarno neka prava "Vildana" otvorila profil za sebe.
- asurbanipal
#24216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A_A_AKCIJA wrote: ↑14/11/2022 09:02 Pa malo o okretanju Rusiji. I kažu kako Kadirovci. Pa ovako:
Kanadski Securitas se povukao sa našeg tržišta, a američki investitori u “Pobjedu” iz Goražda prodali su dionice.
Dejton je istekao. Križari provode izlaznu strategiju iz Bosne.
Njihovi glavni ciljevi u regionu:
1. Srbiju oteti od Rusije i integrisati je u Zapadni blok
2. Hrvatsku zadržati u Zapadnom bloku i spriječiti njeno približavanje Rusiji
Jedini način da to ostvare je da Srbiji dadnu RS kao pokrajinu, a Hrvatskoj Federaciju kao koloniju. Bošnjake posmatraju malim i nebitnim, ali znaju da se moraju osigurati da se ne bi ponovilo čudo bosanskog otpora.
Zato su objedinili izdajničke stranke u jedan blok. Njihovo rovarenje ovih dana nakon izbora fokusirano je na izbacivanje SDA sa svih nivoa vlasti, gdje su već dobili podršku Dodika i Čovića jer im je obećano ispunjavanje gore navedenog “podmirivanja” Beograda i Zagreba Bosnom.
Prije nego što krenu u podjelu Bosne, moraju srušiti Bakira Izetbegovića. Konaković je zbog toga vrlo uvjereno najavljivao hapšenje bošnjačkih lidera, jer je to plan za obezglavljivanje Bošnjaka pod palicom Ambasade. Isto su Srbi uradili gdje su mogli 1992., prvo su pohapsili i pobili elitu Bošnjaka koja je mogla povesti narod u odbranu. Crne liste su uvod u montirane procese.
U zadnjih par godina svakih par mjeseci vježbaju evakuaciju Ambasade. Znaju da, kada podijele Bosnu, bijesni Bošnjaci izlaze na ulice. Ne plaše se sigurno Ruskih padobranaca.
Bošnjaci moraju aktivirati prijatelje u Turskoj i formirati savez sa zemljama poput Rusije, ako za to nije kasno.
Stara je to priča
Bošnjački sabor 1993. u Holiday Inn-u
Halid Čengić iz Foče:
"Kad sam nazvao selam, znači za mir sam, ali za jedan pošten mir, nikako za mir u kome nemamo pravo na pošten život i pravo na prostor. Ako se traži od ovog skupa da donosi jednu sudbonosnu odluku, mislim da mi nismo dovoljno informirani. Ministarstvo za vanjsku politiku trebalo je da nam kaže šta to Evropa, odnosno svijet, od nas hoće ili šta hoće od ove naše Bosne. Koliko sam ja informiran ili barem koliko osjećam, ovaj prostor nije predviđen za nas. Ovaj prostor je predviđen za katoličanstvo. Prema tome, nama je ostala jedino smrt. A da gledamo istini u oči, znači ostalo nam je da biramo kako ćemo umrijeti. Da li junački ili kukavički? To je naše pravo. Vjerujte, ako izaberemo smrt, i to junačku, sigurno je da će neko preživjeti. Ako izaberemo ovo drugo, svakako se vidi da se nabijamo u geta, što i jeste cilj evropske politike i kršćanstva, a to nam ovdje nije ni kazano niti je naša služba vanjskih poslova htjela ili možda nije mislila da je na ovom skupu takve podatke potrebno obrazlagati. (...) Na međunarodnom planu, tražili smo spas od onih koji nas žele uništiti. Po meni, Zapad želi uništiti nas, islam i konfrontirati nas i pravoslavlje. Mi bismo trebali pokušati da animiramo islamski svijet da se s Rusijom nađe neko rješenje, jer ovo slijedi odnosno najvjerovatnije čeka i Rusiju. Prema tome, zajednički neprijatelj i muslimana i pravoslavlja je katoličanstvo. To je na djelu, to se vidi. I mislim da bez borbe svoje prostore nećemo sačuvati, a na političkom odnosno diplomatskom planu mislim da smo najmanje učinili."
-
Lug
#24217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisu stranci tu zbog nas, nego zbog sebe, to si trebao do sad shvatiti. Nisam da se OHR zatvori ali toliko saginjanje brate.. nek kazu ljudi svoje misljenje, cega se toliko bojite, uostalom, zasto bi sutili ako ti namecu nesto sto je lose po tebe. Ispravi malo kixmu, jebo ga ti..A_A_AKCIJA wrote: ↑14/11/2022 08:53Ih, ima toga još. Kako Yasmin misli, a onako kako mu Fikret šapće, da treba izbaciti strance, tj OHR iz države:
Licemjerna politika američke administracije sve manje ima pristalica na našim prostorima. Mnogo je suprotstavljenih strana u našoj zemlji i regiji, ali svima nam je zajedničko to što nam je svima realno pun kofer kolonizatora kojima ni mi ni naši životi ništa ne značimo.
Mi znamo koji su naši interesi. I znamo ko su oni koji nasrću na našu domovinu. Međutim, “treća strana” koju smo smatrali “prijateljskom”, razmahala se u našoj zemlji, na prostoru koju smo mi krvlju svojom branili i oni nam kroje našu sudbinu, kroje nam zakone, prave pritiske na pravosuđe, kontrolišu medije, prave koalicije i pokušavaju instalirati diktaturu na prostoru Federacije BiH.
Možda je vrijeme da razmislimo, koliko nam zaista pomaže međunarodni protektorat? Koliko smo zaista suvereni dok se o nama odlučuje u Vašingtonu ili Briselu, a ne u Sarajevu?! Koliko ćemo se lakše dogovoriti u našoj državi sa strancima za vratom nego bez njih? Kolika nam je šansa da postignemo trajni mir uz prisustvo treće strane kojoj je po svemu sudeći u interesu da se svađamo?
Odlaskom stranaca nećemo postići trajni mir i prosperitet preko noći. Ali ni njihovo prisustvo tokom tri protekle decenije nije nam omogućilo uspostavljanje funkcionalnog sistema i sigurnog mira.
Koliko dugo ćemo živjeti u lažnim nadanjima i obećanjima?
-
Lug
#24218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kako god okrenes islamisti pa ga jebi..asurbanipal wrote: ↑14/11/2022 11:09
Stara je to priča
Bošnjački sabor 1993. u Holiday Inn-u
Halid Čengić iz Foče:
"Kad sam nazvao selam, znači za mir sam, ali za jedan pošten mir, nikako za mir u kome nemamo pravo na pošten život i pravo na prostor. Ako se traži od ovog skupa da donosi jednu sudbonosnu odluku, mislim da mi nismo dovoljno informirani. Ministarstvo za vanjsku politiku trebalo je da nam kaže šta to Evropa, odnosno svijet, od nas hoće ili šta hoće od ove naše Bosne. Koliko sam ja informiran ili barem koliko osjećam, ovaj prostor nije predviđen za nas. Ovaj prostor je predviđen za katoličanstvo. Prema tome, nama je ostala jedino smrt. A da gledamo istini u oči, znači ostalo nam je da biramo kako ćemo umrijeti. Da li junački ili kukavički? To je naše pravo. Vjerujte, ako izaberemo smrt, i to junačku, sigurno je da će neko preživjeti. Ako izaberemo ovo drugo, svakako se vidi da se nabijamo u geta, što i jeste cilj evropske politike i kršćanstva, a to nam ovdje nije ni kazano niti je naša služba vanjskih poslova htjela ili možda nije mislila da je na ovom skupu takve podatke potrebno obrazlagati. (...) Na međunarodnom planu, tražili smo spas od onih koji nas žele uništiti. Po meni, Zapad želi uništiti nas, islam i konfrontirati nas i pravoslavlje. Mi bismo trebali pokušati da animiramo islamski svijet da se s Rusijom nađe neko rješenje, jer ovo slijedi odnosno najvjerovatnije čeka i Rusiju. Prema tome, zajednički neprijatelj i muslimana i pravoslavlja je katoličanstvo. To je na djelu, to se vidi. I mislim da bez borbe svoje prostore nećemo sačuvati, a na političkom odnosno diplomatskom planu mislim da smo najmanje učinili."
-
channel10
#24219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Lug wrote: ↑14/11/2022 14:41Nisu stranci tu zbog nas, nego zbog sebe, to si trebao do sad shvatiti. Nisam da se OHR zatvori ali toliko saginjanje brate.. nek kazu ljudi svoje misljenje, cega se toliko bojite, uostalom, zasto bi sutili ako ti namecu nesto sto je lose po tebe. Ispravi malo kixmu, jebo ga ti..A_A_AKCIJA wrote: ↑14/11/2022 08:53
Ih, ima toga još. Kako Yasmin misli, a onako kako mu Fikret šapće, da treba izbaciti strance, tj OHR iz države:
Po njima slusati sta USA kaze i Bog.
Ne d'o Bog usprotiviti se.. I jos pametuju u pm...Sta da im covjek vise kaze
Dritanizacija Bosnja u nastanku...
-
Lug
#24220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ma ne bitan totalno, ali siri defetizam, mozda po zadatku.. imaju po par nikova, da stvore utisak o mnostvu..

-
Lug
#24221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dobro kaze onaj iz DF, nude nama koaliciju, kao bitni, a dobili manje glasova i mandata od nas.. 
- Styling
- drug_profi
#24223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
DF ima kompleks vise vrijednosti.
-
Lug
#24224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
da i.. ti kontas vjerovatno da si nesto pametno rekao.
-
Lug