Sirija vol. 2

Locked
DaysleepeR

#24201 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Mlohavi wrote:FSA kO u ona dobra stara vremena. :oops:

Na sjeveru Aleppa, karaju ISIL samo tako. :thumbup:
FSA
Image
Co0l

#24202 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Zgoljo wrote: :lol: :lol:
Lik je jos i prorok pa je u kasikama vidio da sam ja islamista,ma sta god to znacilo :kiss:
Vec nekoliko puta ponavljam,ja zglave nisam vjernik praktikant,osim u posebnim prilikama a kamo li nekakav islamista,sta god to znacilo.Ali vjerujem u svojoj dusi,trudim se biti posten covjek,ne ciniti ljudima nikakav zulum a Svemoguci ce prosuditi o mome liku i djelu,i nikako ne dozvoljvam likovima poput tebe da vrijedjaju islam i muslimane, i one koji su redovni praktikanti.

Ja znam definiciju islamiste,sta god to znacilo,tebe i takvih kao sto si ti.Za vas je islamista,sta god to znacilo,svaki onaj covjek koji ima muslimansko ime a koji bar minimalno drzi bar do osnovnih principa svoje vjere.
Musliman za vas nije islamista,sta god to znacilo,samo onda ako uvijek i svugdje psuje Boga,ako nikad ne ide u dzamiju,ako se sprda sa vjerom,ako cuga redovno,makar svaki drugi dan,ako mu je odojak specijalitet itd.
Zato ja razumijem sto me je neko poput tebe prozvao islamistom,sta god,je li,to znacilo.
Ja ovdje govorim o politici a ne duhovnosti. Navijas za islamske zemlje bez izuzetka. Kada je okrsaj muslimani vs muslimani, navijas za jacu stranu u sukobu, jer zelis veci uticaj islamskih zemalja na globalnom nivou. Svi tvoji komentari idu u prilog jacanju islamskog faktora, jacanju islamskih zemalja. Znaci, islamista. I ne znam zasto se stidite te etikete? Kao da je biti islamista nesto lose??
Jes',jes',fura se na politicki Islam :-D
Co0l

#24203 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Black swan wrote:oni koji simpatišu teroriste na svim nivoima
zaista nemaju nikakve osnove da kritikuju druge

neka vade balvane iz svojih očiju a neka ne diraju trune u tuđima

hvala
Labudane,do juce nisi znao ni gdje je Sirija a danas dijelis neke lekcije :D
Co0l

#24204 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Zellina wrote:
insomnia78 wrote:A oni koji podrzavaju kojekakve Stepince?
:lol:
Eeeeee....Dabogda ti svi Stepinci svrsavali na grobovima najmilijih!
Poserem ti se na svu familiju....pizdo !
Ni Pariz te ne moze napraviti covjekom....Samo malj u glavu!
Stara Gradiška stajl :D
Co0l

#24205 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Zellina wrote: ..da mu se....iz srebrenicke vukojebine stigao u France i uziva po forumu klixu.ba pljuvati po hrvatima i srbima..dok mu zena zaradjuje za zivot on palamudi ovdje o Stepincu i drugima
ma...malj u vugla!
Nisi dobar sa glavom jarane, ali si me sa ovim nasmijao :D :lol:
Vama Kurdima kojima zene imaju veca muda i brkove nego vi to ne bi trebalo biti smijesno :razz:
Co0l

#24206 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Zellina wrote:
Co0l wrote:

hvala
Da ti pamet stane!
Koje proizvoljne kvalifikacije prema osobi koja je od 2003 godine ovdje....

a odakle si ti jado .....u kojem si ti mejtefu naucio gdje je Sirija ? :zjev:
Kvalifikacije zasnovane na 'zavidnom' nivou neznanja o bilo kojoj vanjskopolitickoj temi koja je ocita iz njegovih postova i koju doticni i ne krije.
A ti, Bugojanac,odjebi i idi trazi sagovornike iz svoje ustanove,sa bolesnicima ne raspravljam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24207 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Co0l wrote:

hvala
bio sam na golanskoj visoravni od mene dovoljno
zapravo nisam ali sam gledao u tom pravcu sa galilejskog jezera
jel dovoljno
zakoračio sam i u jordan s nekim baptistima preko rijeke jordan koja je plitka do pojasa bila
ko mali sam živio u iraku a posjetio i iran te kuvajt mislim da je dovoljno od mene za pustinju
Truba

#24208 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Co0l wrote: Kvalifikacije zasnovane na 'zavidnom' nivou neznanja o bilo kojoj vanjskopolitickoj temi koja je ocita iz njegovih postova i koju doticni i ne krije.
A ti, Bugojanac,odjebi i idi trazi sagovornike iz svoje ustanove,sa bolesnicima ne raspravljam.
tvoje 'znanje' o 50 nijansi terorista, koljača i kanibala me savršeno ne interesiraju a fermam ih ni pišljiva boba
hvala
Co0l

#24209 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Black swan wrote:
Co0l wrote:

hvala
bio sam na golanskoj visoravni od mene dovoljno
zapravo nisam ali sam gledao u tom pravcu sa galilejskog jezera
jel dovoljno
zakoračio sam i u jordan s nekim baptistima preko rijeke jordan koja je plitka do pojasa bila
ko mali sam živio u iraku a posjetio i iran te kuvajt mislim da je dovoljno od mene za pustinju
Tim prije vise impresionira tvoje neznanje.
Co0l

#24210 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Black swan wrote:
Co0l wrote: Kvalifikacije zasnovane na 'zavidnom' nivou neznanja o bilo kojoj vanjskopolitickoj temi koja je ocita iz njegovih postova i koju doticni i ne krije.
tvoje 'znanje' o 50 nijansi terorista, koljača i kanibala me savršeno ne interesiraju a fermam ih ni pišljiva boba
hvala
Fermo-ne fermo,to sto ne razlikujes aktere dole samo pokazuje koliko ne znas.I jos se hvalis time :D
Truba

#24211 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

ne želim se opterećivati prolaznim glupostima
Herr Flick

#24212 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Ovaj Amer vec 40 godina zivi u Damasku :-) :-)

Co0l

#24213 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Black swan wrote:ne želim se opterećivati prolaznim glupostima
:lol:
Opetja033

#24214 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Nova mapa:

Image
Opetja033

#24215 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Mapa sjevera Halepa. FSA oslobodila 8 sela za 8 sati.

Image
Opetja033

#24216 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Prioritet svih prioriteta pobunjenika na sjeveru Halepa je zauzeti Al Rai i strateski bitan granicni prijelaz sa Turskom. Vjerovatno tek nakon toga krece ciscenje ovog dzepa koji su sada stvorili.
Maystor

#24217 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ko je vaporizirao nusriće u Idlibu?

Hasan Ridha kaže SyAAF i RuAF.

No, ko god da je, dvadesetak okorjelih terorista je skončalo karijeru. Među njima i Ebu Firas, terorista iz Madaje, koji je i u proteklom terorističkom udaru 80-tih godina bio aktivan. Dugo je čekao da se reaktivira. Pa se na kraju deaktivirao.
Opetja033

#24218 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

I dok FSA zajedno sa saveznicima dere guzove Daeshu na jugozapadu Daare, Assadovi zapoceli napad na polozaje FSA u predgradju Daare - Yadudeh.

I onda ce neko od ovih Assadovih idolopoklonika krenuti sa pricom o saveznistvima, itd.
Maystor

#24219 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

teroristička fsa je od terorističkog isila zauzela 8 sela za 8 sati, jer je isil povukao snage na frontove protiv saa i kurda.
Truba

#24220 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

izvršili rokadu
Opetja033

#24221 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Daleko od toga da ce i Assadu biti svejedno nakon (vise nije pitanje ako nego kada) sto FSA oslobodi Rai i granicni prijelaz. Naprotiv. Isto vazi i za YPG. FSA kontrola nad Al Raijem ne odgovara ni Daeshu, ni Assadu, ni YPG-u. Mozda opet zdruzenim snagama nesto pokusaju. Ne bi bilo prvi put na sjeveru Halepa. :mrgreen:

Valjda iz tog razloga ova lose prikrivena zabrinutost. :mrgreen:
Kikibombona

#24222 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Daleko od toga da ce i Assadu biti svejedno nakon (vise nije pitanje ako nego kada) sto FSA oslobodi Rai i granicni prijelaz. Naprotiv. Isto vazi i za YPG. FSA kontrola nad Al Raijem ne odgovara ni Daeshu, ni Assadu, ni YPG-u. Mozda opet zdruzenim snagama nesto pokusaju. Ne bi bilo prvi put na sjeveru Halepa. :mrgreen:

Valjda iz tog razloga ova lose prikrivena zabrinutost. :mrgreen:
YPG iz Efrina moze progutati dzihadiste iz Alepa za 48h, samo ako Amerika dozvoli.

Al' oni nisu uopste bitni. SDF ce se spojiti juzno od turske granice preko Manbija i Baba. Uopste ne moraju kontrolisati granicu sa Turskom.

Mada, Salih Muslim je rekao da ce YPG vjerovatno zauzeti Raku i sa njom nakon rata trgovati. Raka za Azaz! :D
Opetja033

#24223 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote: YPG iz Efrina moze progutati dzihadiste iz Alepa za 48h, samo ako Amerika dozvoli.
:lol: :lol: :lol:
Kikibombona wrote:SDF ce se spojiti juzno od turske granice preko Manbija i Baba.
Kikibombona wrote:Mada, Salih Muslim je rekao da ce YPG vjerovatno zauzeti Raku i sa njom nakon rata trgovati.

(ono, kad fakat ne vrijedi slova trositi)
Co0l

#24224 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystor wrote:Ko je vaporizirao nusriće u Idlibu?

Hasan Ridha kaže SyAAF i RuAF.

No, ko god da je, dvadesetak okorjelih terorista je skončalo karijeru. Među njima i Ebu Firas, terorista iz Madaje, koji je i u proteklom terorističkom udaru 80-tih godina bio aktivan. Dugo je čekao da se reaktivira. Pa se na kraju deaktivirao.
Hassan Ridha ‏@sayed_ridha 16h16 hours ago

#JN commander Abo Firas Al-Suri was killed in by an airstrike by the #US led coalition in northern #Syria
Do podne jedno,od podne drugo...
Kikibombona

#24225 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote: YPG iz Efrina moze progutati dzihadiste iz Alepa za 48h, samo ako Amerika dozvoli.
Kikibombona wrote:SDF ce se spojiti juzno od turske granice preko Manbija i Baba.
Kikibombona wrote:Mada, Salih Muslim je rekao da ce YPG vjerovatno zauzeti Raku i sa njom nakon rata trgovati.

(ono, kad fakat ne vrijedi slova trositi)
1. Vec vidjeno. 'Mocnu FSA' koja sada uzima 8 sela za 8h je YPG iz Efrina pregazio kao plitak potok. Sa lakocom su im uzeli veliki teritorij, Meng, Tel Rifat... Razbjezali se glavom bez obzira. Mare bi za dan pao da nije dosla naredba od Amerike. Mogu ih zavrsiti kada zele. Ni turska artiljerija tu nista ne moze promijeniti...

2. SDF sada granici sa ISILom juzno od Marea. Nakon sto SDF zauzme Manbij, ici ce lagano ba Bab i Kabasin, te se tako spojiti sa Efrinom. Nije YPG bezveze zauzeo Tel Rifat i izbio na front sa ISILom. Upravo se tu zele spojiti sa SDF iz Kobanija.

3. Covjek je tako rekao. Ako zauzmemo Raku, a vjerovatno hocemo, necemo nikome dozvoliti da udje u grad osim ako ne dodjemo do politickog dogovora. Jasna aluzija na trgovinu. E sad, ako lokalni Arapi budu insitirali da ostanu u Rojavi, to ce biti nesto drugo. Pleme Shammar je odano Rojavi. Njihov plemenski lider i druge civije su na visokim pozicijama u Rojavi. Gradsko vijece Shadadija, sve redom Arapi, su podnijeli zahtjev da se pridruze Rojavi. I sta se tu moze? Ne mozes nad tim ljudima primjeniti silu.
Locked