Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kamen spoticanja

#24176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamen spoticanja »

jefff wrote:
kamen spoticanja wrote:Ko je kandidat za Zenicu
jel se ona baraba dujmovic jos vrti oko NS-a?
I mene jako interesira obzirom da će zaigurno taj da pobjedi.
Jasta ce
jedan vijecnik bio bi planetarni uspjeh
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Jedan po jedan :mrgreen:
Officer Crabtree

#24178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Officer Crabtree »

malakh wrote:
pa vidiš, ovog kandidata bi, bez razmišljanja trebali podržati i sdp i df i pomoći čovjeku da pobijedi.

svakog dobrog kandidata i svako osvježenje treba i podržati, ne obazirući se na straku - makar sam ja takvog razmišljanja.

nego koga će ns predložiti u centru, to je moja izborna jedinica, a već se počelo kuhati...

utopija sam se u tebi... ne obara se ovdje SDA nego SDP :lol:

ne može on pobjediti, nema nikakvih šansi... mogao bi pobjediti da je kandidat "opozicije"; al takvo nešto ne postoji u gračanici...

ono što bi mogao je pomoći dobrom kandidatu SDA da pobjedi trenutnog načelnika, al ni to neće moć jer će ovi ubacit neko frljavo ime...

jedino kome će pomoći je stranci jer će ovim stranka sigurno povući jedan ili možda i dva mandata

a kandidat je dobar, bolji od svih ponuđenih (još SDA nije izbacila ime al i tu je mali upitnik).... al ne glasaju glasači nego članovi stranaka...

šteta samo dobre šanse da ovdje se promijeni vlast koja je problematična...
kamen spoticanja

#24179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

-LIBERO- wrote:Jedan po jedan :mrgreen:
Posteno :thumbup:
mada ns trenutno jedino u zenici ima opozicioni rad vrijedan pomena
Ali nepostojanje infrastrukture nece dozvoliti neki znacajniji rezultat
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

To za opozicioni, i to konstruktivni, rad nije samo u Zenici, na zalost i u vecini drugih skupstina, i dijelova, u kojima participiraju.
Po meni to vise govori o drugima nego o NS. Al sta da se radi. Valjda se i ovi drugi malo dozovu, i pokrenu. Vidjet cemo.
Prpa.ba

#24181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Mogli bi Ganicevci do 3. mjesta sto se tice opcinskih vijeca u sarajevskom kantonu, u Novom Sarajevu i Centru cak i do 2. SDA odradila sav posao za njih. :mrgreen:
kamen spoticanja

#24182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

-LIBERO- wrote:To za opozicioni, i to konstruktivni, rad nije samo u Zenici, na zalost i u vecini drugih skupstina, i dijelova, u kojima participiraju.
Po meni to vise govori o drugima nego o NS. Al sta da se radi. Valjda se i ovi drugi malo dozovu, i pokrenu. Vidjet cemo.
Tesko pratim ostale lokalne zajednice ali u zenici je tako
Nazalost infrastruktura na lokalnom nivou donosi prevagu...a ns istu nema
putokaz1

#24183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Približavat će se pragu ns u većim gradovima ali bez uvodjenja starijih,bez varki i spletki,saveza s sda je teško uć,jedino dio glasača df koji će otići negdje možda u ns.To je nada za naŠu stranku.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#24184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Officer Crabtree wrote:

utopija sam se u tebi... ne obara se ovdje SDA nego SDP :lol:
sdp sam sebe ruši svojom svojeglavošću i kleptomanijom. nudr jedne te iste kadrove i na taj način žele izbjeći propadanje. to je malo teže.

eto radili su anketu, zašto je ne puste u javnost i pokažu svima svoju mizeriju, već će je izmijeniti i tako friziranu pustiti u eter.
putokaz1

#24185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Nažalost ns je u ratu s sdp om a neutral s sda.
Iste kadrove 20 nudi sda,to treba mijenjat a sdp je vlast u nekoliko općina na prste nabrojat,isto kad bi neko krivio slovačku za sve zločine koje su počinili nijemci i njihove sluge u VVVV II.Ns ima principijelnu neutralnost,koliko je to dobro,i za stranku i za narode/zemlju?
fosna2014

#24186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

NS bi mogao izaci kao pobjednik ovih izbora. Ukoliko bude manja izlaznost (a hoce). Vjerovatno ce predvoditi opoziciju u Sarajevu.
putokaz1

#24187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Predvodit opoziciju u ssarajevu...hmmm zanimljivo!
3 tzv crvene partije podjednake,ns u gradu najjača periferija najslabija,sdp obratno,df svugdje po malo.
Zavisi od glasača df2014 kuda oni odu,koji vjeruju u ideale idu ns,koji su crveni stare komunjare sdp-u,ostali ostaju možda df.Imamo i sbb2014 kuda oni idu,dio sda-u(koji traže interes),dio koji je bio ''kontra sda''-a njih je mnogo'' ili neće glasat ili se opredijeliti za neki varijentu crvene boje samo da ne bi bio sda.Da li šta može napravit nova partija GP s Edinom Avdićem(trojka sa parkinga),ja ne vjerujem.Pećanac takođe ništa.Čije će glasove ukrast Nezavisni u starom GRadu?
Vidjet ćemo ns se uzda bivše df ovce da bi im pomogle da se izvan glavnog grada prag prođe,ali ovi su prevrtljivi.
sretno Ns ideja mi se sviđa,praksa nije loša.
Prpa.ba

#24188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Najvecu sansu imaju u Novom Sarajevu, dovoljno je pogledati brojke opcih izbora i opcinskih za OV-ove:

2010 2012V 2014
------------------------------------
SDA 4760 6863 6304
SBB 5877 3529 5546
SDP 9713 4323 2979
DF / / 6597
SDU 1186 1500 756(788)
NS 2450 2505 4428
BPS 1473 1223 1293
SBiH 2710 1120 749

S obzirom na okolnosti i vec predvidljivo plesanje birackog tijela, SDA bi lako mogla ovdje ici na 8000+, NS oko 6000, ostali ispod 4000.
putokaz1

#24189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Prpa.ba wrote:Najvecu sansu imaju u Novom Sarajevu, dovoljno je pogledati brojke opcih izbora i opcinskih za OV-ove:

2010 2012V 2014
------------------------------------
SDA 4760 6863 6304
SBB 5877 3529 5546
SDP 9713 4323 2979
DF / / 6597
SDU 1186 1500 756(788)
NS 2450 2505 4428
BPS 1473 1223 1293
SBiH 2710 1120 749

S obzirom na okolnosti i vec predvidljivo plesanje birackog tijela, SDA bi lako mogla ovdje ici na 8000+, NS oko 6000, ostali ispod 4000.
moj prijedlog:6000-3000-3000-3000-700-5000-1000-700(po izgleda lider opozicije ns) tako ispane sda ista,sdp isti,df i sbb veliki pad,ns raste,ostali nebitni osim koja ruka za većinu.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#24190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

I Centar bi mogao iznenaditi pozitivno. Zavisno kakav im kandidat bude. Mada ce im i Damir uzeti dio potencijalnih glasaca svojim 'performansom' :D
I prosle lokalne NS u Centru je bila sasvim ok. Drugarica mi je radila na brojanju uskog jezgra opstine, znam da je pricala da su bili iznenadjeni sa nekih izbornih lokacija koliko je bilo NS listica. Mada je ona simpatizerka i glasacica SDP :D :zzzz: . Istina, zaboravio sam detalje....znam da mi je tako nesto pricala (a i cugalo se tu noc, pa je malo i do 'alkoholne amnezije' :mrgreen: :zzzz: )
putokaz1

#24191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

-LIBERO- wrote:I Centar bi mogao iznenaditi pozitivno. Zavisno kakav im kandidat bude. Mada ce im i Damir uzeti dio potencijalnih glasaca svojim 'performansom' :D
I prosle lokalne NS u Centru je bila sasvim ok. Drugarica mi je radila na brojanju uskog jezgra opstine, znam da je pricala da su bili iznenadjeni sa nekih izbornih lokacija koliko je bilo NS listica. Mada je ona simpatizerka i glasacica SDP :D :zzzz: . Istina, zaboravio sam detalje....znam da mi je tako nesto pricala (a i cugalo se tu noc, pa je malo i do 'alkoholne amnezije' :mrgreen: :zzzz: )
nekad crveni centar
zippoo87

#24192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

gledate li "posteno" kod Duske Jurisic na FTVu
evo ima i Sabina

jao sto direktno i lagano spusti ovim za stolom kada im rece da ne rade
Reuf Bajrovic se pogubio,ne zna sta bi pricao na to a onaj iz DFa isto,koluta ocima

jednom recenicom ih nokautira i ovi odmah povukose kao NS je spasila SDA ,bla bla haha
putokaz1

#24193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:gledate li "posteno" kod Duske Jurisic na FTVu
evo ima i Sabina

Reuf Bajrovic se pogubio,ne zna sta bi pricao na to a onaj iz DFa isto,koluta ocima

jednom recenicom ih nokautira i ovi odmah povukose kao NS je spasila SDA ,bla bla haha
Pa, ns jeste spasila sda ali i ovi ostali ništa ne rade,sve tačno. :!:
baxul

#24194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

putokaz1 wrote: Pa, ns jeste spasila sda ali i ovi ostali ništa ne rade,sve tačno. :!:
nisu spasili sda nego glasali za zakon u koji su ugrađeni njihovi amandmani.
jbmu majku mi kao društvo nismo prešli ni osnove parlamentarne demokratije. čuj spasili sda.
zippoo87

#24195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:
zippoo87 wrote:gledate li "posteno" kod Duske Jurisic na FTVu
evo ima i Sabina

Pa, ns jeste spasila sda ali i ovi ostali ništa ne rade,sve tačno. :!:
znaci i ti si mozes sa Reufom pod ruku...pridruzi mu se u novoj stranci :D
neke stvari stvarno treba crtati da pojedinci shvate...mi i imamo politicare na vlasti kakve zasluzujemo...kada budemo kao drustvo mogli razumjeti realnost,odgovornost i poitivnu praksu,rad i trud,mozda se onda nece ni osnicati stranke u kojima ce Reuf Bajrovic biti predsjednik
kada se malo kao drustvo edukujemo i postavimo sami sebi ljestvicu malo vise ,onda mozda izadjemo iz ovog blata
putokaz1

#24196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Jedina moja partija je ''nek nije sda''.
Reuf koji Reuf.
sdp,df,ns ili neka partija''centra'' može!
Ali nisam 100% ni sa kim,planiram izaći na izbore vidjet ćemo.... :?:
pametolog

#24197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pametolog »

Nisam neki veliki stovalac gdje Cudic, ali je veceras kod Duske Jurisic apsolutno izdominirala sve prisutne. Jedina konkretna. Cestitam.
A ostale prisutne stranke treba dobro da se zamisle kuda dalje. Prica "ove nesposobne nacionalne stranke" je dojadila, previse blijeda i nedovoljna za animiranje neodlucnih, pa cak i dosadasnjih glasaca. Samo suplja i suplja. Gdja Cudic im je veceras dala fantasticnu lekciju kako se to radi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#24198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

zippoo87 wrote: znaci i ti si mozes sa Reufom pod ruku...pridruzi mu se u novoj stranci :D
neke stvari stvarno treba crtati da pojedinci shvate...mi i imamo politicare na vlasti kakve zasluzujemo...kada budemo kao drustvo mogli razumjeti realnost,odgovornost i poitivnu praksu,rad i trud,mozda se onda nece ni osnicati stranke u kojima ce Reuf Bajrovic biti predsjednik
kada se malo kao drustvo edukujemo i postavimo sami sebi ljestvicu malo vise ,onda mozda izadjemo iz ovog blata
pa reuf bajrović ništa loše nije rekao i istina je da je gratzov glas bio presudan u usvajanju zakona o radu, koji je kasnije oboren na ustavnom sudu. ako se već naša stranka toliko bavi, između ostaloga i poštivanjem procedura, zašto nikada nisu analizirali ustavnost zakona o radu i njegovog usvajanja? nije da nemaju stručnjaka prava.

i ono što je najbitnije u kompletnoj priči, je li peđa kojović glasao za zakon o radu kada je on ponovo došao na dnevni red u domu naroda?

ps nisam upratio je li se ponovo glasalo u parlamentu fbih za zakon o radu, ako jeste, je li dennis gratz ponovo glasao za njega?
zippoo87

#24199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

znaci ponovo se vracamo negdje na 940. stranicu foruma,o zakonu o radu ?
pa do kada vise ovo povlacenje u proslost ?

NS je glasala za zakon o radu zato sto su ubacili svoje amandmane koje su trazili ,glasali su za zakon zato sto su i sindikati bili za taj isti zakon
ja stvarno vise nemam volje da ponavljam nesto,kupite sebi papige i neka vam ponavljaju tri rijeci po cijeli dan
ocito je to kapacitet vecine gradjana

kakve se nebuloze pisu zadnjih stranica,ni Pedje vise nema na temi
putokaz1

#24200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

zippoo87 wrote:znaci ponovo se vracamo negdje na 940. stranicu foruma,o zakonu o radu ?
pa do kada vise ovo povlacenje u proslost ?

NS je glasala za zakon o radu zato sto su ubacili svoje amandmane koje su trazili ,glasali su za zakon zato sto su i sindikati bili za taj isti zakon
ja stvarno vise nemam volje da ponavljam nesto,kupite sebi papige i neka vam ponavljaju tri rijeci po cijeli dan
ocito je to kapacitet vecine gradjana

kakve se nebuloze pisu zadnjih stranica,ni Pedje vise nema na temi
Ima Pedja sve prati ali odgovara samo na ozbiljna pitanja,ova prepucavanja su mu smiješna.
Locked