Ti ne vidis da je takav nacin razmisljanja glavni kamen spoticanja za normalni suzivot, toleranciju, medjusobno uvazavanje...PipiDugaDevetka wrote:Ovakvi kao ja se nisu nikad nista pitali, ni kad mi je Srbija sjela za vrat 1992. ni danas kad jos nije sjahala.ljevoruki wrote:Sreca je sto se takvi kao ti ne pitaju... Mada su se pitali jedan prilicno dugacak period koji izrodi toliko zla...
Izvor svog zla koje je moju domovinu snaslo je Srbija, tako da nemam nikakvih razloga da drugacije razmisljam.
Kad i ako se promijene, tesko obzirom da nisu vojnicki porazeni u BiH, onda cu poceti da razmisljam na drugo nacin.
Sto je jos tuznije, takvim nacinom razmisljanja i iracionalnom mrznjom se truju i djeca koja se radjaju poslije rata... E, to je ono sto me iskreno brine kad je u pitanju perspektiva ove drzave... Nisu to ni ekonomska ni politicka situacija kao ni trenutno drzavno uredjenje nego MRZNJA...Ti, kao ni velika vecina ljudi veceg entiteta ne shvatas da bi se u uslovima vjerske, gradjanske i nacionalne tolerancije entiteti urusili sami od sebe... Ljudi u manjem entitetu opet imaju problema da shvate neke druge stvari...
P.S. Slucajno se obracam tebi (post me povukao) aku je poruka relevantna za ogroman broj ljudi u BiH[/quote]
Vidis ja mislim da je genocid najveci kamen spoticanja, a ti nastavi pametovati o mrznji, koju ja nisam ni spomenuo, nego politickoj borbi i pritiscima koje bosanska strana nije upotrijebila u borbi protiv Srbije.
O tome ko koga i koliko mrzi mozemo pricati u nedogled.[/quote]
Molim vas da se naučite citirati, ja ovdje sa teškoćom moram sebi razjašnjavati šta je prethodnik napisao. Hvala.[/quote]
Jbg Pipi, ne mogu citirati vise od 3 posta pa se malo za.ebo kod skracivanja.
Evo sta sam napisao u odgovoru:
Vidis ja mislim da je genocid najveci kamen spoticanja, a ti nastavi pametovati o mrznji, koju ja nisam ni spomenuo, nego politickoj borbi i pritiscima koje bosanska strana nije upotrijebila u borbi protiv Srbije.
O tome ko koga i koliko mrzi mozemo pricati u nedogled.