Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- saint_mirad
#24176 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Last edited by saint_mirad on 21/11/2021 12:59, edited 1 time in total.
-
KraljicaIzJajca
#24177 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
- dystopia
#24178 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
On građevinski radnik, ja inžinjer, imamo li šanse???
-
snijeg_led
#24179 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
KraljicaIzJajca wrote: ↑21/11/2021 11:32Najbolje je da ne riskiraju.saint_mirad wrote: ↑21/11/2021 11:25
negde sam pročitao da statistički najviše bude razvoda u brakovima gde žena zarađuje više. razlozi mogu biti različiti, ili ona njega ne poštuje dovoljno jer nije breadwinner, ili on razvije kompleks što mu žena ima više para pa postane ozlojeđen.
ne kažem da nema harmoničnih parova i kad žena više zarađuje, samo su manje šanse za to.![]()
-
KraljicaIzJajca
#24180 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
-
topss
#24181 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zena ne postuje muskarca od kojeg je uspjesnija. Tako da i ako vama ne bi smetalo, znajte da njoj sigurno bi.
Meni licno je materijalno stanje zene nebitna stavka, ali bih izbjegavao one sa samog vrha piramide, zbog ovoga sto sam napisao ranije. Takve veze su osudjene na propast.
Izuzeci su kad je ona neki gabor, pa zna da mora vise doprinositi na tom dijelu da bi bila sa ok muskarcem. Onda je zadovoljna samo da ima nekoga.
Meni licno je materijalno stanje zene nebitna stavka, ali bih izbjegavao one sa samog vrha piramide, zbog ovoga sto sam napisao ranije. Takve veze su osudjene na propast.
Izuzeci su kad je ona neki gabor, pa zna da mora vise doprinositi na tom dijelu da bi bila sa ok muskarcem. Onda je zadovoljna samo da ima nekoga.
- dystopia
-
snijeg_led
#24183 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kompenzira ljepotu za novac… oktopss wrote: ↑21/11/2021 16:20 Zena ne postuje muskarca od kojeg je uspjesnija. Tako da i ako vama ne bi smetalo, znajte da njoj sigurno bi.
Izuzeci su kad je ona neki gabor, pa zna da mora vise doprinositi na tom dijelu da bi bila sa ok muskarcem. Onda je zadovoljna samo da ima nekoga.![]()
-
topss
#24184 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Isto je i sa muskarcima koji imaju ruzne sake. Moraju kompenzirati novcem. 
- irac300
#24185 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Meni lično to ne bi nikada smetalo. Ali to ovisi i od osobe. Smetalo bi mi da mi to nabija na nos. Npr. moja mama je uvijek bila bolje placena od mog oca, a imali su skladan i normalan brak. Nikad oko para nisu imali svadja, niti su jedno drugo gledali kroz prizmu ko vise ili manje zaradjuje.dystopia wrote: ↑20/11/2021 21:52 Potaknulo me pisanje sa druge teme da postavim ova pitanja, iako pretpostavljam da je već bilo govora o tome nekad ranije...
Da li bi vam smetalo ako bi vaša djevojka/žena zarađivala više od vas?! Ili bi vam bilo drago ako bi to bio slučaj?
Koje su po vama mane i prednosti veze/braka sa ženom koja je obrazovanija od i/ili više plaćena od vas?
Da li bi vam bilo ok da vas žena izdržava jer je njena plata bolja pa je recimo ekonomičnije da vi ostanete kući i vodite brigu o djeci i domaćinstvu?
I sve dalje na i oko te teme?
Sve je do ljudi.
- dystopia
#24186 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa mislim, kad ga upoznaješ znaš ko je i šta je, šta radi i tako, valjda si spremna na to da on manje zarađuje, čemu onda nabijanje na nos, takvog si ga izabrala.irac300 wrote: ↑21/11/2021 16:31Meni lično to ne bi nikada smetalo. Ali to ovisi i od osobe. Smetalo bi mi da mi to nabija na nos. Npr. moja mama je uvijek bila bolje placena od mog oca, a imali su skladan i normalan brak. Nikad oko para nisu imali svadja, niti su jedno drugo gledali kroz prizmu ko vise ili manje zaradjuje.dystopia wrote: ↑20/11/2021 21:52 Potaknulo me pisanje sa druge teme da postavim ova pitanja, iako pretpostavljam da je već bilo govora o tome nekad ranije...
Da li bi vam smetalo ako bi vaša djevojka/žena zarađivala više od vas?! Ili bi vam bilo drago ako bi to bio slučaj?
Koje su po vama mane i prednosti veze/braka sa ženom koja je obrazovanija od i/ili više plaćena od vas?
Da li bi vam bilo ok da vas žena izdržava jer je njena plata bolja pa je recimo ekonomičnije da vi ostanete kući i vodite brigu o djeci i domaćinstvu?
Sve je do ljudi.
Jbg, ja sam odabrala takvu profesiju, ne zbog para, nego jer mi se dopadalo, ali je igrom slučaja fino plaćena čak i kod nas.
-
no_sikiriki
#24187 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
irac300 wrote: ↑21/11/2021 16:31Meni lično to ne bi nikada smetalo. Ali to ovisi i od osobe. Smetalo bi mi da mi to nabija na nos. Npr. moja mama je uvijek bila bolje placena od mog oca, a imali su skladan i normalan brak. Nikad oko para nisu imali svadja, niti su jedno drugo gledali kroz prizmu ko vise ili manje zaradjuje.dystopia wrote: ↑20/11/2021 21:52 Potaknulo me pisanje sa druge teme da postavim ova pitanja, iako pretpostavljam da je već bilo govora o tome nekad ranije...
Sve je do ljudi.
normalni roditelji, normalan ti
-
KraljicaIzJajca
#24188 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Uh, sad će ti reći, imaš muško zanimanje, haj' zarađuješ više njega, ali u muškoj profesiji, preko toga je još teže preći.dystopia wrote: ↑21/11/2021 16:35Pa mislim, kad ga upoznaješ znaš ko je i šta je, šta radi i tako, valjda si spremna na to da on manje zarađuje, čemu onda nabijanje na nos, takvog si ga izabrala.irac300 wrote: ↑21/11/2021 16:31
Meni lično to ne bi nikada smetalo. Ali to ovisi i od osobe. Smetalo bi mi da mi to nabija na nos. Npr. moja mama je uvijek bila bolje placena od mog oca, a imali su skladan i normalan brak. Nikad oko para nisu imali svadja, niti su jedno drugo gledali kroz prizmu ko vise ili manje zaradjuje.
Sve je do ljudi.
Jbg, ja sam odabrala takvu profesiju, ne zbog para, nego jer mi se dopadalo, ali je igrom slučaja fino plaćena čak i kod nas.
- dystopia
#24189 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Hajde da sam makar neki ono, arhitekta.KraljicaIzJajca wrote: ↑21/11/2021 16:39Uh, sad će ti reći, imaš muško zanimanje, haj' zarađuješ više njega, ali u muškoj profesiji, preko toga je još teže preći.dystopia wrote: ↑21/11/2021 16:35
Pa mislim, kad ga upoznaješ znaš ko je i šta je, šta radi i tako, valjda si spremna na to da on manje zarađuje, čemu onda nabijanje na nos, takvog si ga izabrala.
Jbg, ja sam odabrala takvu profesiju, ne zbog para, nego jer mi se dopadalo, ali je igrom slučaja fino plaćena čak i kod nas.![]()
Nego baš magistar "inžinjerstva"
Last edited by dystopia on 21/11/2021 16:49, edited 1 time in total.
-
KraljicaIzJajca
#24190 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Auuuuudystopia wrote: ↑21/11/2021 16:40Hajde da sam makar neki ono, arhitekta.KraljicaIzJajca wrote: ↑21/11/2021 16:39
Uh, sad će ti reći, imaš muško zanimanje, haj' zarađuješ više njega, ali u muškoj profesiji, preko toga je još teže preći.![]()
Nego baš magistar inžinjerstva![]()
Brava za profesiju
Last edited by KraljicaIzJajca on 21/11/2021 17:02, edited 1 time in total.
- S4mpion
#24191 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Prvo pitanje:dystopia wrote: ↑20/11/2021 21:52 Potaknulo me pisanje sa druge teme da postavim ova pitanja, iako pretpostavljam da je već bilo govora o tome nekad ranije...
Ako zarađuje više, to može bit' samo plus, nema razloga za plakanje ako ona ubere koju šušku više.
Drugo pitanje:
Nemam pojma, može bit' svakakvih ishoda. Mnogo je bitnije znati s parama. Ako ne znaš s parama, možeš bit' fukara u poređenju s nekim ko ima 3 puta manju platu.
Treće pitanje:
Takođe nemam pojma, prvenstveno što nije sve u ekonomiji, ekonomičnije ne znači ujedno i bolje.
- dystopia
#24192 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Da, da. Ovo je baš tačno.S4mpion wrote: ↑21/11/2021 16:47Prvo pitanje:dystopia wrote: ↑20/11/2021 21:52 Potaknulo me pisanje sa druge teme da postavim ova pitanja, iako pretpostavljam da je već bilo govora o tome nekad ranije...
Ako zarađuje više, to može bit' samo plus, nema razloga za plakanje ako ona ubere koju šušku više.
Drugo pitanje:
Nemam pojma, može bit' svakakvih ishoda. Mnogo je bitnije znati s parama. Ako ne znaš s parama, možeš bit' fukara u poređenju s nekim ko ima 3 puta manju platu.
Treće pitanje:
Takođe nemam pojma, prvenstveno što nije sve u ekonomiji, ekonomičnije ne znači ujedno i bolje.
-
Samprotivsviju
#24193 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zavisi sve iz kakvog okruzenja dolazi.topss wrote: ↑21/11/2021 16:20 Zena ne postuje muskarca od kojeg je uspjesnija. Tako da i ako vama ne bi smetalo, znajte da njoj sigurno bi.
Izuzeci su kad je ona neki gabor, pa zna da mora vise doprinositi na tom dijelu da bi bila sa ok muskarcem. Onda je zadovoljna samo da ima nekoga.![]()
Znam licno jedan par i ne bih se slozio.
-
topss
#24194 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ma zene su programirane da traze kvalitetnije muskarce od sebe u svakom pogledu. Od toga da bude krupniji i snazniji, pametniji, pa i uspjesniji. Samo su neke prinudjene na kompromise.Samprotivsviju wrote: ↑21/11/2021 16:50Zavisi sve iz kakvog okruzenja dolazi.topss wrote: ↑21/11/2021 16:20 Zena ne postuje muskarca od kojeg je uspjesnija. Tako da i ako vama ne bi smetalo, znajte da njoj sigurno bi.
- dystopia
#24195 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A šta ćeš, male im ćune, pa ih sve živo ugrožava. I kad je ljepša, i kad je zgodnija, i kaf je obrazovanija, i kad više zarađuje. Nije ni to lahko 
-
KraljicaIzJajca
#24196 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Neka para, od viška istih glava manje boliS4mpion wrote: ↑21/11/2021 16:47Prvo pitanje:dystopia wrote: ↑20/11/2021 21:52 Potaknulo me pisanje sa druge teme da postavim ova pitanja, iako pretpostavljam da je već bilo govora o tome nekad ranije...
Drugo pitanje:
Treće pitanje:
-
KraljicaIzJajca
- dystopia
#24198 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Još ako ne znaju s njom
Kuku
-
topss
#24199 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Dystopijice mislim da mirisem razlog tvoje samoce. Odasiljes previse muske energije. Djeluje mi kao da si ona djevojka ortak koja pije pivo sa muskarcima. 
-
mali_balon
#24200 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ma pusti tu pricu te stvari samo nezrelim egotriperima smetaju...dystopia wrote: ↑20/11/2021 21:52 Potaknulo me pisanje sa druge teme da postavim ova pitanja, iako pretpostavljam da je već bilo govora o tome nekad ranije...
dok sam bio bez posla izdrzavala nas je, doduse ja sam tad bio domacica i ostao kuci sa 1g djevojcicom.
seljadija mi je svasta govorila tipa da ce mi kad tad natrljat nos itd itd....kako rekoh seljacine...
oni kojima smetaju tvoja pitanja tj te stvari nisu spremni za zajednicki zivot, nisu spremni za porodicu, jer porodica treba da bude iznad svacijeg ega. a inace sam vazda podizao cijelu platu I davao zeni sve, bolje zna s parama od mene, a meni vala I mrsko.....
ali sam takodje misljenja da musko treba da bude taj koji ce se vise posvetit uzdrzavanju porodice, ne sto smo nesta sposobniji od zena nego smo obicni balvani sto se osjecaja tice, zene imaju vise osjecaja za mnoge stvari koje muskarac ne bi ni primjetio.