aaaa evo i nasihNovak20 wrote:
Sirija vol. 2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24176 Re: Sirija vol. 2
- Co0l
#24177 Re: Sirija vol. 2
Bjezis ti svojim pitanjem od onoga sto sam ja napisao.husein_kapetan wrote:Bjezis nevjesto od srzi upita..a svaka misao bi vlastitu liniju razmisljanja trebala pratiti inace nikakvu svrhu nema..Co0l wrote: Kako došlo,tako i otišlo
Pomodarstvo bez smisla..
-
Novak20
#24178 Re: Sirija vol. 2
Naši, ne-naši.... minorne manjine, jadnici koji su opstali vijekovima u surovim uslovima. Sve dok se ne pojaviše Obama, isis, nusra Erdogan i drugi...Black swan wrote:aaaa evo i nasihNovak20 wrote:
Pogledaj njih pa pogledaj ovog...četalja

Jbt. koga je stvorila Amerika...
https://pbs.twimg.com/media/CfIJ0vNVAAAlS3w.jpg
Last edited by Novak20 on 04/04/2016 01:39, edited 2 times in total.
- Co0l
#24179 Re: Sirija vol. 2
Black swan wrote:aaaa evo i nasihNovak20 wrote:
According to Reeva S. Johnson, Saadeh, the party's 'leader for life', was an admirer of Adolf Hitler influenced by Nazi and fascist ideology.[34][38] The party adopted a reversed swastika as the party's symbol, sang the party's anthem to Deutschland über alles, and included developing the cult of a leader, advocating totalitarian government, and glorifying an ancient pre-Christian past and the organic whole of the Syrian Volk or nation.[31][34]

-
Novak20
-
Novak20
#24181 Re: Sirija vol. 2
Da, tako je kad odobravaš klanje sirijskih kršćana....koji nikome nisu nažao učinili vijekovima. Uporedi ih sa nacistima. Sram te bilo.Co0l wrote:Black swan wrote:aaaa evo i nasihNovak20 wrote:
According to Reeva S. Johnson, Saadeh, the party's 'leader for life', was an admirer of Adolf Hitler influenced by Nazi and fascist ideology.[34][38] The party adopted a reversed swastika as the party's symbol, sang the party's anthem to Deutschland über alles, and included developing the cult of a leader, advocating totalitarian government, and glorifying an ancient pre-Christian past and the organic whole of the Syrian Volk or nation.[31][34]
- Co0l
#24182 Re: Sirija vol. 2
O čemu ti?Novak20 wrote:Da, tako je kad odobravaš klanje sirijskih kršćana....koji nikome nisu nažao učinili vijekovima. Uporedi ih sa nacistima. Sram te bilo.Co0l wrote:According to Reeva S. Johnson, Saadeh, the party's 'leader for life', was an admirer of Adolf Hitler influenced by Nazi and fascist ideology.[34][38] The party adopted a reversed swastika as the party's symbol, sang the party's anthem to Deutschland über alles, and included developing the cult of a leader, advocating totalitarian government, and glorifying an ancient pre-Christian past and the organic whole of the Syrian Volk or nation.[31][34]
- Čitalac
#24183 Re: Sirija vol. 2
Ruku na srce, tridesetih godina prošlog veka partije koje su se ugledale na Hitlera nicale su širom sveta. Čak je i jedna Kanada imala svog "Firera" Adriena Arcanda. Ovi Sirijci su doduše i tad odbacivali kritike da "vuku" na nacizam iako je bilo sasvim jasno da prate trend i duh vremena.
- Co0l
#24184 Re: Sirija vol. 2
Tad bi to mogli i pravdat pomodarstvom,mada i to tesko,ali sad,vala, ne.
-
Novak20
#24185 Re: Sirija vol. 2
Čitalac wrote:Ruku na srce, tridesetih godina prošlog veka partije koje su se ugledale na Hitlera nicale su širom sveta. Čak je i jedna Kanada imala svog "Firera" Adriena Arcanda. Ovi Sirijci su doduše i tad odbacivali kritike da "vuku" na nacizam iako je bilo sasvim jasno da prate trend i duh vremena.
Pored isisa i nusre porediti i jednu stranku koja egzistira u tom dijelu svijeta sa nacizmom na današnji vakat je bezobrazluk. Svastika je simbol nekoliko hiljada godina stariji od nacizma a porediti kršćane i pan sirijce iz sirijske Socialnationalističke partije koji su u uglavnom toj stranci sa Hitlerom i njegovom svastikom je dupli bezobrazluk.
Nego da ponovim, oslobođen drevni sirijski grad Qarytayn. Oslobodila ga režimska SAA i horde zlikovaca iz raznih režimskih milicija. A to što su porušene crkve i manastiri iz petog vijeka n.e. i rastjerano stanovništvo koje je tu bili vijekovima, nikom ništa. Gomila kamenja i izgubljenih ljudi koji su preživjeli i Hitlera ali nisu isis i Obamu.
- Co0l
#24186 Re: Sirija vol. 2
Ohladi se malo,opasno te prenosi.Novak20 wrote:Čitalac wrote:Ruku na srce, tridesetih godina prošlog veka partije koje su se ugledale na Hitlera nicale su širom sveta. Čak je i jedna Kanada imala svog "Firera" Adriena Arcanda. Ovi Sirijci su doduše i tad odbacivali kritike da "vuku" na nacizam iako je bilo sasvim jasno da prate trend i duh vremena.
Pored isisa i nusre porediti i jednu stranku koja egzistira u tom dijelu svijeta sa nacizmom na današnji vakat je bezobrazluk. Svastika je simbol nekoliko hiljada godina stariji od nacizma a porediti kršćane i pan sirijce iz sirijske Socialnationalističke partije koji su u uglavnom toj stranci sa Hitlerom i njegovom svastikom je dupli bezobrazluk.
-
Novak20
#24187 Re: Sirija vol. 2
Ma tvoj cinizam je za vijeke vijekova.Co0l wrote:Ohladi se malo,opasno te prenosi.Novak20 wrote:Čitalac wrote:Ruku na srce, tridesetih godina prošlog veka partije koje su se ugledale na Hitlera nicale su širom sveta. Čak je i jedna Kanada imala svog "Firera" Adriena Arcanda. Ovi Sirijci su doduše i tad odbacivali kritike da "vuku" na nacizam iako je bilo sasvim jasno da prate trend i duh vremena.
- Čitalac
#24188 Re: Sirija vol. 2
Govorio sam samo o periodu nastanka partije i o kritikama na njihov račun da u ideološkom i organizacionom smislu imaju "previše sličnosti" sa nacizmom. To je bilo neko drugo vreme. Koliko vidim, danas u ideološkim odrednicama stranka, naravno, nema nikakve nacističke ideje.Novak20 wrote:Čitalac wrote:Ruku na srce, tridesetih godina prošlog veka partije koje su se ugledale na Hitlera nicale su širom sveta. Čak je i jedna Kanada imala svog "Firera" Adriena Arcanda. Ovi Sirijci su doduše i tad odbacivali kritike da "vuku" na nacizam iako je bilo sasvim jasno da prate trend i duh vremena.
- Co0l
#24189 Re: Sirija vol. 2
Nisam uopšte ciničan.Novak20 wrote:Ma tvoj cinizam je za vijeke vijekova.Co0l wrote: Ohladi se malo,opasno te prenosi.
-
Novak20
#24190 Re: Sirija vol. 2
Ta stranka i njeni članovi se bore za svoju domovinu kao što sam se i ja borio za svoju i meni je to dovoljno. Oni koji je rasturaju, bez obzira na ime, su malo popušili u zadnjih pola godine pa kmeče a nisu u stanju da naprave bilo kakvu stranku sa bilo kakvim zajedničkim ciljem i programom. Problem je što ti al ovaj-onaj ne vide dalje od svog nosa. SSNP je ipak partija koja je prihvatila odgovornost učešća u budućem demokratskom životu Sirije, ma šta to značilo i ma kad se on desio. Bore se ljudi protiv isisa i nusre na terenu od prvog dana. Za mene su OK.Čitalac wrote:Govorio sam samo o periodu nastanka partije i o kritikama na njihov račun da u ideološkom i organizacionom smislu imaju "previše sličnosti" sa nacizmom. To je bilo neko drugo vreme. Koliko vidim, danas u ideološkim odrednicama stranka, naravno, nema nikakve nacističke ideje.Novak20 wrote:Čitalac wrote:Ruku na srce, tridesetih godina prošlog veka partije koje su se ugledale na Hitlera nicale su širom sveta. Čak je i jedna Kanada imala svog "Firera" Adriena Arcanda. Ovi Sirijci su doduše i tad odbacivali kritike da "vuku" na nacizam iako je bilo sasvim jasno da prate trend i duh vremena.
-
Zgoljo
#24191 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Nije primjereno. Trebao sam napisati islamista ili zagovnornik 'politickog islama'. Nisu svi muslimani u islamisti u politickom smislu. Zgoljo sasvim sigurno jeste. I ne samo on. Podrzava muslimane u svakom od primjera. To je dovoljan dokaz i pokazatelj da ga oznacim kao islamistu. To nije protivno pravilima foruma i nije neprikladno konstatovati cinjenicno stanje. Isto tako, ako je forumas salonac - nije pogresno tako ga nazvati. Ako je cetnik, ustasa, SDAovac, Zeljovac itd... Al' slazem se, krivo sam se izrazio. Pogrijesio sam. Molim za oprost ako sam nekoga uvrijedio. Nista strasno nije receno, ali svakako nije primjereno i nije tacno/precizno receno.Rampage wrote:
Ovo "al' ti si samo musliman" nije uvreda?
Razumijem ja da tvoj mozak fercera tako da ti muslimane smatraš nižim bićima, ali ipak imaj ponekad na umu da i među nama, "nižim bićima", ima onih koji shvate ono što si ti otipkao.
Ili kad otipkaš na temi o Turskoj čovjeku koji te je prosipao na svakom koraku da popuši tamo nekom, to takođe nije uvreda?
Da, ti lažeš.
Cuj da muslimane smatram nizim bicima!?Pa toliko je muslimana koji su uspjesniji od mene u svakom pogledu, od kojih sam ja nize bice u svakom pogledu... ojjj, zemljoooo... Jos cu ispasti rasista, jebote, ja koji zagovaram rasnu ravnopravnost iako mi crnkinje i Azijatkinje nisu narocito privlacne. Kako da smatram nizim bicima clanove porodice, prijatelje, vecinu djevojaka sa kojim sam se druzio... To dragi moj nema veze sa zdravim razumom.
To sto neko slijedi vjeru je po meni glupo, blago receno. Al' isto tako, radim i ja mnoge gluposti, svjesno i nesvjesno, pa sta sad...
Lik je jos i prorok pa je u kasikama vidio da sam ja islamista,ma sta god to znacilo
Vec nekoliko puta ponavljam,ja zglave nisam vjernik praktikant,osim u posebnim prilikama a kamo li nekakav islamista,sta god to znacilo.Ali vjerujem u svojoj dusi,trudim se biti posten covjek,ne ciniti ljudima nikakav zulum a Svemoguci ce prosuditi o mome liku i djelu,i nikako ne dozvoljvam likovima poput tebe da vrijedjaju islam i muslimane, i one koji su redovni praktikanti.
Ja znam definiciju islamiste,sta god to znacilo,tebe i takvih kao sto si ti.Za vas je islamista,sta god to znacilo,svaki onaj covjek koji ima muslimansko ime a koji bar minimalno drzi bar do osnovnih principa svoje vjere.
Musliman za vas nije islamista,sta god to znacilo,samo onda ako uvijek i svugdje psuje Boga,ako nikad ne ide u dzamiju,ako se sprda sa vjerom,ako cuga redovno,makar svaki drugi dan,ako mu je odojak specijalitet itd.
Zato ja razumijem sto me je neko poput tebe prozvao islamistom,sta god,je li,to znacilo.
- insomnia78
#24192 Re: Sirija vol. 2
Nije 'vo "svastika" no suriken, ne znam sta se svadjate bezveze
- Kikibombona
#24193 Re: Sirija vol. 2
Ja ovdje govorim o politici a ne duhovnosti. Navijas za islamske zemlje bez izuzetka. Kada je okrsaj muslimani vs muslimani, navijas za jacu stranu u sukobu, jer zelis veci uticaj islamskih zemalja na globalnom nivou. Svi tvoji komentari idu u prilog jacanju islamskog faktora, jacanju islamskih zemalja. Znaci, islamista. I ne znam zasto se stidite te etikete? Kao da je biti islamista nesto lose??Zgoljo wrote:![]()
![]()
Lik je jos i prorok pa je u kasikama vidio da sam ja islamista,ma sta god to znacilo![]()
Vec nekoliko puta ponavljam,ja zglave nisam vjernik praktikant,osim u posebnim prilikama a kamo li nekakav islamista,sta god to znacilo.Ali vjerujem u svojoj dusi,trudim se biti posten covjek,ne ciniti ljudima nikakav zulum a Svemoguci ce prosuditi o mome liku i djelu,i nikako ne dozvoljvam likovima poput tebe da vrijedjaju islam i muslimane, i one koji su redovni praktikanti.
Ja znam definiciju islamiste,sta god to znacilo,tebe i takvih kao sto si ti.Za vas je islamista,sta god to znacilo,svaki onaj covjek koji ima muslimansko ime a koji bar minimalno drzi bar do osnovnih principa svoje vjere.
Musliman za vas nije islamista,sta god to znacilo,samo onda ako uvijek i svugdje psuje Boga,ako nikad ne ide u dzamiju,ako se sprda sa vjerom,ako cuga redovno,makar svaki drugi dan,ako mu je odojak specijalitet itd.
Zato ja razumijem sto me je neko poput tebe prozvao islamistom,sta god,je li,to znacilo.
- Mlohavi
#24194 Re: Sirija vol. 2
FSA kO u ona dobra stara vremena.
Na sjeveru Aleppa, karaju ISIL samo tako.
Na sjeveru Aleppa, karaju ISIL samo tako.
- Truba
#24195 Re: Sirija vol. 2
oni koji simpatišu teroriste na svim nivoima
zaista nemaju nikakve osnove da kritikuju druge
neka vade balvane iz svojih očiju a neka ne diraju trune u tuđima
hvala
zaista nemaju nikakve osnove da kritikuju druge
neka vade balvane iz svojih očiju a neka ne diraju trune u tuđima
hvala
- insomnia78
#24196 Re: Sirija vol. 2
A oni koji podrzavaju kojekakve Stepince?

- Truba
#24197 Re: Sirija vol. 2
misliš o blaženiku i budućem svetcu?insomnia78 wrote:A oni koji podrzavaju kojekakve Stepince?
svoj ti poso i molim ne koristiti komunističku propagandu na ovom topiku
- Kikibombona
#24198 Re: Sirija vol. 2
Nisi dobar sa glavom jarane, ali si me sa ovim nasmijaoZellina wrote:..da mu se....iz srebrenicke vukojebine stigao u France i uziva po forumu klixu.ba pljuvati po hrvatima i srbima..dok mu zena zaradjuje za zivot on palamudi ovdje o Stepincu i drugimaBlack swan wrote:misliš o blaženiku i budućem svetcu?insomnia78 wrote:A oni koji podrzavaju kojekakve Stepince?
svoj ti poso i molim ne koristiti komunističku propagandu na ovom topiku
ma...malj u vugla!
- Truba
#24199 Re: Sirija vol. 2
uvijek se šokiram da jedna beogradska škola laži od 1945 do 1991. bude prihvaćena kao istina, a onda odjednom od 1992. do 1995. (pa i danas) postane lažna i propagandna

- Opetja033
#24200 Re: Sirija vol. 2
Lijepo, simpatizeri mesara Assada sada i otvoreno propagiraju jednu fasisticku stranku i njene paravojne formacije.
Lijepo je vidjeti u kolikoj mjeri neke komsije podrzavaju fasisticku stranacku vojsku u ovom sukobu. Bezuslovno i u potpunosti.
Fasizam i fasisticka ideologija ove stranke je neupitna i nepobitna. O tome se bezbroj puta raspravljalo ovdje na temama o Siriji. Cak se ni Assadovci nisu bunili. S toga je bespotrebno otvarati novu raspravu po toj temi samo zato jer su se pojavili novi apologeti fasista.
Lijepo je vidjeti u kolikoj mjeri neke komsije podrzavaju fasisticku stranacku vojsku u ovom sukobu. Bezuslovno i u potpunosti.
Fasizam i fasisticka ideologija ove stranke je neupitna i nepobitna. O tome se bezbroj puta raspravljalo ovdje na temama o Siriji. Cak se ni Assadovci nisu bunili. S toga je bespotrebno otvarati novu raspravu po toj temi samo zato jer su se pojavili novi apologeti fasista.