Meni na HS-u download je bio odlican , a upload nije mogao preko 2,5Mbps , pa su mi donijeli drugi modem s kojim nemam problema.and wrote:kako se ponaša ovaj stari cisco 2100 modem sa brzinama preko 20MB?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#24176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
doff
#24177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
and wrote:kako se ponaša ovaj stari cisco 2100 modem sa brzinama preko 20MB?

Nekad prošle godine, zvali me iz TM da vide da li sam za veći paket. Objasnili mi prednosti i naglasili da bi u tom slučaju došla ekipa i zamijenili mi modem jer ovaj ne podržava veće brzine od 20Mbps. Ono što sam primjetio da ni danas ne mogu izmjerit brzinu veću od 20 Mbps iako je od 1.11. povećana na 25. Ovih 5 mi ne igra nikakvu ulogu pa ne bih ni sebe ni njih da zamaram

-
Naslovnica
#24178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zahvaljujem se na oodgovoru.Telemach wrote:Zdravo Naslovnica,Naslovnica wrote:Samo da ponovim moje pitanje, jer vidim da svima dajete brz odgovor, osim meni na pitanje o Nikolodeonu.Naslovnica wrote:Pitanje za TELEMACH,
U ČEMU JE PROBLEM SA NIKOLODEONOM NA PODRUČJU SARAJEVA, ZAŠTO NEMA SINHRONIZACIJE?!?!
DA LI NAMJERAVATE DA PUSTITE SINHRONIZACIJU I KADA?
HVALA LIJEPO.
"Šta je bilo, đe je zapelo?"
nismo zanemarili Vaš upit. Čekamo na preciznije informacije vezane za temu.
Ovo pitanje sam postavio i prije nekoliko mjeseci, pa nisam dobio ni odgovor, niti se šta riješilo.
Nadam se da neću morati čekati još nekoliko mjeseci pa da opet postavim isto pitanje.
Zaista ne vidim razloga zašto svi provajderi u BiH mogu imati sinhronizovan Nikolodeon, uključujući i Telemach, a jedino, koliko mi je poznato, Nikolodeon koji distribira Telemach NA PODRUČJU SARAJEVA nije sinhronizovan.
BTW, ako pustite sinhronizaciju, neka to bude na hrvatskom, Spužva Bob i njihova sinhronizacija na "dalmatinski" je fenomenalna!
-
NediM17
#24179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Cisto da se zna. Hajde Telemach rijesite to, ozbiljna ste firma, ne treba vam da vas raja pljuje zbog ovakvih "gluposti". Vjerujte mi nece se niko buniti ni ako stavite ove hrvatske titlove ako nema srpskih.Telemach wrote:@all
Trenutno za Nat Geo HD ne idu titlovi na srpskom jeziku, jer ih nema na izvoru sa kojeg preuzimamo kanal. Ukoliko se ukaže mogućnost za puštanje titla, kolege će dati sve od sebe da u narednom periodu titlujemo navedeni kanal .
P.S. Ako zaista preuzimate odnekud gdje nema neki od BHS jezika, samo recite odakle je to necu vise rijeci reci. Ali mislim da uzimate sa 16E i da nas folirate ovdje.
-
hipija
#24181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
[/quote]
Zahvaljujem se na oodgovoru.
Ovo pitanje sam postavio i prije nekoliko mjeseci, pa nisam dobio ni odgovor, niti se šta riješilo.
Nadam se da neću morati čekati još nekoliko mjeseci pa da opet postavim isto pitanje.
Zaista ne vidim razloga zašto svi provajderi u BiH mogu imati sinhronizovan Nikolodeon, uključujući i Telemach, a jedino, koliko mi je poznato, Nikolodeon koji distribira Telemach NA PODRUČJU SARAJEVA nije sinhronizovan.
BTW, ako pustite sinhronizaciju, neka to bude na hrvatskom, Spužva Bob i njihova sinhronizacija na "dalmatinski" je fenomenalna![/quote]
Nije samo Sarajevo u pitanju, sinhronizacije nema nigdje osim u Mostaru iako nisam 100% siguran za Capljinu. Uglavnom rade na ustedi mjesecnog odzavanja sinhronizacije, pa su se kola slomila na Sarajevu, Zenici, Visokom... Vrlo perfidna politika Telemacha. Zato i sute kao zaliveni, jer ne mogu reci, oprostite stedimo, pa smo odlucili da vama ne omogucimo sinhronizaciju. Placamo za citavu Srbiju i Mostar u BiH i dosta od nas
Zahvaljujem se na oodgovoru.
BTW, ako pustite sinhronizaciju, neka to bude na hrvatskom, Spužva Bob i njihova sinhronizacija na "dalmatinski" je fenomenalna![/quote]
Nije samo Sarajevo u pitanju, sinhronizacije nema nigdje osim u Mostaru iako nisam 100% siguran za Capljinu. Uglavnom rade na ustedi mjesecnog odzavanja sinhronizacije, pa su se kola slomila na Sarajevu, Zenici, Visokom... Vrlo perfidna politika Telemacha. Zato i sute kao zaliveni, jer ne mogu reci, oprostite stedimo, pa smo odlucili da vama ne omogucimo sinhronizaciju. Placamo za citavu Srbiju i Mostar u BiH i dosta od nas
-
mirza_15
#24182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
- ElRe
#24183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije bas tako. Sve firme nezavisno posluju i djeluju na trzistu u skladu sa krovnom strategijom United Group-e.mirza_15 wrote:Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
Nickelodeon u SBB i Telemach CG šemi ima sinhronizaciju na srpskom. Zasto nema Telemach BiH to vec ne znam.
Last edited by ElRe on 07/11/2015 16:43, edited 3 times in total.
- Maharadza
#24184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet bolje nego vaš telecom koji mora moliti (i dobro platiti) četalja Mitrovića da vam pusti još koji PINK kanal!mirza_15 wrote:Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
-
mirza_15
#24185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nemam namjeru ulaziti u bilo kakvu raspravu. Samo kazem ono sto znam. Beograd je nadredjen Sarajevu. Ne dajem kvalifikaciju toj cinjenici. Samo je navodim.
-
neki
#24186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Titlovi na slici koju si stavio su na srpskomNediM17 wrote:
Cisto da se zna. Hajde Telemach rijesite to, ozbiljna ste firma, ne treba vam da vas raja pljuje zbog ovakvih "gluposti". Vjerujte mi nece se niko buniti ni ako stavite ove hrvatske titlove ako nema srpskih.
.
-
NediM17
#24187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Sta je sa 594MHz transponderom? HRT3, HRT4, Comedy Central, RTL2, itd., nema signala. Jesu li kanali preselili na neki drugi transponder ili?
@neki
O, profesore Jahicu jeste to vi nisam vas prepoznao.
Titl je na ijekavici, moze biti hrvatski, bosanski ili crnogorski, pa i srpski ijekvaskog dijalekta. Ali sto ima srpskih titlova na ovim kanalima sve su na ekavici, sto se tice bosanskih i crnogorskih titlova ne vidjeh nijedan jos na digitali tako da ce ovo prije svega biti hrvatski. Uostalom ja razumijem svaki od ta cetiri jezika pa nemam problem sa tim, a znam citati i cirlicu tako da mi ni to ne bi predstavljalo problem.
Ali sudeci po terminologiji koja se koristi, ovo ce jos najprije biti srpsko-hrvatski, odnosno hrvatsko-srpski.
A takodjer, koji god Telemach da stavi ne vjerujem da ce se neko buniti.
Sta je sa 594MHz transponderom? HRT3, HRT4, Comedy Central, RTL2, itd., nema signala. Jesu li kanali preselili na neki drugi transponder ili?
@neki
O, profesore Jahicu jeste to vi nisam vas prepoznao.
Ali sudeci po terminologiji koja se koristi, ovo ce jos najprije biti srpsko-hrvatski, odnosno hrvatsko-srpski.
A takodjer, koji god Telemach da stavi ne vjerujem da ce se neko buniti.
-
sencobih
#24188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telelom plati svoje račune, kupiće program od koga hoće, barem mu ćetalj nije šef .Maharadza wrote:Opet bolje nego vaš telecom koji mora moliti (i dobro platiti) četalja Mitrovića da vam pusti još koji PINK kanal!mirza_15 wrote:Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
- rajv0sa
#24189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta ti radiš na ovoj temi ?, tema za korisnike telemaha zdraooomirza_15 wrote:Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
- ElRe
#24190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sjediste United Groupe je u BG i normalno da je BG nadredjen i Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici.mirza_15 wrote:Beograd je nadredjen Sarajevu.
- agent_zero
#24191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da to nije istina, ja imam taj modem i evo šta piše u zvaničnim specifikacijama:doff wrote:and wrote:kako se ponaša ovaj stari cisco 2100 modem sa brzinama preko 20MB?
Nekad prošle godine, zvali me iz TM da vide da li sam za veći paket. Objasnili mi prednosti i naglasili da bi u tom slučaju došla ekipa i zamijenili mi modem jer ovaj ne podržava veće brzine od 20Mbps. Ono što sam primjetio da ni danas ne mogu izmjerit brzinu veću od 20 Mbps iako je od 1.11. povećana na 25. Ovih 5 mi ne igra nikakvu ulogu pa ne bih ni sebe ni njih da zamaram
"Capable of up to 43Mbps down and 10Mbps upstream Internet speeds"
A evo i moj test:

- Maharadza
#24192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nije ni telemachu:sencobih wrote:Telelom plati svoje račune, kupiće program od koga hoće, barem mu ćetalj nije šef .Maharadza wrote:Opet bolje nego vaš telecom koji mora moliti (i dobro platiti) četalja Mitrovića da vam pusti još koji PINK kanal!mirza_15 wrote:Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
SBB - The leading alternative cable operator in Serbia
telemach - The leading alternative cable operator in Slovenia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro, and the third and fastest growing mobile operator in Slovenia.
http://www.the-united-group.com/xhtml/markets.php
A United Group je JEDINI "ŠEF"...
...kojeg' opet posjeduju većinskim dijelom Ameri + jedan dio EU banka za razvoj!Since March 2014 United Group is majority-owned by KKR, a leading global investment firm with headquarters in New York, and US 94.3 billion in assets under management. The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) is a co-investor in the company.
http://www.the-united-group.com/xhtml/about.php
- avaks
#24193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mrske komšije sa istoka, priča prožvakana hiljadu puta do sad.
Kao što sam i rekao, čim Telemach podeblja uslugu (a rade svake godine) očekuju se napadi onijeh anamotamo padobranaca
Samo više apsolutno nemaju nikakvih argumenata

p.s.
Čekamo ulazak Telemacha u mobilnu pa da i tu revoluciju naprave
Kao što sam i rekao, čim Telemach podeblja uslugu (a rade svake godine) očekuju se napadi onijeh anamotamo padobranaca
Samo više apsolutno nemaju nikakvih argumenata

p.s.
Čekamo ulazak Telemacha u mobilnu pa da i tu revoluciju naprave
-
kakabanja213
#24194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti izgleda još nisi shvatio da se ovdje problem sa kanalima koje vi nemate, niti će te ih imati u svojoj ponudi. Mozda za desetak godina. Znaci na Nat Geo HD i Nick HD kanalima je problem sa titlom i sihronizacijom. Dobro obrati pažnju na ovo HD. Hvalite se da imate 130.000 korisnika,a znaš li kojem postotku vaših korisnika ste u stanju isporučiti internet i HD kanale (znaci normalnu brzinu interneta za godinu kojoj živimo).mirza_15 wrote:Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
-
probook
#24195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je tako zasto onda nema RTS1 u Mostaru,a ima u svim ostalim gradovima? Do juce su hrvati bili apsolutna vecina korisnika TM usluga u Mostaru, sada vise nisu (preuzimanjem Velneta) ali RTS1 opet nema u ponudi. Ako se kako ti kazes sve iz Bg diriguje i "četalji" (kako si rekao) komanduju kako objasnjavas ovo? Vidis da ti prica nema logike!mirza_15 wrote:Pa zar jos niste skontali da je Telemach BiH direktno podredjen SBB-u i da se pola stvari zavrsava u Beogradu? Odatle i problemi kada se pojavi sinhronizacija ili nesto slicno na hrvatskom. Vidite da je i odgovor Telemach-a "nema na srpskom". Da ima na srpskom bilo bi odmah. Posto je na hrvatskom onda je povuci-potegni. Ovi iz Telemach-a BiH i kada hoce prdnuti prvo moraju pitati Beograd smiju li. Pri tome ne kazem da su oni vlasnici, vec samo da se za sve zivo mora pitati Beograd.
-
mirza_15
#24196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potvrdjuje se teza koju sam davno napisao. Ne mogu korisnici bez spominjanja BH Telecoma da ga hebes. Dakle, prica o ponudi Telemacha, a korisnici istog koji ga brane po svaku cijenu odmah o BH Telecomu. Ja BH Telecom nisam ni spomenuo. Kompleks neki?
A uskoro, aBd, donijece se odluka kojom Telemach vise nece uzivati privilegije alternativnog operatera i kada ce morati poceti da posluje transparentno. Jedva cekam taj dan
Za mrezu i HD ti odgovorim kada budes pitao na pravom mjestu. Prvo nauci da koristis forum. Znam da ste naucili da pravite cirkus bez ikakvog reda pogotovo na temi bh telecom, a li ja necu vasim stopama i postovacu naslov teme.
A uskoro, aBd, donijece se odluka kojom Telemach vise nece uzivati privilegije alternativnog operatera i kada ce morati poceti da posluje transparentno. Jedva cekam taj dan
Za mrezu i HD ti odgovorim kada budes pitao na pravom mjestu. Prvo nauci da koristis forum. Znam da ste naucili da pravite cirkus bez ikakvog reda pogotovo na temi bh telecom, a li ja necu vasim stopama i postovacu naslov teme.
- Benq
#24197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dok god je ovakvih na forumima , ulicama i td. koji komsije u Bg nazivaju "Cetaljima" , ne mozemo ocekivati ni da nam bude bolje. Gospodo , mjesta nacionalizmu ovdje nema niti ga smije bilo gdje biti !
-
mirza_15
#24198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja nigdje nisam napisao rijec "cetalji". Samo sam napisao ono sto ZNAM, a to ti je covjek gore i potvrdio. Sjediste United group je u Beogradu. Dakle, u SBB-u i oni se za sve pitaju. Provjeri ako ne vjerujes. Toj CINJENICI nisam davao nikakve kvalifikacije nego sam je samo naveo. I samo zbog navodjenja te CINJENICE forumski ratnici Telemacha me napadaju, u pricu ubacuju BHT i sl.probook wrote:
Ako je tako zasto onda nema RTS1 u Mostaru,a ima u svim ostalim gradovima? Do juce su hrvati bili apsolutna vecina korisnika TM usluga u Mostaru, sada vise nisu (preuzimanjem Velneta) ali RTS1 opet nema u ponudi. Ako se kako ti kazes sve iz Bg diriguje i "četalji" (kako si rekao) komanduju kako objasnjavas ovo? Vidis da ti prica nema logike!
-
probook
#24199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto onda nema RTS1? To je isto kao i da se Zagreb sve pita, a nemas HRT1? Nema logike to ti govorim!mirza_15 wrote:Ja nigdje nisam napisao rijec "cetalji". Samo sam napisao ono sto ZNAM, a to ti je covjek gore i potvrdio. Sjediste United group je u Beogradu. Dakle, u SBB-u i oni se za sve pitaju. Provjeri ako ne vjerujes. Toj CINJENICI nisam davao nikakve kvalifikacije nego sam je samo naveo. I samo zbog navodjenja te CINJENICE forumski ratnici Telemacha me napadaju, u pricu ubacuju BHT i sl.probook wrote:
Ako je tako zasto onda nema RTS1 u Mostaru,a ima u svim ostalim gradovima? Do juce su hrvati bili apsolutna vecina korisnika TM usluga u Mostaru, sada vise nisu (preuzimanjem Velneta) ali RTS1 opet nema u ponudi. Ako se kako ti kazes sve iz Bg diriguje i "četalji" (kako si rekao) komanduju kako objasnjavas ovo? Vidis da ti prica nema logike!
-
mirza_15
#24200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo logike, ne bilo logike, sjediste je u Beogradu i oni su glavni. To ja tebi govorim.