Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovaj teren ne moze biti izvlakusa,samo ili hoces ili neces. Inat ili mlatimudovanje.
Prolaznu ocjenu moze dobiti Stanojevic i Ahmetovic mada je pao 2-3x bezveze i ceka penal dace svirati.
Ostalo budi Bog s nama.
Koliko god tesko da priznam ovo je Husrefov poraz. Vadi Adukora i stavlja Saida i tu smo se raspali u 2pol,pojeli su nas bukvalno,nismo dvije akcije odigrali,a i gol iz prekida,slucajno dali.
Ali idemo dalje
Morao je nekoga ubaciti prema naprijed. Gubili smo.
Sad da li je Said taj igrac ili nije, neka procjeni struka i onaj ko ih placa.
Ova prica o losem zalaganju..tuzno.
Grean wrote:”Haris Hajdarević je već postao igrač, žao mi je što se Šabanadžovvić razbolio, jer bi i on igrao u današnjem duelu, ali još neki igrači će dobiti priliku, jer to su naši biseri"
Mene od poraza vise boli ovo ali eto, dajte nam @internacionale-a da nam obrazlozi kako se trazi dlaka u jajetu kad se ukazuje na to da mi guramo neke polovnjake ciji bi posao odradila i nasa djeca. Njihova svakako odradjuju.
Ali Adukor najbolji igrac lige, Stanojevic ubica itd.itd. nastavljaju se hvalospjevi i onda na kraju trc, falio nam "voljni momenat".
Dzaba sto ih jebemo i na pionirskom i kadetskom i juniorskom nivou, oni nas jebu kad dodje ono glavno, kad treba dati priliku. Za Husrefa je rano, vidjet cemo na proljece. Janjos je bio nula po tom pitanju.
Stanojević je i danas bio najbolji i najborbeniji. A nas su uništili Zakarić, Ramović i Ubiparip, donekle i Zec.
Uzrok poraza ne leži u domaći vs igrači sa strane podjeli.
Nisam ni rekao da razlog poraza lezi u toj podjeli......ali sam rekao da i dalje imaju vise muda da guraju mlade igrace pa nas i pored toga pobijede. To je poenta (doduse guraju dvojicu koji nikad ne igraju istovremeno ali guraju juniore od starta u svakoj utakmici a i to je nesto).
Znaci dovodim u pitanje koliko je taj nas strah od mladih igraca opravdan, koliko su ovi koji igraju bolji od njih. Poraz bi se lakse podnio ako nista drugo.
Bezze vam je prica o nezalaganju. Ljudi se bolje snasli na blatu i gotovo. Krste se okliznu na pocetku, oni zabise gol nakon naseg nesporazuma i odmah im je lakse bilo igrati. Ovo im je drugi put u zadnjih deset godina (prvi put pod Mulalicem kad su igrali) da su nas nadigrali i tako je kako je. Meni je jos uvijek drago vidjeti da mi dobro idemo, doci ce to opet na svoje, zavrsiti polusezonu pa cemo vidjeti...
GandalfSivi wrote:Bezze vam je prica o nezalaganju. Ljudi se bolje snasli na blatu i gotovo. Krste se okliznu na pocetku, oni zabise gol nakon naseg nesporazuma i odmah im je lakse bilo igrati. Ovo im je drugi put u zadnjih deset godina (prvi put pod Mulalicem kad su igrali) da su nas nadigrali i tako je kako je. Meni je jos uvijek drago vidjeti da mi dobro idemo, doci ce to opet na svoje, zavrsiti polusezonu pa cemo vidjeti...
Pa dobro, zar nije posteno nakon hvalospjevki reci da su nas prvi put nadigrali nakon one utakmice sa Hurticem na Grbavici.
U svim koje su se igrale izmedju ove dvije bili su nadigrani. Husrefovo “pitajte igrace” je malo deplasirano.
Lahko je nama generalisati poslije bitke, pa stoga i ja mislim da je poštenije s malo rezerve pisati, ali fakat smo promašili sa taktikom.
Mi smo danas stajali sa zadnjom linijom na bar 30 metara od našeg gola. To uvijek radimo, tako se i igra proaktivan, napadački fudbal. Međutim, današnji teren nije omogućavao da igraš kratko od noge do noge, a svaka izgubljena lopta koštala nas je brzog pasa naprijed prema Zecu, Zakariću i Ubiparipu.
Iako nam je odbrana najslabiji dio tima, nije baš da im je učinjena usluga što su ostavljeni po ovakvom terenu na vjetrometini. Jer teren je loš i svakako ti treba više vremena da uhvatiš maksimalnu brzinu. Dodaj na to da si okrenut leđima prema svom golu u momentu kad protivnik šalje loptu naprijed i dobiješ odgovor zašto su u svakoj situaciji djelovali naivno kao djeca na školskom.
To ih opet ne amnestira odgovornosti, ali od onih kojima je jedna od karakteristika igre borbenost, mi smo tu borbenost i dobili. Od onih kojima nije, to se ne može ni očekivati. Šta se danas može zamjeriti Stanojeviću?
Mislim, Krste je naprimjer spor igrač, mekan u duelu, šta je on to konkretno mogao uraditi sa aspekta borbenosti danas? Ili Said, jako sličan primjer. I ako su dobri u driblingu, taj dribling na današnjem terenu nisu mogli nikako napraviti.
Nismo postavili ekipu u skladu sa uslovima na terenu, nismo imali adekvatnu taktiku i nismo adekvatno odgovorili na dešavanja na terenu. Sve jasno kao dan.
U ofanzivi nam je možda i najkonkretniji igrač bio Hebibović zato što je direktan, ili širi igru i traži prostor za centaršut, ili traži realizaciju i šuta. Nema prevelike filozofije u njegovoj igri i razmjena po pet dodavanja. E takvih nam je više trebalo danas.
Grean wrote:Ko fali protiv Borca, Ahmetovic, Saric ili i Stanojevic? Dugacije informacije zavisno od portala.
Fale sva trojica.
Nije se osjetio njihov izostanak, Hebib mjenja trojicu
Rutinski danas, 3 bobe. Jos Vitez odraditi sa pobjedom i na zasluzeni odmor. Zali Boze grbavice i blata ali idemo dalje, sve ce to doci na naplatu na proljece aBd.
Bar toga imamo u podmlatku.
Ako iko ima muda da gura mlade igrače, onda je to Husref.
Nadam se toj praksi. Uz kostur ove ekipe treba uvoditi omladinu
Hebib dva komada, nije promašio zicer, još volej
Pa dobro, sto se tice mladih igraca tice i muda da im se da sansa ja sam ocekivao Hadzica umjesto Husejinovica ali hajde, necemo traziti dlaku u jajetu.
Ja načuh da će na proljeće uslijediti serija posudbi mladih igrača koji ne mogu dobiti minutažu. A da će se raditi sa Veležom, Igmanom i ne sjećam se kojim još trećim klubom.
Također sam čuo da je Husrefu krivo što nema priliku da da šansu i Smajlagiću, mada je to malo bajata informacija, ima joj preko mjesec dana pa ne znam je li se šta promijenilo.
A Mujakić mislim ima puno više potencijala od Mihojevića, viši je i brži, vjerovatno malo slabiji na lopti, ali mislim da ima bolje duge pasove.
Ja mislim da je i Podrinje iz Janje dobar klub za posudbe. Povratnicki a da malo probaju i onu ligu.
Mada ja bih pogledao trebaju li nam svi stariji igraci, Ivetic je zahvalan ali nije kljucni, krpi rupe. Mozda je i vrijeme za odluku Radovac ili Heric posto je Saric neupitan.
Ma meni je Mihojevic vala u zadnje vrijeme totalno nepouzdan, samo gledam kad ce sta usrati. I ranije je znao praviti nerezonske faulove, a sad je tome dodao i pogresno pozicioniranje, lose pasove... fino je vidjeti da ovi mladji momci mogu odigrati kad zatreba.