Android OS
Moderator: Benq
- kokuz_sa
#24151 Re: Android OS
Tebi otisao konektor punjenja
- kokuz_sa
#24152 Re: Android OS
Ako je konektor u pitanju to ne ide pod garanciju..punio telefon i tipkao i otisao konektor..Sarlo Akrobata wrote:Trebalo bi da podljeze, odnesi svakako i ako moras platiti bolje ti je nego po ovim piljarama da ti useru telefon.MOSALJOZE wrote:Prikljucim da se puni hoce nece nece hoce,i sad nikako nece.
Prikljucim drugi samsungov punjac ista stvar,prikljucim platonov punjac puni ali samo kabl za punjenje brzo nema sanse.
Prikljucim treci samsungov punjac ma ni da se javi.
Kontao sam da je do kabla,kupio nov.
Neka logika mi kaze da je do usb porta,ili?
Galaxy s7
Edit evo prikljucio sam svoj punjac i hoce da puni ali samo ako stavim mob u odredjenu poziciju.
Glavno pitanje je podliježe li ovo sluzbenoj garanciji?Kontam odnijeti u agram,pa da znam.
Po cemu je to agramov servis bolji od "piljara" servisa..
Nije nuklearna medicina zamjeniti neki pokvareni dio na mobu...90% djelova dolazi na fletu..rastavis tel..iskopcas flet..stavis novi i sve radi..
- skafiskafsnjak
#24153 Re: Android OS
Meni se sjebo konektor na s6 edge, priznali mi u Agramu i zamjenili
-
Adrian1946
#24154 Re: Android OS
imam sigurno probleme sa LG G4 MOBITELOM, naime nekad u danu mi se dogodi da 4 5 puta wifi se izbrise odnosno nestane mreza sama od sebe a na modemu ima, i na mom,drugom telefonu je uredno, malo,mi to smeta jer LG G4 upravo koristim sto ima jaku Wifi Karticu i sto,moze izvuc puno jake brzine. Zanima me razlog ovog sto sam naveo?
- diablobih
#24155 Re: Android OS
To je problem na LGevima, nekada se samo malo kartica treba pritegnuti i to je to, ako ne znas sam otvoriti mob i uraditi to, onda odnesi u servis neki, 10-15 minuta posla. A moze i biti da polahko prestaje raditi, pa ce se morati zamjeniti, jedno je od to dvoje.Adrian1946 wrote:imam sigurno probleme sa LG G4 MOBITELOM, naime nekad u danu mi se dogodi da 4 5 puta wifi se izbrise odnosno nestane mreza sama od sebe a na modemu ima, i na mom,drugom telefonu je uredno, malo,mi to smeta jer LG G4 upravo koristim sto ima jaku Wifi Karticu i sto,moze izvuc puno jake brzine. Zanima me razlog ovog sto sam naveo?
-
Adrian1946
#24156 Re: Android OS
diablobih wrote:To je problem na LGevima, nekada se samo malo kartica treba pritegnuti i to je to, ako ne znas sam otvoriti mob i uraditi to, onda odnesi u servis neki, 10-15 minuta posla. A moze i biti da polahko prestaje raditi, pa ce se morati zamjeniti, jedno je od to dvoje.Adrian1946 wrote:imam sigurno probleme sa LG G4 MOBITELOM, naime nekad u danu mi se dogodi da 4 5 puta wifi se izbrise odnosno nestane mreza sama od sebe a na modemu ima, i na mom,drugom telefonu je uredno, malo,mi to smeta jer LG G4 upravo koristim sto ima jaku Wifi Karticu i sto,moze izvuc puno jake brzine. Zanima me razlog ovog sto sam naveo?
Da li ce mi naplatiti zamjenu, da li je moguce da bude do njih ?
- diablobih
#24157 Re: Android OS
Pa pretpostavljam da nemas garanciju, jer je stariji model. Ne znam stvarno koliko bi to kostalo.
-
Adrian1946
#24158 Re: Android OS
diablobih wrote:Pa pretpostavljam da nemas garanciju, jer je stariji model. Ne znam stvarno koliko bi to kostalo.
Znam,momka inace telefon sam uzeo u Digital Cityu na Otoci i znam momka mozda bi mogao i besplatno to da uradi.
-
Dzontra_Volta
#24159 Re: Android OS
Moja žena ima LG G4 i još je pod garancijom. Nije baš toliko star taj model.diablobih wrote:Pa pretpostavljam da nemas garanciju, jer je stariji model. Ne znam stvarno koliko bi to kostalo.
- kokikol
#24160 Re: Android OS
ništa g4 prije ili kasnije strada matična ploča upada u bootloop
Last edited by kokikol on 07/01/2018 19:46, edited 1 time in total.
-
Dzontra_Volta
#24161 Re: Android OS
Kod mene se to desilo cca godinu i jedan mjesec od kupovine. Da je nabavljen u "piljari" mogao bih se slikati, a ovako sve promijenjeno pod garancijom.kokikol wrote:ništa g4 prije ili kasnije strada matična ploča uoada u bootloop
- diablobih
#24162 Re: Android OS
Ili je pred kraj, ili je kupljen u piljari, gdje samo mislis da imas garanciju.Dzontra_Volta wrote:Moja žena ima LG G4 i još je pod garancijom. Nije baš toliko star taj model.diablobih wrote:Pa pretpostavljam da nemas garanciju, jer je stariji model. Ne znam stvarno koliko bi to kostalo.
-
Dzontra_Volta
#24163 Re: Android OS
Uzet preko telecom operatera u aprilu 2015. a o garanciji možeš pročitati u mom prethodnom postu na ovoj temi.diablobih wrote:Ili je pred kraj, ili je kupljen u piljari, gdje samo mislis da imas garanciju.Dzontra_Volta wrote:Moja žena ima LG G4 i još je pod garancijom. Nije baš toliko star taj model.diablobih wrote:Pa pretpostavljam da nemas garanciju, jer je stariji model. Ne znam stvarno koliko bi to kostalo.
- Sanjarko
#24164 Re: Android OS
Radi ovo. Hvala Nagibe. +1.nagibSA wrote:
1. Koristi neki drugi Launcher kao Nova i sl.
2. Koristi neku app kao Googleov Datally, neki Firewall i sl. mada mora biti vec ugradjeno Data Usage.
A sada imam neki drugi problem. Bekap mi od kitkata pa sada ikonice od kitkata izgledom i kalendar se ne vidi. Tj. datum i dan na njegovoj ikoni se ne vidi. Moze li se ovo nekako otkloniti. Vratit na tvornicko telefon ili nesto slicno i da ne radim bekap sa starog mobitela odmah ili nikako. Trazio na pleju i ima neki kalendar sa vidzetom ali mu je taj vidzet prevelik a kad se smanji ne vidi se nista.
Znaci da li da vracam na tvornicko telefon pa sve ispocetka bez bekapa jer nemam bas skoro inace nista puno mislim na njemu. A ja jb-ga tako imam mozda poremecaj paznje pa nemogu nekako drugacije. Ono sat sa datumom i slicno.
- diablobih
#24165 Re: Android OS
Pa ja, produzena garancija, jer je radjeno nesto. Isteklo bi prije pola godine da nisi radio nista.Dzontra_Volta wrote: Uzet preko telecom operatera u aprilu 2015. a o garanciji možeš pročitati u mom prethodnom postu na ovoj temi.
-
Dzontra_Volta
#24166 Re: Android OS
Greška, uzet u aprilu 2016. Dvije godine garancije. G5 se tek tada pojavio na svjetskom tržištu, kod nas došao par mjeseci kasnije. G4 još bio aktuelan kad je kupljen.diablobih wrote:Pa ja, produzena garancija, jer je radjeno nesto. Isteklo bi prije pola godine da nisi radio nista.Dzontra_Volta wrote: Uzet preko telecom operatera u aprilu 2015. a o garanciji možeš pročitati u mom prethodnom postu na ovoj tpemi.
- roki
#24167 Re: Android OS
Kada se konektujem na 3G (ili EDGE), uvijek mi pored signala stoji uskličnik. Pored toga i kada sam 100% u zoni pokrivenosti 3G mrežom internet je očajan, gotovo neupotrebljiv. Do čega može biti.
-
Sarlo Akrobata
#24168 Re: Android OS
roki wrote:Kada se konektujem na 3G (ili EDGE), uvijek mi pored signala stoji uskličnik. Pored toga i kada sam 100% u zoni pokrivenosti 3G mrežom internet je očajan, gotovo neupotrebljiv. Do čega može biti.
koji je telefon u pitanju?
Jel. mozda Amerikanac ili iz neke drugr zemjlje koja koristi CMDA standard?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#24169 Re: Android OS
Kako pinovati Viber contact na homescreen?
- jedna tamo
#24170 Re: Android OS
Zna li neko zasto mi ne radi dugme na samsung galaxy j5? Ovo dugme na ekranu...trazila sam al ne znam kako popraviti
-
CipexBa
#24171 Re: Android OS
pokvarilo sejedna tamo wrote:Zna li neko zasto mi ne radi dugme na samsung galaxy j5? Ovo dugme na ekranu...trazila sam al ne znam kako popraviti
- Sanjarko
#24172 Re: Android OS
Rijesio sam i ovo. Ima pod preinstaliranim slikama aplikacija u lancheru negdje, ne znam gdje. Samo mi lancher ne snima slike na potezu kako treba. Snimi ih ali nema ih u galeriji dok ne ponovo pokrenem telefon.Vizionar 1985 wrote:
A sada imam neki drugi problem. Bekap mi od kitkata pa sada ikonice od kitkata izgledom i kalendar se ne vidi. Tj. datum i dan na njegovoj ikoni se ne vidi. Moze li se ovo nekako otkloniti. Vratit na tvornicko telefon ili nesto slicno i da ne radim bekap sa starog mobitela odmah ili nikako. Trazio na pleju i ima neki kalendar sa vidzetom ali mu je taj vidzet prevelik a kad se smanji ne vidi se nista.
Znaci da li da vracam na tvornicko telefon pa sve ispocetka bez bekapa jer nemam bas skoro inace nista puno mislim na njemu. A ja jb-ga tako imam mozda poremecaj paznje pa nemogu nekako drugacije. Ono sat sa datumom i slicno.
Ali dobro je ovo sve. Nastimao telefon da dva pritiska da se gasi i pali, uklonio traku dosadnu sa onim glasovnim pretrazivanjem.
- roki
#24173 Re: Android OS
Neznam to. Ukucao sam postavke i sad je uredu. Poslali su mi bili automatske u kojima je jos puno nekih parametara bilo izmijenjeno a koje ja nisam dirao kad sam manuelno unosio. Sad leti.Sarlo Akrobata wrote:roki wrote:Kada se konektujem na 3G (ili EDGE), uvijek mi pored signala stoji uskličnik. Pored toga i kada sam 100% u zoni pokrivenosti 3G mrežom internet je očajan, gotovo neupotrebljiv. Do čega može biti.
koji je telefon u pitanju?
Jel. mozda Amerikanac ili iz neke drugr zemjlje koja koristi CMDA standard?
Ma nakav kinez oukitel c8
- Sanjarko
#24174 Re: Android OS
I meni zna to stajati ali na wifi-ju i slabo mi hvata wifi i puca ponekad. Da nije do prijemnika. Da nosim telefon da ovo provjerim dok je jos svjeze kupljen. Mislio valjati ce po recenzijama a ono mene baksuza uvijek zapadne...
- valjuga
#24175 Re: Android OS
A šta si ono pazario?Vizionar 1985 wrote:I meni zna to stajati ali na wifi-ju i slabo mi hvata wifi i puca ponekad. Da nije do prijemnika. Da nosim telefon da ovo provjerim dok je jos svjeze kupljen. Mislio valjati ce po recenzijama a ono mene baksuza uvijek zapadne...