Android OS
Moderator: Benq
- nagibSA
#24126 Re: Android OS
Stock Launcher je siromasan. Mnogo mi znace i badge-vi na Novoj, pa ono kad zadrzis prstom na ikonicu (set opcija), pa sakrivanje ikonica, pa gesture, pa divljanje sa ikonicama (ovaj zadnji update)...
Jos sad smijesna cijena, ja kupio nekad davno (mozda i 5 godina) kad je bila 5-6$. Ima tih par must have aplikacija, koje vrijede svaku paru kao i Titanium Backup i sl.
Jos sad smijesna cijena, ja kupio nekad davno (mozda i 5 godina) kad je bila 5-6$. Ima tih par must have aplikacija, koje vrijede svaku paru kao i Titanium Backup i sl.
-
Mega Man X
#24127 Re: Android OS
Po meni najbolji sistem za pravljenje screenshotova je u Galaxy S7 pa nadalje.. prevučeš rukom preko ekrana. Kao na klipu ispod:
- Del_Boy1
#24129 Re: Android OS
nagibSA wrote:Stock Launcher je siromasan. Mnogo mi znace i badge-vi na Novoj, pa ono kad zadrzis prstom na ikonicu (set opcija), pa sakrivanje ikonica, pa gesture, pa divljanje sa ikonicama (ovaj zadnji update)...
0,99$ trenutno, do 02.01.2018.
- spree
#24130 Re: Android OS
s3 je imao ovo swipe to ss. na mnogima se to moze promijeniti. evo recimo ja sam na kinezu stavio da je duze drzanje home tipke ss.
- Sanjarko
#24131 Re: Android OS
Kako si to uradio.spree wrote:s3 je imao ovo swipe to ss. na mnogima se to moze promijeniti. evo recimo ja sam na kinezu stavio da je duze drzanje home tipke ss.
- Laertes
#24132 Re: Android OS
Na Huaweiu ima opcija Screenshot u meniju na notification baru.
- Sanjarko
#24133 Re: Android OS
Ma ja uzeo Leagu i nista ni s cim. Neki njihov sistem izgleda na Nugatu baziran. Nema cak ni ogranicenja podataka za mobitni internet. Ali hajde valjda ga iskoristi par godina. Reko da nema kakva aplikacija za to, a znam da ih ima. Reko da ne koristi neku aplikaciju.Laertes wrote:Na Huaweiu ima opcija Screenshot u meniju na notification baru.
- diablobih
#24134 Re: Android OS
Pa dobro leagoo je za kurac, ali vjerujem da ima sasvim normalne opcije kako da se uradi SS, ne mora uvijek biti fancy.
- Sanjarko
#24135 Re: Android OS
Ma kazem valjda ce me posluzit par godina. Barem 2. Nije bas bilo ovakog nekog smartfona za ovu cijenu, a bolji su skuplji prilicno. Trebao sam mozda tablet uzet, ali i oni skuplji su. Nesto mi se cini kada sam ja uzimao ovaj stari svoj da su tada bili i tableti i smartfoni jeftiniji.diablobih wrote:Pa dobro leagoo je za kurac, ali vjerujem da ima sasvim normalne opcije kako da se uradi SS, ne mora uvijek biti fancy.
-
sarajevosa
#24136 Re: Android OS
Imam čudan problem sa youtube aplikacijom. Kad kliknem da mi premota naprijed, premota mi nazad
A kad kliknem da premota nazad, premota mi naprijed

- spree
#24137 Re: Android OS
ma takav mu je skin. ima opcije da dodjelis bilo koju funkciju na tri tipke naprijed.Vizionar 1985 wrote:Kako si to uradio.spree wrote:s3 je imao ovo swipe to ss. na mnogima se to moze promijeniti. evo recimo ja sam na kinezu stavio da je duze drzanje home tipke ss.
a evo neki video za leagoo. mozda moze i kod tebe.
- Sanjarko
#24138 Re: Android OS
Ima ovo. Zove se smartwake. Pametno budzenje. Ukljucio sam. Caprkati cu pa cu vidjeti moze li se slikanje ekrana staviti.
Ali mene pravo ova traka Guglova iritira. Nemoze se ukloniti, na svakom ekranu se pojavi, cak i kad se prebace aplikacije na drugi, a ugasio sam je nekako a pojma nemam kako, i sad me kopka kako sam je ugasio.
Ja tu traku stalno prije uklanjao i tu stavljao vijesti i slicno.
Ma ima ovaj Nugat ne kazem nekih dodataka dobrih ali jos su slabi. Recimo ima da se invertuju boje ali ne valja, ruzno. Ima i visokog kontrsta tekst i to mozda nije lose, i ima neke boje eksperimentalno ali nije cemu. Ovaj smart wake nije los ali paljenje ekrana na dvaput dodir nevalja bas jer se zna slucajno upaliti. Triput mozda ne bi bilo lose.
Par mana ima telefon ovaj. Zuckasta mu slika nekako naspram starog, ali mozda je do folije zastitne na ekranu, i nigdje ne vidi ogranicenje podataka za mobitlni internet.
Ali mene pravo ova traka Guglova iritira. Nemoze se ukloniti, na svakom ekranu se pojavi, cak i kad se prebace aplikacije na drugi, a ugasio sam je nekako a pojma nemam kako, i sad me kopka kako sam je ugasio.
Ma ima ovaj Nugat ne kazem nekih dodataka dobrih ali jos su slabi. Recimo ima da se invertuju boje ali ne valja, ruzno. Ima i visokog kontrsta tekst i to mozda nije lose, i ima neke boje eksperimentalno ali nije cemu. Ovaj smart wake nije los ali paljenje ekrana na dvaput dodir nevalja bas jer se zna slucajno upaliti. Triput mozda ne bi bilo lose.
Par mana ima telefon ovaj. Zuckasta mu slika nekako naspram starog, ali mozda je do folije zastitne na ekranu, i nigdje ne vidi ogranicenje podataka za mobitlni internet.
- nagibSA
#24139 Re: Android OS
Vizionar 1985 wrote:Ima ovo. Zove se smartwake. Pametno budzenje. Ukljucio sam. Caprkati cu pa cu vidjeti moze li se slikanje ekrana staviti.![]()
[1]Ali mene pravo ova traka Guglova iritira. Nemoze se ukloniti, na svakom ekranu se pojavi, cak i kad se prebace aplikacije na drugi, a ugasio sam je nekako a pojma nemam kako, i sad me kopka kako sam je ugasio.
Par mana ima telefon ovaj. Zuckasta mu slika nekako naspram starog, ali mozda je do folije zastitne na ekranu, [2]i nigdje ne vidi ogranicenje podataka za mobitlni internet.
1. Koristi neki drugi Launcher kao Nova i sl.
2. Koristi neku app kao Googleov Datally, neki Firewall i sl. mada mora biti vec ugradjeno Data Usage.
- Quaresma
#24140 Re: Android OS
a ko je spomenuo prodaju?mufa1 wrote:
A sta predstavlja ova tabela uopste?? To sto je neko nakliko na nekoj stranici, ne znači da je isto toliko i prodatih telefona.. A složili se ili ne, prodaja je jedino mjerilo kolilo je neki telefon ili proizvodjac popularan.. Ova tabela je glupost čista..
gsm arena je i napravila statistiku vezanu za potreznju uredjaja prosle godine na njihovoj stranici. svakako je njihova stranica baza sto se tiče specifikacija za telefone, stranica na kojoj mozes naci sve odjednom na jednom mjestu i to jako jednostavno izvedeno.
i svakako ovaj podatak govori da je nokia i dalje u igri, valjda je vazno da i dalje imas potencijalne kupce, a i spomenuo sam taj marketing gdje hmd ima mali budzet, tako da se nokije ne bombarduju kroz reklame koliko samsung i apple recimo.
- Sanjarko
#24141 Re: Android OS
Hvala probam sve. Uglavnom ovaj smartwake nije los. Mozda da su stavili na 2 ili 3 dodira po izboru. Ima i ostalo na njemu, strelice i tako to. Inverzije boja nisu nesto uglavnom, ali kontrest teksta mozda nije los, ali nisam ga bas ni isprobao. Polako cu caprkati pa valjda nastimam nesto. Ali stvarno velika razlika izmedzu Cica Mace i ovog Nugata. Neko objasnio na internetu pa rekao Cica Maca da je kao Win 7 a Nugat kao Cener.nagibSA wrote:
1. Koristi neki drugi Launcher kao Nova i sl.
2. Koristi neku app kao Googleov Datally, neki Firewall i sl. mada mora biti vec ugradjeno Data Usage.
- Sanjarko
#24142 Re: Android OS
Nokija je brend. Ostala ljudima u pamcenju pa mozda zato. Ali skupa kao i Samsung. Ne znam ni jedan bolji malo brend a da je onako kako da kazem jeftiniji. Bas me zanima po brendovima kakav je poredak u kineskih brendova i ovih sto nisu kineski brendovi.
Recimo top 10 kineskih i top 10 nekineskih.
- kokikol
#24143 Re: Android OS
nije tačno da je Nokia sadašnja sa cijenama ko samsungVizionar 1985 wrote:Nokija je brend. Ostala ljudima u pamcenju pa mozda zato. Ali skupa kao i Samsung. Ne znam ni jedan bolji malo brend a da je onako kako da kazem jeftiniji. Bas me zanima po brendovima kakav je poredak u kineskih brendova i ovih sto nisu kineski brendovi.
- kokikol
#24144 Re: Android OS
nije uopšte tačno da nokia košta kao samsung pogledaj malo cijeneVizionar 1985 wrote:Nokija je brend. Ostala ljudima u pamcenju pa mozda zato. Ali skupa kao i Samsung. Ne znam ni jedan bolji malo brend a da je onako kako da kazem jeftiniji. Bas me zanima po brendovima kakav je poredak u kineskih brendova i ovih sto nisu kineski brendovi.
- mufa1
#24145 Re: Android OS
Pa to ti i ja govorim, to sto neko pogleda specifikacije, ne znaci da ce kupiti taj isti telefon.. Evo ja prvi sam pogledao spec tog flagshipa, osmice cini mi se, i vidio da apsolutno nista ne nudi sto bi mu opravdalo toliku cijenu.. Jos kad sam ga u ruke uzeo, ma snijesno. Malo bolji kinez (ne bolji od OnePlus) a cijenom se drzi rame uz rame sa samsungom.. Evo recimo trenutno je jeftiniji za 40-tak eura od s8. Pa koja bi to budala uzela??Quaresma wrote:a ko je spomenuo prodaju?mufa1 wrote:
A sta predstavlja ova tabela uopste?? To sto je neko nakliko na nekoj stranici, ne znači da je isto toliko i prodatih telefona.. A složili se ili ne, prodaja je jedino mjerilo kolilo je neki telefon ili proizvodjac popularan.. Ova tabela je glupost čista..
gsm arena je i napravila statistiku vezanu za potreznju uredjaja prosle godine na njihovoj stranici. svakako je njihova stranica baza sto se tiče specifikacija za telefone, stranica na kojoj mozes naci sve odjednom na jednom mjestu i to jako jednostavno izvedeno.
i svakako ovaj podatak govori da je nokia i dalje u igri, valjda je vazno da i dalje imas potencijalne kupce, a i spomenuo sam taj marketing gdje hmd ima mali budzet, tako da se nokije ne bombarduju kroz reklame koliko samsung i apple recimo.
I da, nije istina da im je budžet za marketing 1 KM, pa svugdje mi iskacu reklame za nokiju, i u novinama, online da ne pricam, cak sam i bilboard vidio...
- Quaresma
#24146 Re: Android OS
gdje iskacu? ja rijetko gdje vidim reklamu za nokiju, a i ako je vidim, ili je neka fan stranica spomene, ili neki stari nokijaš
recimo one plus 5 je najpopularniji kod youtubera pored s8, note 7 i iphonea.
ni htc nema neki aman marketing.
recimo one plus 5 je najpopularniji kod youtubera pored s8, note 7 i iphonea.
ni htc nema neki aman marketing.
- Sanjarko
#24147 Re: Android OS
Pa ne pratim ja tehniku bas puno iako pokusavam ali mi se cinilo par puta kada sam procitao da je cjenovno bila kao samsung. Ne znam je li, meni se cinilo da jest. Ali stvarno bi bilo zanimljivo da se vidi negdje poredak brendova, kineskih i nekineskih po kvaliteti i slicno.kokikol wrote:nije uopšte tačno da nokia košta kao samsung pogledaj malo cijeneVizionar 1985 wrote:Nokija je brend. Ostala ljudima u pamcenju pa mozda zato. Ali skupa kao i Samsung. Ne znam ni jedan bolji malo brend a da je onako kako da kazem jeftiniji. Bas me zanima po brendovima kakav je poredak u kineskih brendova i ovih sto nisu kineski brendovi.
- MOSALJOZE
#24148 Re: Android OS
Prikljucim da se puni hoce nece nece hoce,i sad nikako nece.
Prikljucim drugi samsungov punjac ista stvar,prikljucim platonov punjac puni ali samo kabl za punjenje brzo nema sanse.
Prikljucim treci samsungov punjac ma ni da se javi.
Kontao sam da je do kabla,kupio nov.
Neka logika mi kaze da je do usb porta,ili?
Galaxy s7
Edit evo prikljucio sam svoj punjac i hoce da puni ali samo ako stavim mob u odredjenu poziciju.
Glavno pitanje je podliježe li ovo sluzbenoj garanciji?Kontam odnijeti u agram,pa da znam.
Prikljucim drugi samsungov punjac ista stvar,prikljucim platonov punjac puni ali samo kabl za punjenje brzo nema sanse.
Galaxy s7
Edit evo prikljucio sam svoj punjac i hoce da puni ali samo ako stavim mob u odredjenu poziciju.
Glavno pitanje je podliježe li ovo sluzbenoj garanciji?Kontam odnijeti u agram,pa da znam.
-
Sarlo Akrobata
#24149 Re: Android OS
Trebalo bi da podljeze, odnesi svakako i ako moras platiti bolje ti je nego po ovim piljarama da ti useru telefon.MOSALJOZE wrote:Prikljucim da se puni hoce nece nece hoce,i sad nikako nece.
Galaxy s7
- MOSALJOZE
#24150 Re: Android OS
Uzeo sad orignalni samsungov i puni.Ipak je do punjača.Sarlo Akrobata wrote:Trebalo bi da podljeze, odnesi svakako i ako moras platiti bolje ti je nego po ovim piljarama da ti useru telefon.MOSALJOZE wrote:Prikljucim da se puni hoce nece nece hoce,i sad nikako nece.
Galaxy s7